S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 26, 2013 13:00 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

TanundA pisze:to kiedy Agapap ta impreza?

To chyba najprawdopodobniej 26 października, ale jakby coś to będę na bieżąco informowała :D

TanundA pisze:
nie ma kto ogłaszać, niema ludzi
mamy tyle rzekomo wolontariuszy..
zaje.... się w piątkę ci regularni..

Moja mała już raz zaszczepiona, więc niedługo mam zamiar znowu regularnie w schronie bywać :wink:

Ale fakt, mogłoby być nas kotowych więcej :( , szczególnie, że przecież takie duże miasto tutaj :evil:

Tania za twój kręgosłup :ok:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Czw wrz 26, 2013 13:44 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

26 pazdziernik ?? nie ma mnie wtedy
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Czw wrz 26, 2013 16:14 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Postaram się dotrzeć, ale niestety ostatnio u mnie ciężko z mobilnością :( :oops:

jeśli chodzi o liczebność - koty nie są zbyt medialne, itd... :(
część po jakimś czasie wykrusza się z powodów "psychicznych", cześć z innych...

sercem jestem cały czas, i wiem, że jak tylko ogarnę się czasowo, zdrowotnie i logistycznie, to znowu będę regularnie... jak tylko się ogarnę..
i przestanę się czuć jak pacjentka dr Housa... dzisiaj kolejna porcja badań, za dwa tygodnie wyniki, i nadal nikt nie wie, co mi jest...

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Czw wrz 26, 2013 17:44 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

kciuki Charm za zdrówko, za twoje moje i nas wszystkich bo jak się okazuje z wiekiem to jednak najważniejsze..

co dziś na szybko...

domek znalazła Forsycja
tak się cieszę :1luvu:
ona jest taka kochana i klatki nie znosiła a udawała dzikuna pamiętacie? :wink:
początkowo kandydatem głównym był Teofil lecz padło jednak na Forsycję. Będę w kontakcie z domkiem.

Kajtek, Pasiak, Antek, Pipi - cztery starszaki nie licząc Śruby i Leona..... oraz Figi i Tofika, które jednak jak się okazuje domku szukać będą..
to jest 8 kotów w wieku mniej więcej od 8miu wzwyż....

jak się robi demotywatory??? Kto mnie nauczy, bo mam zdjęcia piękne korciaczek i mam hasła
tylko przerasta mnie sprawa komputerowo technologiczna i tu jest nawikszy problem
ktoś mnie nauczy to sobie będę swoim dziwnym typowym rytmem bazgroliła 8)

tak i powoli ruszam z nauką photoshopa :ok:
coby zdjęcia Podopiecznych były mniej poszarpane :lol:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Czw wrz 26, 2013 17:56 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

charm za zdrowie :ok:

a domek znalazł też maly czarnuszek i mała tri
trzymajcie kciuki, żeby sie nie rozłozyły w domkach, bo kk szaleje

no i Kamakolo :king: wzięła dzis na tymczas naszego kolejnego już prawie trójłapka Frosta :ok:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Czw wrz 26, 2013 19:08 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Zaiste bidulek jest u mnie i grzeje się przy "termoforku" zrobionym z butelki. Ciut go pooglądałam - mało ruchliwy jest, stąd np. spore odleżyny. I obawiam się, iż Puskas miała rację - był związany. Rany biegną tak "na okrągło" po linii stawów tylnych nóżek. Musiał mieć podkurczone i związane. I serdecznie życzę temu ch....wi (lub liczbnie mnogiej ch...ów) długiego zycia. Najlepiej na wózku inwalidzkim. Pozdrawiam zwyrodnialców. No ulżyłam sobie.

Zapewne, żeby podtrzymać tradycję :D zmienimy imię nadane przez bettysolo. Jeszcze nie wiem - poobserwujemy i wymyślimy. To obecne jest takie.... zimne.

I zmykamy na tymczasy :ok:
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Czw wrz 26, 2013 19:30 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

TanundA pisze:kciuki Charm za zdrówko, za twoje moje i nas wszystkich bo jak się okazuje z wiekiem to jednak najważniejsze..
dzięki :oops:
oczywiście za twój kręgosłup też trzymam :ok: :ok: :ok:

i innych emerytów.. ;) :ok:

TanundA pisze:jak się robi demotywatory??? Kto mnie nauczy, bo mam zdjęcia piękne korciaczek i mam hasła
tylko przerasta mnie sprawa komputerowo technologiczna i tu jest nawikszy problem
ktoś mnie nauczy to sobie będę swoim dziwnym typowym rytmem bazgroliła 8)

wbrew wszystkiemu to łatwiejsze niż wygląda :ok:

mogę uczyć :oops: :)
to moje demoty
http://demotywatory.pl/user/beejuguree
tylko że ja nie mam inwencji twórczej jeśli chodzi o hasełka.. :oops:

charm

Post » Czw wrz 26, 2013 19:36 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Co do demotów:

po zalogowaniu (albo trzeba założyć konto albo przez fb) się klikamy na "dodaj"

potem trzeba uzupełnić pola, które są - tytuł, podpis pod obrazkiem (nie łamie linii, trzeba enterów używać, i potestować, żeby się zmieściło na szerokość) - można zmienić kolor tytułu... ;)

ważne są tagi - po nich się wyszukuje demoty ;-)

potem dodajemy zdjęcie - "z dysku", wybieramy plik, dodajemy, klikamy "dodaj", i... to w sumie na tyle ;-)

(skoro masz zdjęcia Korciaczek, to :ok: :ok: :ok: ale gdybyś chciała użyć jakiegoś mojego, to możesz swobodnie wykorzystywać gdzie tylko będziesz chciała :oops: )

charm

Post » Czw wrz 26, 2013 19:40 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Kamakolo pisze:Zaiste bidulek jest u mnie i grzeje się przy "termoforku" zrobionym z butelki. Ciut go pooglądałam - mało ruchliwy jest, stąd np. spore odleżyny. I obawiam się, iż Puskas miała rację - był związany. Rany biegną tak "na okrągło" po linii stawów tylnych nóżek. Musiał mieć podkurczone i związane. I serdecznie życzę temu ch....wi (lub liczbnie mnogiej ch...ów) długiego zycia. Najlepiej na wózku inwalidzkim. Pozdrawiam zwyrodnialców. No ulżyłam sobie.
Kamakolo :1luvu: :1luvu: :1luvu:

a temu (^@^%@& to bym..... &@^%!@*^@& :evil: :evil: :evil:

charm

Post » Czw wrz 26, 2013 20:19 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

coś mamy ostatnio wysyp trójlapków :roll:
mam nadzieję, że biedak szybko dojdzie do siebie :ok:
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Pt wrz 27, 2013 5:17 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Obrazek
Utori 404/13
ok 12latka po zamrłej osobie
wychodząca, charakterna

Obrazek Obrazek
Obrazek
Frost 403/13 z łapką..
z Szyb Wilson więc może imię Wilson?
jak chcesz zmienić? :mrgreen:

Obrazek
Antek
numer zapomniałam spisać

Obrazek
Asma 406/13

----------------------------------------------

Obrazek
PIPI 322/13

Obrazek
SALOME 390/13

Obrazek
CADI 381/13

Obrazek
Yumiko 324/13

Obrazek
ROCH ! :1luvu:

link ---------------> https://picasaweb.google.com/1046591255 ... directlink
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Pt wrz 27, 2013 16:36 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Tania -śliczne foty

...a w schronisku...

tak jak wczoraj podejrzewalismy, drugi maleńki czarnuszek od burej mamy śmiga za TM [i] :(
mama tez nie czuje się świetnie niestety, a tak długo cała rodzinka na antybiotykach już

jest nowy kocurek, ok 2-3 mies, dla odmiany czarny :roll:

a do domku pojechała dzis mała burasia od drugiej burej mamy

u reszty bez zmian, przynajmniej rano

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pt wrz 27, 2013 21:00 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Ale głupi dzien.... Korciaczki kiciaja za Josiem. Akcja trzyma w napieciu - pół Polski kibicuje, drugie pół żyje na wdechu. Joś wracaj i nie wkurzaj Dużych, bo możesz skończyć jak.... Izydor. :mrgreen:

A teraz Wam opowiem, bo mnie szlag trafił i musiałam wypic kielicha.

Dorek w Dzienniku Zachodnim - wszyscy wiedzą :D

Kilka telefonow od rana - o różnym współczynniku empatii. Obiecałam Dorkowi dobry dom, to rozmawiam z Każdym.
Wieczorem miły telefon z Zabrza - cudowna starsza Pani, gadałysmy ponad 40 minut. Kiedy skończyłam rozmowe - patrze w miedzy czasie jakis numer dzwonił mi szesc razy i 3 razy nagrał się na pocztę. Rany! -myslę -wielbiciel Dorka?! 8O Oddzwaniam.

Starsza Pani. Roszczeniowa. Hasło - cytat: "ma pani mojego kota, chce go z powrotem!" Siadłam. Ponieważ było na głosnomowiący - nawet córka zaczeła słuchac. I Pani (z Panewnik) zaczyna opowiadac. Podaje szczególy - qrwa się zgadza wszystko. Pani ma małą fundacje w Panewnikach, Dorek jej zginął w styczniu - ponoc dzowniła do Schronu... nie wiem...

Reasumując - mam oddac jej Plastusia (WTF? 8O )

Pytam czy ma jakies dokumenty - NIE.
Zdjecia z Dorkiem - NIE - bo on od małego był bardzo płochliwy, nigdy nie udało się go pogłaskac, Nie ma zdjec.

Znalazła Dorka 9 lat temu - ma faktycznie prawie 10 lat - jedno oko już wypływające, drugie bardzo chore - ostatecznie pokyte bielmem - to wszyscy wiemy!

Przez 9 lat nie miała czasu go wykastrowac - zresztą jest przeciwniczką.

Przez dziewiec lat ani razu go nie pogłaskała ( rozmawiam z babą - siedzę na kanpie i miziam brzucho Dorka :twisted: )

Był mizerny i nie lubił jesć - przez 9 lat nie zajrzała mu do paszczy - wszyscy wiec8ie jak paszcza wyglądała - tragedia, obecnie Izydor ma tylko kły.

Wiec rozmawiam spokojnie - mowie, że oczywiscie może być brana pod uwagę, ale musze ja poznac, zobaczyc warunki i wtedy podejmę decyzję czy może zostac opiekunem Dorka.

To spowodowało wybuch złości i agresji, inwektyw i bezpodstawnych grózb, że ona mnie ten teges do sądu itp itd. Wyłaczyłam sie.

Spodziewaj się Mała rano zawieuchy w Schronie - babsko wpadnie i będzie siewy dym.

Ale ja jej Dorka nie oddam. Never!

A wiecie dlaczego?

Po telefonie, kiedy ochłonełam i golnełam lufe, mysle - a co tam mi szkodzi - sprawdzę...

Izydor spi na kanapie - głaszczę go i mówie: Plastuś (jego poprzednie imię - wg Babska), Plastus....

Izydor zamarł.

Zasygł.

Uszy mu opadły, jak w schronie, położyły się....

Syk....

Wiekszy syk....

Wycofanie tyłem...

i... pitaga w kąt...

Qrwa - trzymajcie mnie!

Pół godziny na podłodze i zaklinanie - Izuś, Doreńku, Izydorku, to ja, kochanie, wyjdz.....

Córka z otwartą szczeką została w pokoju.

Teraz Izydor spi na kapnapie w pozycji: jestem czujny!

Jak tę babę spotkam jutro w Schronie to ją osobiście zajeb.ię

Reakcja Izydora była... niesamowita. Tak - to kot tej baby.

I gówno dostanie nie kota.

Nie przyznawajcie sie do mnie jutro, nikt nic nie wiem - trzy małpy i czeski fiim.

Ja sie spoznie bo z małym inawlida jadę na badania.
Ostatnio edytowano Pt wrz 27, 2013 21:40 przez Kamakolo, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Pt wrz 27, 2013 21:08 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Kamakolo ja proponuje w pierwszym rzędzie zrobić kosztorys leczenia Dorka i jej go przedstawić :ok:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pt wrz 27, 2013 21:08 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Kamakolo, powiedz babie, że może dostać kota po pokryciu kosztów jego leczenia i utrzymania.
to powinno ostudzić jej zapały 8)
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

[poprzednia][następna]