Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Stomachari pisze:Takiego wymagania chyba bym jednak nie stawiała... Oczywiście zrobisz, jak uznasz za stosowne, ale jest ryzyko, że odrzucisz dobry domek.
Przyszło mi na myśl: czy miałaś okazję porozmawiać z mężem tamtej pani? Bo może było tak, że pani była zakochana, że może by nawet starała się znieść niedogodności, ale pan tylko się zgadzał, a jak mu kot się wyspać nie dał, to się zgadzać przestał. Dobrze jest, jeśli wszyscy domownicy CHCĄ kota. A pani przyjechała z koleżanką, nie z panem.
Stomachari pisze:Odniosę się do miauczenia. Myślę sobie, że przychodzenie, jak kot miauczy, jest niedydaktyczne. Wzmacniasz zachowanie, które większości ludzi daje się we znaki, a i Wam może zacząć przeszkadzać. Wpierw kot miauczy raz na 2 godz., potem może zacząć co 15 min. Uważam, że lepiej by było osłabiać to zachowanie. Nie chodzić, jak miauczy, tylko właśnie jak przestaje. Żeby była nagroda za zachowanie ciszy.
kicikici3 pisze:bo ja będę musiała wpisać że został zwrócony z adopcji po 3 dniach
kicikici3 pisze:Wiecie co, tak jestem już rozczarowana i wkurwiona, że i gotowa wziąć taxi i pojechać po niego , rano oczywiście .Bo jak wcześniej ktoś napisał, zasada jest taka, że jak ktoś chce kota oddać, to najlepiej od razu go zabierać . Przynajmniej im wówczas powiem na pożegnanie, parę gorzkich , cierpkich słów prawdy .
Niech sobie już nie szukają dorosłego kota, nie nadają się .Niech sobie wezmą kociaka od sąsiadki, co ma niekastrowaną kotkę . I tyle.
Gretta pisze:kicikici3 pisze:bo ja będę musiała wpisać że został zwrócony z adopcji po 3 dniach
po co?
zuza pisze:kicikici3 pisze:Wiecie co, tak jestem już rozczarowana i wkurwiona, że i gotowa wziąć taxi i pojechać po niego , rano oczywiście .Bo jak wcześniej ktoś napisał, zasada jest taka, że jak ktoś chce kota oddać, to najlepiej od razu go zabierać . Przynajmniej im wówczas powiem na pożegnanie, parę gorzkich , cierpkich słów prawdy .
Niech sobie już nie szukają dorosłego kota, nie nadają się .Niech sobie wezmą kociaka od sąsiadki, co ma niekastrowaną kotkę . I tyle.
Do zadnegos ie nie nadaja. Maly kot bedzie polowal na nogi w nocy i skakal po ludziach i dopiero nie da im spac.
Użytkownicy przeglądający ten dział: CatnipAnia i 52 gości