Pakt Czarownic XXXII

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 02, 2012 18:30 Re: Pakt Czarownic XXXII

AYO pisze:NACZELNA :!: :1luvu:

Weź Siostro ustal jakąś szczególną nagrodę dla latającej Siostry Jasdor. Proszę :1luvu:
Nie tylko ja.
Weź ustal z góry jako naczelna, żeby nie miała nic do gadania. NO 8)

Bo my tu czarujem w najlepszym stylu :mrgreen:

Obrazek

Dla tak SZCZEGÓLNEJ CZAROWNICY jak JASDOR aż trudno ustalić nagrodę...wszyscy jesteśmy przy niej tacy "maluccy". Trudno zmierzyć ile zrobiła a jeszcze trudniej ile przed nią. Ponieważ krzewi szlachetną ideę pomocy czworonogom na taka skalę, nic od nas nie chce broniąc się zawzięcie (bo zażarcie nie chce bo niezbyt lubi żarcie i już) przy czym reprezentuje najlepszą z najlepszych odmian Czarownicy - zastanawiam się od kilku tygodni poważnie czy nie wspomóc na jakiś określony czas jej działalności.... 8)

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Sob cze 02, 2012 18:43 Re: Pakt Czarownic XXXII

No :idea:
O to-to :idea:

Tylko tak, żeby nie miała wyjścia i musiała przyjąć. 8)
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Sob cze 02, 2012 18:45 Re: Pakt Czarownic XXXII

AYO pisze:No :idea:
O to-to :idea:

Tylko tak, żeby nie miała wyjścia i musiała przyjąć. 8)

Sie walnie uchwałę a jak wiadomo - z uchwałami to lepiej nie wojować :wink:

Asia_Siunia

Post » Sob cze 02, 2012 18:47 Re: Pakt Czarownic XXXII

wlasnie!
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Sob cze 02, 2012 18:49 Re: Pakt Czarownic XXXII

DZYŃ

Jest trzecia strażniczka czyli Vill. :1luvu:

Czyli PRZYKLEPANE :piwa: :mrgreen:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Sob cze 02, 2012 18:57 Re: Pakt Czarownic XXXII

AYO pisze:DZYŃ

A więc :!: :!: :!:

W trybie pilnym Władze Paktu ustaliły, iż pozostała kwota ze Skarpety zostaje przelana na konto jasdor :ok:

odwołań się nie przewiduje...

Asia_Siunia

Post » Sob cze 02, 2012 19:05 Re: Pakt Czarownic XXXII

:piwa: :piwa: :piwa:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Sob cze 02, 2012 19:20 Re: Pakt Czarownic XXXII

Asia_Siunia pisze:Kuwa...kuwa...kuwa :!: :!: :!:

Chciałam zrobić "czarne" pranie - delikatne. Nawrzucałam więc w pralkę m.in. czarne gatki, staniki, sweterek ażurowy, spodnie eleganckie, bluzki. dziecię moje zobaczywszy że wrzucam czarne przyniosło czarne bryczesy (ze względu na zamszowe wstawki piorę je zawsze z delikatnymi). Wyciągam po 2 godzinach uchachana pranie i...mina mi zrzedła. Moje mądre dziecko nie wyjęło z kieszeni przysmaczków dla konia i kuwa, kuwa, kuwa wszystko mam uje.... :evil: :evil: :evil:

...przypomnialo mi sie jak zrobilam pranie wrzuciwszy skarpety TZa i nie przegladalam ich zanadto. Okazalo sie ze skarpety byly uje....ne od zwirku z podlogi ktory sie roztarl na wiekszosci moich czarnych ciuchow. Osz jak ja klelam...

Najszczesliwsza, ja to znam bardzo dobrze - egzystuje od roku na systemie pudel, koszykow, pudelecek i pakuneckow. Kawalek mebloscianki jaki tu byl sluzy gabarytowo raczej mlodej osobie sztuk jeden a nie dwojgu doroslych z bogatym doswiadczeniem zyciowym i bagazem tudziez. Koty mi szczaly wszedzie i znam ten bol, ostatnio zaczal znow Glusiek i jest po prostu sajgon :(
Oprocz tablica.pl sprawdz jeszcze graty z chaty, szerloka, gumtree. Ewentualnie jakies komisy w okolicy, czasami w opiece spolecznej mozna zglosic zapotrzebowanie na jakis mebel bo ludzie oddaja.

Na Slasku kijowo z tym oddawaniem mebli - w Krakowie co i rusz jakies akcje, wymiany itp. Dziwne to. Tutaj ludzie wola wywalic kolo smietnika dobry mebel niz sie go pozbyc, ktos chce se wezmie - ale nie zawsze ten kto bierze potrzebuje tylko np bierze na podpalke. Taka specyfika regionu.

Co do pralki - sprobuj to co poradzila Ci Asia. Ewentualnie wlej cala butelke octu do komory na rposzek i na puste pranie (lub jak bedzeisz firanki prac) pusc na jeden raz. I tez rozgladaj sie po gumtree i inkszych portalach czasem ktos cos oddaje albo sprzedaje za smieszne pieniadze dobry sprzet. Na pewno cos znajdziesz tylko musisz systematycznie i upierdliwie szukac. NIE PODDAWAJ SIE. Pomysl sobie tak - zawsze moze byc gorzej :!: Co by bylo jakbys wogole pralki nie miala? Albo miala taka stara Franie? To by byl sajgon dopiero...

Asia_Siunia pisze:

W trybie pilnym Władze Paktu ustaliły, iż pozostała kwota ze Skarpety zostaje przelana na konto jasdor :ok:

I BARDZO KUZWA DOBRZE! Siostra Naczelna jak cos powie tak ma byc i jak tylko jasdor zaczniesz cos miauczec ze nie halo to OBERWIESZ miotla od nas wszystkich, jak na osiemnastce :twisted: tylko ze my takie cwane jestesmy ze nie bdziemy lac osiemnascie razy ino tyle ile masz w dowodzie, o.
Jasdor przeslij mi na pw swoj rozmiar spodni tzn pas i ile w pasie masz. Dostalam od kolezanki spodnie i koszulki (na zasadzie "schudlas wiec ci dam" ale sie dzioucha przeliczyla z tym moim schudnieciem :twisted: ) - leza mi w szafce miejsce zajmuja i wkurzaja mnie bardzo, nie mam komu dac a zes ty drobniutka i zgrabniutka czarownica to moze Ci spasuja. Ino mi napisz te wymiary to je zmierze wczesniej czy sie nadadza. Acha i adres tez mi napisz ok? Z gory dziekuje :)

Dzisiejszy dzien wolny przelenilam totalnie, pospalam, poczytalam i jestem normalnie rozleniwiona. Zimno cos, gardlo mnie drapie od srodka wiec bez szalu. TZ zrobil boski obiad (ciapraka slaska mniam), posprzatal wczoraj w domu nawet - uwaga! - wyczesal dywan z kociej siersci 8O i zrobil to tak dokladnie ze jestem pod totalnym wrazeniem. I szafke mi naprawil wiec zaraz pojde pranie zdjac ze strychu i wreszcie ciuchy poukladam jak trzeba i zaden ogon mi tam nie zafurga swoimi klakami :twisted:

Jutro do roboty na 11 godzin, wyjde z domu przed 8 rano a wroce po 22. Zanim dojade do Katowic i z powrotem (a jest niedziela) to tak bedzie. Mam ksiazke o polskich dzieciach na Syberii po wojnie, gruba, duza i ciekawa wiec powinnam ja w autobusie szybko przeczytac.
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Sob cze 02, 2012 20:01 Re: Pakt Czarownic XXXII

Asia_Siunia pisze:
AYO pisze:DZYŃ

Super :ok: :ok:

Jasdorku.
Przypomnę.
Odwołań się nie przewiduje.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Sob cze 02, 2012 20:49 Re: Pakt Czarownic XXXII

niee przewiduje sie!
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Sob cze 02, 2012 21:08 Re: Pakt Czarownic XXXII

villemo5 pisze:niee przewiduje sie!

Zdecydowanie NIE :ok:

Asia_Siunia

Post » Sob cze 02, 2012 21:54 Re: Pakt Czarownic XXXII

Asia_Siunia pisze:W trybie pilnym Władze Paktu ustaliły, iż pozostała kwota ze Skarpety zostaje przelana na konto jasdor :ok:

odwołań się nie przewiduje..

SUPER :!:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Nie cze 03, 2012 15:09 Re: Pakt Czarownic XXXII

Siostro AYO, dzięki za kontakt, skorzystam, gdy będę następnym razem w Gdańsku.
Wieża /kościoła/ św. Jana - to miałam na myśli;] Moje miejsce pracy na wakacje. Widoki super, ale pizga niemiłosiernie. Wróciłam chora (poprzednio też) i nie mam siły się ogarnąć. Jestem jak rozdeptana glizda. Wczoraj doczytywałam wątek, a dzisiaj już nie pamiętam, co się działo;] Oprócz finansowego zgwałcenia Jasdor - dla jej dobra ;)

Se będę tu siedzieć cicho i podczytywać, bo oprócz tego, że zamulona, to jakaś wredna dziś jestem;]
ObrazekObrazek

Hikiko

Od: Sob paź 30, 2010 22:27

Post » Nie cze 03, 2012 15:25 Re: Pakt Czarownic XXXII

Człowiek se umrze na 16 godzin (tyle spałam od 17tej dnia wczorajszego), to już uknują coś za plecami .
I nie wiem, po co te laury i zachwyty nad moja osobą. Proszę więcej nie pisać :twisted: . Nie robię tego sama, bo wespół z drugą wariatką, a znam wiele osób, ktore bardziej ode mnie poświęcają się zwierzakom i nikt nawet ich nie pochwali. To, że bardziej od innych wywnętrzam się medialnie, wcale nie znaczy, że robię tak dużo :oops:
Domkami dla zwierzaków pewnie, że się pochwale, bo to moja osobista satysfakcja :wink:
Najgorsze, że mamy teraz tylko 1 auto (moje), bo drugie po ostatniej podróży jeszcze w warsztacie :|

Hikiko - a co Ty tam na tej wieży ? Za księżniczkę robisz?

PS. w pasie mam 63 cm - to tak informacyjnie dla Sol. :mrgreen:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Nie cze 03, 2012 16:49 Re: Pakt Czarownic XXXII

We wieży robię za kierownika prac konserwatorskich, teoretycznie, bo nie bardzo mam kim kierować jeszcze. Na księżniczkę się absolutnie nie nadaję, oczy kaprawe, glut u nosa i szata plugawa.

63 w talii, ładnie, też mam czasem takie osiągi, jak mnie robota i stres przycisną. Niestety mam tylko ciuchy, z których "wyrosłam", więc nie podeśle w ramach pomocy. Jadę na ostatnich spodniach i butach. Mam jeszcze zestaw letni, prawie nienoszony, ale kurde, jakoś lata nie widać;/ Jak tak dalej pójdzie, to będę podeszwy sznurówkami do stóp przywiązywać :evil:
ObrazekObrazek

Hikiko

Od: Sob paź 30, 2010 22:27

[poprzednia][następna]