Domek Tymczasowy Figaro -cd

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 02, 2013 15:15 Re: Domek Tymczasowy Figaro -cd

michalinadzordz pisze:
AgaS1987 pisze:
W takim razie to musi być sliczna Frusia :1luvu:

No Agnieszko do 3 razy sztuka... Frusia jest o połowę mniejsza od tego "okazu" :D

O matko to ja juz nie wiem :oops:
Maszka? :oops: [/quote]
Nie :( musisz dać się wykazać innym, może ktoś zgadnie ;)[/quote]

A bo to tylko dlatego ze ja kotków na żywo nie widzialam :cry:

AgaS1987

Od: Wto mar 12, 2013 9:33

Post » Śro paź 02, 2013 16:02 Re: Domek Tymczasowy Figaro -cd

Obstawiam Mikusia :mrgreen:
Pozdrawiam
Agnieszka
Obrazek

Agita

Od: Pon wrz 05, 2005 8:49

Post » Śro paź 02, 2013 16:51 Re: Domek Tymczasowy Figaro -cd

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Śro paź 02, 2013 18:05 Re: Domek Tymczasowy Figaro -cd

Czy Turkawka już wróciła z wojaży?
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro paź 02, 2013 18:18 Re: Domek Tymczasowy Figaro -cd

Dzięki za ogłoszenia
Agita gratulujemy bezbłędnego rozpoznania tylnej części Mikusia :ok: :lol:
Każdy kotek zostawia odcisk
swojej łapki w twoim sercu[

Figaro52

Od: Śro lip 22, 2009 5:09

Post » Śro paź 02, 2013 21:27 Re: Domek Tymczasowy Figaro -cd

Gibutkowa pisze:Czy Turkawka już wróciła z wojaży?

Wraca we wtorek ;)

michalinadzordz

Post » Czw paź 03, 2013 10:15 Re: Domek Tymczasowy Figaro -cd

jessi74 pisze:bardzo proszę o pomoc ! kocica i piątka maluchów , około 7-8 tygodniowych na działkach w Szymanowie pod Wrocławiem, pilne, w nocy są już prawie ujemne temperatury, maluchy strasznie głodne i biedne, jak narazie zdrowe :roll:
ja miałam w domu panleukopenię, nie mam mozliwości przetrzymania nawet
proszę, uratujmy je, nawet po jednym możemy je przywozić, dwa malce są o pięknym rudym umaszczeniu, więc szybko się wyadoptują, dwa śliczne czarnuszki ,
ja na końcu zabiorę kotkę do sterylizacji

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Sob paź 05, 2013 21:23 Re: Domek Tymczasowy Figaro -cd

jak wasze maluchy?

michalinadzordz

Post » Sob paź 05, 2013 21:25 Re: Domek Tymczasowy Figaro -cd

A ja chce się pochwalić czymś, a raczej kimś:

Obrazek

Mały Maciek i Duży Maciek :1luvu:

AgaS1987

Od: Wto mar 12, 2013 9:33

Post » Sob paź 05, 2013 21:27 Re: Domek Tymczasowy Figaro -cd

fajne te Maćki :D
o 21.00 miała przyjechac pani ws aopcji małego kotka :ok:

jessi74

Post » Sob paź 05, 2013 22:53 Re: Domek Tymczasowy Figaro -cd

w łazience u Figaro waletują takie dwa maciopstwa przywiezione z działek, dzisiaj jakaś biegunka sie u nich pojawiła i Figaro na dodatek musiała z nimi pędzieć do weterynarza :(
malce dopiero co zaczynaja same chodzić :(

ObrazekObrazek

5 tygodniowy burasek i 7 tygodniowy czarno biały pojechały do domu tymczasowego do pani Ewy :1luvu:

ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

a MałyMaciek który wyrośnie na wielkiego Rambo jest w dt u AgaS1987 :ok:

Obrazek

u mnie przewaletował noc w transporterze mały rudzielec i dzisiaj po południu pojechał już od razu do domu stałego

ufff, umęczyłam się tą akcją kocią , a jeszcze dwa maluchy na działakch zostały i marzną, aby zdążyło się je uratować , jeśli są w wieku jak te maluszki u Figaro, to mają nikłe szanse... :(
Ostatnio edytowano Sob paź 05, 2013 23:12 przez jessi74, łącznie edytowano 1 raz

jessi74

Post » Sob paź 05, 2013 23:07 Re: Domek Tymczasowy Figaro -cd

a to jeszcze ten smieszny Mikrusek ( zdjęcie zrobione ponad tydzień temu, teraz mały jest już całkiem duży :strach: :ok: )
ObrazekObrazek

i jeszcze moja ulubienica, niestety nie jetem w stanie spamiętać jej imienia ani wymówić :roll: Szu...jakos tam...

Obrazek

jessi74

Post » Nie paź 06, 2013 1:39 Re: Domek Tymczasowy Figaro -cd

Sznuki pojechała do swojego domku do dwóch starszych kolegów. Myślę, że będzie jej tam dobrze, bo do opieki ma dwa ludzie z uprawnieniami do jej leczenia, więc się baba nieźle ustawiła.

Widzę, że Maciuś mały nieźle się zaaklimatyzował... Mam nadzieję, że malutka buraska i braciszek Maciusia też się dobrze trzymają u Pani Ewy. Jessi daj znać, czy wszystko w porządku.

U nas pomimo szczęśliwego domku Sznuki raczej niewesoło. Czarne maluchy ze zdjęcia wcale nie są tak małe, że nie umieją chodzić. One są tak zagłodzone :cry: Różne rzeczy już w naszym domku widziałyśmy, ale nad niektórymi nigdy nie nauczę się przechodzić do porządku dziennego.

Na początku podejrzenia były różne. Że jeszcze takie małe (mają już określone kolory oczu, więc skończyły 6 tygodni - potwierdziła Pani doktor), że takie dzikie i stres :roll: , że robaczyca i walczą z toksynami :( (to pewnie też).

Małe wczoraj w nocy mocno prychały. Rzuciły się łapczywie na jedzenie, które dostały dwukrotnie. W ramach redukcji stresu i profilaktyki epidemiologicznej zostały w kontenerku zakwaterowane w łazience. Nie wychodziły z niego i nie uciekały, ale prychały równo. Nie powiem, w trakcie rutynowego masażu brzuszka zastanowiło mnie, że coś duże źrenice mają, ale jak wyżej zwaliłam na adrenalinę. Rano było sprzątanie luźnej kupy i ubrudzonych maluchów (pewnie też stres, bo buraska tak zareagowała). Potem praca, więc kociaki doglądało alter ego, które zadzwoniło zaniepokojone, że biegunka, że musiało rozdzielać, bo się sobie do gardeł rzuciły przy posiłku, że pełzają (bo takie masiupkie jeszcze są) i pić nawet same nie dają rady :( Decyzja - do weta na cito. Kroplówki, witaminy, antybiotyk, itd. Trudno powiedzieć.

Wróciłam, oglądam i stwierdzam, że dziwne są. Dziwne są bardzo, a objawy to raczej neurologiczne mają niż cokolwiek innego: odruch źrenicowy słaby, oko generalnie słabo reaguje, niezborne ruchowo, trzęsawka... Wiedząc, że czekamy na weterynarza (osobistego obecnie Sznuki). Stwierdziłyśmy, czekamy. Pani potwierdziła moje obserwacje i powiedziała, że może jak najbardziej to być robaczyca lub nawet wirus atakujący układ nerwowy. Nade wszystko jednak maluchy są skrajnie wyczerpane i wygłodniałe (co potwierdzałoby ich patologiczne wręcz rzucanie się na jedzenie). Nad to pod stertą puszystego futra są same kości. Po całodobowym niemal odżywianiu co dwie godziny. pół godziny temu stanęły na nogi. Nadal się płakać chce jak się na nie patrzy :cry: , ale już chociaż są w stanie utrzymać się na nogach. Nie prychają już praktycznie w ogóle i wczołgują się na kolana jak masuję drugiemu brzuszek. Najtrudniej trzymać się wyznaczonych porcji jedzenia, bo próbują zjeść miskę z posiłkiem, a i tak brzuszki mają już tak wzdęte, że zaraz pękną.

Trzymajcie mocno kciuki, oby dały radę :(

Figaro52

Post » Nie paź 06, 2013 7:38 Re: Domek Tymczasowy Figaro -cd

Aga zapomniała dodać , że jeść muszą z oddzielnych misek , bo inaczej to się zagryzą( już wyciągałam na siłę łapę jednego z zakleszczonych szczek drugiego 8O
Mniejsza dziewczynka już powoli zaczyna chodzić, jej brat nadal pełza. No i nadal syczą

Figaro52

Post » Nie paź 06, 2013 14:53 Re: Domek Tymczasowy Figaro -cd

pozostałew kotki wszystkie zdrowe i nie mają biegunki, ja przy Gapie zauważyłam, że biegunki dostawał po mokrej karmie animonda

tak sie cieszę że udało się choć te 6 małych uratować , ledwie żyję, bo graniczyło z cudem przez te dwa dni znaleźć dla nich wszystkich domy :(

jessi74

[poprzednia][następna]