** jesienna pora.....przytul SENIORA** - starszaki czekają !

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 28, 2010 22:15 Re: ***Koci SENIORZY szukają wiosny, miłości i...DOMÓW***

[*]

Pixia

Od: Wto paź 27, 2009 15:22

Post » Pon mar 29, 2010 9:02 Re: ***Koci SENIORZY szukają wiosny, miłości i...DOMÓW***

Witam wszystkich forumowiczów. Nie wiem od czego zacząć... W piątek dostałam informację o nagłej śmierci mojego wujka.
Wujek po śmierci swojej żony sam opiekował się dwoma ukochanymi kotkami: Klarą i Lulą. Obie kotki zostały parę lat temu zabrane przez moją ciocię z ogródków działkowych w środku srogiej zimy. Obie były chore, miały zapalenie płuc. Ciocia je uratowała. Przez te wszystkie lata żyły z nimi w domu, malej kawalerce z piecem na którym uwielbiały się wylegiwać. Kochały i były kochane. Cztery lata temu po długiej i ciężkiej chorobie zmarła ich najukochańsza Pani.Strasznie tęskniły i chyba nigdy nie przestały. Na szczęście został Pan... który dawał im wszystko i chyba tylko dla nich żył. Śmierć zabrała go nagle,bez ostrzeżenia, w domu... Na oczach tylko tych dwóch biednych kociaków....pewnie wzywały pomocy miałczac... ale bezskutecznie. Kiedy tą tragedię odkryła rodzina wujka, pojawiło się pytanie "co z kotami"? Nikt nie mógł ich zabrać... Nie chcę oceniać, ja też nie mogę (mój mąż jest mocno uczulony na koty - nawet ich odwiedzać nie mógł). Miałam nadzieję, że wujka rodzina da sobie i innym więcej czasu na znalezienie im domu.... Niestety. Kiedy w sobotę szłam do domu wujka, spotkałam Straż Miejską która w dwóch koszach niosła do auta Klarę i Lulę. Boże jak one płakały, miałczały... Do końca życia tego nie zapomnę. Wiem że zbrali je do schroniska na Bukowskiej w Poznaniu. Nic więcej nie wiem. Chwilowo nie mam zdjęć...pojadę tam i zrobię.
Błagam o pomoc dla nich. One były wszystkim dla cioci i wujka - były radością ich życia.
To dobre kotki ale musiały być kiedyś skrzywdzone przez człowieka bo bardzo boją się obcych. Ale jak kogoś poznają i pokochają to są cudowne.
Nie wiem ile dokładnie mają lat. Myślę że Klara koło 9 a Lula koło 6 lat.
Serce mi pęka, nie mogę spać i mam wyrzuty sumienia. Kocham zwierzęta, pomagam im jak mogę, wpieram ideę adopcji - sama mam psiaka po przejściach i pomagam dla innych zwierzaków znajdowac domy. Nie myslałam że cos takiego zdarzy się w moim otoczeniu...
Przepraszam za chaos wypowiedzi - to z emocji. Będę pisała jak ustalę coś więcej w sprawie tych kotków. Pomóżcie znaleźć im dom!!!!!!!!!!!!!!!!

viewtopic.php?f=1&t=109554

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto mar 30, 2010 14:08 Re: ***Koci SENIORZY szukają wiosny, miłości i...DOMÓW***

Bardzo żal Rudego...
[']
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Wto mar 30, 2010 16:03 Re: ***Koci SENIORZY szukają wiosny, miłości i...DOMÓW***

wszystkich ich żal...

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Wto mar 30, 2010 16:07 Re: ***Koci SENIORZY szukają wiosny, miłości i...DOMÓW***

ObrazekObrazekObrazek
ZAPRASZAM NA WYPRZEDAŻ U CYNAMONA I WANILII:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=134893&p=8123784#p8123784

cynamon i wanilia

Od: Sob maja 24, 2008 20:16

Post » Wto mar 30, 2010 16:15 Re: ***Koci SENIORZY szukają wiosny, miłości i...DOMÓW***

super wiadomość :-) dziękujemy!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Wto mar 30, 2010 16:24 Re: ***Koci SENIORZY szukają wiosny, miłości i...DOMÓW***

Daga dzięki za nowe fotki Kitkowe :)
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Wto mar 30, 2010 16:31 Re: ***Koci SENIORZY szukają wiosny, miłości i...DOMÓW***

Mam dla was jedną bardzo złą wiadomość i jedną bardzo dobrą, .

Dwa tygodnie temu umarł mój Wieszak, byliśmy razem ponad rok. Miał 11 lat
Obrazek
Nie wiem, czy kiedykolwiek przestanę za nim płakać.
viewtopic.php?f=1&t=87594&hilit=wieszanio

Wczoraj adoptowałam Matejkę ze schroniska w Koninie.
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=106773

_kathrin

Od: Wto lip 31, 2007 16:53

Post » Wto mar 30, 2010 16:34 Re: ***Koci SENIORZY szukają wiosny, miłości i...DOMÓW***

Pamiętam Wieszaka.....niech mu będzie TAM dobrze...
a Ty :1luvu: uratowałaś inne futerko...
wielki szacunek _kathrin
Obrazek

czarno-czarni

Post » Wto mar 30, 2010 17:51 Re: ***Koci SENIORZY szukają wiosny, miłości i...DOMÓW***

Matejko jest już na pierwszej stronie, w poście kotów szczęśliwych :D :ok:

A Wieszaka wpisałam do naszego kącika pamięci [']

Bazyliszkowa

Post » Śro mar 31, 2010 8:38 Re: ***Koci SENIORZY szukają wiosny, miłości i...DOMÓW***

Trzymam kciuki, żeby jeszcze choć jeden senior znalazł przed świątami swój Dom. :ok:

Bazyliszkowa

Post » Śro mar 31, 2010 15:49 Re: * może DOM na święta? Koci SENIORZY czekają...pokochają...

FELA - ok 7 lat - Bielsko Biała - "szukałam dobrej duszy na mroźnej ulicy, mam dom ale szukam tego DOMU NA ZAWSZE..." - kontakt Jola_K e-mail planetakota@interia.pl :cat3:
Obrazek

SMYKUŚ & DZIADEK - 6 i 14 lat - Świnoujście - "Chcę je uśpić - powiedziała kobieta po śmierci naszego Pana - a my chcemy cieszyć sie miłością Dużych i nasza przyjaźnią, pomóż..." - kontakt - Pixie: Opiekunka Magdalena:510-244-149 internet.toz@o2.pl gg 202319 36
Dziadek i Smykuś
ObrazekObrazek
viewtopic.php?f=1&t=108514

PUSIA- 12 lat - "świat się zawalił - z domu do lecznicowej klatki - przytul....pokochaj..." - kontakt - AnielkaG :cat3:
PUSIA - przemiła, 12 -letnia kotka, zdrowa, wysterylizowana
ObrazekObrazekObrazekObrazek
viewtopic.php?f=1&t=108507

MISIA - 10 lat - Stalowa Wola - "poszczuta psami, inne koty zginęły rozszarpane, ja przeżyłam, jestem zdrowa, ładna, domowa..." - kontakt - ewar :cat3:
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
viewtopic.php?f=13&t=108268

KITKA - ok 7 lat - Warszawa - "taka Kitka...zwykła? NIE !!! to kotka WENGE z prawie długim włosem!" - kontakt - dune
Obrazek Obrazek Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=109096&start=0
Obrazek

czarno-czarni

Post » Śro mar 31, 2010 16:26 Re: * może DOM na święta? Koci SENIORZY czekają...pokochają...

Bardzo dobry "update" tematu!
Zasadniczo to ludzie nie darują kotom domów tylko sobie masę szczęścia i miłości.
I w efekcie jak by nie patrzeć działają na swoją korzyść :D
Pozdrawiam serdecznie wszystkich seniorów i miłośników owego wątku
http://prawnewsparcie.pl/
W razie problemów pomogę, zapraszam serdecznie "kocią brać"...

Semmitar

Od: Sob sty 23, 2010 23:14

Post » Czw kwi 01, 2010 9:22 Re: * może DOM na święta? Koci SENIORZY czekają...pokochają...

Wiem....święta....zakupy...sprzątanie...
ale jeśli możesz dać troszkę miejsca, miseczkę i serce - to pomyśl, poczytaj PIERWSZY post na PIERWSZEJ stronie tego wątku i może
....zdecydujesz się mieć święto z kotem przez cały rok?
Obrazek

czarno-czarni

Post » Czw kwi 01, 2010 9:49 Re: * może DOM na święta? Koci SENIORZY czekają...pokochają...

Może komuś rzeczywiście drgnie świątecznie serce

Rufus pewnie już zostanie w swojej piwnicy. Tam ma ciepło czysto i zawsze coś do zjedzenia. Marzyło by mi się stabilniejsze lokum ale i tak dobrze, że żyje i nie jest w schronisku.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

[poprzednia][następna]