Migi w domku z Kiarą, Gaspar [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 29, 2011 12:06 Re: Migi w domku, Gaspar w DS u Ań___ GASPAR już ROK w ds :)

Spałam dziś z Gasparem, żeby go wspierać ;-) Zanim jeszcze zrobiło się jasno, Gasparek był już z powrotem prawdziwym Gasparem :1luvu: Już normalnie mruczy, wywala się na plecki i przytula, podchodzi na zawołanie :-)

I co niezwykle ważne: Gaspar nie jest już smrodkiem!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :kotek:
You can't help that. We're all mad here. (The Cheshire Cat from Alice in Wonderland )

Ań____

Od: Pt mar 20, 2009 16:40

Post » Sob sty 29, 2011 13:38 Re: Migi w domku, Gaspar w DS u Ań___ GASPAR już ROK w ds :)

Super wieści.
:lol: :lol: :lol:
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Sob sty 29, 2011 16:27 Re: Migi w domku, Gaspar w DS u Ań___ GASPAR już ROK w ds :)

:ok:

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Pon lut 14, 2011 14:26 Re: Migi w domku z Kiarą, Gaspar w DS ze Śrubką u Ań____

Migusiu, Gasparku
Obrazek z okazji Walentynek zycze wam zebyscie zawsze, bezwarunkowo byly tak kochane jak dotad jestescie albo jeszcze bardziej :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Czw lut 17, 2011 23:14 Re: Migi w domku z Kiarą, Gaspar w DS ze Śrubką u Ań____

Obrazek :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kociara82

Post » Nie lut 27, 2011 19:47 Re: Migi w domku z Kiarą, Gaspar w DS ze Śrubką u Ań____

Nasz szczerbaty wampir śpi sobie na łapkach:
Obrazek

A Śrubeczka odkrywa dotychczas nieznane miejsca:
Obrazek
You can't help that. We're all mad here. (The Cheshire Cat from Alice in Wonderland )

Ań____

Post » Nie lut 27, 2011 21:22 Re: Migi w domku z Kiarą, Gaspar w DS ze Śrubką u Ań____

Gaspi uprawia chyba kocia joge :1luvu: :ryk:
Srubeczko, uwazaj, zeby cie nie wyprali przypadkiem :strach:

Kociara82

Post » Pon lut 28, 2011 10:14 Re: Migi w domku z Kiarą, Gaspar w DS ze Śrubką u Ań____

Szczerze powiedziawszy to chciałbym być tak giętka i wysportowana jak Gasparek :D
Ale braku ząbków to mu nie zazdroszczę :roll:
Chociaż w jego przypadku to na pewno dla niego dobrze, że pozbył się źródła zarazy :ok:
Aniu, czy jest teraz lepiej? Czy narazie za wcześnie by coś powiedzieć?
A jak Gaspar w roli starszego brata?
A jakieś fotki można jeszcze :oops:

Gasparku, Śrubko :1luvu:
No i dla domku pozdrowienia, za wieści dziękujemy (jakoś się zbieram i zbieram, żeby zadzwonić)
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Pon lut 28, 2011 10:18 Re: Migi w domku z Kiarą, Gaspar w DS ze Śrubką u Ań____

Tak tak fotki fotki i jeszcze raz fotki szczęśliwych koteczków.
To nam daje siły do tego co robimy :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon lut 28, 2011 11:12 Re: Migi w domku z Kiarą, Gaspar w DS ze Śrubką u Ań____

Ja jeszcze nawiążę do zdjęcia z pralką (trochę nie na temat), ale tak mi się przypomniało...
Teraz, z perspektywy czasu wydaje mi się to śmieszne, ale wtedy nie było...
Jedna z moich córek (miała wtedy 5 lat i była drobna) weszła w całości 8O do pralki właśnie, była w niej zwinięta jak ślimak. Najsmutniesze jest to, rzecz miała miejsce w dniu pogrzebu teściowej, w trakcie stypy (okropne słowo). Dom był pełen gości.
Usłyszeliśmy płacz dobiegający z ...pralki właśnie.
Najgorsze było, że córka weszła do środka jakimś tak dziwnym sposobem, że naprawdę nie dałoby się jej wyciągnąć, żeby jej nie połamać. Już w głowie były najczarniejsze scenariusze. Mieliśmy wzywać ekipę do "jakośprzecięcia" tej pralki.
Ale tu wkroczył do akcji Tżet - nie mam pojęcia jak on to wykombinował, ale wypytywał córkę w jaki sposób do pralki weszła i potem na zasadzie odwrotności kazał jej wyść. Krok po kroku.
Udało się bez ekipy.
Nerwów było.
Normalnie geniusz jakiś ten mój Tżet.
Oczywiście tylko czasem :wink:
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Pon lut 28, 2011 11:16 Re: Migi w domku z Kiarą, Gaspar w DS ze Śrubką u Ań____

8O no wy to macie pomysłowe te córki, a Tżet stanoł na wysokości zadania :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon lut 28, 2011 18:09 Re: Migi w domku z Kiarą, Gaspar w DS ze Śrubką u Ań____

Może i Gaspar jest giętki i wysportowany, ale nie rusza się zbyt chętnie - chwała Śrubce, która go zagania i wciąga w galopady i zabawy :-)

Myślę, że nie ma mu co współczuć braku zębów, gdyż nie widać żadnych negatywnych efektów, a tylko pozytywne. Jedyne, czego mogę żałować, to że nie rwaliśmy wcześniej - a to dlatego, że weterynarz mówiła, że rwać będziemy, gdy kot nie będzie w stanie jeść. Już w pierwszym dniu było lepiej, wiele lepiej! Najbardziej zauważalny efekt, to brak smrodu, o którym od razu pisałam :-) To dla nas, a co dla Gasparka? Kot nie jest odrzucany, gdy chce się przytulić kocim ryjkiem do ludzkiego ryjka, jest chętnie przyjmowany na wszelakie mizianie (na które apetyt ma spory), a wręcz zachęcany. Wcześniej się też głaskało i miziało, ale nie tyle, w dodatku nie było to zbyt przyjemne.
Jeśli chodzi o jedzenie - nie widać różnicy. Je tak, jak wcześniej, również suche (choć ja karmiłam i karmię głównie mokrym). I jak zwykle, wyżera Śrubce.
Przez jakiś czas wymiotował często, co też było powodem wizyty u wet, która powiedziała, że może to "iść od zębów". Po operacji już nie wymiotuje.
Może to autosugestia, ale mam wrażenie, że częściej się bawi, a także, że jest ogólnie bardziej żwawy (jak na tak leniwego kota).

Chciałabym się z Wami Korciaczki umówić na odwiedziny, ale w związku z tym, że potrzeba na odwiedziny z sesją więcej czasu, jakoś marnie to widzę... Jestem mocno zapracowana, bo wzięłam dużo obowiązków w pracy na siebie, a także doszły mi godziny po ciężarnej koleżance. A głupio mi tak umawiać się teraz na koniec kwietnia, najlepiej w święta ;-)
Tak więc ja nawet aparatu nie ruszam (poza wczorajszym wyczynem), prawdziwa sesja to będzie kolejna korciaczkowa :-)

Basiu wybacz, ale bardzo ubawiła mnie historia z pralką. Szczególnie ciekawi mnie element, czego córka szukała w pralce. Acz domyślam się, że nerwów było co niemiara.

Ań____

Post » Pon lut 28, 2011 22:54 Re: Migi w domku z Kiarą, Gaspar w DS ze Śrubką u Ań____

matko, ale pomyslowa dziewczyna :strach:

Kociara82

Post » Wto mar 08, 2011 12:39 Re: Migi w domku z Kiarą, Gaspar w DS ze Śrubką u Ań____

A jednak ruszyłam aparat (bo na L4).

Koci pudełkowo-sznurkowy plac zabaw:
Obrazek

oraz koci bezłapkowy tłumoczek:
Obrazek

Ań____

Post » Wto mar 08, 2011 12:49 Re: Migi w domku z Kiarą, Gaspar w DS ze Śrubką u Ań____

http://kwiatdlaciebie.pl/k,b2xhfDQ=

Przyjmnij zyczenia babo kochana od drugiej baby z samego rana .Niech dzien caly bedzie radosny badz zdrowa babo aby do wiosny szczescia zycze tobie sobie i kobietom na calym globie by marzenia sie spelnialy a nas chlopywyreczaly .My dzis drinki i kaweczki NASZE SWIETO DZIS BABECZKI
:piwa: wszystkim babom babeczkom, kobietom, kobietkom, tym kocim tez :ok:

Kociara82

[poprzednia][następna]