Następna rozprawa dotycząca Wojciecha.L 24.02.2014 o godz.12

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 27, 2013 20:47 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

MalgWroclaw pisze:
agusialublin pisze:Już śmiga po facebooku fotka tego zwyrodnialca

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater skoro ktoś wkleił no więc myślę że spokojnie można tą fotkę udostpniać dalej

To, że cokolwiek jest na facebooku, nie znaczy, że można spokojnie to udostępniać. Facebook też należy do mediów.

inaczej podeszłam do sprawy, powiem tak :wink:
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Czw cze 27, 2013 20:49 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Po prostu nie życzę nikomu, żeby go z tego powodu prokuratura wypytywała. Wyjaśnienie, "dlaczego się coś robi", może zająć trochę czasu.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt cze 28, 2013 3:03 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

dziewczyny ale on tym kotkom podrzynał gardła wsadzał do worka foliowego z kretem czy tam domestosem i tak trzymał,nie mam litości na niego

majku33krakow

Od: Czw sie 14, 2008 17:47

Post » Pt cze 28, 2013 5:28 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

majku33krakow pisze:dziewczyny ale on tym kotkom podrzynał gardła wsadzał do worka foliowego z kretem czy tam domestosem i tak trzymał,nie mam litości na niego

Nie chodzi o litość dla niego. Chodzi o to, że zgodnie z prawem nie wolno publikować w mediach jego wizerunku.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pt cze 28, 2013 7:06 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

MalgWroclaw pisze:
majku33krakow pisze:dziewczyny ale on tym kotkom podrzynał gardła wsadzał do worka foliowego z kretem czy tam domestosem i tak trzymał,nie mam litości na niego

Nie chodzi o litość dla niego. Chodzi o to, że zgodnie z prawem nie wolno publikować w mediach jego wizerunku.

Przecież sam DOBROWOLNIE umieścił swoja podobiznę na FB. A przeniesienie jej na inne portale można potraktować jak cytat, przedruk :wink:
Nie sądzę, żeby prokuratura chciała kogoś w tej materii przesłuchać.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Pt cze 28, 2013 8:10 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

My to wszystko wiemy, nie możemy wyjść z szoku i też każda z nas najchętniej własnymi rękami okazałaby mu sprawiedliwość. Ale sprawą zajmuje się prokuratura, w imieniu ofiar będą na pewno występować fundacje. Myślę, że przeciętny człowiek może co najwyżej pojawić się na demonstracji w dniu rozprawy, a pewnie taka demonstracja będzie organizowana, podpisać petycję, jeśli taka petycja powstanie i namawiać do tego innych, opowiadać innym o całej sprawie. Jego dane mają pewnie wszyscy zainteresowani, a i niezainteresowani, z fb przewędrowały przecież cały internet. A co do zdjęcia, to mnie akurat zdjął pusty śmiech nad tą żałosną postacią, mięśniakiem za 5 groszy w japoneczkach. Kto miał zdjęcie zobaczyć, też zobaczył.
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Pt cze 28, 2013 8:15 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

A skąd to wiesz. On tak mówił czy ktoś podesłał taką plotkę. Bo inne rzeczy tez czytałam :?

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt cze 28, 2013 9:23 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

http://www.examiner.com/article/florida ... -to-prison
Ten mężczyzna został przez stan Floryda skazany na 14 (!) lat więzienia za śmiertelne pobicie mastiffa swoich znajomych. Uzasadnienie sądu: This was a senseless act of violence indicative of a depraved mind. [to był bezsensowny akt agresji, wskazujący na zdemoralizowanie].
A u nas grozi do 3 lat więzienia i mało który sędzia odważy się zasądzić karę bezwzględnego pozbawienia wolności :?
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Pt cze 28, 2013 21:12 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Katia80 pisze:Jego dane mają pewnie wszyscy zainteresowani, a i niezainteresowani, z fb przewędrowały przecież cały internet.

Internet spowodował, że świat się "kurczy". Każdy kto wpada w sieć traci większość swojej anonimowości. Teraz wystarczają strzępki informacji, żeby społeczność internetowa przeprowadziła skutecznie własne śledztwo. Wystarczyło kilka zdjęć z prasy, żeby (pomimo zamazanej twarzy tego psychopaty) namierzyli miejsce jego zamieszkania- a od tego do poznania jego nazwiska była już chwilka. Szybko wyszło też z jakiej miejscowości pochodzi, więc kiedy tamtejsze media poinformowały o sprawie już był kolejny punkt zaczepienia. Znowu dzięki temu wypłynęły drobne szczegóły, że kierunek studiów wybrał nieprzypadkowo. Zatem wystarczyło używając nazwiska, miejscowości i profesji rodziców, żeby w CEIDG (która jest w 100% legalnym źródłem) znaleźć adresy gabinetów prowadzonych przez tą rodzinę. Co więcej- na podstawie tych adresów można w GMaps pooglądać te miejsca.
W tym kontekście bardzo archaiczne staje się nasze prawo o ochronie danych osobowych. A najlepszym tego przykładem jest "mamamałejmadzi" , która najpierw sama lansowała się w mediach a teraz na zdjęciach ma zamazane oczęta i wykropkowane nazwisko...

neferet

Od: Czw lip 01, 2010 18:38

Post » Pt cze 28, 2013 21:22 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Prawo archaiczne, ale obowiązujące.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pt cze 28, 2013 22:59 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

MalgWroclaw pisze:Prawo archaiczne, ale obowiązujące.

Pełna racja- i nie namawiam do jego łamania!
Prawo na przestrzeni dziejów ewoluuje. Zatem warto może dyskutować nad zmianą tego prawa, by bardziej przystawało do współczesnych realiów i standardów światowych.

neferet

Od: Czw lip 01, 2010 18:38

Post » Pt cze 28, 2013 23:05 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Na Dogo też zatrzymano oszustkę.........
Cytat z tego wątku:
http://www.dogomania.pl/forum/threads/2 ... !!!/page75

"W imieniu Otoz Animals inspektorat w Lublińcu oświadczam….
Pod pseudonimem Wiola & Miłosz działała kobieta która figurowała pod różnymi nickami
I nazwiskami. Niestety jestem zmuszona powiedzieć Wam że Daszki już nie ma z nami…(*)(*)(*)
Wioleta poddała Ją eutanazji 6. VI.201 r. Powodem były rzekome przerzuty nowotworu na jelita. To wyjaśnienia lek wet. Zresztą całkiem wiarygodne…. Tak czy inaczej Wioleta naciskała na eutanazję. Kilka dni wcześniej 22.V.201 r poddała eutanazji psa o imieniu Fenek. Powód…. Nadmierna agresja.
Obecnie Wioteta Klasz vel Klaudia Klasz vel bahawiorystka Gosia vel nieżyjąca KOFEINA stwierdzamy z prawie zupełną pewnością to jedna i ta sama osoba ścigana d 7 lat przez KGP we Wrocławiu listem gończym .
http://www.wroclaw.policja.gov.pl/ww...numer=9&menu=3
W obecnej chwili staramy się wraz z kilkoma osobami jak i z Miłoszem partnerem „Wioli” ustalić co stało się z resztą psów. Kilka z nich trafiło już spowrotem w nasze ręce. Wiemy że pies o imieniu Parys też został uśpiony. Nie wiemy co się dzieje z
Kubą (amstaf) ponoć pod opieką jakiegoś Maćka z Wrocławia
Barbi (maść ruda)
Demon (amstaf)
Barry
Basza
Jagger
Łatek
Wiemy że jest wiele innych psów których losów nie znamy…. Jeśli macie jakieś wątpliwości co do losów psów wyadoptowanych przez Wiolę….. proszę dajcie znać na otoz.animals@interia.pl tel 66073717
Miłosz stara sie pomóc…. Nie bardzo wie jak. Sam czuje się oszukany….ma żal za uśpienie Fena…zaprzyjaźnili się. Nie mogę więcej pisać….. jesteśmy zbulwersowane tym co zaistniało zważywszy ,że przeżyłyśmy śmierć Kofeiny nader boleśnie.

Wioleta z Rzeszowa nigdy nie była wolontariuszem Otoz Animals i nie urodziłą córki i Karinki . Wiola (kofeina ) z Wrocławia nigdy nie urodziła bliźniąt i nie była żona lek wet.
Przepraszam za to że musiałam Wam to powiedzieć…… wolałam żeby to nigdy się nie stało. "

Co się stało z ludźmi...... :cry: :cry: :cry:
Czy już nikomu nie można ufać.....
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Pt cze 28, 2013 23:25 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Czytałam o tym wczoraj :(
W głowie się nie mieści jakie potwory chodzą po ziemi

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt cze 28, 2013 23:33 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Ale ona była tak przekonywująca, że udało jej się tyle osób oszukać. Ja nie miałam z nią specjalnie styczności, ale dziewczyny były nią zachwycone.
Ja najbardziej się teraz martwię, ze przez takie osoby ludzie przestaną ufać i pomagać. Przecież na fb zbierała też kasę i trzeba było napisać, że okazała się oszustką.
W rezultacie najbardziej stracą na tym zwierzaki :(
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Sob cze 29, 2013 12:36 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Ręce opadają i wyć się chce :evil:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

[poprzednia][następna]