Kocia Arka Noego prosi o wsparcie! $, Karma! Dziękujemy WAM

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 18, 2012 11:06 Re: KAN-KRYZYS! BEZ $$ KOTY - BRUK! KAN - kandydatem miau do

Dama Ya, śliczne czarnuszki i piękne zdjęcia :1luvu:
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Wto gru 18, 2012 11:27 Re: KAN-KRYZYS! BEZ $$ KOTY - BRUK! KAN - kandydatem miau do

slapcio pisze:

korzystał z IE, ankieta mi się otworzyła jak do oddania głosu, pokazując że jeden jedyny głos był oddany nie pamiętam na która organizację, pozostałe miały po zero. Do tego najpierw przy jedynej! próbie logowania wywaliło mi komunikat że "ilość prób logowania została przekroczona" czy cus w ten deseń i kazało wybierać warzywa :ryk:

Mam to samo i to już przy pierwszej próbie logowania się pojawiło.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Wto gru 18, 2012 11:29 Re: KAN-KRYZYS! BEZ $$ KOTY - BRUK! KAN - kandydatem miau do

Mam tak samo
kussad pisze:Właśnie też na tym polega ten problem techniczny - nikt nie daje rady zalogować się i zagłosować!
Pokazują się też inne komunikaty "
z twojego komputera już oddano głos"
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Wto gru 18, 2012 12:31 Re: KAN-KRYZYS! BEZ $$ KOTY - BRUK! KAN - kandydatem miau do

Pomysle nad tekstem, bede w domu za 2 godziny.
Podumam nad ta ankieta :-)

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Wto gru 18, 2012 12:32 Re: KAN-KRYZYS! BEZ $$ KOTY - BRUK! KAN - kandydatem miau do

ktore to czarnuszki sa? zadzwonię do andzeliki..

taki tekst wysłałam do kilku sklepów/hurtowni zoo... jeden odpowiedziła, że będzie w styczniu wsparcie..

Witam serdecznie!

Od kilku tak współpracuję z Radomszczańskim Towarzystwem Opieki nad Zwierzętami, zajmując się szczególnie pomocą dla kotów, które są pod opieką Towarzystwa. Obecnie sytuacja finansowa Towarzystwa przeżywa ogromny kryzys, grożący nawet zamknięciem kociarni (Kociej Arki Noego), w której na domy czeka ok. 60 kotów. Dlatego ośmielamy się zwrócić do Państwa z prośbą o każdą możliwą pomoc.

Od kilku miesięcy szukamy dobrego wyjścia z sytuacji i pomocy finansowej i rzeczowej dla co najmniej 60 kotów (poza działkowymi itp.).
Andżelika Chodorek - Prezes RTOZ nadal sama (z kilkoma wolontariuszkami) boryka się z kocią sprawą w Radomsku i jego okolicach, nie ma pieniędzy już na nic, nie ma na dług u weterynarza, a koty chcą jeść i być zdrowie; co rusz nowa i najczęściej chora bieda pod nogami. Trzeba ją odrobaczyć, odpchlić, szczepić, sterylizować/kastrować, leczyć, karmić i często socjalizować.

Każdy kot czy kotka Kociej Arki Noego (także koty wolno żyjące i dokarmiane w różnych punktach miasta) jest kastrowany i sterylizowany niejako z automatu, chyba ze akurat stan zdrowia nie pozwala na tak inwazyjny zabieg. Wykonywany jest wtedy później, zawsze przed adopcją. Z zasady nie oddajemy do adopcji kotów niekastrowanych, niesterylizowanych, chyba, że wiek zwierzęcia na to nie pozwala. Wszystkie są odrobaczone, odpchlone, zaszczepione, zdrowe. Każdy kot ma książeczkę zdrowia z historią zabiegów pielęgnacyjnych czy leczniczych.

W 2012 wykonaliśmy ok. 104 kastracji i sterylizacji. Jeśli tylko jest możliwość (głównie ze wskazań zdrowotnych - decyduje weterynarz) są wykonywane sterylki aborcyjne, w tym roku było ich ok.47.

RTOZ nie odmawia NIGDY! pomocy kotu/psu lub innemu zwierzęciu nawet w najcięższych wypadkach.

O zdrowie i życie zwierząt Andżelika Chodorek walczy do końca bez względu na rokowania, zawsze podejmuje się leczenia zwierząt, nawet w najcięższych przypadkach, choć zdarza się, że przegrywa z przeznaczeniem.

Jako OPP RTOZ ma obowiązek jawnego publikowania przychodów i wydatków. Sprawozdania można znaleźć pod adresem:

http://sprawozdaniaopp.mpips.gov.pl/Search/Search

wystarczy tylko wpisać numer KRS organizacji.

W kociarni pomagają 4 członkinie RTOZ i 3 wolontariuszki, jest to pomoc stała. Z wielkim bólem serca i przykrością należy stwierdzić, iż na terenie Radomska bardzo trudno znaleźć osoby chętne do wolontariatu, najczęściej są to krótkotrwałe zrywy i trudno mówić o stałej współpracy. Obecnie pomaga w karmieniu zwierząt w kociarni i sprzątaniu kuwet 7 osób. Wszystkie zabiegi pielęgnacyjne, lecznicze i wizyty u weterynarza z kotami są przeważnie obowiązkiem Prezeski.

RTOZ nie odmawia pomocy żadnemu zwierzęciu. Zawsze stara się znaleźć dobre rozwiązanie, nawet wtedy, kiedy trzeba odmówić np. ulokowania kota w kociarni, czy piwnicy (względy zdrowotne, przepełnienie, brak środków finansowych). Szukamy wtedy tdt, dt, fundacji lub innej pomocy, nie tak rzadko zwierzęta zabiera domu Prezeska. Nie umieszczamy zwierząt w hotelach ze względów finansowych. Nie stać nas na to.

Ilość zwierząt pod opieką RTOZ obecnie ok.: koty-60, psy -9
Ilość interwencji w 2012 to ponad 350.
Ilość zwierząt pod opieką DT obecnie : koty-16, psy - 9
Ilość adopcji ok. - 94 koty i 17 psów w 2012
Ilość przyjęta ok.- 154 koty i 26 psów w 2012
Inne zwierzęta - gołąb, gawron, zając, jeż.

RTOZ pomaga wszystkim zwierzętom w powiecie, nie tylko w Radomsku; kotom, psom, królikom, ptakom, zwierzętom hodowlanym, dzikim. Zawsze podczas interwencji i spraw sądowych występuje w imieniu dobra zwierząt, dbając o przestrzeganie ich praw i zapewnienie godnej egzystencji.

Najważniejszym priorytetem jest dać jeść kotom, one nie mogą być głodne! Z weterynarzem jest zawarta ugoda, dług jest nawet obecnie spłacany (niewielkie możliwe kwoty), jednak nie wykonuje się np. szczepień. Zdarza się, że Prezeska kupuje leki w innej lecznicy, sama robi zastrzyki, podaje kroplówki (ma do tego uprawnienia, jest położną).

Jeśli uda się nie kupować przez jakiś czas jedzenia (a to ponad 2 tyś miesięcznie), dług zostanie spłacony w całości, a tym samym wrócimy na normalne tory.

Comiesięczny czynsz za wynajmowany lokal na kociarnię wynosi 350,- zł. Za lokal zapewnione mamy opłaty do końca roku. To spora kwota, niestety pomimo wielu prób, próśb, monitów, pism, a nawet petycji do prezydenta Miasta, nie udało się przekonać władz miasta do przyznania lokalu dla zwierząt. Zresztą współpraca niemal od zawsze się nie układa, a dokładniej nie ma żadnej współpracy. Owszem oczekuje się, ale na pomoc z naszej strony. Miasto ma zawsze wymówkę: jest schronisko i to w nie inwestuje.

Sytuacja Kociej Arki Noego jest naprawdę podbramkowa. Spędza nam to sen z oczu. Bardzo Proszę, pomóżcie Państwo KAN! każdą możliwą pomocą. RTOZ stara się zapewnić zwierzętom godne warunki oczekiwania na ich własne, ciepłe i kochające DOMY.

Dziękuję i pozdrawiam w imieniu Andżeliki Chodorek i swoim.

WSZELKIE INFORMACJE O NASZYCH PODOPIECZNYCH:

tel. 695 752 709 (Andżelika Chodorek - Prezes RTOZ)
e-mail: radomskotoz@o2.pl
RADOMSKO
http://www.rtonz.i4.pl

Radomszczańskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami
ul. Sanicka 45
97-500 Radomsko

KRS 0000135800

Nr konta: 70 8980 0009 2007 0049 7969 0001
Ostatnio edytowano Wto gru 18, 2012 21:30 przez Hanulka, łącznie edytowano 1 raz
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Wto gru 18, 2012 12:39 Re: KAN-KRYZYS! BEZ $$ KOTY - BRUK! KAN - kandydatem miau do

_ogonek_ pisze:Podumam nad ta ankieta :-)
Duma nad tym też informatyk KrakVetu - trwa korespondencja :twisted: To nie działa ani z MF ani z IE!
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Wto gru 18, 2012 13:16 Re: KAN-KRYZYS! BEZ $$ KOTY - BRUK! KAN - kandydatem miau do

To Majka i Julek :ok: Dama Ya - serdecznie dziękujemy za tymczas

Dama Ya pisze:Te dwa radomszczańskie czarnuszki są już na dt w Piotrkowie.
Dostały robocze imiona Ramzes i Kleopatra i będziemy szukać im domu.
Póki co trwa odgruzowywanie, bo mają świerzbowca i kichają. Poza tym są w dobrej kondycji. Lekko nadpobudliwe, ale to normalne, zważywszy, że do tej pory miały bardzo mało miejsca do ruchu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Wto gru 18, 2012 13:42 Re: KAN-KRYZYS! BEZ $$ KOTY - BRUK! KAN - kandydatem miau do

piękne :1luvu:
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Wto gru 18, 2012 15:33 Re: KAN-KRYZYS! BEZ $$ KOTY - BRUK! KAN - kandydatem miau do

efciaa :1luvu: dziękujemy za ogloszenia jeszcze Miki :1luvu:

w poście ogłoszeniowym aktualne info, do CA wysłałam Jagódkę i Szarusia. :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Wto gru 18, 2012 16:05 Re: KAN-KRYZYS! BEZ $$ KOTY - BRUK! KAN - kandydatem miau do

Az wstyd.. te ogloszenia to chyba tydzien czy dwa temu obiecalam, a robie dopiero teraz..
Jedyne dobre, to ze mam papierzyska swoje pozamykac do swiat i zamiast w terenie to siedze przed kompem. A ze nie znosze papierzysk i wszelkich zestawien, to chociaz tu sie troche zrehabilituje..
Nastepny bedzie Milus, mam nadzieje ze w swieta ludzie beda zagladac czesciej i wypatrza chociaz jednego :kotek:
Obrazek

efciaa

Od: Czw lis 29, 2012 9:03

Post » Wto gru 18, 2012 20:03 Re: KAN-KRYZYS! BEZ $$ KOTY - BRUK! KAN - kandydatem miau do

efciaa :1luvu: dziękujemy za ogłoszenia Milusia, już aktywowałam :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Wto gru 18, 2012 20:56 Re: KAN-KRYZYS! BEZ $$ KOTY - BRUK! KAN - kandydatem miau do

Dalej leży ankieta chyba?
Nie mogę się zalogować, a nie pamiętam już jaki mogłam mieć login albo hasło (sic!)... Zawsze robiłam metodą prób i błędów, ale moje 4 warianty nie wchodzą w ogóle...
Jak pech to pech... Kiedy zamierzają to naprawić??? 30 grudnia? :/ ...

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Wto gru 18, 2012 21:28 Re: KAN-KRYZYS! BEZ $$ KOTY - BRUK! KAN - kandydatem miau do

niestety dalej lezy :evil:

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Wto gru 18, 2012 22:31 Re: KAN-KRYZYS! BEZ $$ KOTY - BRUK! KAN - kandydatem miau do

Nie mogę oddać głosu :evil: , pokazuje, że z mojego komputera już został oddany :(
ObrazekObrazek

bodzia_56

Od: Czw paź 20, 2011 21:55

Post » Śro gru 19, 2012 10:47 Re: KAN-KRYZYS! BEZ $$ KOTY - BRUK! KAN - kandydatem miau do

A to tez Wasze kicie: adopcje/index.php?p=15676 i adopcje/index.php?p=15549 ?
Jak tak to za Felusia bym sie wziela, bo ma wiecej fotek a wiadomo - ludzie sa wzrokowcami :)
Obrazek

efciaa

Od: Czw lis 29, 2012 9:03

[poprzednia][następna]