Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 27, 2009 11:38

Witam,
Nie wiem, czy to wymaga pozwolenia admina, jeśli tak, to przepraszam i o nie proszę, bo pana Mariusza Bylińskiego polecam z czystym sumieniem. Od niedawna jestem dzięki niemu szczęśliwie osiatkowaną zakoconą! Właśnie wczoraj Kefir próbował wyjść na parapet kuchennego okna, a tam... siatka, panie dzieju i nie udało się spaść z 3 piętra.
O panu Mariuszu mogę tylko pozytywnie - najwyższy profesjonalizm, twórcze podejście do pracy no i sympatia do futrzastych! W przypadku mego Kefira - odwzajemniana.
Zdjęcia wstawię, jak tylko naprawię aparat, bo w zdjęciach, które zrobiłam komórką siatki po prostu nie widać! javascript:emoticon(':?')

gransza

Od: Czw sie 27, 2009 11:16

Post » Czw sie 27, 2009 11:39

Witam,
Nie wiem, czy to wymaga pozwolenia admina, jeśli tak, to przepraszam i o nie proszę, bo pana Mariusza Bylińskiego polecam z czystym sumieniem. Od niedawna jestem dzięki niemu szczęśliwie osiatkowaną zakoconą! Właśnie wczoraj Kefir próbował wyjść na parapet kuchennego okna, a tam... siatka, panie dzieju i nie udało się spaść z 3 piętra.
O panu Mariuszu mogę tylko pozytywnie - najwyższy profesjonalizm, twórcze podejście do pracy no i sympatia do futrzastych! W przypadku mego Kefira - odwzajemniana.
Zdjęcia wstawię, jak tylko naprawię aparat, bo w zdjęciach, które zrobiłam komórką siatki po prostu nie widać! javascript:emoticon(':?')

gransza

Post » Czw sie 27, 2009 11:43

Sorki za podwójne wysłanie. To z tej debiutanckiej tremy.
':oops:'

gransza

Post » Czw sie 27, 2009 13:17

Cieszę się Pani Grażyno i jednocześnie dziękuję :)
Co się tyczy fotek... Pozwolę sobie w imieniu Pani Grażyny przedstawić Kefira :) oto on
Obrazek

mario75

Od: Pt lip 24, 2009 10:48

Post » Pon wrz 14, 2009 18:16 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Ja i koty mieszkamy na 4. pietrze. Poniżej zdjęcia z moim zabezpieczeniem drzwi balkonowych, być może kogoś zainspiruje:

Składa się ono z dwóch oddzielnych ramek o wymiarach 1x1m na których rozciągnięta jest siatka:
Obrazek

Od środka wygląda w porządku, od zewnątrz niestety nieco mniej atrakcyjnie, a to ze względu na sposób mocowania siatki za pomocą śrub:
Obrazek

Ramka jak widać ma przekrój "schodkowy" i jest nieco większa niż światło ramy okiennej (czyli innymi słowy jeśli jest ustawiona równolegle z oknem to się w nim zaklinuje)
Obrazek

No i jak już jest w pozycji zaklinowanej to używa się tych "haczyków", zaczepianych o uszczelkę okna, co mocuje całą konstrukcje:

Obrazek
jest ich sześć sztuk - po dwa z lewej i prawej no i dwa na górze albo na dole (w zależności od tego czy mówimy o górnej czy dolnej ramie)

Aha, jeszcze jeden patent - "uszy", które ułatwiają trzymanie ramy podczas jej mocowania do ramy okna(oczka siatki mają wielkość 1x1cm i nie da się za bardzo złapać w ten sposób tej konstrukcji)
Obrazek

Ogólnie konstrukcja jest tak estetyczna jak to tylko możliwe, stabilna - choć uprzedzam, że moje koty lubią patrzeć, a nie lubią się wspinać na to ustrojstwo - w żaden sposób nie utrudnia zamykania drzwi balkonowych.
Dodam, że mieszkamy w Gdańsku a zabezpieczenie drzwi balkonowych zostało wykonane na zamówienie (koszt z montażem 400zł), ale nie jest to jakaś trudna konstrukcja, więc może komuś przydadzą sie informacje tu zawarte.

mmarp

Od: Wto kwi 07, 2009 10:58

Post » Pt wrz 18, 2009 10:01 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Znam tę plastikową konstrukcję i muszę przyznać, że nie jest zbyt mocna, gdyby kot na nią wskoczył z impetem, to obawiam się, że siatka nie zatrzymała by go. Tego rodzaju konstrukcje służą jako moskitiery i można zastosować je co najwyżej dla gryzoni i ptaków.
Jeśli jednak kot jest spokojny i ułożony to sądzę, że taka konstrukcja ma racje bytu.

mario75

Od: Pt lip 24, 2009 10:48

Post » Śro wrz 23, 2009 18:51 Re:

alareipan pisze:

Tez polecam. Trzeci sezon wisi u mnie 4x4.

witam!
weszlam na ta stronke i nie moge znalezc zdjecia z przykladowym wykonaniem przez nich zabezpieczenia. ma ktos moze zdjecie gotowego? jak wyglada to cenowo? pozdrawiam i dziekuje!

mrrrrrrr

Od: Czw cze 18, 2009 16:48

Post » Sob gru 12, 2009 20:26 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Hej!
Nie mam czasu na czytanie całego wątku, ale uprzejmie przypominam, że zabezpieczyłam ogród w sposób taki, że koty nie wychodzą! Żadne zaginanie siatek pod kątem takim lub siakim. Żadne wysokie płoty. Kot przelezie pod dowolnym kątem, bo siatka jest do wspinania się. Spacyfikowałam Cośkę nawet! Da się :mrgreen:
Czy ktoś już wystąpił o Nobla dla mnie :wink: ?
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Pon gru 14, 2009 21:48 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

czitka pisze:Hej!
Nie mam czasu na czytanie całego wątku, ale uprzejmie przypominam, że zabezpieczyłam ogród w sposób taki, że koty nie wychodzą! Żadne zaginanie siatek pod kątem takim lub siakim. Żadne wysokie płoty. Kot przelezie pod dowolnym kątem, bo siatka jest do wspinania się. Spacyfikowałam Cośkę nawet! Da się :mrgreen:
Czy ktoś już wystąpił o Nobla dla mnie :wink: ?

pochwal się patentem, plsss

Bardzo proszę o pomoc. Poszukuję godnego zaufania "siatkarza" z WAW. Będę ogromnie wdzięczna za namiary. U siebie, w Łodzi mamy wspaniałego człowieka, ale nie znam nikogo w WAW a kroi mi się tutaj dobry DS dla koteńki. Chciałabym aby zabezpieczenia były pewne a cena uczciwa.
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Pon gru 14, 2009 22:17 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

rybcie pisze:Bardzo proszę o pomoc. Poszukuję godnego zaufania "siatkarza" z WAW. Będę ogromnie wdzięczna za namiary. U siebie, w Łodzi mamy wspaniałego człowieka, ale nie znam nikogo w WAW a kroi mi się tutaj dobry DS dla koteńki. Chciałabym aby zabezpieczenia były pewne a cena uczciwa.

Przepraszam za naiwne moze pytanie - ale co to jest WAW???
Warszawa?
Czy Wroclaw?
Bo jesli Warszawa - to polecamy np. siebie :)
Linki sa w podpisie - mozesz zobaczyc co robimy.

Czitka - jak to zrobilas?
Podziel sie pomyslem :)

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Pon gru 14, 2009 22:34 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Blue pisze: ...Bo jeśli Warszawa - to polecamy np. siebie :)
Linki są w podpisie - możesz zobaczyć co robimy...

Oj, was to i ja będę polecać... Za fantastycznie zasiatkowane drzwi balkonowe. :mrgreen:
Obrazek

pigula

Od: Pon paź 15, 2007 22:30

Post » Wto gru 15, 2009 9:40 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Blue pisze:Przepraszam za naiwne moze pytanie - ale co to jest WAW???
Warszawa?
Czy Wroclaw?
Bo jesli Warszawa - to polecamy np. siebie :)
Linki sa w podpisie - mozesz zobaczyc co robimy.

tak, WAW to Warszawa :), dzięki! Zajrzę i prześlę namiary domkowi :ok:
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Wto gru 15, 2009 18:11 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

pigula pisze:
Blue pisze:
Oj, was to i ja będę polecać... Za fantastycznie zasiatkowane drzwi balkonowe. :mrgreen:

Bardzo dziekujemy :1luvu:
I mamy nadzieje ze beda sluzyc dluuuugooo :)

rybcie - w takim razie czekam na kontakt :)

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Wto gru 15, 2009 20:44 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

To moje zabezpieczenie ogrodu :P
http://w700.wrzuta.pl/film/adqX81HuyTn/dscf7423
Cała tajemnica powodzenia tkwi w tej folii. Tutaj akurat mamy pierwsze próby, przyczepiona jeszcze nie tak jak powinna być, miejscami wiatr potargał :roll: To jest folia twarda i śliska. Pazurkami kot sie nie zaczepi :mrgreen:
Na filmie widać dwie folie- ta dolna ze względu na małego pieska za płotem, do którego moje Dziewczynki wyciągają łapki, więc już nie wyciągają 8)
Nie jest potrzebny żaden wysoki płot!
Moją metodą otoczyła się na włościach Fredziolina i ma spokój z kilkunastokocim stadem! Nie ma mocnych na folię!
Może wygląda trochę paskudnie, ale coś za coś. Ja mam od dwóch lat święty spokój!
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Wto gru 15, 2009 21:50 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

aaaaale świeeeeetny pomysł! czitka :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

[poprzednia][następna]