Klub Kotów Niewidzących i Niedowidzących

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 20, 2009 10:55

Nie ma co dramatyzować. Mam nadzieję, że po powrocie Kasi i Przemka wszystko się wyjaśni i uda się w końcu z nimi dogadać. Moim zdaniem brak doświadczenia powoduje, że nie zdają sobie oni sprawy z powagi sytuacji. Pokochali kotkę i w to nie wątpię. Pomóżmy im teraz nauczyć się więcej, żeby babunia mogła z nimi żyć jak najdłużej w jak najlepszym zdrowiu.
ObrazekSKARBONKA ZAPRASZA!!!

Kicia_

Od: Pt lut 29, 2008 20:33

Post » Pt mar 20, 2009 11:05

nie lubię takich sytuacji, bo fakt, że my patrzymy na wszystko z naszego punktu widzenia :oops:
nie wyobrażam sobie zostawić chorego kota i wyjechać, nie wyobrażam sobie nie lecieć z nim przy pierwszym zastanawiającym symptomie do weta, i dla mnie kasa - w pierwszym rzędzie - na leczenie kota...

ale ludzie mają różne priorytety i staram się to zrozumieć (ciężko przychodzi :evil: )

Mam nadzieję, że będzie tak jak pisze Kicia :oops:
"Chciałem zreperować świat, a oto widzę, że sam jestem jednym z tych cholernych drani I świń..."
Obrazek

Nah

Od: Czw wrz 07, 2006 20:48

Post » Pt mar 20, 2009 11:28

Nah pisze:nie lubię takich sytuacji, bo fakt, że my patrzymy na wszystko z naszego punktu widzenia :oops:
nie wyobrażam sobie zostawić chorego kota i wyjechać, nie wyobrażam sobie nie lecieć z nim przy pierwszym zastanawiającym symptomie do weta, i dla mnie kasa - w pierwszym rzędzie - na leczenie kota...

ale ludzie mają różne priorytety i staram się to zrozumieć (ciężko przychodzi :evil: )

Mam nadzieję, że będzie tak jak pisze Kicia :oops:

no cóż możemy mieć nadzieję, dla mnie jest to wysoce nieodpowiedzialna postawa, cóż przeszkodziło, aby podac kontakt do osoby opiekujacej sie kotką-jako osoby z doświadczeniem, Mruczeńka czy Kicia mogłyby zajac sie diagnoza w czasie ich nieobecności, skoro akurat teraz musieli wyjechać(moze nie było innej możliwości, np. wykorzystanie urlopu zaległego,etc) a taka chec jest. Nigdy nie pojmę , dlaczego ludzie stwarzają problemy tam, gdzie można wszystko poukładac, wszystko jest kwestią dobrej woli i zastanowienia...
uwaga:nie oceniam, tylko podaję przykład wg mnie optymalnego rozwiazania ...

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pt mar 20, 2009 12:30

Nie chcę oceniać po pozorach.
Najważniejsze, żeby koteczkę udało się szybko zdiagnozować.
:ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pt mar 20, 2009 13:57

alessandra pisze:cóż przeszkodziło, aby podac kontakt do osoby opiekujacej sie kotką-jako osoby z doświadczeniem, Mruczeńka czy Kicia mogłyby zajac sie diagnoza w czasie ich nieobecności

Też nie mam zamiaru potępiać kogoś za to, że pojechał na urlop. Zdenerwowałam się tylko, że przepadnie umówiona wizyta, na którą mogłam zawieźć kotkę sama w czasie nieobecności Kasi. Mruczeńka zaproponowała jej takie rozwiązanie. Mam nadzieję, że po powrocie Kasi nie będzie za późno dla Babuni.
ObrazekSKARBONKA ZAPRASZA!!!

Kicia_

Od: Pt lut 29, 2008 20:33

Post » Pt mar 20, 2009 14:34

Głosowanie do 25 każdego miesiąca

kandydatów prócz Julisi brak, zatem chyba nie będziemy powoływac Inkwizycji do ukarania niegłosujacych w tym miesiacu i siedzących cicho jak zając pod miedzą? :lol: :wink:
ale prosimy o poszukiwanie już kandydatów do wsparcia na pzryszły miesiać, jak wiemy wisna wszystko leci szybciej, abysmy więc nie zapomnieli, już szperajmy 8) :wink:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pt mar 20, 2009 18:24

Julisi naprawdę trzeba pomóc jestem za wraz z moimi ogonkami .Pozdrowienia.

msb259

Od: Pon lut 09, 2009 8:03

Post » Sob mar 21, 2009 2:57

alessandra pisze:Głosowanie do 25 każdego miesiąca

kandydatów prócz Julisi brak, zatem chyba nie będziemy powoływac Inkwizycji do ukarania niegłosujacych w tym miesiacu i siedzących cicho jak zając pod miedzą? :lol: :wink:
ale prosimy o poszukiwanie już kandydatów do wsparcia na pzryszły miesiać, jak wiemy wisna wszystko leci szybciej, abysmy więc nie zapomnieli, już szperajmy 8) :wink:

jej ja już chyba głosowałam na Lusię w tym miesiącu , nie jestem pewna :oops:
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Sob mar 21, 2009 12:55

Kolejna aktualizacja zaksięgowanych na ten moment wpłat (wg alfabetu) dających nam kwotę 205zł :P :
AnnaKatolik
Aleksandra59
alessandra
barba50
Bazyliszkowa
BUDRYSEK
dellfin612
Duduś
Ewa JANCZUK
KarolinaS
majka2006
marcjannakape
msb259
Nah
Patsy
puss

Dziekujemy!

Co do głosowania:
poprzednie głosowanie w tym miesiącu odnosiło sie do alarmowego funduszu za luty. Takie szybkie głosowanie dla udzielenia szybkiej pomocy.

Teraz czekam na głosowanie "regularne".
Obrazek

marcjannakape

Od: Pon cze 18, 2007 9:26

Post » Sob mar 21, 2009 13:03

Kwota 205 zł za m-c marzec daje nam:
135 zł na wsparcie dla wybranego kandydata
70 zł alarmowego zaskórniaka

Proponuję te 70 zł przekazać na Babunię z wrocławskiego schronu.
Tu czas ma znaczenie i trzeba szybko zareagować, a na właścicieli kotki najwyraźniej liczyć nie można.
I niech ktoś powie, że jestem nietolerancyjna to ... przyznam mu rację :wink:
Kasia nie adoptowała zdrowego kota, który nagle zachorował, tylko kota specjalnej troski. To zobowiązuje.

I liczę na szybkie głosowanie na tak lub na nie.
Do dzieła moi drodzy!
Obrazek

marcjannakape

Post » Sob mar 21, 2009 13:09

ja też jestem nietolerancyjna :twisted:
i jak zwykle nie głosuje - jaką decyzję podejmiecie będzie świetnie
ściskam wszystkich klubowiczów (futrzastych i niefutrzastych :D )
"Chciałem zreperować świat, a oto widzę, że sam jestem jednym z tych cholernych drani I świń..."
Obrazek

Nah

Od: Czw wrz 07, 2006 20:48

Post » Sob mar 21, 2009 13:10

marcjannakape pisze:I liczę na szybkie głosowanie na tak lub na nie.

Tak!

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Sob mar 21, 2009 13:11

Nah pisze:
i jak zwykle nie głosuje

Co pozwala na wykorzystanie Twego głosu do rozstrzygnięcia remisu lub w razie braku głosów do wykorzystania na "tak" 8)

I pamiętajcie, że do wykorzystania alarmowych pieniążków wystarczy połowa głosów na tak, czyli 10.
Obrazek

marcjannakape

Post » Sob mar 21, 2009 14:53

Dziękuję w imieniu Babuni za wsparcie i pamięć!!
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Sob mar 21, 2009 15:09

ja też jestem za pieniążkami dla Babuni; z tym że martwię się jak będzie wyglądać sytuacja z tym domkiem, mam nadzieję, że wszystko się ułoży i rodzina Babuni zda sobie sprawę, że z kotem, tak jak z człowiekiem trzeba jeździć w razie potrzeby do lekarza :roll: i że opieka nad kotem, tak jak nad dzieckiem to koszta, które należy wliczyć w domowy budżet bez najmniejszych "ale"...
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

[poprzednia][następna]