Dlaczego...? :)

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw lis 27, 2008 18:44 Dlaczego???

A dlaczego jedna duza (i wypasiona ) kota z upodobaniem zzera mi maslo z chleba,zostawiajac mi postne kromki?Glodna nie jest!

awa110

Od: Nie lis 09, 2008 19:04

Post » Czw lis 27, 2008 21:25

Dlaczego duży niedobry kot uważa, że tulić się do Dużej w środku nocy trzeba koniecznie z rozpędu? Dlaczego nie tuli się zwyczajnie, tylko skacze na Dużą, przygniatając ją całą siłą, a potem kokosi się pół godziny? Dlaczego jak już się rozkokosi i zaśnie, natychmiast dzwoni budzik? Dlaczego trzy dorodne koty tłuką się w kuwecie nad ranem, niczym poszukiwacze w biedaszybach?? Dlaczego????

a dlaczego moje koty spia w pewnej odleglosci ode mnie a nie na mnie i ze mna???????? dlaczego?
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pt lis 28, 2008 8:11

anulka111 pisze:
Dlaczego duży niedobry kot uważa, że tulić się do Dużej w środku nocy trzeba koniecznie z rozpędu? Dlaczego nie tuli się zwyczajnie, tylko skacze na Dużą, przygniatając ją całą siłą, a potem kokosi się pół godziny? Dlaczego jak już się rozkokosi i zaśnie, natychmiast dzwoni budzik? Dlaczego trzy dorodne koty tłuką się w kuwecie nad ranem, niczym poszukiwacze w biedaszybach?? Dlaczego????

a dlaczego moje koty spia w pewnej odleglosci ode mnie a nie na mnie i ze mna???????? dlaczego?

Mam to samo!

Dlaczego nauczył się wskakiwac na piec i do zlewu, mimo, że wie, że mu nie wolno? Potem zostawia pamiątkę na płycie ceramicznej w stylu Tu byłem, Prezes , a ja muszę pucować potem całe rano :roll:

estre

Od: Pon sty 07, 2008 17:05

Post » Pt lis 28, 2008 17:38

Aniada pisze:Dlaczego jak już się rozkokosi i zaśnie, natychmiast dzwoni budzik?

To proste, ma synchronizację z zegarem atomowym typu budzik 8)

Nasz Maup przychodzi równo 7 minut przed budzikiem (4:53) - jak się już rozkokosi, to ma gwarancję, że będzie nasz zryw równo z budzikiem i popędzimy ...
... popędzimy ...
... prosto do kuchni ...
... do kuchni, czajnika ... lodówki ... i ...
... kociej miski ... :twisted:
Piątka za logistykę, Rudy ! :?
Obrazek

Marcellina

Od: Nie sie 05, 2007 12:29

Post » Pt lis 28, 2008 19:57

MARCELLINA , A JA SIE NACYZTALAM MADRYCH KSIAZEK ...I JENDO Z NICH STOSUJE....NIGDY NIE DAJE JEDZENIA SWIEZO PO WSTANIU....I moje cudowne ogonki mnie nie budza;)))

choc przyznaje ,ze jak moge sobie pospac to przybiegaja jak tylko otworze oczy sie witac;)))
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Sob lis 29, 2008 4:43

Oooooo, ja też nie :D
Dostaje michę mniej więcej o 06.00. Ale co mu szkodzi wcześniej się przypomnieć, żebyśmy przez przypadek nie zapomnieli o napełnieniu ? :lol:
Obrazek

Marcellina

Od: Nie sie 05, 2007 12:29

Post » Sob lis 29, 2008 8:50

anulka111 pisze:a dlaczego moje koty spia w pewnej odleglosci ode mnie a nie na mnie i ze mna???????? dlaczego?

a dlaczego moje koty udpetawszy mnie wcześniej spią na mnie?? 8O po co legowisko jak jestem ja? :D
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Od: Czw sie 07, 2008 9:08

Post » Sob lis 29, 2008 10:50

Dlaczego mały niedobry kot przebija pazurem wszystkie balony po weselu a później z miną "to nie ja - a co się własciwie stało" chowa się pod szafę?

Dlaczego mały, niedobry kot kradnie mi większość winogron,a później gania je przez pół mieszkania aż podgoni pod lodówkę i bierze następne?

Dlaczego mały, niedobry kot daje mi buziaka, bo za chwilę ugryźć w nos z miną "niespodzianka"?
[link=http://www.suwaczek.pl/][image noborder]http://www.suwaczek.pl/cache/eac1b196ae.png[/image][/link]

ajszus

Od: Nie sie 03, 2008 11:24

Post » Sob lis 29, 2008 17:40

8)
Dlaczego mały, niedobry kot kradnie mi większość winogron,a później gania je przez pół mieszkania aż podgoni pod lodówkę i bierze następne?
t4ez sie zastanawiam tylko tak robia u mnie oba koty i nie takie juz male;))))

anulka111

Post » Nie mar 15, 2009 0:36

Dlaczego 4 wredne niebieskie zolzy leja gdzie popadnie? dostaja przeciez tabletki :evil: Czemu jedna nalala na dywan i fotel, druga na kolekcje rosyjskich czapek malzonka - zauwazsylam jak bylo jeszcze swieze i sciagajac czapke z szafy sie tym oblalam :evil: Jedna non stop leje do wanny (ale to juz ujdzie)....
Wszystkie juz niedlugo beda sterylizowane, ufff, dosc mam tego podlewania :evil:

Aleksandra LM

Od: Śro sty 09, 2008 21:53

Post » Nie mar 15, 2009 3:04

dlaczego 4 złośliwe kociambry rozdrapują nową kanapę ze sztucznej skóry, na którą zbierało się fundusze przez ostatnie 3 lata i ostrzą sobie pazurki na wymarzonej, papierowej lampce z Ikea, którą dostało się od "teściowej", chociaż do tej pory całkowicie wystarczył im drapak :evil: ?

dlaczego w środku nocy wskakują na półki, żeby zrzucać tylko to, co się może rozbić z wielkim hukiem?

dlaczego zawsze im się wydaje, że to co masz na talerzu jest lepsze od tego, co w miseczkach, nawet jeśli to, co na talerzu to chleb z dżemem wiśniowym :?

dlaczego zakopują zaparzoną kawę w filiżance, jakby to była kupa w kuwecie i rozchlapują ją po wszystkim co akurat jest dookoła :?:

dlaczego najlepsze miejsce na mizianki to książki, przy których się pracuje albo klawiatura laptopa :roll:

dlaczego koniecznie trzeba obdrapać wszystkie drzwi, które są zamknięte :o

i dlaczego, dlaczego kradną i skrzętnie ukrywają wszystkie gumki do mazania :evil:

:?: :?: :?:
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Nie mar 15, 2009 17:33

dołożę się i ja :
dlaczego dorosła kotka nauczyła się od młodszego drapać bok kanapy i fotela, skoro wcześniej tego nie robiła???

Dlaczego mały kot lubi się czesać , a nienawidzi wody?

Dlaczego oba koty materializują tony futra w mieskzaniu , mimo ,ze przecież odkurzam i czesz4e je na bieżaco??

Dlaczego oba koty uwazaja ,ze najlepsze miejsce do wylegiwania to stól jadalny ?

Dlaczego na mizianki najlepsza dla Gucia jest podloga ( wiec i ja musze na niej ladowac , rety moj kregoslup ;)......a ma dośc dopiero jak juz moje ręce dostąły przYkurczy?

Dlavczego Smakusia rzadko mruczy?

Dlaczego nie kazda wołowinka cieszy się aprobatą?

Dlaczego nie chcą ze mną spać , tylko wola zamiast mnie wełniany koc na sofce? :roll:

anulka111

Post » Pon cze 29, 2009 13:24

Ok,to i ja się dopiszę:
Dlaczego młoda szczupła kotka -pomimo pełnych misek z suchym i mokrym jedzonkiem- żebrze bezczelnie pod oknem sąsiadki<skutecznie :? >? I na dodatek czyni to zawsze wtedy,gdy jestem w domu?
Dlaczego ta sama kotka wita mnie głośnym MIAAAAAU za każdym razem gdy wchodzę do domu i natychmiast prowadzi do miski<z reguły pełnej> ?
Skąd wie,że jest godz 23 i czas na mycie zębów i sen-bo hałaśliwie wskazuje drogę do łazienki,tam daje koncerty wokalne w trakcie gdy myjemy,a następnie prowadzi do łóżka?A jak uzna,że się ociągamy-wzmacnia głośność koncertów?
Dlaczego-gdy w końcu z TŻem położymy się spać,uwali się grzbietem na moim nosie i czeka na minimum"Pół godziny pieszczot dla kota"?
Dlaczego te atrakcje szykuje wyłącznie mi,a mojego TŻa kocha miłością wielką i bezwarunkową.

I dlaczego szykuję się po tym wszystkim na przybycie jeszcze jednego kota /:cat3:

EwaNovi

Od: Pt cze 26, 2009 12:32

Post » Pon cze 29, 2009 13:54

EwaNovi pisze:Ok,to i ja się dopiszę:
Dlaczego młoda szczupła kotka -pomimo pełnych misek z suchym i mokrym jedzonkiem- żebrze bezczelnie pod oknem sąsiadki<skutecznie :? >? I na dodatek czyni to zawsze wtedy,gdy jestem w domu?
Dlaczego ta sama kotka wita mnie głośnym MIAAAAAU za każdym razem gdy wchodzę do domu i natychmiast prowadzi do miski<z reguły pełnej> ?
Skąd wie,że jest godz 23 i czas na mycie zębów i sen-bo hałaśliwie wskazuje drogę do łazienki,tam daje koncerty wokalne w trakcie gdy myjemy,a następnie prowadzi do łóżka?A jak uzna,że się ociągamy-wzmacnia głośność koncertów?
Dlaczego-gdy w końcu z TŻem położymy się spać,uwali się grzbietem na moim nosie i czeka na minimum"Pół godziny pieszczot dla kota"?
Dlaczego te atrakcje szykuje wyłącznie mi,a mojego TŻa kocha miłością wielką i bezwarunkową.

I dlaczego szykuję się po tym wszystkim na przybycie jeszcze jednego kota /:cat3:
:lol: :lol: :lol: , bo jest szansa na synchroniczne polegiwanie drugiej koty na nosie TZ ....co ma mu byc lepiej ;))

dlaczego jedna kota miala w nosie remont 8O ,a druga kota nadaje sie po remoncie do dobrego psychiatry kociecgo ?
dlaczego fotel ma frędzle od drapania :twisted: , mimo ,ze w mieskznaiu sa 3 drapaki :roll:
dlaczego pewien podrosniety kocurro oprocz kanapy i fotela :twisted: ...zaczal drapac nowiutka szafe narozna??? dlaczego teraz siedzi w szafce biurka i udaje barylkę dokumentow ? 8) dlaczego ja jestem bez sniadania , a moje koty po sniadaniu,2 sniadaniu i obiedzie? :roll:

anulka111

Post » Pon cze 29, 2009 14:20

Wątek świetny!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Dlaczego duże niedobre koty zawsze znajdują się po złej stronie zamkniętych drzwi i donoszą o tym całemu światu głośnym miauczeniem,drapaniem i uwieszaniem się na klamce??

Dlaczego małe niedobre koty z prędkością światła wskakują na Twoje gołe nogi i twierdzą że jeszcze należy je za to pomiziać?

Dlaczego małe niedobre koty stają przy Twoim fotelu gdy akurat siedzisz przed komputerem i nie umiejąc na niego wskoczyć drą się w niebogłosy a jak już je weźmiesz na kolana to natychmiast chcą zejść z powtorem na podłogę aby znowu wrzeszczeć że chcą na kolana??

Dlaczego duże niedobre koty usilnie krzyczą na cały dom że chcą jeść i prowadzą Cię do pełnej miski ze świeżym jedzeniem??

Dlaczego duże niedobre koty tak długo siedzą pod drzwiami łazienki i wrzeszczą aż je wpuścisz po to żeby mogły się napić z brodzika? I dlaczego jak się już napiją to wrzeszczą że masz przyjść i zakręcić wodę oraz zamknąć za nimi drzwi do łazienki bo jak nie zamkniesz to będą się nadal drzeć???

No i dlaczego duże niedobre koty podgryzają małe niedobre koty a jak się tylko na nie spojrzy to udają że je myją???

malutka_8

Od: Pon sie 04, 2008 9:04

[poprzednia][następna]