Sosnowiec- 18 lipiec kocia impreza str. 96 info!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 29, 2009 10:44

Maleficarum pisze:Monika napisała o Tuptusiu!!!

Tuptuś miał stężenie mocznika ponad 300 we krwi (norma u kota to 50),po cewnikowaniu cały mocz z toksynami,krwią spływał. Usg pokazało złogi osadu i powiekszony pęcherz. Nerki też powiększone,ale nie maksymalnie.Wet przyspieszył odsysanie moczu strzykawką. Potem dostał furasemid i kroplowkę. Zaczął wpadać w śpiączkę. Okropne chwile,jego oczka zapadły się,Tuptuś zimny już hipotermia,byłam przerażona. Baliśmy się zeby mocznik nie uszkodził układu nerwowego,bo serduszko miarowo biło.
Dostał coś na pobudzenie [wtarte w dziąsła] i trzymaliśmy mu maseczke z nawiewem tlenu. Był długo zwiotczały,nawet juz mu poluzowaly sie miesnie pyszczka.
Ale chyba stal sie cud,nastapil przelom,nereczki dalej filtrowały,okryty był kocykiem,Kasia go intensywnie masowała,mówiłyśmy do niego.
Potem lekarz dał mu na zapas furasemid [garbik na grzbiecie],pencilinę,coś na wzmocnienie. Tuptuś nabrał znowu stabilnosci.
Kasia nas zawiozła do domu. Tam Tuptusiowi zrobilam posłanie,zaczął pić wodę potem mleko. Zatkał mu się cewnik,zadzwonilam do przychodni-wetka polecila mi przeplukanie plynem do iniekcji strzykawka. Mialam tylko to drugie,wygotowałam i przepchałam ciutką powietrza. Poprawiło mu się znacznie koło 4.00 nad ranem,bo zaczal mruczec i duzo chodzic. Pił bardzo dużo.Kasia przyjechała po nas. Kroplówkę Tuptuś miał do 14.00. Zaczął jeść i zrobił nawet dwie kupki!!!

No to chyba nam się udało ściągnąć koteczka z zaświatów:)!!!!!!!!!!!!!!!!!!:)
Trzymaj się Tuptuś!!!!! Wyjdziesz z tego na dobre!!!!!
Obrazek dawno, dawno temu...Kotom oddawano boską cześć - Koty nigdy tego nie zapomniały...

Maleficarum

Od: Czw maja 14, 2009 20:57

Post » Pt maja 29, 2009 14:01

terenia1 pisze:Ogłoszenia papierowe już skserowane, jest 8 ogłoszeń - każde z nich chyba w 10 egzemplarzach. Dziś wieczorkiem podrzucę na kociarnię. Tak , że mozna wywieszać, ja komplet wywieszę w Plejadzie.
Trzeba tylko je podocinać tak żeby się łatwo zrywał numer telefonu - tak że bedzie można już rozwieszać.

teresa sprawdźjeszcze raz, bo ogłoszeń jest 11 :wink:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pt maja 29, 2009 14:21

mar_tika pisze:
terenia1 pisze:Ogłoszenia papierowe już skserowane, jest 8 ogłoszeń - każde z nich chyba w 10 egzemplarzach. Dziś wieczorkiem podrzucę na kociarnię. Tak , że mozna wywieszać, ja komplet wywieszę w Plejadzie.
Trzeba tylko je podocinać tak żeby się łatwo zrywał numer telefonu - tak że bedzie można już rozwieszać.

teresa sprawdźjeszcze raz, bo ogłoszeń jest 11 :wink:

Zgadza się masz rację jest 11 już dorobione :lol:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt maja 29, 2009 15:37

Rzoliczyłam sie na pierwszej stronie.

Dorotka zginęła mi kartka ile pieniązków wpłynęło do skarbonki z twojego bazarku :roll: soryy

Dziewczyny ktokolwiek będzie wpłacal lub bral pieniązki ze skarbonki pisze datę ,kwotę i za co wlaca lub wypłaca.PRZYPINA NA TABLICY!!
Z reguły pieniadze trafiają do mnie.Ja zaprowadzę sobie zeszycik i tam bede wpisywała wpłaty i wypłaty.

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pt maja 29, 2009 16:49

hop hop do gory popoludniowa pora
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Pt maja 29, 2009 20:14

Laki już w Kociej Chatce po zabiegu.
Dyżur w niedziele rano obstawiony...możecie mnie wpisać a Jadzia mi pomoże 8O lub na odwrót :D
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Pt maja 29, 2009 20:41

Dzielna dziewczynka, teraz tylko niech się ładnie goi, podmucham jak będę w Kociej Chatce:)
Obrazek dawno, dawno temu...Kotom oddawano boską cześć - Koty nigdy tego nie zapomniały...

Maleficarum

Od: Czw maja 14, 2009 20:57

Post » Pt maja 29, 2009 22:41

Nawet najmniejsi podopieczni mogą tu liczyć na troskliwą opiekę :wink:

Obrazek

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Pt maja 29, 2009 22:47

bubor pisze:Nawet najmniejsi podopieczni mogą tu liczyć na troskliwą opiekę :wink:

Obrazek

O jej, ale cudny :love:
Super zdjęcie :D
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Sob maja 30, 2009 1:31

Baśka, a gdzie relacja z dnia dzisjeszego a raczej wczorajszego z życia naszej Kociej Chatki :lol:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Sob maja 30, 2009 8:54

Oczywiście matko..........JUŻ PISZĘ :wink:

Wczoraj odwiedził Nas kochany wujaszek Paweł. Bubor to taka dobra duszyczka na którą zawsze można liczyć. :lol: Chłopak o wielkim sercu miał wczoraj urodzinki :) I zamaiast imprezować gdziesik to proszę.............wolał Nas odwiedzić :wink: W końcu i rączki buborka ciężko pracowały przy powstawaniu Kociej Chatki :lol:
Porobił sesję fotograficzną Naszym kociastym. Na mini sesję załapał się też mój Król Maicuś I /ale o tym później/.

Wczorajszy dzień był dniem gościnnym. Zaczęło się już o 8 rano, kiedy to przyjechali Państwo w sprawie adopcji burej 2,5 miesięcznej koteczki. Umowa przebiegła pomyślnie. Więc trzymaj się pręgusko w Nowym Domciu :ok:

I na wieczór pojawiła się jeszcze p. Hania. Przywiozła Nam niegdyś Flipa i Flapa. Obiecała że zrobi zbiórkę na Naszą rzecz i proszę doczekaliśmy się:
-200 zł w gotówce
-ok. 30 puszek mokrego żarełka
-ok. 4 kg suchej karmy /dla "śmietnikowców"/ + jakieś 1,5 kg purinki zmieszanej z nutrą choice /Kociambry się ucieszą/
- miseczka, parę kocich łakoci, łopatka
- ok. 20l żwirku 8)

Pani Haniu serdecznie dziękujemy i czekamy ponownie.
Oby więcej ludzi było takich jak Nasz kochany Paweł <bubor> i m.in. Pani Hania.
śWIAT BYŁBY LEPSZY :!: :!: :!: :!:
MIKUŚ

Post » Sob maja 30, 2009 8:59

Iweta pisze:
bubor pisze:Nawet najmniejsi podopieczni mogą tu liczyć na troskliwą opiekę :wink:

Obrazek

O jej, ale cudny :love:
Super zdjęcie :D

To Iwetko jest moja kochana koteńka. Prawdopodobnie z zaburzeniami neurologicznymi. Jest przecudna i przekochana. Taka maleńka kruszyńka. Jej rodzeństwo jest 2-krotnie większe od niej. Ale to właśnie ona jest najładniejsza i najcudowniejsza z nich wszystkich. Jeśli tylko adopcje ruszą to ma gwarantowany tymczas u mnie. Bo jak ją tylko ujrzałam to matka jest przygotowana na tego tymczasika "specjalnej troski". Piszę w cudzysłowie bo wierzę że się z czasem uda ją wyleczyć :lol:
MIKUŚ

Post » Sob maja 30, 2009 9:51

Witajcie :!:
To ja Elza :D

Obrazek

A rozgadala się pannica że ho ho. :P Najbardzie mrauka jak coś chce.
Czy wyjść na balkon lub powiedzieć że wlaśnie na parapecie wylądowaly golębie.
A i jak chce pod kolderkę to też gardlowe mrau, a jak nie reaguję to mnie trąca noskiem i liże.
W ogole często mnie liże po rękach, myślę że z zadowoleniia. Zawsze jej za to dziękuję i mówię że też ją kocham i daję caluska w pycholek.
Jeżeli szukasz takiej idylli to Elza czeka wlaśnie na ciebie.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Sob maja 30, 2009 10:03

Basiu chciałam podziękować za kiełbaskę :)
była pyszna jak sądzę bo zniknęła w 5 sekund hehehe
przyjadę po więcej ...
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Sob maja 30, 2009 10:13

Witajcie przedpołudniową porą :wink:
Basiu , normalnie robisz co możesz żebym nieustająco sie :oops: :oops: :oops:
Fajnie było Was wszystkich zobaczyć i przy okazji odwiedzić Mariotowych podopiecznych wśród których są maluszki mieszczące sie w dłoniach jak i całkiem konkretnej postury kocie piękności :wink: .
Na pierwszy ogien podsyłam " rozrabiające na zielonym " maluszki :D

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

[poprzednia][następna]