Bielskie BiedyII-Guliwerek w domu :):)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 02, 2009 18:44 Re: Bielskie BiedyII-13 tymczasów. Nowy.Nowa zabiedzona bardzo:(

Zapraszam na bazarek dla podratowania konta Bielskich Bied

viewtopic.php?f=20&t=99400
viewtopic.php?f=20&t=99401
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Śro wrz 02, 2009 21:11 Re: Bielskie BiedyII-13 tymczasów. Nowy.Nowa zabiedzona bardzo:(

carmella pisze:Zapraszam na bazarek dla podratowania konta Bielskich Bied

viewtopic.php?f=20&t=99400
viewtopic.php?f=20&t=99401

Carmella bardzo dziekuje, piekne bazarki :D

Zaczełam dziś pisać co powinnam w najblizszym czasie zrobic i zwątpliłam...drugie szczepienie Czesi i Zdzisi, drugie szczepienie Jinksa i Dixie, drugie szczepienie Śnieżka, krew od Feli, szczepienie Feli, sterylka Feli (jak wszytsko bedzie ok), szczepienie Bambiego, siki Tajfunika, siki Pageda, powtórne szczepienie Pageda, szczepienie Wiesi....i testy dla Śniezka, bo znowu mnie martwi. Poleguje, mniej je...podobnie jak było poprzednim razem...
na szczescie mam już swoje autko :D a byłoby tyle karmy i zwirku a poszło na jakieś filtry, oleje i coś tam jeszcze...

Obrazek a to Wiesia ryś
Z ogonkiem chyba tak se, nadal w kołnierzu bo dopiero jutro albo w piatek pojadę na wyciągniecie szwów. Niestety kilka razy bez kołnierza rzuciala sie na ten kikucik z warczeniem i starsznie go gryzła...martwie się co to będzie...
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Czw wrz 03, 2009 6:35 Re: Bielskie BiedyII-13 tymczasów. Nowy.Nowa zabiedzona bardzo:(

berni pisze:Obrazek a to Wiesia ryś
Z ogonkiem chyba tak se, nadal w kołnierzu bo dopiero jutro albo w piatek pojadę na wyciągniecie szwów. Niestety kilka razy bez kołnierza rzuciala sie na ten kikucik z warczeniem i starsznie go gryzła...martwie się co to będzie...

Kurczę no. Miałam nadzieję, że ta operacja pomoże jej w 100%. Biedna Wiesia ....
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Czw wrz 03, 2009 7:03 Re: Bielskie BiedyII-13 tymczasów. Nowy.Nowa zabiedzona bardzo:(

berni pisze:

Specjalnie dla Cioci Mahob :1luvu:
Obrazek Bambi

Obrazek Obrazek taki jestem chudziutki

Obrazek a tak daje buziaki :D

Jaki cudny Bambi :1luvu: Dziękuję bardzo za zdjęcia z dedykacją :wink: :D

Biedna ta Fela - taka zabiedzona :( Musiała głodować...

Kurcze - mam nadzieję, że ten ogonek Wiesi jednak po wygojeniu będzie w porządku.

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Czw wrz 03, 2009 8:04 Re: Bielskie BiedyII-13 tymczasów. Nowy.Nowa zabiedzona bardzo:(

Zdjecia nie oddają w pełni stanu Feli. Najbardziej skłaniam sie niestety do wizji że ona była w tej piwnicy zamknieta. I to niestety nie 2-3 dni :( Dziś już koniecznie muszę z nią zajachać do weta, zrobić badania krwi. Boje się o nerki, nie wiadomo jak poradziły sobie z tym zagłodzeniem i odwodnieniem a u mnie..no cóż...na 4% jedznie nie ma szans 8)
Przy okazji pojedzie Śnieżek na testy.
Mogę sobie pozwalić na to szaleństwo dzięki wpłatom Cioteczek. Ostatnio dostałam: 20 zł XAgaX (bazarek Anety od zwierzyńca) 60 zł Mahob, 50 zł Carmella, mam jeszcze kasę od Waterhouse (150 zł -wydałam 52 zł szczepienie Płatka, wizyta Śniezka, 60 zł -amutacja ogonka Wiesi-zostaje 38 zł) oraz 150 zł od pana który dokarmiał Bambiego (wydałam 60 zł kastracja, zostaje 90 zł). I dzieki Ryb-ce Wiesia ma zapewnione szczepienie. Bardzo Wam dziekuje, bez Was nie dałabym rady.

berni

Post » Czw wrz 03, 2009 12:47 Re: Bielskie BiedyII-13 tymczasów. Nowy.Nowa zabiedzona bardzo:(

kurcze i dzis sie nie wybiore do weta, bo zostałam zaproszona na cmentarną łapankę kociąt. Nie wypada odmówic :mrgreen: Nigdy jeszcze nie łapalam na cmenatrzu, no musi być ten pierwszy raz.

Aaaa i mialam napisać o Zdzisi. Zdzisia zrobila się taka namolna, taka miziasta ze rano mam kłopoty ze wstaniem z łózka, bo mała popłakuje ze chce jeszcze...pod bródką, po łebku, po dupci. Śpi przytulona do mojej stopy, tak słodko sie wczoraj wtulała w mój brzuch...i tak sobie pomyslalam o tym jak one w tym kurniku mieszkaly...moje biedulki zajączowate...

berni

Post » Czw wrz 03, 2009 13:15 Re: Bielskie BiedyII-13 tymczasów. Nowy.Nowa zabiedzona bardzo:(

A gdzie teraz jest Zefirek? Berni czy możemy przyjechać zobaczyć Białaski ?? Córka do mnie zjeżdża z Warszawy na wekend . Ona z Tobą koresponduje. Przy okazji zobaczyłabym Zefirka .

szirra

Od: Pt sie 17, 2007 22:15

Post » Czw wrz 03, 2009 14:00 Re: Bielskie BiedyII-13 tymczasów. Nowy.Nowa zabiedzona bardzo:(

Śliczna jest Fela, będzie piękna jak zmężnieje :) Biedna Wiesia - to chyba bóle fantomowe, co? Nie wiem, jak się to leczy.... :(
Powodzenia Berni w roli hieny cmentarnej :mrgreen:
ObrazekSaninka [']ObrazekSisi

Arsnova

Od: Nie lis 09, 2008 17:46

Post » Pt wrz 04, 2009 7:00 Re: Bielskie BiedyII-13 tymczasów. Nowy.Nowa zabiedzona bardzo:(

szirra pisze:A gdzie teraz jest Zefirek? Berni czy możemy przyjechać zobaczyć Białaski ?? Córka do mnie zjeżdża z Warszawy na wekend . Ona z Tobą koresponduje. Przy okazji zobaczyłabym Zefirka .

Zefirek jest u mnie, teraz pewnie wypoczywa na kocyku. Oczywiscie że mozna przyjechać, tylko nie wiem czy Zefirka uda się zobaczyć 8) on nie zawsze daje sie zobaczyć.

Nie chce się zbytnio cieszyć...ale wczoraj ściągłam Wiesi kolnierz i z dobre 10 minut nie było zadnego ataku na ogonek. Oby tak już zostało.

Niestety jako cmentarna łapaczka dałam plamę na całej linii :| :( za słabo w momencie zamykania docisnełam kratkę w transporterze i kociak sie wydostał :( Myslalam ze na spokojnie po cichu zamkne kratke, wczoraj tak udało sie dziewczynom złapać innego kociaka...na cmentarzu mieszka kilka kotów, wczoraj widzialam dwie kotki, w tym jedna w ciąży :( łapiemy znowu w sobotę. Niestety ludziom przeszkadza ze koty spią na pomnikach albo rozgrzebują ziemię w swieżo wykopanym grobie...normalnie boska obraza :| toż to świętokradzctwo :? :|

berni

Post » Pt wrz 04, 2009 7:45 Re: Bielskie BiedyII-13 tymczasów. Nowy.Nowa zabiedzona bardzo:(

berni pisze:.....
Nie chce się zbytnio cieszyć...ale wczoraj ściągłam Wiesi kolnierz i z dobre 10 minut nie było zadnego ataku na ogonek. Oby tak już zostało.

....

To super. Niech tak zostanie :ok:

.....Niestety jako cmentarna łapaczka dałam plamę na całej linii :| :( za słabo w momencie zamykania docisnełam kratkę w transporterze i kociak sie wydostał :( ......

Upss...Berni - toż to obciach :lol: no ale chyba każdemu się może zdarzyć :wink:

mahob

Post » Pt wrz 04, 2009 7:58 Re: Bielskie BiedyII-13 tymczasów. Nowy.Nowa zabiedzona bardzo:(

A tam od razu obciach. Ja pierwsze łapanie kociaka do transportera przypłaciłam szczepieniami na wściekliznę. Miałam spuchnietą rękę a młodego nie udało mi się już później zlokalizować. Lekarz mi nie darował.

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Pon wrz 07, 2009 20:19 Re: Bielskie BiedyII-13 tymczasów. Nowy.Nowa zabiedzona bardzo:(

Ojej, czemu taka cisza u Bied? :(

Arsnova

Post » Wto wrz 08, 2009 6:55 Re: Bielskie BiedyII-13 tymczasów. Nowy.Nowa zabiedzona bardzo:(

no obciach obciach...tym bardziej ze teraz kociak stał sie nieufny, i jak narazie nawet klatka łapka nie pomogła w jego złapaniu...a już siedziałby w cieple, poranki i wieczory takie chłodne :( :|

Cicho cicho, bo czasu nie ma na pisanie. Moze powinnam zatrudnic jakiegoś sekretarza :wink:
Bo dzieje się bardzo duuuużo. Najwazniejsze wydarzenie tego tygodnia to odnalezienie Pagedowego domku :mrgreen: :mrgreen: Przeprowadzka w czwartek. Kciuki potrzebne coby Paged polubiał swoich kompanów czyli szczurków sztuk 6.

Z innych już niestety mniej wesołych wydarzeń. Coś się kręci po kociakach. Nie wiem co, ale Bambi stracił apetyt, Wiesia nie chce jeść a Śnieżek ma zapaprane oko i poleguje. Dixie po odrobaczeniu ma bardzo nieładne kupy i nie mogę ich coś wyprowadzić na prostą...chyba nie obędzie sie bez leków.
I jest jeszcze Bystrzak. Bardzo zabiedzony kot z guzem w pyszczku z mojej wsi, który trafił do lecznicy.

berni

Post » Wto wrz 08, 2009 7:40 Re: Bielskie BiedyII-13 tymczasów. Nowy.Nowa zabiedzona bardzo:(

berni pisze:
Najwazniejsze wydarzenie tego tygodnia to odnalezienie Pagedowego domku :mrgreen: :mrgreen: Przeprowadzka w czwartek. Kciuki potrzebne coby Paged polubiał swoich kompanów czyli szczurków sztuk 6.

No to moc kciuków dla Pageda w nowym domku :ok: :ok: :ok:
On taki piękny...w końcu może będzie miał swój wymarzony i wyczekany tak długo domek :D

Choróbska precz :evil:
Wystarczy problemów i bez chorób...

Specjalne mizianki dla Bambiego :) Nie choruj kotku...

mahob

Post » Wto wrz 08, 2009 8:45 Re: Bielskie BiedyII-13 tymczasów. Nowy.Nowa zabiedzona bardzo:(

Wspaniałe wieści od Pageda :) To taki prawdziwy kot z klasą - zobaczymy, czy polubi szczurki. Kciuki :ok:

Arsnova

[poprzednia][następna]