Uśpijcie je wszystkie i ... Kropek jedzie do alessandra :):)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 26, 2007 15:32

z tego wszystkiego zapomniałam podziekować osobom, które zaangazowały sie w przygotowanie i bezpośrednio w transport Kropka, aby bezpiecznie dotarł do mnie- zatem jeszcze raz składam serdeczne podziekowania Obrazek

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto lis 27, 2007 6:09

:dance: Kropuś w domeczku , swoim domeczku :D
Olu :1luvu:

uska3

Od: Wto lip 03, 2007 7:48

Post » Czw lis 29, 2007 6:56

Nieśmiało pytam ...co tam u Kropusia i jego własnej Dużej :D ??

uska3

Post » Czw lis 29, 2007 8:22

Wczoraj byliśmy z wizytą u Kropka.

Super kot, śmiały, miziasty, czuje się alessandry jakby zawsze tam mieszkał. Tylko ta, która go opisywała na 1-szej stronie - pokoloryzowała kota, bo było, że jest duży, a on jest najmniejszym kotem u alessandry. Przy jej 3 rezydentach wygląda jak ich młodszy brat, a jest chyba najstarszy, albo drugi w strszeństwie. 8O

Ale nie ma sie co dziwić, u alessandry nawet glonojad w akwarium jakiś ogromnie zmutowany jest. Nie wiem jak kobieta to robi, ale jest duza szansa, że po roku przebywania u niej Kropek też może tak wygladać :D .

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Czw lis 29, 2007 10:08

AgaPap pisze:Ale nie ma sie co dziwić, u alessandry nawet glonojad w akwarium jakiś ogromnie zmutowany jest. Nie wiem jak kobieta to robi, ale jest duza szansa, że po roku przebywania u niej Kropek też może tak wygladać :D .

jak glonojad :?: :strach:

Alessandra, będziesz zmuszona dokumentować fotograficznie, że nie przeprowadzasz eksperymentów naukowych na Kropku, i że nie zmienią go one w glonojada :regulamin:

:mrgreen:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Czw lis 29, 2007 10:24

O tak o tak fotograficznie udokumentować :dance: :dance2:
ale radość :lol:
Miziaczki kropusiu, pozdrowienia Olusiu
:D

uska3

Post » Czw lis 29, 2007 10:32

Gwoli ścisłości, nie podejrzewam Olę, że zmieni Kropka w glonojada ( a swoją drogę widział ktoś glonojada wielkości ok. 20 centymetrów? i pewnie waży z 0,5kg) 8O, przykleja się taki do akwarium i przychodzące koleżanki myślą, że to atrapa.

Sądzę raczej, że Kropek zrobi się duuużych rozmiarów. :D. Na pewno za chudziutki teraz jest.

AgaPap

Post » Czw lis 29, 2007 10:50

AgaPap pisze:Gwoli ścisłości, nie podejrzewam Olę, że zmieni Kropka w glonojada ( a swoją drogę widział ktoś glonojada wielkości ok. 20 centymetrów? i pewnie waży z 0,5kg) 8O, przykleja się taki do akwarium i przychodzące koleżanki myślą, że to atrapa.

a pfe, Aga, prosze mnie nie przekłamywac danych, glonojad ma 25cm długości 8)

motuśko, Aga, trzeba będzie obfocić kota chociaz Twoją komórką, bo Georg-inia gotowa mnie zaskarzyć o jakoweś niecne eksperymenta na Bursztynku :strach:

to już nie będę mówiłam,ze on gada - ale nie po kociemu, bo naprawdę gotowe dziewczyny pomyslec,że czary nad nim uprawiam :roll: mówie wam, on jest kimś więcej niż zwykłym kotem 8) i więcej niż niezwykłym Obrazek :wink:

alessandra

Post » Czw lis 29, 2007 11:13

Jakby ktoś wątpił co Ola napisała tymi małymi literkami na samym dole

TO JA POTWIERDZAM - SŁYSZAŁAM OSOBIŚCIE + MÓJ TŻ + MOJA CÓRECZKA -

KROPEK GADA SYLABAMI 8O 8O 8O

Jeszcze trochę go podszkolić i będzie można podyskutować z nim o kocim jestestwie :D

AgaPap

Post » Sob gru 01, 2007 12:04

alessandra pisze:
AgaPap pisze:Gwoli ścisłości, nie podejrzewam Olę, że zmieni Kropka w glonojada ( a swoją drogę widział ktoś glonojada wielkości ok. 20 centymetrów? i pewnie waży z 0,5kg) 8O, przykleja się taki do akwarium i przychodzące koleżanki myślą, że to atrapa.

a pfe, Aga, prosze mnie nie przekłamywac danych, glonojad ma 25cm długości 8)

motuśko, Aga, trzeba będzie obfocić kota chociaz Twoją komórką, bo Georg-inia gotowa mnie zaskarzyć o jakoweś niecne eksperymenta na Bursztynku :strach:

to już nie będę mówiłam,ze on gada - ale nie po kociemu, bo naprawdę gotowe dziewczyny pomyslec,że czary nad nim uprawiam :roll: mówie wam, on jest kimś więcej niż zwykłym kotem 8) i więcej niż niezwykłym Obrazek :wink:

Nasz ma dopiero 12 cm, taki cienki bolek, ale pracujemy nad nim :mrgreen:
Z tym gadaniem to się zgodzę. Też mi się kiedyś podczas jednej z wizyt wydwało, ale nic nie pisałam :oops: :lol:
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Sob gru 01, 2007 12:21

Wcale Ci się nie dziwię, ze o tym Magija nie pisałaś. bo to zakrawa na czary i można bać się, że reszta pomysli o tobie w odpowiednich psychicznych kategoriach. Ola nam powiedziała,ale dopiero odetchnęła jak on faktycznie zaczął gadać przy nas. :D

AgaPap

Post » Sob gru 01, 2007 12:25

AgaPap pisze:Wcale Ci się nie dziwię, ze o tym Magija nie pisałaś. bo to zakrawa na czary i można bać się, że reszta pomysli o tobie w odpowiednich psychicznych kategoriach. Ola nam powiedziała,ale dopiero odetchnęła jak on faktycznie zaczął gadać przy nas. :D

ale czy mówił "maaag-ijja, tuutaj" :oops: ?

:lol:
Obrazek

Magija

Post » Sob gru 01, 2007 12:28

NO właśnie za bardzo gadaliśmy, żeby sie przysłuchać co on tam nawija,. ale obiecujemy, że następnym razem spróbujemy rozszyfrować jego jezyk :D

AgaPap

Post » Pon paź 13, 2008 13:07 reaktywacja

już prawie rok upłynął od czasu akcji 13-tu kotków, czy coś wiadomo o którymkolwiek?
Jedynie o brzdącu wiem, że został kotem redakcyjnym, wyrósł na pięknego kocurka, jego historia ukazła sie swego czasu w "Kocich Sprawach"
reaktywowałam watek, aby pokazac niemozliwego rudzielca gadającego, którego dało sie sfotografowac dzieki Marcjannie, tak oto wyglada dzis Kropek zwany Amberem:
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek ObrazekObrazek

porównawczo-kiedyś ObrazekObrazek

u mnie: ObrazekObrazek

Georginię informuje i ukazuje , iż Kropek nie zamienił się w glonojada :wink:
Ostatnio edytowano Śro wrz 11, 2013 14:43 przez alessandra, łącznie edytowano 3 razy

alessandra

Post » Pon paź 13, 2008 18:06

Kropek zwany Amberkiem prezentuje się absolutnie doskonale
Nie wiem co u większości, większość wyadoptowała fundacja NiZ (trzeba by pisać do Moriaaa), dwa z nich, lub trzy bo juz się pogubiłam mieszkają wraz z Zulą, sunią z ul. Lodowej u wspaniałych ludzi, Platynke wzieła pod opiekę Kocia Mama.
Obrazek

Magija

[poprzednia][następna]