Koty generalnie acz nie zawsze normalnie III

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 31, 2012 19:52 Re: Koty generalnie acz nie zawsze normalnie III

Widziałyście może te dwie koteczki PER i EXO na Allegro? Wysłałam pytanie czy są sterylizowane czy nie. I podpowiedź o ogłoszeniach na kocich forach...
Obrazek
Obrazek

Manasalu

Od: Śro cze 15, 2011 17:35

Post » Wto sty 31, 2012 19:52 Re: Koty generalnie acz nie zawsze normalnie III

No więc studniówka super, do piątej rano, razem ze mną(bo ja się zawsze w coś wpakuję, zwłaszcza, gdy słyszę - ,, mamo, błagam, zrób coś, bo tej studniówki nie będzie), zrobiłam, studniówka się udała, młodzież zadowolona, ok., w niedzielę urodziny najlepszej przyjaciółki, wstawiłam zapałki w oczy i wytrzymałam do 23.30. W poniedziałek rano córka pojechała na zajęcia przygotowujące do matury z j.niemieckiego. O 9.30 telefon od niej, że na przejściu dla pieszych potrącił ją samochód. Więc szybko do szpitala. Okazało się, że kierowca nawet nie wysiadł z samochodu, tylko otworzył drzwi i zapytał ,,żyjesz?". Uzyskał odpowiedź i odjechał, pomocy udzielili świadkowie. Wezwałam policję, a na pogotowiu też kosmos. Obrażeń widocznych(oprócz zdartego naskórka na policzku, pośladku i ręce) nie było, więc pan doktor zapytał, czy będziemy się sądzić, jeżeli tak to zrobi RTG miednicy i kolana, jeżeli rezygnujemy, to nie będzie skierowania, bo przecież córka nie zderzyła się z pociągiem :?: Kierowcy jeszcze nie znaleziono, ale jest kolor samochodu, marka i część numeru rejestracyjnego, może się uda. Policjanci wyglądali na inteligentnych i upartych. A my mamy nadzieję, że na siniakach, krwiakach i potłuczeniach się skończy.

KOTY Z NARNII

Od: Sob lut 06, 2010 20:34

Post » Wto sty 31, 2012 19:54 Re: Koty generalnie acz nie zawsze normalnie III

Acha, imię Kalinka bardzo mi się podoba. :1luvu:

KOTY Z NARNII

Post » Wto sty 31, 2012 20:26 Re: Koty generalnie acz nie zawsze normalnie III

KOTY Z NARNII :ok: za zdrówko córy :ok: :ok:
A kierowca bezczel jakich mało,ciekawe coby zrobił jakby nie uzyskał odpowiedzi,potrząsnąłby nią :evil:
Eeech ,niektórzy kierowcy....wiecej nie napiszę bo musiałabym się brzydko wyrazić :roll:
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Wto sty 31, 2012 20:35 Re: Koty generalnie acz nie zawsze normalnie III

Dzięki za kciuki :1luvu:

KOTY Z NARNII

Post » Wto sty 31, 2012 21:08 Re: Koty generalnie acz nie zawsze normalnie III

Koniecznie zróbcie i nie odpuszczajcie. Takich trzeba tępić. Następnym razem zabije i ucieknie. A ucieczka z miejsca wypadku tak samo wg prawa jest karana, jak po pijaku.
Moja siostra też kiedyś została potrącona na pasach, gdy wracała ze szkoły. Połamana noga i szczęka, z pół roku w domu spędziła zanim mogła pójść do szkoły. Kierowca co prawda nie uciekł, ale jechał jakimś maluchem babci bez OC nawet.

Neigh, jutro to ja do pracy idę, niestety. W czwartek jestem w domu przez większość dnia.

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Śro lut 01, 2012 8:01 Re: Koty generalnie acz nie zawsze normalnie III

KA - w czwartek to ja niemal cały dzień w pracy:(.

Manasalu - nie oglądam allegro, po kiego mam się denerwować..

Koty z Narnii mnie też kiedyś potrącono na pasach. Policja mnie do domu odwiozła. Sprawy nie bylo, bo poza paroma siniakami nic mi się nie stało. Ten pan to się nawet nie zatrzymał.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Śro lut 01, 2012 8:12 Re: Koty generalnie acz nie zawsze normalnie III

Dziewczęta a co myślicie o karmie Applaws?

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Śro lut 01, 2012 8:59 Re: Koty generalnie acz nie zawsze normalnie III

Moje czasami dostają, lubią byle by to nie był kurczak (chyba, że z dynią). Rybne wciągają, że aż miło. W tych karmach jest duuuża zawartość mięcha. Jak mi kociaste wybrzydzają przy animondzie, to przekupiam tym (albo winstonem w chwili rozpaczy). Nie wiem jak suche karmy, bo nie podawałam. Też mnie zastanawiało, że to w Tajlandii produkują :roll: Ale skład jest niezły.
Obrazek

Gochulec

Od: Pon maja 30, 2011 12:49

Post » Śro lut 01, 2012 9:10 Re: Koty generalnie acz nie zawsze normalnie III

Neigh pisze:Dziewczęta a co myślicie o karmie Applaws?

mokrej, suchej, czy w ogóle?
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Śro lut 01, 2012 10:34 Re: Koty generalnie acz nie zawsze normalnie III

u mnie się sucha nie sprawdziła-rozwolnienia, ale z tego co kojarzę skład ma dobry. mokrej "nie próbowałam" ;)

czy wszyscy wiedzą, że Alienor i Kotina też mają swoje wątki? i się nie chwalą :twisted:
Alienor viewtopic.php?f=1&t=137138
Kotina viewtopic.php?f=1&t=138470
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

Post » Śro lut 01, 2012 10:39 Re: Koty generalnie acz nie zawsze normalnie III

zabers pisze:

mokrej, suchej, czy w ogóle?

O to samo miałam pytać :wink: . Mokra nie jest karmą kompletną, a tylko uzupełniającą. Sucha ma dosyć przyzwoity skład, ale... niektóre koty mają po niej nieciekawy urobek w kuwecie.
U mnie obie były jedzone chętnie.
Obrazek
Obrazek

Manasalu

Od: Śro cze 15, 2011 17:35

Post » Śro lut 01, 2012 11:07 Re: Koty generalnie acz nie zawsze normalnie III

:) dzięki, ezzme, za wskazanie wątku :)

ja jeszcze tego nie nauczyłam się, ale teraz chyba juz będę wiedziała...
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Śro lut 01, 2012 11:34 Re: Koty generalnie acz nie zawsze normalnie III

Powiem wprost znajomy jest dystrybutorem.....miał mi nawet dać coś tam na spróbowanie, ale stwierdziłam, ze najpierw popytam. Boję się zmieniać.

Teo to je WYŁĄCZNIE suche. A Andzia to i tak nie je żadnej praktycznie. Ona uznaje biały ser, miecho, rybę PRAWDZIWE. Jak otwieram puszkę to patrzy sie na mnie w taki sposób, jak moja Babcia jak gotowałam makaron z paczki...Z takim politowaniem połączonym z potępieniem.....

Obrazek

Neigh

Post » Śro lut 01, 2012 12:21 Re: Koty generalnie acz nie zawsze normalnie III

Ja dawałam długo mokre - zanim się nauczyłam różnicy między karma kompletną a uzupełniającą. Suche dawałam przez chwile zanim nie trafiłam na ten watek viewtopic.php?f=10&t=121296&start=0 Jakoś tak się zniechęciłam, bo faktycznie po pierwszym opakowaniu było ok, ale po drugim w kuwecie jakby bardziej płynnie i śmierdząco.
Obrazek

Motta brak. Wszystko jest czekaniem...
Wody — uczy pragnienie.
Brzegu — morskie przestrzenie.
Ekstazy — ból tępy jak ćwiek —
Pokoju — o Bitwach pamięć —
Miłości — nagrobny Kamień —
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Od: Czw sty 28, 2010 22:01

[poprzednia][następna]