Legnica...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 17, 2011 22:47 Re: Legnica.Jeszcze 3 zabiegi Lilu do zapłaty :(

Jesteśmy,zdrowi i jeszcze w komplecie.
Pomału zaczniemy szczepienia,poza tym rozmawiam aktualnie na temat adopcji jednego z dzieciaczków.
Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Poza tym usilnie poszukuję kogoś,kto nie bierze udziału w niepisanym,doskonałym planie oszczędności,przewidzianym dla dzieci niepełnosprawnych.
Na razie z b.marnym skutkiem,co przekłada się moje marne samopoczucie.Nadal będę szukała,bo inaczej nie umiem,ale każda próba wpędza mnie w dół totalny.
Zaczynam marzyć o tym,aby moje dziecko miało tak dobrą opiekę medyczną jak moje koty,a wszystko tylko dla tego ze przyszło mu się urodzić w tak cynicznym kraju.
Legnica

Post » Czw sie 18, 2011 20:10 Re: Legnica.Jeszcze 3 zabiegi Lilu do zapłaty :(

Kciuki za rozmowy trzymam.
Pozdrawiam Was wszystkich ciepło.

agiag

Od: Pon paź 20, 2008 16:38

Post » Czw sie 18, 2011 23:48 Re: Legnica.Jeszcze 3 zabiegi Lilu do zapłaty :(

25 syn musi mieć zabieg w znieczuleniu ogólnym.Mamy całą listę badań kontrolnych do wykonania-przed-.Zaczęłam od EKG,wczoraj wynik nieciekawy,dziś powtórka dla pewności,jest niestety źle.
Nie wiem co 25 lekarz zadecyduje,tak czy siak,boję się ze w końcu się nie wybudzi...
:cry:
Legnica

Post » Czw sie 18, 2011 23:49 Re: Legnica.Jeszcze 3 zabiegi Lilu do zapłaty :(

W sobotę najprawdopodobniej jeden z chłopaczków pojedzie do nowego domu.
A Bogus dzis cały dzień nie widzialny,duzo śpi,mało się bawi,nie podoba mi sie.Zobaczymy jak jutro się będzie zachowywał.
Legnica

Post » Pt sie 19, 2011 7:23 Re: Legnica.Jeszcze 3 zabiegi Lilu do zapłaty :(

Wiesiu, trzeba być dobrej myśli - musi być dobrze :ok:

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Pt sie 19, 2011 17:16 Re: Legnica.Jeszcze 3 zabiegi Lilu do zapłaty :(

Witam serdecznie jeden z naszych "najulubieńszych" dt. :1luvu:
Choć niezbyt często bywamy ostatnio na miau, to wątek studiujemy z dużym zapałem.
Przesyłamy więc z Ludwiczkiem :kotek: pozytywną energię i pozdrowienia, i trzymamy kciuki za wszystko...
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Od: Sob gru 19, 2009 18:21

Post » Pt sie 19, 2011 18:19 Re: Legnica.Jeszcze 3 zabiegi Lilu do zapłaty :(

Nie da się mieć pozytywnych myśli,normalnie się nie da.
Koty mam na myśli.

Usłyszałam dziś że jedna z kotek sterylizowanych przeze mnie jakieś półtorej,dwa lata temu "zdechła".Że to wina sterylizacji.W tym roku ciachnięte sa już dwie(całkiem niedawno druga,dzięki Dobrej Duszy z forum) i że tak samo skończą,bo sterylizować można roczne,najwyżej dwu letnie,a ja ciacham starsze i je to zabija.

Na teatralnym została jeszcze czarna do ciachnięcia,a dziś na karmienie pokazała się z czarną jakaś młoda buro/szara.

Poza tym tel.:kot w złym stanie,prawdopodobnie mieszka w piwnicy,drugi koniec miasta.Ma urwaną łapę,już pogojone,może wypadek,może coś innego.Nie radzi sobie w grupie.Jest zabidzony,choć znam akurat tamto miejsce i wiem ze stołówkę mają bardzo porządną.

Nie daje rady.
Im bardziej mi zależy,im więcej staram się robić,tym więcej słyszę słów krytyki.Tym więcej osób ma mi za złe i albo obarcza mnie zbyt dużymi oczekiwaniami(czasem żądaniami)albo doszukuje się nieprawdziwych motywów jakimi się kieruję.

Bardzo ciężko jest działać w otoczeniu zacofania,tumiwisizmu oraz postaw roszczeniowo oczekujących.
Jest mi zbyt ciężko z tym wszystkim.
Legnica

Post » Nie sie 21, 2011 16:07 Re: Legnica

najnowsze wieści:
Czaruś zamieszkał w nowym domu.
Obrazek
Legnica

Post » Nie sie 21, 2011 16:13 Re: Legnica

Po drugie,nie wiem co mnie czeka w najbliższych dniach.Na razie nie jest dobrze i nie zapowiada się na pomieszkiwanie w domu.
Musiałam podjąć decyzję.Opiekę nad Lilu przejmie ktoś inny.Ja nie zapewnię jej w najbliższych dniach systematycznej opieki,a szkoda byłoby bardzo pozostawić łapkę teraz samej sobie.
Zapewniam że opiekę koteczka będzie miała najlepszą z możliwych.Będzie miała zapewnioną codzienną rehabilitację,nie wiem jeszcze jak będzie z elektroakupunktórą.Na dodatkowe 3 zabiegi,które nie zostały jeszcze opłacone otrzymałam już wpłatę 100zł.
Jutro dopiero zostaną ustalone dalsze plany "prowadzenia"Lilu,o których poinformuję.
Legnica

Post » Nie sie 21, 2011 16:27 Re: Legnica

Poza tym,w związku ze sprawą bezdomnego kocurka bez łapki,o której pisałam kilka postów wcześniej,dowiedziałam się o pewnym miejscu,w miarę przyjaznym dla kotów(to inne miejsce niż to w którym przebywa teraz ten niepełnosprawny kot).Żyje tam niewielkie na razie stadko ok.10 kotów wolno żyjących,niestety są też i maluchy i to najbardziej pilna sprawa według mnie.
Wystawię dziś jeszcze bazarek z przeznaczeniem na sterylizacje tego stada.Jeśli dziś otrzymam fotki tych kotów,wstawię je.Ktoś dba tam o te koty,karmi,dba o schronienie dla nich,ale koszty sterylizacji przekraczają możliwości opiekunki,a w naszym mieście nie ma absolutnie nikogo,ani pół instytucji którą by bezdomność kotów i sterylki interesowały.
Aby jak najbardziej usprawnić całą akcję,pomyślałam aby uzyskane wpłaty z bazarku na ten cel były kierowane bezpośrednio do gabinetu wet.który będzie te zabiegi wykonywać.Potem poproszę o zaświadczenie od wet(tylko jeszcze nie jestem pewna jak to powinno wyglądać)o ilości wykonanych zabiegów,ewentualnie o jakichś dodatkowych leczeniach,czy lekach jeśli będzie to uzależniało wykonanie zabiegu.
Tak na razie,na szybko planuję,nie wiem czy to do końca dobrze,czy można lepiej?
Rozliczenie będzie raczej w wątku bazarkowym,bo w sumie nie moje koty,a tak na prawdę niczyje,więc chyba na bazarkowym je umieszczę.
Legnica

Post » Nie sie 21, 2011 16:31 Re: Legnica

Uff,chyba z ważniejszych spraw to już wszystko.
Strasznie dużo się dzieje.Nie ogarniam na raz wszystkiego.

A u nas prywatnie?
wszystko w najlepszym porządku.Starsze koty lenią się okrutnie,pewnie przez ten gorąc jaki panuje.Maluchy tradycyjnie,jeden lepszy od drugiego,nawet z natury spokojna i bardzo uczuciowa Sara dostaje od czasu do czasu jakiegoś "kręcioła".
Legnica

Post » Nie sie 21, 2011 17:02 Re: Legnica

Link do bazarku sterylkowego:
viewtopic.php?f=20&t=132028&p=7860395#p7860395
zapraszam
Legnica

Post » Nie sie 21, 2011 17:45 Re: Legnica

Legnica pisze:najnowsze wieści:
Czaruś zamieszkał w nowym domu.
Obrazek

Czaruś :!: powodzenia w nowym domku, niech Ci się szczęści :ok:

Willow_