K-ów, Jerry odszedł :-(((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 10, 2010 15:03 Re: K-ów, w oczekiwaniu na cud albo nawet dwa (Jerry i Milka)

Tweety pisze:
Akima pisze:Pan z Katowic chce Szari. Czy mamy wiecej fotek, jakieś informacje o jej charakterze ?

to tylko Miuti wie a jakieś fotki poza tymi z pierwsze postu może mieć Marek, bo on robił

Bardzo prosze posiadacza fotografii Szari o ujawnienie się :-) Pan koresponduje ze mną mailowo bo mówi, że jakkolwiek by to dziwnie nie zabrzmiało to telefonu nie posiada. Z korespondencji Pan jest bardzo rozsądny i martwi się co bedzie gdyby koty się nie polubiły i czy to nie problem... Przypomina mi Pana Pawłą z którym wymieniłam z 15 maili i zawiozlam tam 2 kocięta z Lutrą. Dom świetny!!!!
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Nie sty 10, 2010 15:13 Re: K-ów, w oczekiwaniu na cud albo nawet dwa (Jerry i Milka)

U mnie w galerii są, jak Pan chce burasa w ogóle, to u mnie jest ich sporo. Gracjo, an kocimskiej zostawiłam książeczkę Tośki, w szufladzie, z tylu wpisane Tośka.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Nie sty 10, 2010 15:14 Re: K-ów, w oczekiwaniu na cud albo nawet dwa (Jerry i Milka)

lutra pisze:U mnie w galerii są, jak Pan chce burasa w ogóle, to u mnie jest ich sporo. Gracjo, an kocimskiej zostawiłam książeczkę Tośki, w szufladzie, z tylu wpisane Tośka.

dzięki. Tośkę dzisiaj wystawiam. Właśnie zniosłam ja do rodziców. Robi się piękna i ciężka. Ustawia koty po kątach. Staramy się ją przyzwyczajać, ale menda jest!
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Nie sty 10, 2010 15:22 Re: K-ów, w oczekiwaniu na cud albo nawet dwa (Jerry i Milka)

albo ja ślepa jestem albo komp pokazuję, że ostatni katalog zdjęć lutry to 13 grudnia. Nie widze wogóle burych kotów. Te które są już wyadoptowane
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Nie sty 10, 2010 15:24 Re: K-ów, w oczekiwaniu na cud albo nawet dwa (Jerry i Milka)

Akima pisze:Jeśli chodzi o koty z Podwawelskiego... Jutro chciałam dzwonić do tamtejszej wetki. Ona ma kontakty z karmicielkami. Jeśli jest budka i miseczki, to znaczy ze ktoś się kotami opiekuje. Postaram się zdobyć namiary na karmicielki i zadzwonić do nich w ciągu jutrzejszego dnia. Może one nam wyłapią te koty. Trzeba się upewnić ile ich jest, żeby nie zabrać matki i 2 a zostawić np jeszcze jednego albo dwa maluchy. Jeśli jutro nie zdobędę żadnych informacji na temat kotów, to mogę łapać wieczorem. Mogę też wziąć urlop i podzielić go na dwa popołudnia. Wtedy miałabym czas na łapanie od 13:15 np we wtorek i w środę. Mogę wziąć transporter, mogę je przewieźć np z Noemik na Kocimską autobusem. Nie jest daleko. Problem jest z klatką łapką, której nie przeniesiemy o własnych siłach.

Noemik czekam na Twoje przemyślenia i decyzję. Dziękuję za ofertę pomocy przy łapaniu.

Przypominam, że wszelki znaki na niebie i ziemi wskazują, ze kotka się tam zagubiła 4 miesiące temu. Jestem w trakcie ustalania kontaktu do Pani, któej kotka z transportu uciekła. Jesli to ona to napewno ma dom!!! Trzeba będzie tylko zaopiekowac się maluchami, które schodzą nam bardzo szybko.

Akima,
dobrze. w takim razie czekam na wieści jutro. być może uda mi się zwolnić we wtorek trochę z pracy i na 13:15 też już dojechać.
Może spróbujmy najpierw z transporterem i papu śmierdziuchem? a potem z łapką?
Dziś jednak wolałabym zostać w domu, co by jeszcze mnie nie trzeba gdzieś odwozić, jak przysiądę w śniegu i nie będę miała siły wstać.
Obrazek

noemik

Od: Czw paź 11, 2007 21:15

Post » Nie sty 10, 2010 15:28 Re: K-ów, w oczekiwaniu na cud albo nawet dwa (Jerry i Milka)

noemik pisze:
Akima pisze:Jeśli chodzi o koty z Podwawelskiego... Jutro chciałam dzwonić do tamtejszej wetki. Ona ma kontakty z karmicielkami. Jeśli jest budka i miseczki, to znaczy ze ktoś się kotami opiekuje. Postaram się zdobyć namiary na karmicielki i zadzwonić do nich w ciągu jutrzejszego dnia. Może one nam wyłapią te koty. Trzeba się upewnić ile ich jest, żeby nie zabrać matki i 2 a zostawić np jeszcze jednego albo dwa maluchy. Jeśli jutro nie zdobędę żadnych informacji na temat kotów, to mogę łapać wieczorem. Mogę też wziąć urlop i podzielić go na dwa popołudnia. Wtedy miałabym czas na łapanie od 13:15 np we wtorek i w środę. Mogę wziąć transporter, mogę je przewieźć np z Noemik na Kocimską autobusem. Nie jest daleko. Problem jest z klatką łapką, której nie przeniesiemy o własnych siłach.

Noemik czekam na Twoje przemyślenia i decyzję. Dziękuję za ofertę pomocy przy łapaniu.

Przypominam, że wszelki znaki na niebie i ziemi wskazują, ze kotka się tam zagubiła 4 miesiące temu. Jestem w trakcie ustalania kontaktu do Pani, któej kotka z transportu uciekła. Jesli to ona to napewno ma dom!!! Trzeba będzie tylko zaopiekowac się maluchami, które schodzą nam bardzo szybko.

Akima,
dobrze. w takim razie czekam na wieści jutro. być może uda mi się zwolnić we wtorek trochę z pracy i na 13:15 też już dojechać.
Może spróbujmy najpierw z transporterem i papu śmierdziuchem? a potem z łapką?
Dziś jednak wolałabym zostać w domu, co by jeszcze mnie nie trzeba gdzieś odwozić, jak przysiądę w śniegu i nie będę miała siły wstać.

To się kuruj Noemik a ja jutro dam znać. Może karmicielki same je połapią jak im transportery dostarczę. Gdyby się tak udało to pożyczyłabym z Kocismkiej 2 i zawiozła jeszcze w poniedziałek wieczorem. Zobaczymy co będzie się działo.
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Nie sty 10, 2010 15:30 Re: K-ów, w oczekiwaniu na cud albo nawet dwa (Jerry i Milka)

co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Nie sty 10, 2010 16:05 Re: K-ów, w oczekiwaniu na cud albo nawet dwa (Jerry i Milka)

Akima pisze:
Tweety pisze:
Akima pisze:Pan z Katowic chce Szari. Czy mamy wiecej fotek, jakieś informacje o jej charakterze ?

to tylko Miuti wie a jakieś fotki poza tymi z pierwsze postu może mieć Marek, bo on robił

Bardzo prosze posiadacza fotografii Szari o ujawnienie się :-) Pan koresponduje ze mną mailowo bo mówi, że jakkolwiek by to dziwnie nie zabrzmiało to telefonu nie posiada. Z korespondencji Pan jest bardzo rozsądny i martwi się co bedzie gdyby koty się nie polubiły i czy to nie problem... Przypomina mi Pana Pawłą z którym wymieniłam z 15 maili i zawiozlam tam 2 kocięta z Lutrą. Dom świetny!!!!

Jedyne zdjęcia Goldi i Szari, jakie mam, są w mojej galerii na picasie w katalogu "Koty AFN", tylko nie wiem, która jest która.

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Nie sty 10, 2010 16:36 Re: K-ów, w oczekiwaniu na cud albo nawet dwa (Jerry i Milka)

co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Nie sty 10, 2010 16:49 Re: K-ów, w oczekiwaniu na cud albo nawet dwa (Jerry i Milka)

Dokładnego adresu pana od Selmy nie mamy, zostawiliśmy wizytówkę z nr telefonu na Kocimskiej, koło zeszytu. Mamy jeszcze jedną u siebie, w razie czego możemy numer przessłać na pw ;)

Leone

Od: Wto wrz 22, 2009 14:10

Post » Nie sty 10, 2010 17:10 Re: K-ów, w oczekiwaniu na cud albo nawet dwa (Jerry i Milka)

Leone pisze:Dokładnego adresu pana od Selmy nie mamy, zostawiliśmy wizytówkę z nr telefonu na Kocimskiej, koło zeszytu. Mamy jeszcze jedną u siebie, w razie czego możemy numer przessłać na pw ;)

Miszelina jak na razie nie odpisała .

Leone w Dwupaku :-) poproszę na pw.
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Nie sty 10, 2010 17:12 Re: K-ów, w oczekiwaniu na cud albo nawet dwa (Jerry i Milka)

Chodzi o ten zestaw smakosza??
Puszka wychodzi 3,75 a nie 2.00

Gdzie dostane kubrak podszyty polarem rozmiar XL ?
Tylko żeby cena nie była XL.
Psica ma cały brzuch łysy i marznie. Na razie chodzi w kubraku po Sabrze (*) ale jest ciut przykrótki. Na krótkie spacery jest oki. Ale jak zaczniemy chodzić na długie to nie zda egzaminu.
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Nie sty 10, 2010 17:20 Re: K-ów, w oczekiwaniu na cud albo nawet dwa (Jerry i Milka)

Tweety pisze:Etiopia, napisz do Miszeliny, ona ma namiar na pana, niech poda Ci dokładny adres, chyba, że Leone go znają

A skąd taki pomysł 8O
Ja tylko raz z panem rozmawiałam telefonicznie i dysponuję jedynie jego numerem.
BTW posłałam do Etiopii.

EDIT: W sprawie transportu z Arwetu nie pomogę. W takich warunkach nie prowadzę, mam traume powypadkową. Mogę po Seldżuka podjechać jedynie MPK. Ale wtedy odbiorę tylko jego, z większą ilośćią MPK nie da rady. :oops:
Ostatnio edytowano Nie sty 10, 2010 17:51 przez miszelina, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Nie sty 10, 2010 17:36 Re: K-ów, w oczekiwaniu na cud albo nawet dwa (Jerry i Milka)

miszelina pisze:
Tweety pisze:Etiopia, napisz do Miszeliny, ona ma namiar na pana, niech poda Ci dokładny adres, chyba, że Leone go znają

A skąd taki pomysł 8O
Ja tylko raz z panem rozmawiałam telefonicznie i dysponuję jedynie jego numerem.
BTW posłałam do Etiopii.

W sprawie transportu z Arwetu nie pomogę.

kiepska składnia :oops: chodziło mi o to aby ten pan podał adres gdy Etiopia zadzwoni do niego pod przekazany przez Ciebie nr telefonu

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Nie sty 10, 2010 18:09 Re: K-ów, w oczekiwaniu na cud albo nawet dwa (Jerry i Milka)

Jutro rano mam rozprawe o 9., po niej jade do KV z Zytą.
Martwi mnie trochę bo jest taka spowolniona jakby. Sioo malo, kupy raczej w normie.

Etiopia dzieki za priw. Ja tez oscyluje podejrzeniami wokol cukrzycy albo chorych nerek. Poprosze Romana o dokladne zbadanie kotki i moze zeby zrobil jej badania krwi i moczu?
Jak sie mocz lapie kotu??? Sa do tego jakies specjalne pojemniki czy cos? I sa wymagania jakies co do pory siusiania albo okolicznosci?
W zyciu kotu moczu nie badalam... :roll: 8)

Brzuch ma wzdety dalej mimo ze zmniejszylam jej ilosc suchej karmy. Dostaje wiecej galaretki do mokrego ale pije duzo wody.
Jasna cholera, akurat gdy ma juz dom zaklepany i siedzi na walizkach......

KTORY KOT BYL W GALERII KRAKOWSKIEJ OSTATNIO BO NIE PAMIETAM - Z MIUTI? SZARI CZY GOLDI?
Bo ja mam (zrobilam) zdjecie tej panienki w swojej galerii....
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

[poprzednia][następna]