[WRO]Najpilniejsze przypadki,kocie tragedie str. 61

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 01, 2009 16:09

Jeśli wśród schroniskowych kotków są seniorzy czyli kotki co najmniej 10-letnie (wybaczcie, ale nie dam rady przekopać się przez cały wątek), to zachęcam do zgłoszenia ich w wątku kocich seniorów do adopcji - banerek w moim podpisie. :)

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Śro lip 01, 2009 20:29

opek

Klusek

Od: Pon sty 21, 2008 20:34

Post » Śro lip 01, 2009 20:41

czy te kotki są dzikie? , jednorazowa wizyta u weta nic nie da .Koszty nie są dramatyczne , zależy od weta, pierwsza wizyta jest zazwyczaj kosztowniejsza, ze względu na "przegląd" , a następne to już zazwyczaj koszt antybiotyku/ zastrzyku. Tylko czy po pierwszej wizycie jest szansa na następne ?
ObrazekObrazek

maxiking

Od: Nie sie 24, 2008 16:42

Post » Śro lip 01, 2009 21:40

Fredziolina pisze:
Agness78 pisze:
Dzisiaj przestała jeść i się bawić, trzy rzadkie kupy :cry: Byłam z nią u weta, Dostała kroplówkę, coś na biegunkę i na gorączkę ( ma 40,5 c ) i antybiotyk - w jelitach aż bulgocze :cry: Co to może być? Mam nadzieję że nie PP :cry: jutro jedziemy na kolejną kropówkę. Dziewczyny czy to może być coś innego? Jestem załamana....Boże żeby to nie była wirusówka :cry:

To może być pp :( przy pp kupki są bardzo śmierdzące i żółte :(

Na Twoim miejscu natychmiast zakupiłabym test na "parwo" dla psów i zrobiłabym test.

Dwa lata temu miałam pp, test na parwo to potwierdził.

Jak do jutra nie będzie znaczącej poprawy zrobimy jutro test na PP :? Jest minimalna poprawa. Zaczęła sama pić i jest głodna. Dostaje narazie tylko mleczko convalescent, gorączka trochę niższa, nie ma biegunki ( no bo też nie je nic) w schronie dostała caniserin. Mam nadzieję że to nie pp, bardzo chcę w to wierzyć :roll: :( Mam kotkę po PP, wiem jaki to komszmar a dla takiego malucha raczej nie do przejścia :cry:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Śro lip 01, 2009 21:44

Agness, trzymam kciuki za koteczkę :ok:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Śro lip 01, 2009 22:16

maxiking pisze:Ja dziś już zaliczyłam wizytę u weta. Kociaczek buro-biały osłabiony. Buraski żywotne, pupki lepiej, czarne kociątko lubi pospać. U weta dostały porcje kujek, bolało.. :( oj bolało :( :( . Zjadły poszalały i śpią :)

Jak maluszki się czują?

Agness78

Post » Śro lip 01, 2009 22:26

Agness78 pisze:
PostWysłany: Sro Lip 01, 2009 23:16 Temat postu:
maxiking pisze:
Ja dziś już zaliczyłam wizytę u weta. Kociaczek buro-biały osłabiony. Buraski żywotne, pupki lepiej, czarne kociątko lubi pospać. U weta dostały porcje kujek, bolało.. Sad oj bolało Sad Sad . Zjadły poszalały i śpią Smile

Jak maluszki się czują?

wieczorem ponownie byliśmy u weta na sprawdzenie temperatury. Dostały kolejne kujki :(

cały czas je doglądam i zaczynam się martwić :( dwa kotki nie chcą jeść , dokarmiłam je strzykawką. Bardzo mnie to martwi, bo wczoraj i dzis w południe jadły same :? :?

jutro rano wizyta u weta
ObrazekObrazek

maxiking

Post » Śro lip 01, 2009 22:29

biegunka powoli mija, tylko jeden burasek jeszcze qupka nie tak ja trzeba :( , pozostałych - wychodzimy na prostą :wink:
ObrazekObrazek

maxiking

Post » Czw lip 02, 2009 7:38

maxiking pisze:biegunka powoli mija, tylko jeden burasek jeszcze qupka nie tak ja trzeba :( , pozostałych - wychodzimy na prostą :wink:

Trzymam kciuki za maluszki. Nasza mała też jakby odrobinę lepiej. Dzisiaj rano zjadła saszetkę convalescenta no i zobaczymy jaka qupa będzie :? wczoraj dużo piła sama..... oby to był dobry znak :ok:

Agness78

Post » Czw lip 02, 2009 8:43

maxiking pisze:czy te kotki są dzikie? , jednorazowa wizyta u weta nic nie da .Koszty nie są dramatyczne , zależy od weta, pierwsza wizyta jest zazwyczaj kosztowniejsza, ze względu na "przegląd" , a następne to już zazwyczaj koszt antybiotyku/ zastrzyku. Tylko czy po pierwszej wizycie jest szansa na następne ?

Mama kotków jest osowjona, a małe jak to małe sa strachliwe, ale do złapania. Kiedy kocia mojej mom dostały kataru to były dwie możliwości- albo jeździć na zastrzyki albo zastrzyki do domu i aplikować według wskazan doktora... może też by się tak dało? Bo pani Jola nie ma czym przetransportowac:(
ObrazekObrazekObrazek

isollde

Od: Pon maja 11, 2009 19:24

Post » Czw lip 02, 2009 9:30

jestem na chwilkę.Mam nadzieję,że kotki z działek wyzdowieją.Agness pisz jak Twoja podopieczna??
Bardzo mało osób dzwoni po kociaki-proszę o zwiększenie ogłoszeń,bo nie ma gdzie upchnąć nowych maluszków :cry:
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Czw lip 02, 2009 13:45

Poproszę o najnowsze zdjęcia maluchów na maila gotowych do adopcji, krótkie info o nich to zaktualizuje stare allegro, zrobię nowe i porobię troche nowych ogłoszeń. Narazie stoję z ogłoszeniami bo czekam na autoryzacje ogłoszen z Opola od CoToMa. Więc porobię troche dla maluchów. Na kogo podac namiary w kontakcie?

natasza25

Od: Czw maja 28, 2009 11:35

Post » Czw lip 02, 2009 14:08

Nowe nieszczęście - może ktoś może pomóc
:cry:

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=96047
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Czw lip 02, 2009 16:39

Kociaków znowu przybyło :( I małych i dużych :(

Wstawię kilka fotek, fotki do ogłoszeń wyślę mailem. Potrzebne Allegro dla maluchów albo uaktualnienie starego - piszcie na priv, wyślę zdjęcia.
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Czw lip 02, 2009 16:55

isollde pisze:
maxiking pisze:czy te kotki są dzikie? , jednorazowa wizyta u weta nic nie da .Koszty nie są dramatyczne , zależy od weta, pierwsza wizyta jest zazwyczaj kosztowniejsza, ze względu na "przegląd" , a następne to już zazwyczaj koszt antybiotyku/ zastrzyku. Tylko czy po pierwszej wizycie jest szansa na następne ?

Mama kotków jest osowjona, a małe jak to małe sa strachliwe, ale do złapania. Kiedy kocia mojej mom dostały kataru to były dwie możliwości- albo jeździć na zastrzyki albo zastrzyki do domu i aplikować według wskazan doktora... może też by się tak dało? Bo pani Jola nie ma czym przetransportowac:(

Oswojona to może ona jest, ale niech no ktoś spróbuje jej małego ruszyć. Pierwszy raz widziałem kottę formalnie atakująca człowieka. Krew się lała strumieniami i p. Jola też potrzebowała lekarza. Wszystko przez małego, drącego sie panikarza.
Poza tym kota jest bardzo miła i nawet dała mi się pogłaskać. No i jest naprawdę śliczna, ma jakieś geny norwega, albo innego MCO.
Tylko 2 małe pojechały dziś do Siechnickiego weta. Trzeci zniknął, ale pojawił się jakeśmy wrócili od weta - na dziś ma tylko oczka zakropione Gentamecyną. Pani Jola teraz nie pracuje, więc będzie kociaki nosić do weta codziennie w torbie podróżnej.

Obrazek

Obrazek

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

[poprzednia][następna]