KOTY z RUDY ŚL. Wysypisko niechcianych zwierząt.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 29, 2011 19:23 Re: Koty z Rudy Śl.,// Czarna domowa kotka marznie błaga o DT

Próby wyciągnięcia jakichkolwiek informacji od tych ludzi trwają już chyba 2 tygodnie. Napisali tylko, że kotka znalazła sobie wejście do jakiejś piwnicy, więc wszystko jest w porządku :roll: To, że jest niewysterylizowana i garnie się do każdego najwyraźniej nie jest dla tych ludzi problemem. Poinformowano ich, że na kotkę czeka dt, poproszono początkowo tylko o to, by dowieźć ją na sterylkę. Potem Justyna prosiła tylko o podanie adresu - bez odzewu. Szczerze wątpię, by się jeszcze odezwali :?
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Sob paź 29, 2011 19:42 Re: Koty z Rudy Śl.,// Czarna domowa kotka marznie błaga o DT

Liwia_ pisze:Raczej nie, to powinny być zdjęcia sprzed kilku dni.
W ogóle nie kojarzę Maniusia - jest jakiś jego wątek, historia, zdjęcia...?

a proszę bardzo, oto Maniuś:
Obrazek;Obrazek
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Sob paź 29, 2011 20:10 Re: Koty z Rudy Śl.,// Czarna domowa kotka marznie błaga o DT

Nie potrafiłam Maniusia skojarzyć...

Właśnie sie dowiedziałam,że jest ze Schroniska z Rudy.Podobno ktoś włożył go do kartonowego pudła i tak zostawił przed Schronem,a kot ma jakieś 5 kg.

Uporządkuje 1. post

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Sob paź 29, 2011 20:26 Re: Koty z Rudy Śl.,// Czarna domowa kotka marznie błaga o DT

justyna8585 pisze:Nie potrafiłam Maniusia skojarzyć...

Właśnie sie dowiedziałam,że jest ze Schroniska z Rudy.Podobno ktoś włożył go do kartonowego pudła i tak zostawił przed Schronem,a kot ma jakieś 5 kg.

Uporządkuje 1. post

Obawiam się, że Maniuś ma trochę więcej niż 5 kg :wink: , jest duuuużyyy, największy z moich kotów, w domu nie mam jak go zważyć, zważę go przy jakiejś okazji w lecznicy
ObrazekObrazek

mar9

Post » Nie paź 30, 2011 16:23 Re: Koty z Rudy Śl.,// Czarna domowa kotka marznie błaga o DT

Zaznaczę sobie wątek.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Nie paź 30, 2011 18:05 Re: Koty z Rudy Śl.,// Czarna domowa kotka marznie błaga o DT

Liwia_ pisze:Teraz widzę, że w zasadzie cały pierwszy post jest nieaktualny i do zmiany.
Na pewno czeka jeszcze na dom Matylda, Frania, i.... pomóżcie proszę, gubię się, minęło tyle czasu :(

Z wieści od Justyny - nie potrafi namierzyć czarnej kotki. Zna tylko ulicę, która jest długa, była tam, ale kotki nie widziała. Ludzie, którzy o niej napisali zamilkli i nie raczyli ani odezwać się, ani podać namiarów :(
Myślę, że klatka-łapka ma szansę znaleźć się u Justyny w przyszłym tygodniu.

No i - koty schronowe...
Maleńki, piękny marmurkowy kocurek, chłopak, proludzki - sądząc po zdjęciach chyba z kk :(
Obrazek Obrazek
Koteczka, wklejana już, przerażona, potrzebuje czlowieka, nie ma wiele czasu :(
Obrazek
Dziewczynka, prześliczna krówka, oczywiście miziak, prawdopodobnie dość młoda...
Obrazek Obrazek
Młody, proludzki kocurek - prześliczny, jeszcze w niezłym stanie
Obrazek
Kocurek - duży, dorodny miziak, pcha się na ręce :(
Obrazek
Spokojna i smutna krówka:
Obrazek
Misia - coraz słabsza koteczka, marnieje :( Spokojna, cicha, wygląda, jakby się poddała
Obrazek Obrazek Obrazek
Duża, piękna koteczka - apatyczna, jak wyżej
Obrazek
Wielki, piękny kocurek. Bardzo dostojny, spokojny i... smutny. Głaskany - bardzo mruczy, potrzebuje człowieka, domu - jak wszystkie...
Obrazek Obrazek
Prawdopodobnie młodziutka, cudna szylcia. Udeptująca, mrucząca...
Obrazek

Piękne, prawda? Niestety, nie ma wolontariuszy, bardzo mało o tych kotach wiem, Tzn tyle, że powinny być szczepione i sterylizowane i wszystkie, które są na tych zdjęciach to proludzkie, kochane miziaki, które w schronie zmarnieją. Znam płcie, niestety nie znam wieku poszczególnych futerek.
Zostałam poproszona o zrobienie im ogłoszeń, ale zastanawiam się, jaki ma to sens przy tak małej ilości informacji. Fajnie byłoby szukać choć dt, tylko na chwilę obecną nikt do schronu nie jeździ...
Myślałam ew. o zrobieniu jednego, zbiorczego ogłoszenia, wydarzenia na fb. Co sądzicie?
Płakać mi się chce. Adopcji nie ma, wolontariuszy nie ma - jak te koty mają dostać szansę na życie?

justyna8585

Post » Nie paź 30, 2011 18:39 Re: Koty z Rudy Śl.,// Czarna domowa kotka marznie błaga o DT

Czy ktoś mógłby spróbować napisać tekst takiego ogłoszenia? Ja jestem przy komputerze z doskoku i nie za bardzo mam kiedy...

Liwia_

Post » Pon paź 31, 2011 1:41 Re: Koty z Rudy Śl.,// Czarna domowa kotka marznie błaga o DT

Dobra - napisałam Justynie propozycję tekstu ogłoszeń schroniskowców, ktoś oferował allegro - bardzo by się przydało... Ja nie potrafię wstawiać zdjęć w tekście aukcji, a jest ich trochę, warto byłoby pokazać wszystkie koty. Pakiet ogłoszeń też by się bardzo przydał. Namiary - tylko telefoniczne, będą na osobę, która robiła zdjęcia, ja już nie będę w stanie tego ogarniać. Niestety - ewentualni chętni będą musieli po kota do Rudy/Zabrza podjechać, ew. jakoś organizować transport, bo - jak wyżej, w nadchodzących miesiącach absolutnie nie wyrobię czasowo jako kocie taxi.

Szylkretka bez oczka szuka domu stałego, ale nie wiem, jak go szukać bez zdjęć :(

Napisałam do obojga ludzi zgłaszających czarną kotkę, może mnie nie oleją.
Napisałam do ludzi chcących wcisnąć Justynie kota.

Mam nadzieję, że uda się w tym tygodniu ściągnąć do Justyny klatkę - łapkę.
To chyba tyle.

Liwia_

Post » Pon paź 31, 2011 16:45 Re: Koty z Rudy Śl.,// Czarna domowa kotka marznie błaga o DT

Podnoszę wątek, może ktoś ma miejsce...?
Te koty są tak cudne, tak kochane, wiem, jakie są koty z Rudy, bo miałam ich wiele na tymczasie...
:cry:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Pon paź 31, 2011 18:40 Re: Koty z Rudy Śl.,// Czarna domowa kotka marznie błaga o DT

Tak, koty z Rudy są świetne :D
Na tym zdjęciu powinna być Frania: http://kotburger.pl/43825/Zaglaskac-na-smierc
no i kot powinien być na ramieniu, wtulony w szyję :wink:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto lis 01, 2011 0:34 Re: Koty z Rudy Śl.,// Czarna domowa kotka marznie błaga o DT

Wydaje mi się, że dość adopcyjnym kotem byłaby szylkrecia - może ktoś dla niej znalazłby jakiś kącik?

Liwia_

Post » Wto lis 01, 2011 10:39 Re: Koty z Rudy Śl.,// Czarna domowa kotka marznie błaga o DT

podniosę, może ktoś mógłby...?
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Wto lis 01, 2011 13:21 Re: Koty z Rudy Śl.,// Czarna domowa kotka marznie błaga o DT

Liwia_ pisze:Dobra - napisałam Justynie propozycję tekstu ogłoszeń schroniskowców, ktoś oferował allegro - bardzo by się przydało... Ja nie potrafię wstawiać zdjęć w tekście aukcji, a jest ich trochę, warto byłoby pokazać wszystkie koty. Pakiet ogłoszeń też by się bardzo przydał. Namiary - tylko telefoniczne, będą na osobę, która robiła zdjęcia, ja już nie będę w stanie tego ogarniać. Niestety - ewentualni chętni będą musieli po kota do Rudy/Zabrza podjechać, ew. jakoś organizować transport, bo - jak wyżej, w nadchodzących miesiącach absolutnie nie wyrobię czasowo jako kocie taxi.

Szylkretka bez oczka szuka domu stałego, ale nie wiem, jak go szukać bez zdjęć :(

To chyba tyle.

Mnie odpisali,że kot został oddany do Schroniska

justyna8585

Post » Śro lis 02, 2011 7:30 Re: Koty z Rudy Śl.,// Czarna domowa kotka marznie błaga o DT

ja chciałam schroniskowcom zrobić allegro, tylko potrzebuję krótki tekst, namiar na osobę znającą te koty no i które zdjęcia, bo trochę się tu gubię
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Śro lis 02, 2011 7:51 Re: Koty z Rudy Śl.,// Czarna domowa kotka marznie błaga o DT

justyna8585 pisze:
Liwia_ pisze:Dobra - napisałam Justynie propozycję tekstu ogłoszeń schroniskowców, ktoś oferował allegro - bardzo by się przydało... Ja nie potrafię wstawiać zdjęć w tekście aukcji, a jest ich trochę, warto byłoby pokazać wszystkie koty. Pakiet ogłoszeń też by się bardzo przydał. Namiary - tylko telefoniczne, będą na osobę, która robiła zdjęcia, ja już nie będę w stanie tego ogarniać. Niestety - ewentualni chętni będą musieli po kota do Rudy/Zabrza podjechać, ew. jakoś organizować transport, bo - jak wyżej, w nadchodzących miesiącach absolutnie nie wyrobię czasowo jako kocie taxi.

To chyba tyle.

Mnie odpisali,że kot został oddany do Schroniska

rudzkiego? to może spytaj Iwonkę, może coś wie
ObrazekObrazek

mar9

[poprzednia][następna]