Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 09, 2010 2:22 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Dziewczyny jeśli Ktoś ma namiary na pasztet z łososiem Gourmeta 400 gram to bardzo prosze o namiary. :)

Chyba ze macie inne propozycje. Myślę o Tuptusiu.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Wto lut 09, 2010 8:35 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Wspaniale że operacja Tuptusia się udala, wygląda na zadowolonego kocurka :1luvu:
Bardzo się cieszymy z powrotu naszej Biedroneczki i reszty oczekiwanych kotków, chyba naprawdę zwabił je zapaszek pysznej karemki. :wink:
W sprawie jedzonka Tuptusia, to myślę, że można spróbować saszetki whiskas w sosiku o smaku królika. Nasza kicia jak była bardzo chora, to podrobiłyśmy jej tą karemke, była bardzo mięciutka i zjadła ze smakiem. Wprawdzie było to jakies zatrucie, najpierw pila ze strzykawki siemie lniane a potem jadła ta saszetke. Może pani spróbować, może Tuptuś skosztuje :lol:

IZA&ANIA

Od: Śro gru 30, 2009 19:21

Post » Wto lut 09, 2010 12:58 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Witam
Cieszę się ogromnie, że Tuptuś już po operacji i wszystko się udało.
P. Izo pisałam pw, nie wiem co się narobiło w mojej skrzynce ale nie mogę nic wysłać.
Więc piszę ogromną prośbę tutaj na wątku.
2 tygodnie temu miałam odebrać siostrę Taxido, żeby koty były razem leczone na grzybicę.
Z różnych przyczyn Pani odwlekała przejęcie tej małej, decyzja miała zapaść kiedy wróci Pani mąż.
Jak już wspominałam Taxido jest leczony na grzybicę już 2 tygodnie gdyby siostra do niego dołączyła równolegle mogliby być leczeni. Mała wymaga również podleczenia antybiotykiem wiec tym bardziej powinno to nastąpić jak najszybciej.
Jutro opiekunka Taxido wyjeżdża do domu rodzinnego, zabiera ze sobą Taxido i mogłaby zabrać również kotkę.
Chciałabym dzisiaj ją odebrać do godziny 16 tak aby zdążyć jeszcze do weterynarza bądź jutro z rana.
Nie ukrywam, że to jest ostatnia szansa dla niej udzielona przez nasze domy tymczasowe.
Pięć różnych domów zostało skażonych grzybicą, tam gdzie są również prywatne zwierzaki.
Nie tylko ponosimy ogromne koszty ale również przypłacają to zdrowiem zwierzaki.
Nikt na chwilę obecną nie jest w stanie świadomie zabrać takiego grzybka do domu mając na uwadze rodzinę jak i zwierzęta.
Proszę więc o informacje na wątku odnośnie tej sytuacji.
P.S. Nadmienię, że wczoraj Jerry poszedł do nowego domu wraz z Tomem.
Super chłopak zaakceptował ich dalsze leczenie, specjalną dietę. Oby więcej takich ludzi.
Pozdrawiam

Pixia

Od: Wto paź 27, 2009 15:22

Post » Wto lut 09, 2010 13:03 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Witam :) Normalnie same super wieści!!! Tuptus wygląda fantastycznie aż dziwne że tak ładnie, bo powazna była operacja. :ok: :ok: Jestem pełna podziwy dla lekarzy i dla samego Tuptusia, że tak się pozbierał ładnie :) Się martwiłam jak on będzie biedaczek z tymi drutami a tutaj ich nie widać normalnie...

Jerry jednak poszedł z Tomem!!! Super i oby tak dalej :)
Obrazek--
Rysiu 15.08.2004 - 16.04.2016 Kocham Cię koteczku!! [*]

nifredil

Od: Pt lut 15, 2008 18:25

Post » Wto lut 09, 2010 14:21 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Pixia wysłałam pw proponujac czwartek. Sprawy zwiazane z Tuptusiem pochłonely ostatnio moj czas i zaniedbałam w domu bardzo wazne sprawy, które musze załatwić, poki jest Maż.
Jeśli sytuacja jest pilna bardzo prosze o kontakt telefoniczny. Bo ja niestety nie moge sie dodzwonić w celu umowienia sie na odbiór kotki.Na Necie już nie będe do póznego wieczora.

iza71koty

Post » Wto lut 09, 2010 14:32 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

oł maj godness 8O
niewiarygodne 8O
jestem pelna podziwu dla tak fachowej roboty i tu uklony do Pana Doktora :mrgreen: i masa podziekowan za upust :1luvu:
Tuptus jak nowy-oby teraz bez komplikacji doszedl do siebie :ok:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Wto lut 09, 2010 14:33 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Tel niestety nie działa, próbowałam przed chwilą odebrać połączenie ale niestety nic nie słyszę.
Powtórzę to co napisałam wyżej:
"Jutro opiekunka Taxido wyjeżdża do domu rodzinnego, zabiera ze sobą Taxido i mogłaby zabrać również kotkę.
Chciałabym dzisiaj ją odebrać do godziny 16 tak aby zdążyć jeszcze do weterynarza bądź jutro z rana."
Czwartek niestety nie wchodzi w grę.
Cały czas jaki Pani zabiorę to jedyne dwie minuty. Dam kontenerek i Pani bądź mąż zniesie kicię.
Sprawa jest bardzo pilna a po wyleczeniu kotka ma szansę na normalny dom.

Pixia

Od: Wto paź 27, 2009 15:22

Post » Wto lut 09, 2010 14:55 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

kurcze już nie wiele czasu.Oby się udało z tym kociakiem....
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Wto lut 09, 2010 15:12 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Pixia Zapraszam . Będę przed 16.00w domu. Podjadę w celu wydania kotki. Pozdrawiam Arek - Mąż Izy.

iza71koty

Post » Wto lut 09, 2010 16:49 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Najważniejsze że sprawa się wyjaśniła :) Iza zakończył się bazarek dla Tuptusia jak tylko wpłyną pieniążki zaraz je do Ciebie wyślę :)
Obrazek--

nifredil

Post » Wto lut 09, 2010 18:53 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Witam ponownie Drogie panie.Niestety nie doczekałem sie Nikogo, choć czekam w domu od godziny 15.30.Zostawiłem swoje dosć wazne sprawy, po to aby wydać kotka do DT. Telefon milczy, choć wielokrotnie próbowałem sie dodzwonić.Nikt równierz do mnie nie zadzwonil w tej sprawie. Pozdrawiam Arek.

iza71koty

Post » Wto lut 09, 2010 19:06 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Drogie Panie udalo mi sie dodzwonic do Pixi i jestesmy umówieni na przekazanie kotka do DT na jutro rano. Pozdrawiam Arek

iza71koty

Post » Wto lut 09, 2010 20:07 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

iza71koty pisze:Drogie Panie udalo mi sie dodzwonic do Pixi i jestesmy umówieni na przekazanie kotka do DT na jutro rano. Pozdrawiam Arek

trzymam kciuki :ok: :ok: I panie Arku prosimy nie "drogie panie" tylko tak mniej oficjalnie :wink: Miło nam gościć Pana na wątku i oby częściej :)
Obrazek--

nifredil

Post » Wto lut 09, 2010 21:31 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

nifredil pisze:
iza71koty pisze:Drogie Panie udalo mi sie dodzwonic do Pixi i jestesmy umówieni na przekazanie kotka do DT na jutro rano. Pozdrawiam Arek

trzymam kciuki :ok: :ok: I panie Arku prosimy nie "drogie panie" tylko tak mniej oficjalnie :wink: Miło nam gościć Pana na wątku i oby częściej :)

dokladnie :wink: poprosimy mniej oficjalnie
pozdrawiamy :D

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Wto lut 09, 2010 22:46 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Witam Serdecznie Dziewczyny. Nie bedę dzis duzo czasu Wam zajmowac, bo zmęczona jestem całym dniem. Napisze wiec w skrocie. Czarna Biedroneczka pojawiła sie dzisiaj normalnie przy posilku. :D Mam nadzieję że tak juz pozostanie. Nie bylo Stelci ani Lusi. Na Teczy nie pokazała sie dzisiaj Lisiczka ale była Frania i Juniorek czeka juz codziennie normalnie. Dzis tez nie widziałam Celinki Bis. Dominik czeka na mnie codzień po stronie Tęczy czyli tak jak chciałam. Juz sie chyba przyzwyczaił. Kociaki będa miały teraz na Teczy troszke wiecej spokoju bo Panowie Pracownicy podpisali nowy kontrakt i beda robić co innego. Na miejscu prawdopodobnie zostanie tylko dwoch Pracownikow, którzy będa zwozić deski do mielenia i gruz z altanek.

Dzisiaj przyszła paczka od Oli. :1luvu: Ola przysłała wyprawke dla Tuptusia. 15 puszeczek gourmet gold. :D To prezent od Melanii, kici Oli, która jada tylko takie smakolyki.Piękne Piekne dzieki Olu. :D Tuptuś zjadł dzisiaj puszeczkę z tuńczykiem i wołowinka. Było pysznie, bo mocno sie oblizywał i bardzo mu smakowało. Nie ma wielkiego problemu z jedzonkiem, ale widać ze sprawia mu to trochę bólu.Je dość ostroznie. Wodę pije tak jak trzeba.Inne sprawy też w miare spokojnie. Zobaczymy dalej. Dzis dosć duzo śpi.Mam nadzieję ze nabierze ciałka i sił.

Równierz dzisiaj przyszła paka od Iwetki a w niej cieplutkie mięciutkie polarki. Cały wór. Piekne Serdeczne Dzieki Iwonko :1luvu:

Za kilka minut wstawie Rozliczenie wpływów na Konto Tuptusiowe. Pieknie Dziekujemy Wszystkim za Wsparcie i Pomoc.Rozliczenie z Viva nastąpi po zakonczeniu Aukcjii na Allegro. Taką dostałam odpowiedz mailowa. Pozdrawiam wszystkich Bardzo Serdecznie.

iza71koty

[poprzednia][następna]