WROCŁAW :Kocie podziemie.Rózia, Dorka, Milka, chore maluszki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 18, 2011 10:56 Re: WRO: Kocie podziemie cz. III;2 kocięta bez matki pilnie DT!!

inuś76 pisze:U nas paszporty i chipy od ręki,ale po szczepieniu przeciw wściekliźnie trzeba czekać pól roku ( szczepią a za pól roku pobierają krew na badania) Szykuję się do wyjazdu do Anglii z moimi koteczkami, to na bieżąco wiem co i jak.

Inuś od nowego roku będziesz czekała tylko 21 dni więc nie opłaca się badania robić bo jest mega drogie, bo i tak wczęsniej bedzie nowy rok niż się skończy kwarantanna według starych przepisów. Wg. nowych nie ma badania kriw już - zobacz na stronie DEFRy wiem tez że dziewczyny tam dzwoniły się upewnić i tak jest.

EDIT: Krew pobiera się po 21 dniach a jak ma dobrą ilość przeciwciał to czeka pół roku i wyjazd. Ale od 2012 już to jest w ogóle zniesione, jak pisałam.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto paź 18, 2011 16:07 Re: WRO: Kocie podziemie cz. III;2 kocięta bez matki pilnie DT!!

http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-z ... Z322910944

W NIEDZIELĘ (16.10) w okolicach ul. Kasprowicza (Karłowice) ZAGINĘŁA SZARA PRĘGOWANA KOTKA. JEST BARDZO UFNA. KOTKA JEST PO WYPADKU- JEJ ZNAK CHARAKTERYSTYCZNY TO RANA W ŚRODKOWEJ CZĘŚCI OGONA (WOKÓŁ NIEJ PODGOLONA SIERŚĆ I OPATRUNEK – JEŚLI GO NIE ZGUBIŁA).

JEŚLI KTOKOLWIEK JĄ WIDZIAŁ, PROSZĘ O KONTAKT: TEL. 3251326 LUB 691043421
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto paź 18, 2011 16:19 Re: WRO: Kocie podziemie cz. III;2 kocięta bez matki pilnie DT!!

Gibutkowa pisze:
inuś76 pisze:U nas paszporty i chipy od ręki,ale po szczepieniu przeciw wściekliźnie trzeba czekać pól roku ( szczepią a za pól roku pobierają krew na badania) Szykuję się do wyjazdu do Anglii z moimi koteczkami, to na bieżąco wiem co i jak.

Inuś od nowego roku będziesz czekała tylko 21 dni więc nie opłaca się badania robić bo jest mega drogie, bo i tak wczęsniej bedzie nowy rok niż się skończy kwarantanna według starych przepisów. Wg. nowych nie ma badania kriw już - zobacz na stronie DEFRy wiem tez że dziewczyny tam dzwoniły się upewnić i tak jest.

EDIT: Krew pobiera się po 21 dniach a jak ma dobrą ilość przeciwciał to czeka pół roku i wyjazd. Ale od 2012 już to jest w ogóle zniesione, jak pisałam.

Ooo to super, będę jechać zaraz do weta to się upewnię, ale czy do Anglii też tak jest?

inuś76

Od: Czw paź 22, 2009 8:57

Post » Wto paź 18, 2011 17:19 Re: WRO: Kocie podziemie cz. III;2 kocięta bez matki pilnie DT!!

inuś76 pisze:
Gibutkowa pisze:

Ooo to super, będę jechać zaraz do weta to się upewnię, ale czy do Anglii też tak jest?

No włąśnie do Anglii. DEFRA to jest własnie coś ala ministerstwo środowiska angielskie (no coś w ten deseń) i na ich stronie to jest napisane http://www.defra.gov.uk/wildlife-pets/pets/travel/
A dziewczyny (nie pamiętam dokładnie kto ale ktoś z forum) dzwoniły tam jeszcze żeby się upewnić. I na pewno jest zniesiony ten test na przeciwciała i kwarantanna - bo muszą się z 2012 rokiem dostosować do UE.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Wto paź 18, 2011 17:20 Re: WRO: Kocie podziemie cz. III;2 kocięta bez matki pilnie DT!!

XAgaX pisze:http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-zgubiono-znaleziono-Zaginela-pregowana-kotka-z-uszkodzonym-ogonkiem-W0QQAdIdZ322910944

W NIEDZIELĘ (16.10) w okolicach ul. Kasprowicza (Karłowice) ZAGINĘŁA SZARA PRĘGOWANA KOTKA. JEST BARDZO UFNA. KOTKA JEST PO WYPADKU- JEJ ZNAK CHARAKTERYSTYCZNY TO RANA W ŚRODKOWEJ CZĘŚCI OGONA (WOKÓŁ NIEJ PODGOLONA SIERŚĆ I OPATRUNEK – JEŚLI GO NIE ZGUBIŁA).

JEŚLI KTOKOLWIEK JĄ WIDZIAŁ, PROSZĘ O KONTAKT: TEL. 3251326 LUB 691043421

Już gdzieś dzisiaj widziałam wątek dziewczyny, która kotka znalazła i kotka już dzisiaj wróciła do swojego domku :) Jak znajdę ten wątek to wkleję :)
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Śro paź 19, 2011 17:14 Re: WRO: Kocie podziemie cz. III;2 kocięta bez matki pilnie DT!!

mam dość fajny domek dla dziewczynki buraski , ma ktoś takową :)

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Śro paź 19, 2011 17:33 Re: WRO: Kocie podziemie cz. III;2 kocięta bez matki pilnie DT!!

jessi74 pisze:mam dość fajny domek dla dziewczynki buraski , ma ktoś takową :)

mamy burasków w dużej ilości.. wejdziesz ma KAN - baner w moim podpisie... :D
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Śro paź 19, 2011 17:40 Re: WRO: Kocie podziemie cz. III;2 kocięta bez matki pilnie DT!!

Hanulka pisze:

oczywiście , już zaglądam :)

jessi74

Post » Śro paź 19, 2011 17:41 Re: WRO: Kocie podziemie cz. III;2 kocięta bez matki pilnie DT!!

jessi74 pisze:
Hanulka pisze:

A nie lepiej podać tam komuś namiary na ten domek i coby dziewczyny powysyłały zdjęcia? ;) Transport to jakoś się zawsze skombinuje przecież :ok:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Śro paź 19, 2011 17:44 Re: WRO: Kocie podziemie cz. III;2 kocięta bez matki pilnie DT!!

też tak może być :)

jessi74

Post » Śro paź 19, 2011 17:56 Re: WRO: Kocie podziemie cz. III;2 kocięta bez matki pilnie DT!!

jessi74 pisze:
Hanulka pisze:

wysłałam pw :1luvu:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Śro paź 19, 2011 19:04 Re: WRO: Kocie podziemie cz. III;2 kocięta bez matki pilnie DT!!

W Radomsku Andżelika ma 50 kotów pod opieką, nie mając lokalu na ich przetrzymanie. Bardzo potrzebne domy, fakt.
Obrazek

majka2222

Od: Śro paź 28, 2009 21:38

Post » Śro paź 19, 2011 19:11 Re: WRO: Kocie podziemie cz. III;2 kocięta bez matki pilnie DT!!

będziemy kierować do Andżeliki :ok: z przyjemnością, bo niestety tylko tyle mogę pomóc
ale i we Wrocławiu z adopcjami wcale nie jest tak kolorowo :(
ja dzisiaj naliczyłam u nas łącznie około 20 tymczasów , niektóre ponad pół roku już czekają na swój domek np. Pinky, Puszek, Ksantia, Miko...

jessi74

Post » Śro paź 19, 2011 19:49 Re: WRO: Kocie podziemie cz. III;2 kocięta bez matki pilnie DT!!

Mojej znajomej Lusi jeszcze czeka na domek :oops:
Jutro się upewnię, jeśli to jeszcze aktualne :ok:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Czw paź 20, 2011 1:26 Re: WRO: Kocie podziemie cz. III;2 kocięta bez matki pilnie DT!!

Witam,
Nie wiem czy piszę w dobrym miejscu...Jeśli nie, przekierujcie mnie proszę we właściwe.

Mam do oddania (na już) około 90-100 ml preparatu viyo veterinary dla kotów. Buteleczka została otwarta dnia 13.10.11 wieczorem.. no i nie wiem co z tym zrobić. Wyrzucić szkoda. Z drugiej strony wiem, że nie jest tego dużo i może szkoda zachodu. Do tego mam 4 witaminki wita-vet energia (u weterynarza były kupione 2tyg temu na sztuki i mi zostały). Czy ktoś byłby chętny?

edit: NIEAKTUALNE
Ostatnio edytowano Nie paź 23, 2011 21:23 przez densu04, łącznie edytowano 1 raz

densu04

Od: Sob lip 16, 2011 17:31

[poprzednia][następna]