Następna rozprawa dotycząca Wojciecha.L 24.02.2014 o godz.12

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 26, 2013 16:34 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

mam nadzieje, że takie przypadki nie odwiodą sędziów od zasądzania oprawcom zwierząt kar więzienia
http://www.mmszczecin.pl/452366/2013/6/ ... egory=news
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Czw cze 27, 2013 9:41 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Już śmiga po facebooku fotka tego zwyrodnialca

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater skoro ktoś wkleił no więc myślę że spokojnie można tą fotkę udostpniać dalej
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Czw cze 27, 2013 10:42 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Zawsze to plus, że tak szybko wywalili go z uczelni i nie będzie "leczył" ludzi.

gpolomska pisze:Bo w Polsce jest takie prawo, że dopóki ktoś nie doprowadzi do czyjejś śmierci lub trwałego kalectwa, to na leczenie w zakładzie zamkniętym musi się zgodzić sam.

Nie, niezupełnie. Jeśli osoba chora zagraża własnemu życiu lub życiu (a nawet zdrowiu) innych, sąd może zadecydować o przymusowym leczeniu. Tylko że, jeśli chory nie wyraża zgody procedura jest długa, musi być powołanych kilku biegłych itd. Ale to nie jest niemożliwe.
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Czw cze 27, 2013 11:40 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

agusialublin pisze:Już śmiga po facebooku fotka tego zwyrodnialca

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater skoro ktoś wkleił no więc myślę że spokojnie można tą fotkę udostpniać dalej

Boże, aż żal tej fontanny :roll:
Widać nie tylko mentalnie jest w początkowym etapie rozwoju

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Czw cze 27, 2013 12:22 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Agulas74 pisze:Zawsze to plus, że tak szybko wywalili go z uczelni i nie będzie "leczył" ludzi.

gpolomska pisze:Bo w Polsce jest takie prawo, że dopóki ktoś nie doprowadzi do czyjejś śmierci lub trwałego kalectwa, to na leczenie w zakładzie zamkniętym musi się zgodzić sam.

Nie, niezupełnie. Jeśli osoba chora zagraża własnemu życiu lub życiu (a nawet zdrowiu) innych, sąd może zadecydować o przymusowym leczeniu. Tylko że, jeśli chory nie wyraża zgody procedura jest długa, musi być powołanych kilku biegłych itd. Ale to nie jest niemożliwe.

Sąd może... i tu jest właśnie problem, że zwykle nie robi, bo nie widzi pidstaw. Poza tym zanim dojdzie do sądu... kumpel policjant robi w prewencji od prawie 20 lat - niedawno zerwał sobie mięsień łapiąc w ostatniej chwili gościa wyskakującego przez okno (nie tak dawno jego brat i ojciec skutecznie popełnili samobójstwo); jedzie z delikwentem do psychiatryka, a tam lekarz odmawia przyjęcia, bo pacjent nie wyraża zgody; no to kumpel mówi, co i jak, a lekarz dalej nie, bo koleś pod wpływem alkoholu i to dlatego tak zrobił, a nie że psychiczny (ciekawa teza - pewnie pod wpływem każdy się chce zabić). Kilka tygodni później gościa już nikt nie zdążył złapać. To tyle na temat jak to u nas jest.
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Czw cze 27, 2013 13:50 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

No tak, lekarz się nie spisał, ale też tu nie było całej procedury sądowej. Jeśli jednak ktoś z bliskich wie, że np. ktoś ma ciężką depresję, to może próbować załatwiać przymusowe leczenie. Nieraz się udaje, co wiem od praktykującego psychiatry. Tylko niestety, to się ciągnie....
Obrazek

Agulas74

Post » Czw cze 27, 2013 13:56 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

To jest tak jak z dręczonymi zwierzakami - nawet jak jest umowa adopcyjna, to tak po prostu nie bardzo da się odebrać i trzeba nakazu sądu - tylko nieraz zanim sąd zdecyduje, to jest za późno. Niestety czasami pizostaje sobie tykko płakać z bezsilności.
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Czw cze 27, 2013 14:26 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Tak, wiem. Chodzi mi tylko o to,by nie wyciągnąć z tego wniosku: "Nie warto próbować, bo i tak się nie uda." Bo jednak, podkreślam, czasem się udaje. Jeśli nam zależy, to próbować trzeba.
Obrazek

Agulas74

Post » Czw cze 27, 2013 14:31 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Czy to jest potwierdzone na 100% że to on. Bo ja mam od samego początku(od założenia wątku) jego zdjecie ale z profilu i nie dam rady porównać.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw cze 27, 2013 14:37 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

CatAngel pisze:

Czy to jest potwierdzone na 100% że to on. Bo ja mam od samego początku(od założenia wątku) jego zdjecie ale z profilu i nie dam rady porównać.

taka fotka została umieszczona na fb, wczoraj też taką dostałam od innej osoby
czy pochodzi ona z tego samego źródła to nie wiem
Obrazek

agusialublin

Post » Czw cze 27, 2013 14:50 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

z tego samego, a źródło - moim zdaniem - pewne. Nie jestem oszołomem...
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Czw cze 27, 2013 14:57 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

halbina pisze:z tego samego, a źródło - moim zdaniem - pewne. Nie jestem oszołomem...

100 procent to on, na fb jedna dziewczyna potwierdziła
Obrazek

agusialublin

Post » Czw cze 27, 2013 14:58 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

agusialublin pisze:
halbina pisze:z tego samego, a źródło - moim zdaniem - pewne. Nie jestem oszołomem...

100 procent to on, na fb jedna dziewczyna potwierdziła
a kto pierwszy to nie wiem ale najważniejsze że fotka jest
Obrazek

agusialublin

Post » Czw cze 27, 2013 20:34 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Mara S pisze:

Boże, aż żal tej fontanny :roll:
Widać nie tylko mentalnie jest w początkowym etapie rozwoju

Fakt, ładny nie jest :mrgreen: I widac, nieskażony myślą. Jakis taki osiłek, sterydy siadły na mózg...

rysiowaasia

Od: Nie sty 30, 2011 17:47

Post » Czw cze 27, 2013 20:45 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

To, że cokolwiek jest na facebooku, nie znaczy, że można spokojnie to udostępniać. Facebook też należy do mediów.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

[poprzednia][następna]