K-ów, superpilna mamka dla 1-tygod. malucha z Kłaja!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 25, 2009 16:49 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

Tweety pisze:
lutra pisze:hmm, może Aga da radę się umówić na później, Aga?

jestem, jestem ...odbierałam dzisiaj zezwolenie na budowę kociarni tzn domu, w którym ma być kociarnia "Pod Kićką i Wisienką", potem musiałam podyskutować z panem koparkowym o wyższości tłucznia nad drobniejszym kruszywem dla celów drogi pod gruszkę z cementem i czy 4 samochody po 15 ton to nie będzie za wiele na taką drogę, bo ja obstawiałam 3, i tak dalej w ten deseń.

Kastapra, Ty się umów ze mną jakoś na przeliczenie ile czego i w ludzkich pieniądzach, bo im szybciej ja zacznę tym szybciej skończy się problem dyżurów na Wielopolu :wink: Więc opłaca Ci się dać maksymalne rabaty, bo wtedy będziesz miała jeden wieczór w tygodniu dla siebie. Czyż to nie luksus? :)

Luterko, zadzwonię do Pana i jakoś się umówię, jeszcze nie wiem jak, bo przez te jazdy podkrakowskie dotarłam dopiero do pracy, gdzie większość już raczej kończy a ja jestem w lesie

Aga najlepiej byłoby żebyście się do nas wybrali z Robertem, a przede wszystkim uzgodnili z majstrami ile czego trzeba. Szczegóły na żywo :)

kastapra

Od: Nie paź 26, 2008 13:12

Post » Pt wrz 25, 2009 16:51 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

anna09 pisze:
lutra pisze:Ok, jeszcze raz pardon, ale Leośka biurowa też ma taki placek łysy, więc sobie pozwoliłam, bez pytania :oops:

Wstydź się, wstydź :P Ja dzisiaj całe Wielopole przejrzałam poszukując tego Fungidermu :wink: Ale dzięki Tobie ominęło mnie smarowanie Bercika, więc mu się nie naraziłam :D

Wielopolanie w porządku. Czekało na mnie wygłodniałe towarzystwo :wink: A potem prawie wszyscy gnieździli się w kuchence, bo każdy chciał dostać jeść już teraz, zaraz, natychmiast :D
W prawym pokoju był pawik z karmy i nasiusiane na podłodze w pobliżu drapaka. Musiałam wyrzucić jedną z tych dużych miękkich piłeczek, bo leżała w tej kałuży i była przesiąknięta.

Amelia, Ty masz wieczorny dyżur, prawda? Ja rano umyłam podłogę, więc nie musisz wieczorem. Będziesz miała więcej czasu na wygłaskanie towarzystwa, bo ja dzisiaj niestety zbyt wiele się z nimi nie pobawiłam :(
Powiedziałam Basi, że jutro idzie do DT i pożegnałam się z nią (chyba rozumiała, bo dość chętnie poddała się miziankom).
Myszce nasypałam tylko trochę (jej) suchego, żeby inne głodomory nie zjadły jej całego dobowego przydziału :wink: Amelko, proszę dosyp jej wieczorem.

Wczoraj wieczór też był pawik w prawym i też zmyłam podłogę. Myszka atakowała towarzystwo,jest bardzo rozgoryczona. Są jakieś widoki na tymczas dla niej? :oops:

kastapra

Od: Nie paź 26, 2008 13:12

Post » Pt wrz 25, 2009 17:25 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

Ptyś już ma nowy domek
właśnie przyjechał Pan z dziewczyną i zabrali
kotek był zamówiony dwa tygodnie temu
facet dotrzymał słowa i przyjechał .
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Od: Pt cze 27, 2008 19:02

Post » Pt wrz 25, 2009 19:14 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

1. Poprosiłabym o jakieś reklamowe opisy kotów, które na 1 str. mają szczątkowe "dossier" - na maila lub linkiem.
2. Fajnie, że Śnieżek tak szybko znalazł dom, na zawsze :)
3. Prywata. Powtórzę moje pytanie: kogo możecie polecić w Krakvecie, do przeglądu kota. Szukam w NH weta, któremu można zaufać.

kitkowa

Od: Śro lut 07, 2007 20:52

Post » Pt wrz 25, 2009 19:16 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

kastapra pisze:Wczoraj wieczór też był pawik w prawym i też zmyłam podłogę. Myszka atakowała towarzystwo,jest bardzo rozgoryczona. Są jakieś widoki na tymczas dla niej? :oops:

Na razie chyba nie ma żadnych widoków :(
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Pt wrz 25, 2009 19:21 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

mjs pisze:
kastapra pisze:Wczoraj wieczór też był pawik w prawym i też zmyłam podłogę. Myszka atakowała towarzystwo,jest bardzo rozgoryczona. Są jakieś widoki na tymczas dla niej? :oops:

Czy karma dla Myszki jest w widocznymmiejscu? Ile sie jej daje jednorazowo?
Jest cos pilnego do zrobienia jutro rano?

elzak3

Od: Pon lis 19, 2007 11:31

Post » Pt wrz 25, 2009 19:22 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

Śnieżek odstawiony do domu, wygląda na to, że będzie ok. Mały juz mruczał na kolanach nowej Dużej.
A Shreck zarezerwowany! Państwo są zdecydowani na 100%, ale ponieważ teraz wyjeżdżąją, proszą o przetrzymanie malucha do 11 października. Wtedy zgłoszą się do Tweety i ustalą dokładny termin odbioru. Brzmieli sensownie, zwłaszcza pani.

Wielki apel do wszystkich na Kocimskiej: proszę oswajać Shrecka, głaskać, nosić na rękach. On nie drapie i nie gryzie, tylko trudno go złapać na podłodze. Łatwiej w kącie lub klatce :wink:
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pt wrz 25, 2009 20:02 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

elzak3 pisze:
mjs pisze:

Jest cos pilnego do zrobienia jutro rano?

Karma jest na parapecie nad Myszką. Wsyp jej powiedzmy 1/3 miseczki, ja dosypię jak będę po południu. Zrób to może jak inne koty będą jadły, bo jak usłyszą grzechotanie suchej karmy to Joasia natychmiast wyje uspokajające chrupki :roll:
Obrazek

mjs

Post » Sob wrz 26, 2009 6:35 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

Jest cos pilnego do zrobienia jutro rano?[/quote]
Karma jest na parapecie nad Myszką. Wsyp jej powiedzmy 1/3 miseczki, ja dosypię jak będę po południu. Zrób to może jak inne koty będą jadły, bo jak usłyszą grzechotanie suchej karmy to Joasia natychmiast wyje uspokajające chrupki :roll:[/quote]

wezme Sanabelle wiec reszta dostanie tez coś apetycznego.
Bedę miedzy 9 a 10 bo najpierw ortodonta córki, potem nie bedziemy musiały sie spieszyc.

elzak3

Post » Sob wrz 26, 2009 6:58 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

Bardzo proszę wszystkich o szukanie domu dla Esmy. Koszty pobytu Pirata w Arwecie przerosly moje mozliwości = 400 zł. Pozostało jeszcze do zaplacenia 100 zł, mam nadzieje, że po dzisiejszej wizycie lekarze anulują dług za złe leczenie. W poniedziałek odebrałam Pirata w Arwecie, w srodę wieczorem Orzeł napisała w karcie, że kot został przyjęty w stanie bardzo ciężkim. Nowy rachunek z Krakvetu to 54 zł + koszty leków 35 zł. Dzisiaj kolejna wizyta i test. Nie dam rady utrzymywać 3 kotów, płacić rachunki za Pirata i jeszcze dokarmiać 5 bezdomnych kotów. Z różnych względów mój kot i koty na DT jedzą surową wołowinę. Moja Viki nie je nic innego a pozostałe koty po jakimś czasie się wycwaniają. Koszty pobytu są zatem naprawdę wysokie. Nie dam rady!!! Prosze o pomoc.

Esma jest u mnie od 9 miesięcy, jest wspanialym i pięknym miziakowym kotem. Bardzo prosze o pilne szukanie jej domu.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Sob wrz 26, 2009 10:36 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

Akima z Lutrą działają ostro, nie pytajcie ile kotów nałapały od rana :twisted:
U Pirata test na FIP wyszedł negatywny więc jest nadzieja :1luvu:

Jeżeli ktoś będzie jechał samochodem na Kocimska to najlepiej aby zabrał ze sobą coś do siedzenia, bo w tym względzie jest deficyt :-(

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Sob wrz 26, 2009 11:52 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

Tweety pisze:Akima z Lutrą działają ostro, nie pytajcie ile kotów nałapały od rana :twisted:

Jeżeli ktoś będzie jechał samochodem na Kocimska to najlepiej aby zabrał ze sobą coś do siedzenia, bo w tym względzie jest deficyt :-(

Na wielopolu w pokoju prawym były w karmie albo wymioty albo kupa. Cała karme wywaliłam, podstawka umyta. Basia złapana podstępem pojechała. Myszka dostała swoja karme i zjadła. W 413 kot miziankowy- dlaczego jest w klatce? Suche miał zjedzone, w kuwecie strasznie duzo urobku.
Reszta towarzystwa w porządku.

Wzięłam karmę- jedna purine i jeden royal- miały byc dwa royale. Nie było czy został wziety dla kociastych?

elzak3

Post » Sob wrz 26, 2009 12:31 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

elzak3 pisze:
Tweety pisze:Akima z Lutrą działają ostro, nie pytajcie ile kotów nałapały od rana :twisted:

Na wielopolu w pokoju prawym były w karmie albo wymioty albo kupa. Cała karme wywaliłam, podstawka umyta. Basia złapana podstępem pojechała. Myszka dostała swoja karme i zjadła. W 413 kot miziankowy- dlaczego jest w klatce? Suche miał zjedzone, w kuwecie strasznie duzo urobku.
Reszta towarzystwa w porządku.

Wzięłam karmę- jedna purine i jeden royal- miały byc dwa royale. Nie było czy został wziety dla kociastych?

O żesz, to chyba ja ukradłam jednego Twojego royala - jeśli to miał być exigent. Sądziłam, że to z mojego zamówienia :oops: Przepraszam, jak tylko Lutra dostarczy RC Exigent dla mnie zwrócę Ci go. Czy to pilne? Mój exigent jest już u kogoś z AFN , albo u Akimy, albo u lutry. To tylko kwestia kilku dni.
Będziesz dzisiaj na spotkaniu na Kocimskiej? Poprosiłabym dziewczyny, żeby zabrały karmę dla Ciebie.
Obrazek

mjs

Post » Sob wrz 26, 2009 12:44 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!!!

Spokojnie, na zdrowie kociastym. Niech wielopolanie schrupią. Dafne i tak dostała prikaz zadbania o linie więc na razie ma karme a potem jakiegos lighta kupie.

elzak3

[poprzednia][następna]