WAW Koty z Fabryki Koneser. No i jest maluch...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 04, 2009 22:45 Re: WAW Koty z Fabryki Koneser. Szukamy karmicieli od pon. do pt

Dziś było 5 kotów, dwa bure i trzy krowy, ale byłam ok 17, nietypowo.
Jak wchodziłam na teren, to ze środka placu wystartowała krowa z podniesionym ogonem i leciała na podwórko - aż się wzruszyłam, one nas poznają i cieszą się na widok człowieka :)
Migota, nie wzięłam nic z szafki, bo byłam w Wileńskiej, bez klucza, kupiłam puszkę i suche w Rossmanie i zaniosłam, nie zaglądałam do łazienki. Nie zostawiłam też nic dla Ciebie, będzie w poniedziałek, ok?
A suche Winston z Rossmana pachnie lepiej niż sanabelle, co je ostatnio kupuję moim. Koneserowe też chrupały ze smakiem.
Jadły wszystkie.
Prawdziwi mężczyźni nie jedzą miodu, oni żują pszczoły.

sibia

Od: Śro gru 07, 2005 17:15

Post » Sob gru 05, 2009 10:54 Re: WAW Koty z Fabryki Koneser. Szukamy karmicieli od pon. do pt

Ja też w czwartek, ok. 20 zastałam pięć footer. Chyba trzy krówki, biało-bure i burasa.

gosiar

Od: Sob paź 29, 2005 12:30

Post » Pon gru 07, 2009 8:11 Re: WAW Koty z Fabryki Koneser. Szukamy karmicieli od pon. do pt

Przez weekend też było 5, bez Lotki. Suche z okienka nadal kiepsko wyjadają, ale postawiłam drugą miskę pomiędzy budkami i stamtąd znika.
Obrazek

Migota

Od: Sob mar 29, 2008 20:57

Post » Śro gru 09, 2009 15:02 Re: WAW Koty z Fabryki Koneser. Szukamy karmicieli od pon. do pt

W szafce zostały 2 małe puszki i jedna duża. Z tym, że w dużej ktoś urwał dzyndzelek do otwierania (i się nie przyznał :wink: ) Więc radzę wziąć z domu otwieracz do konserw, bo ja do soboty nie dam rady nic więcej podrzucić.
Podopiecznych było 6.
Obrazek

Migota

Post » Śro gru 09, 2009 15:18 Re: WAW Koty z Fabryki Koneser. Szukamy karmicieli od pon. do pt

Jesoo, to ja urwałam i zapomniałam napisać. Te puszki tak się kiepsko otwierają. I teraz zabijecie, ale nie mogę jutro przyjść. Przepraszam, wypadł mi dentysta, a potem jeszcze coś. Może ktoś? Pliz, pliz. Zastąpię kiedyś.

gosiar

Post » Śro gru 09, 2009 16:25 Re: WAW Koty z Fabryki Koneser. Szukamy karmicieli od pon. do pt

gosiar pisze:Jesoo, to ja urwałam i zapomniałam napisać. Te puszki tak się kiepsko otwierają. I teraz zabijecie, ale nie mogę jutro przyjść. Przepraszam, wypadł mi dentysta, a potem jeszcze coś. Może ktoś? Pliz, pliz. Zastąpię kiedyś.

Bo dziś też nikogo nie będzie. Ja wrócę bardzo późno, nie dam rady.
Obrazek

Migota

Post » Śro gru 09, 2009 16:42 Re: WAW Koty z Fabryki Koneser. Szukamy karmicieli od pon. do pt

Przepraszam, taka sytuacja głupia. Ale nie mogę.

gosiar

Post » Czw gru 10, 2009 14:15 Re: WAW Koty z Fabryki Koneser. Szukamy karmicieli od pon. do pt

Sibia, ile wczoraj zjadły suchego? Starczy im na dziś?
Obrazek

Migota

Post » Czw gru 10, 2009 14:50 Re: WAW Koty z Fabryki Koneser. Szukamy karmicieli od pon. do pt

Wczoraj bylam ok 21, duza miska byla pusta, w okienku jeszcze było.
Dałam dwie małe puszki z domowego zapasu, nasypałam sporo suchego.
Było 6 kotów, głodnych, jadły, choć krowy wolą z betonu nie z miski, nie wiem, czy ich chłopaki nie gonią jak nie patrzymy.
Myślę, że jesli w piatek ktoś zajrzy nie jakoś okropnie późno to dadzą radę.

sibia

Post » Czw gru 10, 2009 15:31 Re: WAW Koty z Fabryki Koneser. Szukamy karmicieli od pon. do pt

No i jak teraz sprawdzić czy to koty zjadły czy gołębie. Skoro głodne były. :?

Wiedziałam, że p. L. tak łatwo się nie podda, a grono wyznawców ma coraz większe. Już samo to jak się zachowują w stosunku do p. Zdziśka o tym świadczy.
Obrazek

Migota

Post » Czw gru 10, 2009 16:49 Re: WAW Koty z Fabryki Koneser. Szukamy karmicieli od pon. do pt

Nene, ja myslalam o burych chlopakach, w sensie Dziadku i Kajtku, bo dziewczyny przy nich nie chcą jeść.
Mnie ochrona wita bardzo miło, ja tez wchodząc mówię dzień dobry, dziekuję za otworzenie bramy itd. Jak jestem na terenie to panowie sami na moj widok lecą się witać. Starają się być mili, mam wrażenie.

sibia

Post » Pt gru 11, 2009 10:09 Re: WAW Koty z Fabryki Koneser. Szukamy karmicieli od pon. do pt

madrugada właśnie wróciła z wyjazdu ze złamaną nogą. Będzie wyłączona z karmienia przez co najmniej 6 tygodni. Dziś też nie nakarmi.

gosiar

Post » Pt gru 11, 2009 10:10 Re: WAW Koty z Fabryki Koneser. Szukamy karmicieli od pon. do pt

Aaaaaa.
Pewnie stado ma ustaloną hierarchię, ale czy się biją to nie wiem. Nigdy nic takiego nie zauważyłam. Za to nie raz widziałam koty wyłażące z budek w różnym zestawieniu. Krowy + Dziadek i krowy + Kajtek. Normalnie po trzy siedzą w małych budkach. Ale pewnie w kupie cieplej. No, ale możliwe, że ma tam miejsce dyskryminacja płci :wink: Wczoraj były 4 sztuki. Dostały obiadowe resztki.

Pan L. na moje dzień dobry nie odpowiada, a patrzy tak jakby miał ochotę mi przyłożyć. :twisted:

Wiadomość z ostatniej chwili. Grażyna złamała nogę, więc na parę tygodni wypadnie z karmienia.
Gosiar, możesz odrobić dziś dzień wczorajszy?
Obrazek

Migota

Post » Pt gru 11, 2009 10:11 Re: WAW Koty z Fabryki Koneser. Szukamy karmicieli od pon. do pt

się zgrałyśmy :lol:
Obrazek

Migota

Post » Pt gru 11, 2009 10:38 Re: WAW Koty z Fabryki Koneser. Szukamy karmicieli od pon. do pt

Nie wiem, czy zdążę :oops: Bo dziś mam znowu dentystę, takie długie leczenie.

gosiar

[poprzednia][następna]