Zofia&Sasza pisze:Catnaperka pisze:Edytka1984 pisze:wiem,że z naszą policją bywa kiepsko i przeważnie po 2 m-cach masz umorzenie sprawy
ale daj boże,by tej sprawy nie zbagatelizowali i konkretnie się nią zajęli,szukali sprawcy itp
lecz gdyby to wszystko trwało za długo w czasie można skorzystać z pomysłu
Ja myślę, że jednak nie ma na co czekać i trzeba działać szybko. Jeżeli policja umorzy sprawę po 2m-cach i dopiero wtedy wejdziemy z innymi działaniami to to będzie moim zdaniem za późno, za dużo zwlekania.
Dlatego ponawiam pytanie - czy zna ktoś dobrego detektywa i czy wiecie jakie ma uprawnienia i jakie możliwości?
O wiele mniejsze od policji. I powtarzam - to raczej nie ma szansy się rozmyć. Za duża zadyma. No i wchodzi w grę to dziecko. Zrobicie jak chcecie, ale IMO szkoda kasy.
Trzeba zobaczyć jakie będą postępy w tej sprawie w najbliższych 2 dniach i wtedy można oceniać czy zaczynamy szuakać detektywa czy mamy polegać na tych marnych policjantach
Po tym jak z domu mojego TZ ukradziono sprzęt snowboardowy (mój,jego,jego rodziców narty itp)- patrzę na policję nie powiem jak na co bym bym się brzydko wyraziła
policja jedyne co potrafi zadawać głupie pytania - to im najlepiej wychodziło
ale nie będę porównywać tej sprawy ,bo tu w grę weszło życie zwierzęcia