Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
AnnyLee pisze:Niestety to, że jest składnikiem nie jest dobre, pszenica czy inne zboża też są w składzie wielu karm, co nie oznacza, że jest dobra dla kotów, są to po prostu wypełniacze.
Ale to nie ważne, zastanawiałam się tylko czemu ryż jest lepszy, tzn co w sobie ma, że jest lepszy niż kasza. Z czystej ciekawości i dla zdobycia nowej wiedzy. Nie chcę nikogo urazić.
joanna3113 pisze:AnnyLee pisze:Niestety to, że jest składnikiem nie jest dobre, pszenica czy inne zboża też są w składzie wielu karm, co nie oznacza, że jest dobra dla kotów, są to po prostu wypełniacze.
Ale to nie ważne, zastanawiałam się tylko czemu ryż jest lepszy, tzn co w sobie ma, że jest lepszy niż kasza. Z czystej ciekawości i dla zdobycia nowej wiedzy. Nie chcę nikogo urazić.
Ryż jest o tyle lepszy że zatrzymuje biegunkę i jest na pewno bardziej pożywny, są narody które przetrwały na ryżu o kaszy nie słyszałam, ale ja sobie tak na chłopski rozum wytłumaczyłam.
.
morelowa pisze:Oczywiście, że tak. I gotowanie dla większej ilości też taniej.
Ale mieso właśnie z ryżem i najlepiej marchewką. Tylko mięsa powinno być WIĘCEJ.
Ale ja chciałam o czym innym - co z propozycją gazzy zajęciem się wątkiem![]()
Co z jego UAKTALNIENIEM - które koty są, które odeszły, które adopcyjne![]()
![]()
NOWE ZDJECIAZ OPISAMI NA DZIŚ
![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue i 99 gości