K-ów, czyli jak 30 kotów jechało kuligiem, potrzebna karma!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 17, 2011 17:26 Re: K-ów, wizyta przedadopcyjna w Łodzi - kto może pomóc??

Misio już w domu, bardzo fajnym, prosze trzymac kcuki żeby szybko się zadomowił :D

annakreft

Od: Pon wrz 05, 2011 10:20

Post » Sob gru 17, 2011 17:31 Re: K-ów, wizyta przedadopcyjna w Łodzi - kto może pomóc??

annakreft pisze:Misio już w domu, bardzo fajnym, prosze trzymac kcuki żeby szybko się zadomowił :D

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: som :mrgreen:

gertaaa

Od: Śro lip 14, 2010 17:12

Post » Sob gru 17, 2011 18:25 Re: K-ów, wizyta przedadopcyjna w Łodzi - kto może pomóc??

annakreft pisze:Misio już w domu, bardzo fajnym, prosze trzymac kcuki żeby szybko się zadomowił :D

i dobrze, należało mu się:)

banda Peściaka już też spoziera przez okno na Dolinę Białego. Górale z nich jak się patrzy, chociaż całą drogę myśleliśmy, że wieziemy stadko baranów, tak beczeli. Moje małe myszaki na butelce wykarmione, 7 miesięcy u nas siedziały, jak swoje koty człowiek oddaje :(

Ale nie spodziewałam się, że Figo to taki olbrzym (siedzi z siostrą w Hyraxie po ciachnięciu), w wieku Arbuza a wygląda jak dorosłe, mocno dorodne kocisko. No i Wasyl nieziemski, jak małpiszon się tam wspina, demoluje, zaczepia :) Całe towarzystwo też już spakowane, na szczęście.

Miszelina dzwoniła, że Salamon lata za myszką po kociarni (15-letni kot z nadciśnieniem :) ), Katkę olewa i ta czuje się silnie pokrzywdzona. Takie życie, niestabilne ;)

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Sob gru 17, 2011 20:03 Re: K-ów, wizyta przedadopcyjna w Łodzi - kto może pomóc??

Tweety pisze:Miszelina dzwoniła, że Salamon lata za myszką po kociarni (15-letni kot z nadciśnieniem :) ), Katkę olewa i ta czuje się silnie pokrzywdzona. Takie życie, niestabilne ;)

Ano latał, potem okopał się na górze klatek i stamtąd spoglądał na resztę. Filemon też wypuszczony, zajął miejscówkę Ibu za drapakiem przy klatce Grzebyka, w związku z czym Ibu musiała przenieść się nieco bliżej człowieka :wink:
Syrena i Katka osyczały seniorów, ale ci nic sobie z tego nie robią. Mamert posykuje, Grzebyk jeszcze ma rozwolnienie, a Zyta szaleje. Wszystkie dostały kuraka w rosołku, jadły, nawet Filemon coś liznął. Ale trzeba go obserwować.
Dla Grzebyka jest hills i/d suchy.
Donia ok, apetyt ma i chce na rączki. Gina nie chciała rosołku jako jedyna.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Sob gru 17, 2011 20:20 Re: K-ów, wizyta przedadopcyjna w Łodzi - kto może pomóc??

miszelina pisze:

I tylko to ma dostawać? A je już sam bez namawiania?

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Sob gru 17, 2011 20:22 Re: K-ów, wizyta przedadopcyjna w Łodzi - kto może pomóc??

mahob pisze:
miszelina pisze:

Sam je, lubi suche, dzisiaj dałam mu też kurę, bardzo smakowała. Hillsa dostał dziś po raz pierwszy, jakby nie bardzo chciał, to dodaj mu chrupek felixa (są obok wiaderka z karmą dla kittenów). A jak się mizia :1luvu:
Obrazek

miszelina

Post » Sob gru 17, 2011 20:26 Re: K-ów, wizyta przedadopcyjna w Łodzi - kto może pomóc??

miszelina pisze:
mahob pisze:
miszelina pisze:

Sam je, lubi suche, dzisiaj dałam mu też kurę, bardzo smakowała. Hillsa dostał dziś po raz pierwszy, jakby nie bardzo chciał, to dodaj mu chrupek felixa (są obok wiaderka z karmą dla kittenów). A jak się mizia :1luvu:

Ok :)

mahob

Post » Nie gru 18, 2011 19:28 Re: K-ów, wizyta przedadopcyjna w Łodzi - kto może pomóc??

Za Miśka i za Peściaki :ok: :ok: :ok:

Fajnie, że Salomon w dobrej formie :) . Mam nadzieję, że i Filemonowi nastrój się poprawi.
Nie wiem dlaczego, ale historie takich staruszków zawsze łamią mi serce :oops:
[/url]Obrazek
Kupując w naszym sklepie pomagasz zwierzakom. Sklep SzopFilantrop. Karmy dla kota, żwirek, karmy dla psa, akcesoria dla zwierząt
Fundacja Stawiamy na Łapy

mikela

Od: Czw sty 13, 2011 20:33

Post » Nie gru 18, 2011 20:12 Re: K-ów, wizyta przedadopcyjna w Łodzi - kto może pomóc??

Wróciłam z Kociarni.
W większości wszystko w porządku - Grzebyk jadł przy mnie chrupki Hillsa, Salomon szalał z myszką a potem jadł :)
Pozozstałe koty dobrze.
Starsi panowie dostali miski na górze na klatkach.

Tylko ten Filemon.... ja nie wiem jak inni go widzą. Bo ja bywam w Kociarni na dyżurach dość rzadko. Może on rano jest lepszy? A wieczorem taki smutny i wycofany? Nie wiem - ale jak dla mnie to z tym kotem nie jest dobrze. Nie chciał jeść (dałam mu whiskasa). Nie ruszał się. Nawet głaskany nie reagował. W mojej ocenie jest zrezygnowany.

Donia słodziutka :) Oby zdrowiała jak najszybciej :ok:

mahob

Post » Nie gru 18, 2011 20:26 Re: K-ów, wizyta przedadopcyjna w Łodzi - kto może pomóc??

a wczoraj Filemon tak się interesował ganiającym Salomonom, zjadł ładnie .... Trzeba poobserwować, zawsze moze wrócić jeszcze do klatki.

W Cabinet Secret bardzo udany dzień, prawie 700 zł zebrało się i trochę karmy. Bardzo dziękuję vanji, Karolinie i Gercie za pomoc :) Następna taka impreza 22.01. Od poczatku stycznia chciałabym ruszyć z tym facekramem ale bedzie z tym dużo roboty, fotki wszystkiego, opisy, wrzucenie w sieć, potem pilnowanie tego. Ze dwie osoby sa potrzebne aby to ogarnąć. Ludzie naznosili dzisiaj znowu masę rzeczy. Trochę się posprzedawało ale jednak jest tego od groma (jak człowiek nosi i rozkłada to wie :wink: ) a na pewno nie wzięliśmy dzisiaj wszystkiego. W ogóle nie wiem gdzie torba ze spodniami, z sukienkami i pudło z biżuterią. Ktoś mnie naprowadzi?

Tweety

Post » Nie gru 18, 2011 20:55 Re: K-ów, wizyta przedadopcyjna w Łodzi - kto może pomóc??

Filemon w zachowaniu przypomina mi początki Ryjka. On prawie tydzień siedział w budce. Mam nadzieję, że i Filemonowi przejdzie. W klatce też potrzebował kilku dni, żeby oswoić się z nową sytuacją.
Obrazek

miszelina

Post » Pon gru 19, 2011 9:27 Re: K-ów, wizyta przedadopcyjna w Łodzi - kto może pomóc??

Tweety pisze:a wczoraj Filemon tak się interesował ganiającym Salomonom, zjadł ładnie .... Trzeba poobserwować, zawsze moze wrócić jeszcze do klatki.

.........

Mam właśnie nadzieję, że on ma takie lepsze i gorsze dni - i że ja akurat go widziałam w tych gorszych momentach :wink:
Oby szybko się oswoił z nową sytuacją :ok:

mahob

Post » Pon gru 19, 2011 10:20 Re: K-ów, wizyta przedadopcyjna w Łodzi - kto może pomóc??

Zaraz mnie tzw szlag trafi ( cokolwiek to jest). W sobote pod wieczór zadzwoniła do mnie jakaś pani z wiadomoścxią, że ma mój numer od..( nic mi nie mówiące nazwisko) i że jest młody Husky do uśpienia i czy pomogę. Powiedziałam, że wprawdzie w psach nie robię, ale że informacja jaką mim przekazała, to za mało by pomóc w jakikolwiek sposób. Ucieszyła się, obiecałą dowiedzieć się wiecej, skontaktować mnie z kimś i zamilkła. dziś do niej zadzwonilam, powiedziała, że pies ma być dziś uśpiony. Podała mi numer do kogoś, kto nie odbiera :twisted:

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Pon gru 19, 2011 10:49 Re: K-ów, wizyta przedadopcyjna w Łodzi - kto może pomóc??

no to dołożę, że Donia bardzo chora :( podejrzenia w kierunku ... tak, tak, FIP-u :cry:
wyniki po południu

Tweety

Post » Pon gru 19, 2011 10:55 Re: K-ów, wizyta przedadopcyjna w Łodzi - kto może pomóc??

Tosza pisze:Zaraz mnie tzw szlag trafi ( cokolwiek to jest). W sobote pod wieczór zadzwoniła do mnie jakaś pani z wiadomoścxią, że ma mój numer od..( nic mi nie mówiące nazwisko) i że jest młody Husky do uśpienia i czy pomogę. Powiedziałam, że wprawdzie w psach nie robię, ale że informacja jaką mim przekazała, to za mało by pomóc w jakikolwiek sposób. Ucieszyła się, obiecałą dowiedzieć się wiecej, skontaktować mnie z kimś i zamilkła. dziś do niej zadzwonilam, powiedziała, że pies ma być dziś uśpiony. Podała mi numer do kogoś, kto nie odbiera :twisted:

Pies podobno wczoraj wieczorem znalazł dom, sprawa się "rozniosła" , bo uspieniem groził weterynarz, u którego pies przebywał ( widocznie w niejakim Szczyżycu jeszcze nie wiedzą, że za uśpienie zdrowego zwierzęcia grożą nieprzyjemne konsekwencje :roll: )

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

[poprzednia][następna]