Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
No to ma dziewczyna SUPER !!!!! A i spacerek może zaliczyć. No żyć nie umierac. Moje domowe to by dlugo raczej nie pospacerowaly, bo mieszkam przy ruchliwej ulicy a dwa co nie nadawaly się do mieszkania w domu, jedna to Negrita po wypadku samochodowym, co ją bardzo długo leczylam a drugi to Czaruś co do niego podejśc nie można było, sa teraz u mnie na działce i są zupelnie inne koty. Pozwalają się glaskac a Negrita nawet brac na rece.Minik pisze:Kuleczkę ma już jakieś 8lat..jest takim pieszczochem jak żaden innyprawie na siłę trzeba ją odganiać... szczególnie gdy ma zapędy by koniecznie spać na twarzy...
z czasów wolności zostało jej jako pamiątka czasem dziwne przełykanie śliny - tak jakby miała coś w gardle...oraz paradontoza!
Koty mają u mnie możliwość wychodzeniana osiedlu mam duuużo zieleni pod oknami krzaczki gęste a pod oknem długi kołek, który umożliwia im wchodzenie i schodzenie
A we wrześniowym znalazlaś też moj artykul o Julci????Ja-Ba pisze:dziewczyny
ja we wrześniowym numerze miesięcznika KOT czytałam art.pt. "wpajanie"
Jest świetny, jest madry, jest rewelacyjny. Piszę to właśnie a propos tych naszych wypowiedzi o tym, że jeden "dziki" kot daje sie oswoić, a inny - nigdy.
Przecież my, spotykając na swojej drodze taka kocią biedę, tak naprawdę niemal nigdy nie wiemy jak wyglądało życie tego kota wcześniej. A to właśnie ma ogromne znaczenie odnośnie tego, jak się kot obecnie zachowuje, czy rokuje nadzieję na oswojenie czy też nie.
Jesli możecie dotrzeć - proszę, poczytajcie.
Ja-Ba pisze:dziewczyny
ja we wrześniowym numerze miesięcznika KOT czytałam art.pt. "wpajanie"
Jest świetny, jest madry, jest rewelacyjny. Piszę to właśnie a propos tych naszych wypowiedzi o tym, że jeden "dziki" kot daje sie oswoić, a inny - nigdy.
Przecież my, spotykając na swojej drodze taka kocią biedę, tak naprawdę niemal nigdy nie wiemy jak wyglądało życie tego kota wcześniej. A to właśnie ma ogromne znaczenie odnośnie tego, jak się kot obecnie zachowuje, czy rokuje nadzieję na oswojenie czy też nie.
Jesli możecie dotrzeć - proszę, poczytajcie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Wix101 i 158 gości