^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 03, 2011 20:29 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

:mrgreen:
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Pon sty 03, 2011 20:30 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

agiis-s pisze:Enter zostaje u mojej szwagierki :)

:smokin: Następna osoba zapadła na ciężką i nieuleczalną kotozę :smokin:
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Pon sty 03, 2011 20:33 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Istna pisze:Dobra to ja sie rano zasadzam z klatka (mam nadzieje ze zlapie - i do tego wlasciwa :roll: ) a po 16 ja odbiore z TOZ i zawioze do Agiis

Istna, po południu w drodze na koniec świata mogę Ci towarzyszyć.
Kotka jest szaro - biała i baaardzo głodna :mrgreen:
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Pon sty 03, 2011 21:04 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

e-dita pisze:
Istna pisze:Dobra to ja sie rano zasadzam z klatka (mam nadzieje ze zlapie - i do tego wlasciwa :roll: ) a po 16 ja odbiore z TOZ i zawioze do Agiis

To fajnie - zasze to razniej piratowac po szosach we dwie :lol:
Mnie sie zdaje ze tam wszystko bylo bialo-bure. Tego z zaropialym okiem tylko odrozniam - z racji oka. Mam nadzieje ze dostane w TOZie cos na to oko dla niego? Lepiej by bylo jakby zdrowy jechal na nowe smieci. No i chcial nie chcial bede tam jezdzic codziennie - zeby dawac temu nieborakowi lekarstwo... :roll:
A moze jakis wolontariusz TOZ zechcialby przejsc raz dziennie na druga strone ulicy zeby podac kotu tabletke w byle czym? (one zjedza nawet kurz ze scian nie wydaje mi sie zeby tabletka stanowila tu jakis problem). Ja musze objechac pol wojska polskiego zeby tam wjechac. Ale nie, chyba zbyt daleko wykraczam w marzeniach - wszak wiadomo, ze wolontariusze TOZ sluza do ozdoby :wink:
Obrazek

Istna

Od: Sob sty 19, 2008 14:25

Post » Pon sty 03, 2011 21:07 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Jedna kotka jest biało-szara, reszta czarno-biała.

Nie wiem, czy wierzyć p. Bożenie, ale obiecała kotu podawać lek.
Ostatnio edytowano Pon sty 03, 2011 21:09 przez e-dita, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Pon sty 03, 2011 21:08 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

e-dita pisze:Jedna kotka jest biało-szara, reszta czarno-biała.

Dobra postaram sie zlowic odpowiednia zwierzyne
Obrazek

Istna

Post » Wto sty 04, 2011 8:38 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Kotka złapana, własnie jedzie do TOZu na zabieg.
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Wto sty 04, 2011 9:16 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Ona bardzo oswojona jest - nie szarpala sie, nie prychala, a do klatki wlasciwie ja wepchnelam. Tylko pomiaukiwala cichutko...
Jakis pan przylecial mnie wypytac co robie z kotami 8) W sumie dobrze ze ktos reaguje... Powiedzialam ze koteczka ma dom - wolalam na razie nie mowic ze ma zniknac wiecej :wink:
Widzialam tego psa, który "ucieka ze schroniska" - taki milusny kudlaczek - wystarczy do niego powiedziec slowo a juz sie rozplywa w machaniach ogonem.
Obrazek

Istna

Post » Wto sty 04, 2011 9:20 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Zaćmienie jest 8O
Obrazek

Istna

Post » Wto sty 04, 2011 18:43 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Ja mam codziennie zaćmienia ( skleroza?) i nikt nie wydziwia specjalnie nad tym faktem :ryk:

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Wto sty 04, 2011 21:13 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Istna pisze:
e-dita pisze:

To fajnie - zasze to razniej piratowac po szosach we dwie :lol:
Mnie sie zdaje ze tam wszystko bylo bialo-bure. Tego z zaropialym okiem tylko odrozniam - z racji oka. Mam nadzieje ze dostane w TOZie cos na to oko dla niego? Lepiej by bylo jakby zdrowy jechal na nowe smieci. No i chcial nie chcial bede tam jezdzic codziennie - zeby dawac temu nieborakowi lekarstwo... :roll:
A moze jakis wolontariusz TOZ zechcialby przejsc raz dziennie na druga strone ulicy zeby podac kotu tabletke w byle czym? (one zjedza nawet kurz ze scian nie wydaje mi sie zeby tabletka stanowila tu jakis problem). Ja musze objechac pol wojska polskiego zeby tam wjechac. Ale nie, chyba zbyt daleko wykraczam w marzeniach - wszak wiadomo, ze wolontariusze TOZ sluza do ozdoby :wink:

A o jakiego kota chodzi i gdzie?
Ja bym mogla podchodzić, podać tę tabletkę- na co?
Pozdrawiam :)
Miau,miau,miau :)

sebriel

Od: Pt mar 13, 2009 11:21

Post » Śro sty 05, 2011 9:25 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Sebriel na torze gokartowym koło schroniska za budynkiem jest ustawiona budka TOZ. My tam z Edyta zawiozłyśmy jeszcze dwie styropianowe. Byłam tam dwa razy w życiu (drugi raz wczoraj - łowiąc kotkę). Za pierwszym razem zastałyśmy tam 4 koty - z czego jedną niewysterylizowaną kotkę i jednego kocurka (czarno-białego) z zaropiałym okiem. Całe to stadko normalnie nas opadło, a jak wykładałam im z puszki żarełko nie mogłam trafić do miski tak się pchały. Wylizywały puszkę od wewnątrz. Karmiłam różne bezdomniaki ale takich głodnych kotów nie widziałam.
Wczoraj widziałam dwa inne koty w tamtym miejscu - więc zdaje się, że schodzą się tam z okolicy - schronisko, działki... Trzeba by się zapytać tej kobiety która jest tam niby opiekunką czy ona daje te lekarstwa jak obiecywała Edycie czy nie daje. Telefon do niej ma Edyta.
Jak byłam tam wczoraj te dwie nowe sztuki (jedno wyglądało na kotkę, drugie na kocura) nie miały przyciętych uszu. Nie wiem czy one też nie nadają się do sterylek... :roll: Ta kobieta twierdzi, ze tylko ta jedna kotka była niewysterylizowana. Ale kto wie czy to prawda
Obrazek

Istna

Post » Śro sty 05, 2011 9:27 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Agiis a jak Twoja nowa lokatorka? Doszła już do siebie? 8)
Obrazek

Istna

Post » Śro sty 05, 2011 9:30 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Sebriel w TOZ wczoraj widziałam młodego czarnego kotka bez oka (lewego). Siedział w klatce obok tych posterylkowych. Nie wiesz może co mu się stało? On ma jakichś opiekunów? Wyglądał strasznie nieszczęśliwie :|
Obrazek

Istna

Post » Śro sty 05, 2011 16:59 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Czy te bidne koty z gokartów idą na zamówienia od wetki ? Nie dzwoniłam z moją tymczaską, bo tak to zrozumiałam ale już sama nie wiem czy dobrze. W którymś wcześniejszym pośćvie ktoś napisał, że wszystkie cztery mają zapewniony dom - chodzi o Psią Farmę ?

Jahoda

Od: Pon mar 22, 2010 20:55

[poprzednia][następna]