Mija szuka domu już rok - ktoś pokochał naszą Miśkę :)

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon lut 16, 2009 16:04

Pajakinom pisze:Troszk martwi mnie to siusianie...moja znajoma miała kotka , który jej sikałi poniszczył dużo rzeczy...jak bardzo jest uciążliwe to siusianie? i ile kosztują te badania moczu?

badanie moczu kosztuje 10 zł mozna zrobić w lecznicy wet, mozna też w normalnej dla ludzi..
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pon lut 16, 2009 16:10

a dużo pieniazków idzie na taką karme? bo w sumie troszkę się boję..jak powróca te kryształki a podejrzewam, że powrócą bo zmiana miejsca i opiekuna to jednak jest duży stres..czy to jest bardzo uciążliwe posiadanie kotka z taką zdolnością do kryształków?

Pajakinom

Od: Pt lut 13, 2009 13:43

Post » Pon lut 16, 2009 16:27

wiesz, w sumie niewiele więcej niż na normalną dobrej jakości. Pewnie, trzeba brać to pod uwagę, że mogą wrócić, u nas spokój od kilku misięcy, wyniki książkowe, ale liczyć się trzeba ze wszystkim.
Z drugiej strony patrząc nigdy nie wiesz co się może przytrafić Twojemu zwierzakowi, na co może zachorować, zawsze trzeba się liczyć z kosztami, niestety.
Dwa lata temu miałam na tymczasie miot kociąt. Samo wyżywienie wtedy takiego stada wraz z moimi było dużym obciążeniem, ale dawaliśmy radę, do momentu jak ni z tego z ni z owego nagle cały miot zaczął chorować i wtedy zaczął się dramat, przez tydzień zostawiłam u lekarza całą moją pensję, gdyby nie ogromna pomoc ludzi nie wiem co by się stało.

Czy uciążliwe? Jeśli pojawiają się kryształy kot sygnalizuje to załatwiając się poza kuwetą, bo kuweta kojarzy mu się z bólem, dlatego unika jej, szuka miejsca, w którym sikanie nie sprawiało by bólu. Zbierasz mocz, zanosisz do weta lub labu, masz wyniki więc przestawiasz kota na karmę specjalistyczną - to taki kłopot, dla mnie już żaden, ale tez rozumiem, że dla wielu nie do przejścia dlatego Miśka u mnie siedzi, siedzi i siedzi.
Z drugiej strony adoptując kota nigdy nie wiesz co Ci się przytrafi, po prostu, przecież one z różnych miejsc pochodzą, niechciane, wywalane, albo poczęte w jakiejś syfiastej komórce.
Nie będę Cię nakłaniać bo to musi być decyzja na kolejnych kilkanaście lat Twojego życia, Twoja i świadoma, choć bardzo bym chciała by w końcu znalazł się ten jedyny i wymarzony do, dla moje księżniczki. Bo to super kot jest. Taki 100% kota w kocie. Tylko jeszcze nikt tego nie zauważył prócz nas no
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Pon lut 16, 2009 20:34

Każdy kot może zachorować, np. przeziębić pęcherz,
ja właśnie jestem po zaleczeniu zapalenia pęcherza
u mojego zawsze zdrowego kocurka
zaczął sikać krwią, pojawiały się kryształki i trzeba był wyleczyć, teraz jest juz ok.
ale to się zdarza nawet najzdrowszemu kotu.
Miśce się też zdarzyło, teraz jest już wyleczona i zdrowa,
a gdyby odpukać jakiś nawrót, to przynajmniej wiadomo co robić
co pomaga, po prostu masz pełną informację, bardzo szczegółową o tym kocie.
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pon lut 16, 2009 21:07

ruru pisze:a gdyby odpukać jakiś nawrót, to przynajmniej wiadomo co robić

no, to prawda.

A Miśka jest przecudowną koteczką :D
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pon lut 16, 2009 21:41

ruru pisze:Każdy kot może zachorować, np. przeziębić pęcherz,
ja właśnie jestem po zaleczeniu zapalenia pęcherza
u mojego zawsze zdrowego kocurka
zaczął sikać krwią, pojawiały się kryształki i trzeba był wyleczyć, teraz jest juz ok.
ale to się zdarza nawet najzdrowszemu kotu.
Miśce się też zdarzyło, teraz jest już wyleczona i zdrowa,
a gdyby odpukać jakiś nawrót, to przynajmniej wiadomo co robić

To wielki komfort adoptowac zwierzatko, o ktorym tak wiele sie wie!!!
Ale oczywiscie musisz byc absolutnie pewna, ze naprawde tego chcesz.
Mija jest wspaniala...
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon lut 16, 2009 23:00

wiem..ale niestety mam przykra wiadomość :( mój chłopak jej nie zaakceptował...mówi ,że za stara ze juz sie jej nie da wychować...i bl,ble.ble..no i te kryształki tłumaczyłam mu, ale niestety..az się pokłóciliśmy mocno o to...a ona jest tak a ona jest taka sliczna... :roll:
Ale mam też dobrą wiadomośc (tak mi sie wydaje) przygarniamy Czaczę, nie wiem czy kojarzycie...ale ważne że chociaż jeden kotek już będzie w domku :)

23:57
kurcze jest mi tak smutno i przykro.. :( mam wyrzuty sumienia , ze zrobiłam nadzieję.. :(

Pajakinom

Post » Wto lut 17, 2009 0:19

nie mogę zedytować posta więc pisze nowego:

Chciałam napisać, ze jest mi strasznie przykro , ze zrobiłam złudną nadzieję..strasznie mnei to boli... :cry:

świetnie i teraz się zrobiły 2 :?

Pajakinom

Post » Wto lut 17, 2009 8:13

Pajakinom, Misia znajdzie swoj dom, taki wymarzony i najwspanialszy, ktory zakocha sie w niej na amen :D

a dwa lata to mlodziutki kotek, cale zycie przed nim, nawet i 15 lat i dluzej.
kOt mojej cioci zyl 22 lata.

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Wto lut 17, 2009 9:43

Mijeczko to nie był ten domek, ale zobaczysz, znajdziesz SWÓJ na zawsze domek który Cię pokocha.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto lut 17, 2009 10:19

gosiaa pisze:Mijeczko to nie był ten domek, ale zobaczysz, znajdziesz SWÓJ na zawsze domek który Cię pokocha.

I ktory bedzie chcial tylko Ciebie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto lut 17, 2009 11:46

spoko Pajakinom, nie stresuj się :wink:
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Wto lut 17, 2009 17:31

dzięki :oops: Mija na pewno znajdzie kochający domek :) trzymam kciuki

Pajakinom

Post » Wto lut 17, 2009 20:20