S.K.Niekochane XIX-zapraszamy na bazarek do naszego marketu

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt lut 10, 2012 21:11 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

ja też się jutro doturlam 8)
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Pt lut 10, 2012 21:23 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

tangerine1 pisze:ja też się jutro doturlam 8)
super :1luvu:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Pt lut 10, 2012 21:43 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

TanundA, pewnie nie powiem nic nowego ale jestem pod ciagłym wrażeniem twoich zdjęć :1luvu:
Koty wyglądają na nich przepięknie, każdy tak wyjątkowo, te spojrzenia, kolory, po prostu cudnie! A kraty tylko dodają charakteru tym zdjęciom, jeśli wiesz o co mi chodzi :)
Boskie, nie moge się napatrzeć :D

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Pt lut 10, 2012 22:21 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

sisay pisze:TanundA, pewnie nie powiem nic nowego ale jestem pod ciagłym wrażeniem twoich zdjęć :1luvu:
Koty wyglądają na nich przepięknie, każdy tak wyjątkowo, te spojrzenia, kolory, po prostu cudnie! A kraty tylko dodają charakteru tym zdjęciom, jeśli wiesz o co mi chodzi :)
Boskie, nie moge się napatrzeć :D
Sisay zawstydzasz mnie :oops: to bardzo miłe tym bardziej, że nie każdy rozumie sposób mojego przekazu i ta zajawkę gdzie zdjęcia często nie nadają się na ogłoszenia, lubię artystyczny nieład, niesymetryczność, profil zbliżony, coś innego więc tym bardziej mi miło :P :P
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Sob lut 11, 2012 11:45 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Lidka pisze:Tylko te zdjęcia takie dziwne. Pewnie Tania za bardzo się stara i za dużo przetwarza:)
bettysolo pisze:Czemu Lidziu dziwne ? ;)
Mnie wydają się takie artystycznie piękne :)
TanundA pisze:fakt podchodzę do tych zdjęć chyba mniej standardowo tak jak to ujęła Bettysolo :ok:

A oglądałyście na tym samym monitorze? 8-) Bo jak nie, to każda z Was widzi coś innego. I dlatego pierwszym krokiem przy obróbce zdjęć jest kalibracja (Korciaczki pewnie to fachowo objaśnią :) )
Obrazek

Mumino

Od: Śro lis 23, 2011 15:19

Post » Sob lut 11, 2012 12:40 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Witajcie. To znowu ja z relacją kocich filigi figla i Oziego. Tak więc zamykanie drzwi na noc niestety pomoglo nam sie wyspac przez tydzien bo Ozi rozkminil jak te drzwi otworzyć ;) Skacze,wiesza sie na klamce i juz - tak wiec niestety nic sie nie zmienilo i kocie szalenstwo trwa. Do tego niestety odkrywamy coraz wiecej obsikanych miejsc- teraz to okazal sie odkurzacz - zauwazylismy ,ze sikają oboje i Figiel i Ozi. Najgorzej jak przychodzą goscie to niestety chlopaki zaraz chca oznaczyc ich rzeczy i sikaja na torby,buty i torebki ;/ nie wiem jak ich tego oduczyc,probowalismy rozne zwirki,podloza - ale do kuwety rowniez normalnie sie zalatwiają wiec nie wiem czy to jest ich znaczenie terenu czy co.Chłopaki leją sie tak 10 razy dziennie - ale w niegrozny sposob wiec juz nawet na to reagujemy . Głupio mi sie Wam tak wcinac w wątek,ale nie mam gdzie tego napisać. Probowalismy przyciskanie do ziemii,syczenie,piszczenie,niereagowanie i poki co - nie działa :( Chyba zostaja nam te krople Bacha,mam nadzieje,ze pomogą one tez na sikanie...
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

Od: Pon sty 02, 2012 13:10

Post » Sob lut 11, 2012 13:26 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

bardzo sie ciesze ,ze jestescie tam teraz i czekam na relacje po

Madleine cos trzeba zrobić
pisz tu, chocby 10 razy dziennie, gdzie masz pisac jak nie tu
a sikanie kotów potrafi bardzo dokuczyc, cos trzeba z tym zrobić koniecznie
Klamke mozna zamienic na okrągłą i juz kot nie otworzy
a sikanie to wiekszy problem

Napisze co ja bym zrobiła na waszym miejscu
Zbadałabym mocz, czhy nie ma jakis infekcji, które moga powodowac posikiwanie-choc tu watpie ,że bedą
Jeśli by się dało ograniczyłabym przestrzen im do malego pokoju z kuwetami przynajmniej trzema, jedna bez niczego
Bardzo mocno wymylabym zsiurane miejsca, spruszyła czyms i przykryla np folia malarską
no i pomyslałabym właśnie o kroplach Bacha
Madleine nie miej obaw przed pisaniem tu o swoich z nimi problemach, na prawde zrozumiemy, będziemy podpowiadac, razem moze cos wymyslać
Ja mam teraz sikajacego Sowę tez poza kuweta, ale odkrylam ze chętnie sika na wykładziny dywanowej kawałki, wiec tnę ją na paski i daje na płaski podklad plastkikowy.dokładnie na taka podstawke na bury z plastkiku. i przynajmniej mam nad tym kontrolę
a juz widze ,że powoli zaczyna sikac do pustej kuwety
w najgorszym przypadku będziemy szukać im domu wychodzacego razem

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Sob lut 11, 2012 15:17 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

...dzis w schronisku

nie pojawił się żaden domek ani goście, także nei przybyło ani jednego kociaka, część zapewne spowodowana mrozami

:arrow: na kwarantannie bez zmian
-u Dominusa bez poprawy
-Ultra dziczy, syczy, posikała się ze strachu gdy próbowałam ją pogłaskać, nie je za wiele, martwi mnie to :(

:arrow: Klatkowce wygłaskane:
-Blu na rękach buczy i marudzi, w klatce jest przekochana
-Kreska na rękach poza klatką czuje się niepewnie, rozgląda się wokoło i nie chce usiedzieć na kolankach
-Andzia została dziś wygłaskana, dalej jest wystraszona lecz okazuje się, że jest miziakiem wprawdzie biernym jak na razie, ale mruczała głośno i wystawiała łepek do głaskania,delikatnie barankowała :P
-dzikuski mamy Pandory czyli Kumala, Merlot i Coppola nie miały dziś wyboru i wylądowały na kolankach. Sprawiało im to dużą przyjemność, co niektóre mruczały, z początku dziczyły i były wystraszone i bezruchu. potem już wyluzowały :P
-nowy kocurek Korn jest marudą, buczy na rękach i nie przepada za innymi kotami, jednak można nim tarmosić, buczy ale łapką nie pacnie :)
-Zappa duży mruczek lecz troszkę wychudzony, proludzki, lubi przebywać na rękach, mruczy momentalnie, zaciekawiony innymi kotami, nie syczy
-panna Monroe marudziła, że w klatce siedzi, te rany na szyi i za uchem są nieciekawe..
Karla i Anabella oeaz Memnon bez zmian

Na kociarni także podobnie, Dusia krzykiem próbowała zwrócić na siebie uwagę, gdy została wygłaskana zaczęla buczeć, że za długo :roll: Kuba i Katrina drzemały, Leoś bardziej zainteresowany naszymi odwiedzinami :P
Na wybiegu mroźno lecz słońce umilało pobyt na powietrzu, kociaki bez zmian
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Sob lut 11, 2012 15:28 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

A ja nie zdołałam się doturlać do schronu :oops:
Tania a jak to uszko Karli, dostała coś?
:ok: za kociaste

Madleine są takie odstraszacze w sprayu dla kotów przeciw sikaniu drapaniu itd, ale nie wiem czy u Was się to sprawdzi, skoro leją wszędzie :?
no i nie rozwiąże to problemu dlaczego sikają
przy okazji chciałam spytać o skuteczny preparat likwidujący zapach siuśków, miałam taki kiedyś ale zapomniałam jak się nazywał, ktoś może jakiś polecić?
mój Chmur miewa focha jak w kuwetach jest pełno i czasem leje w kącie, z którego siuśki spływają mi pod kanapę
ciężko to miejsce doprać :evil:
Obrazek
Moje czarne Słoneczka

Każdy kot zasługuje na dobrego człowieka.
Nie każdy człowiek zasługuje na jakiegokolwiek kota.
Maciuś 10.12.2010.[*] Nigdy Cię nie zapomnę...

puskas

Od: Pon mar 01, 2010 16:14

Post » Sob lut 11, 2012 17:03 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

co niektóre zdjęcia z dzisiejszego dnia wolontariackiego:

ObrazekObrazek
Dominus - tak obecnie wygląda biedaczek oraz przestraszona, dzikawa Ultra

ObrazekObrazek
Merlot i Coppola, które przestają dziczeć

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazek
od lewej:
Katrina, Forest, Rosita z Kijafą, Rosita
Karios, Anda, Kares, Irina
dla porównania: Czarna, Karios i Anda :P oraz Kijafa

oraz nowy towarzysz :mrgreen:
Obrazek

całość tutaj -----------------> https://picasaweb.google.com/1002008626 ... directlink
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Sob lut 11, 2012 17:05 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

A ja nie zdołałam się doturlać do schronu :oops:
Tania a jak to uszko Karli, dostała coś?
szkoda, że Cię nie było
uszko raczej bez zmian, niestety nie wiem czy coś dostała, ale zapewne tak bo to niefajnie wygląda :? :oops:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Sob lut 11, 2012 18:05 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Obrazek

:ryk: :ryk: :ryk:
chyba padnę jaka klucha
super to zdjęcie wyszło :ok:
reszta tez piękna rzecz jasna :mrgreen:
Obrazek
Moje czarne Słoneczka

Każdy kot zasługuje na dobrego człowieka.
Nie każdy człowiek zasługuje na jakiegokolwiek kota.
Maciuś 10.12.2010.[*] Nigdy Cię nie zapomnę...

puskas

Od: Pon mar 01, 2010 16:14

Post » Sob lut 11, 2012 18:27 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

TanundA pisze:ObrazekObrazek
Merlot i Coppola, które przestają dziczeć

Największego dzika struga Merlotka, ale przy tym jest najkochańsza, taka najbardziej rozbrajająca. Wyglądem przypomina cudną Lusię, która była w schronisku rok temu.
Najwięcej do zakomunikowania łapkami miała Coppola, szybko jej jednak przeszło i na koniec była juz całkiem spokojna.
Najmilsza wydaje się być Kumala, choć na początku wydawała się tą najgroźniejszą. Ona jako pierwsza dała po sobie poznać, że jej się podoba, kiedy reszta jeszcze uparcie się kamuflowała. Nawet nadstawiała trochę główkę do głaskania, a potem zasnęła na kolanach. Nie ma jej na zdjęciach Tani, ale to ta pingwinka z małą 'strzałką' na nosie.
Jest jeszcze pingwinkowa mama, bura z białym Pandora. Chyba najbardziej z całej rodzinki oswojona, co nie znaczy, że bardziej przylepna od córek. Jak narazie - ludzi nie szczególnie lubi, lubi za to na nich fuczeć. Ale widok ręki nie budzi u niej tyle strachu co u pingwinek, zdaje się być bardziej zaznajomiona z człowiekiem.
Do samego końca cała czwórka jednomyślnie trwała w postanowieniu niemruczenia;-)
Bardzo fajne z nich koty. Strasznie je polubiłyśmy:-) W ogóle nieufne i wycofane koty mają w sobie coś takiego magicznego.

--
Rosita jest niemożliwie śmieszna... Po prostu kot-kula :mrgreen:
Kijafa też coś zaczyna małą kulkę przypominać;-)

Bardzo żal i szkoda Dominusa i Ultry.....
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Sob lut 11, 2012 19:08 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

puskas pisze:
Madleine są takie odstraszacze w sprayu dla kotów przeciw sikaniu drapaniu itd, ale nie wiem czy u Was się to sprawdzi, skoro leją wszędzie :?

Mamy taki odstraszacz ,ale nie pomaga. One sikają tak poprostu,tu do zlewu,tu na szafe,tu na sciane,do wiadra,na odkurzacz,torbe - podłoże nie ma znaczenie - i sikają na stojaco z podniesionym ogonem i ten mocz leci tak poziomo - zupelnie inaczej niz do kuwety. No i smrodek potem potworny ;)
Zmiana klamki to dobry pomysl:) tyle,ze i tak po zastanowieniu to zamykanie drzwi na dluzsza mete nie ma sensu bo po 1 w lato to sie udusimy w nocy ,a po 2 jak bedzie dziecko za kilka miesiecy to trzeba jednak nasluchiwać czy nie placze ;) :) One jak nie szaleja ( tzn Ozi tak nie szaleje tylko figlarz Figiel) to są przekochane,przytulają sie,przychodzą miziać dlatego tym bardziej te zwlaszcza Figla skrajne zachowania mnie dziwią.
W pon sprobujemy zamowic te krople Bacha - mam nadzieje,ze pomogą bo naprawde uwielbiamy te psotniki,ale jest ciezko z cierpliwoscia czasami :oops: :oops:
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

Od: Pon sty 02, 2012 13:10

Post » Sob lut 11, 2012 20:35 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Chętnie zostanę domkiem dla ślepaczka, Tuljana.Umówiłam się z sisay na to, że przyjadę do niej, z moim śleputkiem, Edaskiem i sprawdzimy go na kocury.Jak go nie zda, to niestety, muszę dbać, przede wszystkim, o bezpieczeństwo moich zwierzaków.Dzwoniłam do Marty, wyjaśniłam jej, praktycznie wszystko.Jak będzie ok, to wtedy tutaj napiszę, o sobie, więcej i wkleję linki na dogo, do wątków moich piesków i co tylko chcecie.

Syla65

Od: Pt sie 12, 2011 13:59

[poprzednia][następna]