Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Szalony Kot pisze:Nie przesadzajmy. Zarzuty o braku opieki nie są zarzutami popartymi rozsądnymi argumentami. Carlito był leczony, konsultowany, regularnie badany i prowadzony dobrze.
Był regularnym pacjentem doktor Neski, dostawał codzienne kroplówki oraz leki.
Także PcimOlku, przeanalizuj, że mimo początkowego zamieszania (które faktycznie, nie działało na korzyść kota), to Carlito potem był prowadzony dobrze.
Źle tylko, że tak to wyszło na końcu. Strach przed konfrontacją - zwłaszcza gdy nie ma się nic do ukrycia - nie jest dobrym doradcą. A tym bardziej dopatrywanie się podstępów i knucia w obiektywnych ocenach nie prowadzi do niczego dobrego.
kiche_wilczyca pisze:Może mi ktoś wyjaśnić, dlaczego napisano na wątku, że Carlito czuje się świetnie i jest pod najlepszą opieką, a w rzeczywistości kot nie żyje?????
JolaJ pisze:kiche_wilczyca pisze:Może mi ktoś wyjaśnić, dlaczego napisano na wątku, że Carlito czuje się świetnie i jest pod najlepszą opieką, a w rzeczywistości kot nie żyje?????
A dlaczego ktoś miałby Tobie coś wyjaśniać? Znałaś tego kota, łożyłaś na niego, a może oferowałaś lepszą formę pomocy która została odrzucona w wyniku czego kot nie żyje?
Uczestniczysz w wątku czy pojawiasz się wtedy gdy trzeba namieszać?
To samo tyczy się pań casica i pcimolki, oraz tych które zaraz tu dotrą.
JolaJ pisze:kiche_wilczyca pisze:Może mi ktoś wyjaśnić, dlaczego napisano na wątku, że Carlito czuje się świetnie i jest pod najlepszą opieką, a w rzeczywistości kot nie żyje?????
A dlaczego ktoś miałby Tobie coś wyjaśniać? Znałaś tego kota, łożyłaś na niego, a może oferowałaś lepszą formę pomocy która została odrzucona w wyniku czego kot nie żyje?
Uczestniczysz w wątku czy pojawiasz się wtedy gdy trzeba namieszać?
To samo tyczy się pań casica i pcimolki, oraz tych które zaraz tu dotrą.
Wybierając opis fanpage'a (czyli tej jakby strony na Facebooku) musisz poruszać się według ściśle określonych kategorii. Są kategorie biznesowe, firmy, przedsiębiorstwa, są osoby prywatne, są postacie fikcyjne - musisz jakoś się skatalogować. Te założone na FB strony nie są własnością założyciela, tylko facebooka - a ten zabiera prawo do administrowania stroną, jeśli przekroczy się 10.000 fanów w przypadku większości rodzajów fanpage'ów. Organizacje non profit i firmy są jednymi z niewielu, które tych praw nie tracą niezależnie od ilości fanów.
Te kategorie są dość ogólne i tak naprawdę bardzo wielu z nich brakuje - nie ma czegoś takiego jak domy tymczasowe, trzeba się pod coś podpiąć. Ale wpisanie się w kategorii organizacji non profit do niczego nie uprawnia, to tylko kategoria, w dodatku według mnie słabo widoczna.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue i 91 gości