Koty u Bożeny Wahl. Kto mi pomoże im pomóc?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 12, 2009 21:10

Biafra pisze:Na dzień dzisiejszy Zarząd Fundacji podjął decyzję , że wyda wszystkie koty bez względu na to czy Pani Bożena i Pani Marzena są ...przywiązane i stawiają opór.
Trzeba ich tylko o wizycie odpowiednio wcześniej uprzedzić, żeby mogli przyjechać na miejsce, opanować sytuację-tzn stawić czoło Pani Wahl.
Jakakolwiek dyskusja z nią jest bez sensu :evil:
Wszyscy niepotrzebnie tracą nerwy i zniechęcają się do kotów bo są z tego a nie innego miejsca.

Biafra, jak to właściwie jest, czyja to fundacja? Jak sięma p. Wahl do zarządu? Kto decyduje zgodnie z prawem a kto faktycznie? Jak się do tego ma p. Marzena? Przepraszam, że znowu się dopytuję, ale może dziewczynom łatwiej będzie podejmowac decyzje znając realia (np. gdyby zostało ustalone, żeby robic awanturę prawno-medialną). Zakładam, że nie jestem jedyną osobą niezorientowaną w tym układzie :oops:

Bardzo ważny punkt: pomoc będzie udzielana KOTOM, nie p. Wahl. Czyli niezależnie od tego jak ona podejdzie do sprawy, czy będzie robiła trudnosci, czy nie, ona jest okolicznoscią zewnętrzną - to koty proszą o ratunek. Nie robimy tego dla niej, robimy to dla kotów!
Obrazek

mirabella

Od: Śro lis 26, 2008 13:50

Post » Czw mar 12, 2009 21:10

Zgadzam sie z dziewczynami małymi kroczkami do przodu. Dla 4 kotów zaświeciło dziś słońce. Ktoś powie tylko cztery, inni powiedzą aż cztery. Ja powiem aż 4. Pierwsze cztery a będą kolejne.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw mar 12, 2009 21:13

Problem z mnożeniem sie tam zwierząt był od zawsze. Skoro są psiaki to na pewno są też kocięta :cry:

Zofio, jednak dobrze, ze nie wzięłaś Szansy vel Agonii i nie uśpiłaś w Rawie, wyglada, że da sie ja uratować.
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Czw mar 12, 2009 21:18

Po tym co widziałam w 2004 roku, po tym co czytałam na dogo oraz co czytam tutaj uważam, że tak naprawdę jedynym wyjściem (niestety nierealnym) jest ubezwłasnowolnienie pani Wahl. Poza tym konieczne jest wprowadzenie kontroli nad fundacjami, nie pierwszy i nie ostatni to przypadek fundacji działającej skandalicznie. Niestety nad prywatnymi fundacjami nie ma praktycznie żadnego nadzoru. A przeciez to co się tam dzieje to jest zbrodnia, to obóz koncentracyjny dla zwierząt. Jest to zupełnie chore, bo jesli w ogóle to jest miłość do zwierzat, to toksyczna.
I nie wiem na ile skuteczne beda jakiekolwiek akcje. Zarząd teraz się obudził? Nie widzieli co się tam dzieje?
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Czw mar 12, 2009 21:21

mirabella pisze:
Biafra pisze:Na dzień dzisiejszy Zarząd Fundacji podjął decyzję , że wyda wszystkie koty bez względu na to czy Pani Bożena i Pani Marzena są ...przywiązane i stawiają opór.
Trzeba ich tylko o wizycie odpowiednio wcześniej uprzedzić, żeby mogli przyjechać na miejsce, opanować sytuację-tzn stawić czoło Pani Wahl.
Jakakolwiek dyskusja z nią jest bez sensu :evil:
Wszyscy niepotrzebnie tracą nerwy i zniechęcają się do kotów bo są z tego a nie innego miejsca.

Biafra, jak to właściwie jest, czyja to fundacja? Jak sięma p. Wahl do zarządu? Kto decyduje zgodnie z prawem a kto faktycznie? Jak się do tego ma p. Marzena? Przepraszam, że znowu się dopytuję, ale może dziewczynom łatwiej będzie podejmowac decyzje znając realia (np. gdyby zostało ustalone, żeby robic awanturę prawno-medialną). Zakładam, że nie jestem jedyną osobą niezorientowaną w tym układzie :oops:

Bardzo ważny punkt: pomoc będzie udzielana KOTOM, nie p. Wahl. Czyli niezależnie od tego jak ona podejdzie do sprawy, czy będzie robiła trudnosci, czy nie, ona jest okolicznoscią zewnętrzną - to koty proszą o ratunek. Nie robimy tego dla niej, robimy to dla kotów!

Bożena Wahl jet założycielką, fundatorką Fundacji i prezesem Zarządu. "Ostatnia Szansa ma status OPP. Wg statutu Fundacją zarządza Zarząd, ale w rzeczywistości... P. Marzena dawniej prowadziła schronisko bodajże w Starachowicach, którego psy przejęła (wraz z Marzeną) Wahl i właściwe jest jakby jej pracownicą
Obie chorują na zbieractwo

wilhelmi

Od: Wto mar 10, 2009 11:33

Post » Czw mar 12, 2009 21:22

Casica - oboz koncentracyjny to bardzo trafne okreslenie :cry: :cry: :cry:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Czw mar 12, 2009 21:26

Mirabella umie czytac miedzy wierszami )

Biafra, nie wiem, czy zauwazylas, ze to co piszesz, a zgadzam sie z tym w 90%, jest tu powtarzane co kilka stron. Nie wiem, moze cyrylica wyryc..?
I co kilka stron od nowa: bo nie oddadza, bo sa niedobre itd.

P.Bozena Wahl, wedle slow osob z zarzadu chce oddac koty.
Jest osoba trudna.Wczoraj miala powiedzmy to konflikt ze swoimi pracownikami. Zgode na zabranie kotow wydala.
P.Marzena po prostu sie przestraszyla i dlatego nie chciala dziewczyn wpuscic i chodzila po zwierzaki na raty.
P.Marzena to jedna z osob, ktora opiekuje sie kotami.CoolCaty powiedziaa, ze nie ma do Niej zadnych uwag, rzeczywiscie byla pomocna, ale chyba nie bardzo wiedziala, co moze, a czego nie zeby sie nie narazic pracodawcy.
Druga to p. Irena.
P.Irena bardzo przezywa oddanie kazdego zwierzaka, bo sie przywiazala. Placze i zle to znosi. Jasne, my wiemy, ze takie przywiazanie moze byc szkodliwe dla zwierzat...
Dzis Agnieszka ( zarzad), po kilku rozmowach z Ewa ( wiceprezes) powiedziala, ze obetra jakos lzy p.Irenie i koty beda.
P.Wahl na kotach powiem brutalnie nie bardzo zalezy. Kocha psy.Kropka.
W niedziele jedzie silna grupa z Lodzi, z Warszawy jedzie Wiceprezes, Agnieszka, ja i Zofia.
Nie wozimy im karmy i lekow.Nie wysylamy pieniedzy. Przynajmniej poki sytuacja zwierzat nie bedzie opanowana.
Mam nadzieje, ze nie wyskoczy nic nieprzewidzianego i niedzielna wizyta dojdzie do skutku.
Jezeli dojdzie, to wtedy bedziemy mieli o czym dyskutowac.

A teraz najwazniejsze jest

konto.
Transport do Opola
DT
Kasa na leczenie, kastracje i testy.
Zaprzyjaznione schroniska i przytuliska.
[color=red]
[/color]

Dzis Wilhelmi wplacila 100 zł na testy dla CoolCaty.
CC otrzyma je w niedziele do reki.
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Czw mar 12, 2009 21:37

mirabella pisze:
Biafra, jak to właściwie jest, czyja to fundacja? Jak się ma p. Wahl do zarządu? Kto decyduje zgodnie z prawem a kto faktycznie? Jak się do tego ma p. Marzena? Przepraszam, że znowu się dopytuję, ale może dziewczynom łatwiej będzie podejmowac decyzje znając realia (np. gdyby zostało ustalone, żeby robic awanturę prawno-medialną). Zakładam, że nie jestem jedyną osobą niezorientowaną w tym układzie :oops:

Z tego co udało mi się dzisiaj ustalić to zarząd Fundacji Ostatnia Szansa, która prowadzi to przytulisko - składa się z kilku osób w tym Pani Wahl.
To już któryś skład Zarządu z kolei, bo wspólpraca z Panią Wahl jest ciężka, żeby nie powiedzieć niemożliwa.
Zarząd kierując się dobrem zwierząt wbrew woli Pani Wahl chce wydać koty. Przegłosowali ją większoscią głosów. Nie chcą aby w przytulisku były jakiekolwiek koty bo tam nie ma warunków na nie.
Sami tam mają potworny dym, dlatego prośba żeby się umawiać, bo jak będzie tylko Pani Wahl to powie, że nic nie odda.

Pani Marzena natomiast została "przygarnieta" jakby przez Panią Wahl, bo w poprzednim miejscu była BARDZO uciążliwa dla mieszkańców-chyba Starachowic ...o ile sie nie mylę.

Problemem Pani Bożeny Wahl jest nadmierne przywiązanie do nadmiernej ilości zwierząt.
Problemem Pani Marzeny jest NIEUZNAWANIE sterylizacji zwierząt.
Dlatego koniecznie w pierwszej konieczności trzeba zabrać koty Pani Marzeny. Są w dużo gorszej formie od kotów Pani Bożeny W. Poza tym zaraz bedzie ich dwa razy więcej.
Dziękuję Dogo i Miau za pomoc w walce ze skutkami powodzi i osuwiska.
Jesteście niesamowici .

Biafra

Od: Czw maja 18, 2006 8:59

Post » Czw mar 12, 2009 21:49

Anna_33 pisze:Mirabella umie czytac miedzy wierszami )

Biafra, nie wiem, czy zauwazylas, ze to co piszesz, a zgadzam sie z tym w 90%, jest tu powtarzane co kilka stron. Nie wiem, moze cyrylica wyryc..?
I co kilka stron od nowa: bo nie oddadza, bo sa niedobre itd.

Oj zauważyłam :wink:
Może jeszcze raz jakoś wytrzymasz...bo przed chwilą odpowiedziałam Mirabelli
Przysięgam więcej nie będę :D

Możesz spokojnie do czerwonej listy dopisać "pytania do Biafry kierować do mnie" :wink:
a ja już milczę jak grób
Dziękuję Dogo i Miau za pomoc w walce ze skutkami powodzi i osuwiska.
Jesteście niesamowici .

Biafra

Od: Czw maja 18, 2006 8:59

Post » Czw mar 12, 2009 21:52

Własnie doczytałam, że oprócz zarządu jest jeszcze rada. Przewodniczącą rady jest Beata Tyszkiewicz- nominowana do tytułu Kociarza Roku. To zobowiązuje wiec może mogłaby jakos pomóc? Podobno bardzo kocha koty i bardzo im pomaga.
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Czw mar 12, 2009 22:08

Nie zartuj Biafra. Ty tak pieknie ze stoickim spokojem odpowiadasz :-)
Ja ide porzadkowac nowy watek. Dzisiejsze deklaracje zginely w tlumie i musze je odkopac i skopiowac, zeby nikt sie nie wyparl pozniej ;-)
Obrazek Obrazek

Anna_33

Post » Czw mar 12, 2009 22:13

Przejrzałam cały wątek i wpisałam kto chciał kota na DT - takie uaktualnienie ofert. Jeżeli kogoś pominęłam/źle zrozumiałam - przepraszam :oops:

Już w DT (tzn wyciągnięte z azylu i dotrą do DT w najbliższych dniach):
Jana i Karoluch - po jednej sztuce
Iwcia - jedna sztuka
CC - w lecznicy jedna sztuka (miała byc dla Niki28?)

Deklaracje DT:
Cotoma - Opole - dwie sztuki, potrzebny transport str 42
Kasia 79 - Opole (?) - dwa, jeszcze do potwierdzenia, transport potrzebny str 42
Kasia z Nasielska - dłogowłosy kot i kocięta str 36 (dwie klatki kociąt :wink: ) - kosmatypl pisze, że kocięta pójdą do lecznicy w Wawie więc transportu nie trzeba, długowłosy trafi na DT do kosmatypl po szczepieniu
Biafra - Kraków/Katowice - weźmie 5 kotów s 29 (transport?)
Zofia&Sasza - Warszawa - jedna sztuka s 15
Rustie - Kraków - dwie sztuki s 17, transport? najpierw do lecznicy w Warszawie?
Neigh z Dogo - jeden rudy, s 15

Kto jeszcze?
EDIT: to są oferty do momentu pisania posta, przejrzałam porządnie wątek od strony 15 do końca, wcześniejsze tylko pobieżnie bo podsumowanie jest na stronie 15

Dziękuję za odpowiedzi na moje głupie pytania :oops: rozjaśniło mi się już :wink:
Wałkujemy ciągle to samo, ale drugi wątek będzie do działań, trzeba też podyskutowac, pomartwic się. Anna33, będziemy grzeczniejsze w drugim wątku, tu są emocje :oops: Gdzieś trzeba odreagowac gniew i smutek.
Ostatnio edytowano Pt mar 13, 2009 0:03 przez mirabella, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

mirabella

Od: Śro lis 26, 2008 13:50

Post » Czw mar 12, 2009 22:28

Melduje się etatowy przewoźnik warszawsko-opolski. Będę jechał do Opola w przyszły weekend. Mogę zabrać kociaki nawet jeśli miałbym jechać przez Łódź. I chyba byłoby najlepiej dla nich (jeśli by była taka możliwość) żeby czekały one na transport w Łodzi. Zaoszczędzi im to stresu podróży do Warszawy i potem z Warszawy z powrotem.
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Czw mar 12, 2009 22:32

Te do dzisiaj deklaracje sa na str 15, rozumiem, ze przelecialas watek rzetelnie do konca?
Jesli tak to super.Wielkie dziekuje :-)
Ale i tak musze wydlubac nowe deklaracje pomocowe>

Mam prosbe, kazdy kto dzis zdobyl kociego przyjaciela, niech mi napisze jaki ma numerek.Ponumerowane zdjecia sa tutaj:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=4172336#4172336
Napisze pod kotkiem kto go ma pod opieka, a pozniej jesli bedzie mial swoj watek na Kociarni, to dodam linki.I ewentualnie dwa slowa, czy jakas pomoc potrzebna konkretnemu kotu.
Obrazek Obrazek

Anna_33

Post » Czw mar 12, 2009 22:35

zgłaszamy się z TZ jako chętni na dom tymczasowy
ale możemy wziąć tylko kociątko - malucha

Ewaa6

Od: Sob paź 30, 2004 14:37

[poprzednia][następna]