Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 08, 2011 11:25 Re: Schronisko Sosnowiec - 46 kotów !!!! rekord

Mara S pisze:
terenia1 pisze:Ok to jak się nikt nie zgłosi podjadę jutro do schronu po dyżurze w Kociej Chatce, ale będzie to późno

To może lepiej najpierw do schronu - w Kch i tak rano dość długo zwykle ktoś jest albo jesli byś mogła wziąść w Kch jutro zamiast dziś to dziś do KCh bym ja podjechała

Już się wszystko poukładało :D do schronu po pracy podjedzie Kasia :D

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt wrz 09, 2011 16:31 Re: Schronisko Sosnowiec - 46 kotów !!!! rekord

6 letni błękitnooki syjam po śmierci właściciela w niedzielę jak nie znajdzie domu trafi do schronu.Rozmawiam z potencjalnym domem,ale nie wiem co z tego wyjdzie :?

Ryża Kicia 8 latka w pon pojechała do DT do wczoraj było wszystko .Od wczoraj sraczka i rzygaczka.Dzis była u weta wstępna diagnoza zapalenie gardła :|

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Sob wrz 10, 2011 17:53 Re: Schronisko Sosnowiec - 46 kotów !!!! rekord

Napiszcie mi proszę, czy dalej są malutkie buraski do adopcji, bo ciągle daję zainteresowanym do Was telefony i nie wiem, czy jeszcze jakieś zostały?
Trzy osoby były zdecydowane, dzis też zadzwonił miły pan, który chciał kotke do towarzystwa dla swojego kocurka. Wyszło coś z tych telefonów?

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Sob wrz 10, 2011 18:31 Re: Schronisko Sosnowiec - 46 kotów !!!! rekord

Jaaga pisze:Napiszcie mi proszę, czy dalej są malutkie buraski do adopcji, bo ciągle daję zainteresowanym do Was telefony i nie wiem, czy jeszcze jakieś zostały?
Trzy osoby były zdecydowane, dzis też zadzwonił miły pan, który chciał kotke do towarzystwa dla swojego kocurka. Wyszło coś z tych telefonów?

tak są buraski i dzisiaj Piotrek rozmawiał z tym panem i się umówili na jutro, i w schronie buraski i Kociej Chatce

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Sob wrz 10, 2011 18:33 Re: Schronisko Sosnowiec - kotów mnóstwo

a dzisiaj w Schronisku na gościnnych wystepach byli Jadzia, Wiesiu i Mara. Jadzia z Mara otworzyły kącik groomerski dla psów a Piotrem z Wiesiem skręcali i montowali na kociarni.
dziękujemy :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Filomen

Post » Sob wrz 10, 2011 18:40 Re: Schronisko Sosnowiec - kotów mnóstwo

Jutro będę w schr.Jak są jakies wytyczne lekowe proszę o eskę

mar_tika

Post » Sob wrz 10, 2011 18:44 Re: Schronisko Sosnowiec - kotów mnóstwo

Przypominam ze u mnie też czeka na domek mała buraska :mrgreen:
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Nie wrz 11, 2011 14:06 Re: Schronisko Sosnowiec - kotów mnóstwo

I małe podsumowanie weekendu w schronie...
Sobota:)
Dziękuję za pomoc Kasi w sprzątaniu, ale przede wszystkim składam ukłony dla Wiesia, za nieocenioną pomoc techniczną przy montowaniu, reperowaniu itd... na części adopcyjnej:) Wczoraj adopcje powiększyły się o jedno pomieszczenie - Jeden z magazynków został przerobiny na kociastą część drapakową:) Moim zdaniem robi wrażenie:)

Była też jedna adopcja - najmniejsza, najbiedniejsza koteczka - śliczna pręguska trafiła na świetny domek - Pani zabrała ją aby otoczyć ją dobrą opieką do końca życia. Tym samym Pani Iza pomogła schronisku, bo przy tylu maluchach te najbiedniejsze mają niewielkie szanse na dobrą opiekę.

W nocy miałem zgłoszenie, że została skopana koteczka ciężarna - sprawa trafiła na policję. Pracownik schroniska zabrał koteczkę do schronu. Nie będę pisał szczegółów bo cała akcja trwała prawie dwie godziny (między 21 a 23). Non stop na telefonie z policją albo z pracownikiem schronu. Koteczka dzisiaj już miała zrobione usg - wszystko jest w porządku, jest w zaawansowanej ciąży i we wtorek będzie miała sterylkę. Podobno kotkę skopał - DZIESIĘCIOLATEK!!!! Jutro postaram się dotrzeć na policję, aby mieć więcej szczegółów.

Dzisiaj tj. w niedzielę były tłumy wolontariuszy kociastych - Magda, Kasia, Monika i Marta, więc mogłem sobie pozwolić tylko na posprzatanie kuwet na adopcjach, resztę dziewczyny zrobiły - WIELKIE DZIĘKI. Kasia adoptowała jedengo z czarnych kocurków na adopcjach:) - mam nadzieję, że koteczek dojdzie do porozumienia z dwoma domownikami u Kasi:):) Trzymam kciuki:)

Jeśli o czymś zapomniałem to napiszę później....
miłej niedzieli:)
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Nie wrz 11, 2011 15:55 Re: Schronisko Sosnowiec - kotów mnóstwo

To kotka z wczorajszej interwencji o której Piotr wspominał
Obrazek
Obrazek

A takie info wisi na tablicy.Dzis z Moniką chyba z 10 minut rechotałyśmy :ryk:
Obrazek

mar_tika

Post » Nie wrz 11, 2011 18:10 Re: Schronisko Sosnowiec - kotów mnóstwo

Dzisiejszy dzień był bardzo miły, ze względu na dobre wiadomości :)
I "Ramzesik" (tu moje wlasne nazewnictwo :P ) i malutka kotka znaleźli domek, a koteczka z interwencji też juz jest w dobrych i bezpiecznych rękach. :1luvu:
A propos tablicy: koty meblują sobie boksy po swojemu! wszystko przesuwają, nie czytały chyba tego ogłoszenia! :wink:
Pozdrawiam Wszystkich

MagdaMiotlinska

Od: Pon cze 27, 2011 17:34

Post » Nie wrz 11, 2011 19:34 Re: Schronisko Sosnowiec - kotów mnóstwo

Nie ma co się śmiać - wszystko musi być poukładane i widoczne!!!!!

A i tak moje zapiski niektórzy mają w d.... byłem dzisiaj wieczorem w schronie a na adopcjach.....DRZWI DO MAGAZYNKU OTWARTE, ŚWIATŁO SIĘ ŚWIECI....RĘCE OPADAJĄ!!!!! a karteczki wiszą i gniją z info żeby zamykać na klucz, gasić światło itd.... ehhh... jakiś pracownik tak to porzucił....jutro do wyjaśnienia!!!!

Obrazek[/quote]
ObrazekObrazek

wolontariusz

Post » Nie wrz 11, 2011 19:36 Re: Schronisko Sosnowiec - kotów mnóstwo

No i w końcu może Kasia - nowa Duża czarnego "Ramzesa" - zaloguje się na forum i wklei parę fotek nowego mieszkańca???
ObrazekObrazek

wolontariusz

Post » Nie wrz 11, 2011 19:49 Re: Schronisko Sosnowiec - kotów mnóstwo

wolontariusz pisze:Nie ma co się śmiać - wszystko musi być poukładane i widoczne!!!!!

Obrazek
[/quote]

u Piotrka musi byc zawsze porządek :D jak dał glos w sobotę o 9 żeby się wszyscy ustawili ze smyczami to chyba go było w remondisie słychać :D

Filomen

Post » Nie wrz 11, 2011 19:57 Re: Schronisko Sosnowiec - kotów mnóstwo

Filomen pisze:
wolontariusz pisze:Nie ma co się śmiać - wszystko musi być poukładane i widoczne!!!!!

Obrazek

u Piotrka musi byc zawsze porządek :D jak dał glos w sobotę o 9 żeby się wszyscy ustawili ze smyczami to chyba go było w remondisie słychać :D[/quote]

I tu Magda ma rację .Bardzo jestem ciekawa, czy do tych wytycznych koty się dostosują :wink: :mrgreen:

mar_tika

Post » Pon wrz 12, 2011 9:07 Re: Schronisko Sosnowiec - kotów mnóstwo

Piotrek, odpowiedziałam na PW. Nie potrafię się tu z PW rozeznac, czy wiadomości zostają wysłane czy nie.

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

[poprzednia][następna]