K.CHATKA-pomoc w dużej akcji sterylkowej potrzebna str 87

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto paź 26, 2010 21:48 Re: KOCIA CHATKA-dalej remontujemy i porządkujemy...

Filomen pisze:hej tu kącik medyczny:

Monika popatrzyła fachowym okiem na kociaste i nie jest źle tylko Czandra troszkę ma szmery w oskrzelach, ale i tak bierze antybiotyk.
I tak:
Teresa poda jutro Czandrze zastrzyk
reszta do obrobienia:
Plamek - ucho już raz dziennie zakrapiać wystarczy
Nimfa - imaverol na grzyba raz dziennie roztwór ! oraz czyszczenie uszu i zakrapianie Orydermilem
Szyjek - Avilin na zmiane dwa razy dziennie
Ruda - Avilin na zmiany dwa razy dziennie

Frodo jutro na odjajczenie, dwa dziki na sterylke i Tola (preguska z niedowładem) do weta. dr Ewelina radzi jednak zrobic Rtg ewentulanie zdarza się, że bialaczka moze powodować zmiany w rdzeniu kregowym i ucisk na nerw. Kotka była tez odwodniona.
w szpitaliku na Uroczej czyli u nas - Kleo mniej żółta czyli widmo FIP się oddala, Wyjec już lepsza ale badanie krwi potrzebne dodatkowe oraz mała Kira czyli mały wypierdek, który umierał w schronie.
nie mam gdzie się wykąpać :twisted:

Nie martw się Ewa- wielcy ludzie żyją w brudzie :ryk:

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Wto paź 26, 2010 21:53 Re: KOCIA CHATKA-dalej remontujemy i porządkujemy...

Częste mycie - skraca życie :twisted:
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Śro paź 27, 2010 7:31 Re: KOCIA CHATKA-dalej remontujemy i porządkujemy...

majencja pisze:Częste mycie - skraca życie :twisted:

Skóra się ściera i człowiek umiera :mrgreen:

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Śro paź 27, 2010 8:15 Re: KOCIA CHATKA-dalej remontujemy i porządkujemy...

Ewa, Teresa zobaczcie czy taki regał mógłby być? Dzis bedzie u mnie Bubor może mógłby go zabrac, jesli nie to ja w sobote będę w Sosnowcu.

Obrazek...Obrazek
Obrazek..Obrazek...
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Śro paź 27, 2010 8:39 Re: KOCIA CHATKA-dalej remontujemy i porządkujemy...

Juz wszystko wiem :wink:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Śro paź 27, 2010 8:56 Re: KOCIA CHATKA-dalej remontujemy i porządkujemy...

Jakby co to możesz u mnie tylko zawiadom wcześniej to uporządkuję łazienkę z np. orzechów włoskoich ktore tam wrzuca Julinka :wink:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro paź 27, 2010 10:37 Re: KOCIA CHATKA-dalej remontujemy i porządkujemy...

Na piatek po południu umowiłam się z p. Arkiem (złotą rączką meblową z niezłym sprzętem :wink: ) na przykręcanie różnych dziwnych elementów w Kociej Chatce. Jak co to proszę o sugestie.
narazie mam na uwadze:
:arrow: wieszak w przedsionku,
:arrow: ociekacz i półka obok zlewu,
:arrow: próg,
:arrow: metalowy ring w okolicach zlew
:arrow: lampa bakteriobójcza
:arrow: mała lampka
:arrow:
:arrow:
Ostatnio edytowano Śro paź 27, 2010 11:14 przez Dorota Wojciechowska, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro paź 27, 2010 10:49 Re: KOCIA CHATKA-dalej remontujemy i porządkujemy...

lampa bakteriobójcza czy jakaś tam :D
mała lampka wisząca :D

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro paź 27, 2010 11:13 Re: KOCIA CHATKA-dalej remontujemy i porządkujemy...

terenia1 pisze:lampa bakteriobójcza czy jakaś tam :D

Oj do wskazania miejsca na bakteriobójczą to juz ty "matka" jesteś potrzebna lub pani Prezes :ryk:
No i do małej lampki konieczna Marta bo ona głównie trzaska piękne adopcyjne foty :D
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Śro paź 27, 2010 11:30 Re: KOCIA CHATKA-dalej remontujemy i porządkujemy...

Dorotko Ewa ustaliła piec można wystawić na zewnątrz, ja postaram się jutro kupić próg bo dziś nie zdążę bo nie wiem o której przywiozę towarzystwo po strerylkach i kastracji, a sklep otwarty do 17, najwyżej podjadę jutro. Może w takim razie uda się doprowadzic w piatek do porządku przedsionek.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro paź 27, 2010 11:40 Re: KOCIA CHATKA-dalej remontujemy i porządkujemy...

Dorota Wojciechowska pisze:
terenia1 pisze:lampa bakteriobójcza czy jakaś tam :D

Oj do wskazania miejsca na bakteriobójczą to juz ty "matka" jesteś potrzebna lub pani Prezes :ryk:
No i do małej lampki konieczna Marta bo ona głównie trzaska piękne adopcyjne foty :D

Lampeczkę proszę przywiercić w takim punkcie gdzie jest kiepskie światło gdzieś w okolicach zlewozmywaka-szafki na jedzenie.

Z dobrych wieści :
Hator dziś o 17 jedzie do adopcji
W piątek jedzie Frodziak
w sobotę jedzie Mokka :ok:
Niestety Plamek nadal czeka.Dom wydawał się super(według ankiety) ,ale po rozmowie telefonicznej odpadł w przedbiegach.Pan mieszkając na 3 pietrze w bloku stwierdził że kota bedzie wypuszczał bo jak to tak można całe życie więzić kota w domu. 8O

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro paź 27, 2010 11:55 Re: KOCIA CHATKA-dalej remontujemy i porządkujemy...

mar_tika pisze:Lampeczkę proszę przywiercić w takim punkcie gdzie jest kiepskie światło gdzieś w okolicach zlewozmywaka-szafki na jedzenie.

Z dobrych wieści :
W piątek jedzie Frodziak
Niestety Plamek nadal czeka.Dom wydawał się super(według ankiety) ,ale po rozmowie telefonicznej odpadł w przedbiegach.Pan mieszkając na 3 pietrze w bloku stwierdził że kota bedzie wypuszczał bo jak to tak można całe życie więzić kota w domu. 8O

to fajnie ze 3 kociaki beda juz w domkach :kotek: :kotek: :kotek:

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Śro paź 27, 2010 12:16 Re: KOCIA CHATKA-dalej remontujemy i porządkujemy...

Filomen pisze:
mar_tika pisze:Lampeczkę proszę przywiercić w takim punkcie gdzie jest kiepskie światło gdzieś w okolicach zlewozmywaka-szafki na jedzenie.

Z dobrych wieści :
W piątek jedzie Frodziak

to fajnie ze 3 kociaki beda juz w domkach :kotek: :kotek: :kotek:

Oj coby Padre szybko wyszedł bo ustawia towarzystwo. Ostatnio nawet na Nimfę się rzucił aż się dziewczyna ze strachu posikała :evil:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Śro paź 27, 2010 16:32 Re: KOCIA CHATKA-dalej remontujemy i porządkujemy...

Brygado remontowa - pamiętajcie zeby pod styrodur dać dwie warstwy folii budowlanej
a ja zdycham chora w lóżku :evil:
za to mam dużo kotow do wygrzewania :twisted:
to od tego nie mycia :wink:

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Śro paź 27, 2010 18:30 Re: KOCIA CHATKA-dalej remontujemy i porządkujemy...

Iweta pisze:Ewa, Teresa zobaczcie czy taki regał mógłby być? Dzis bedzie u mnie Bubor może mógłby go zabrac, jesli nie to ja w sobote będę w Sosnowcu.

Witajcie wieczorową porą .
Bubor zabrać mógł tyle że nie wiadomo kiedy podrzuciłby regał do Kociej Chatki dlatego też chyba szybciej dotrze do Was wraz z Iwetą :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

[poprzednia][następna]