DT Smarti 7-domku dla Fila -gdzie jesteś ?!?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 23, 2011 3:14 Re: DT Smarti 7- dwa świetne domki dla Promyka !!

I wiekszość już zaczipowana, zapomoniałaś Marzenia wspomnieć :ok: :ok: Oprócz Trójmiejskich, ale dla nich było za wcześnie, więc wrócimy z panią dr w grudniu :ok: :ok:

Faktycznie wszyscy super! Promyś dusza towarzystwa :lol: Dzieciaki Coffi z dnia na dzień fajniejsze :ok: :ok: Reszta Szczytniaków lux :ok: :ok: Ciumol-miłośniczka-mężczyzn lux :ok: :ok: Tylko PostPaluchy na teraz po żał się boże, ale będzie dobrze :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Śro lis 23, 2011 9:14 Re: DT Smarti 7- dwa świetne domki dla Promyka !!

Cześć!
Czy my jedziemy dziś tylko do Wołomina, czy do Ząbek też?
Pytam, bo znalazłam w centrum kilka fajnych hosteli, ale nie w każdym jest całodobowa recepcja, więc nie wiem, w którym robić rezerwację pokoju.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro lis 23, 2011 9:30 Re: DT Smarti 7- dwa świetne domki dla Promyka !!

Erin pisze:Cześć!
Czy my jedziemy dziś tylko do Wołomina, czy do Ząbek też?

tylko do Wołomina.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro lis 23, 2011 9:38 Re: DT Smarti 7- dwa świetne domki dla Promyka !!

alareipan pisze:I wiekszość już zaczipowana, zapomoniałaś Marzenia wspomnieć :ok: :ok:

Nie zapomniałam - nie było mnie przy tym więc jak mogłam zapomnieć?

alareipan pisze:Ciumol-miłośniczka-mężczyzn lux :ok: :ok:

Hm... ja się bardzo martwię o Ciumcię. To 1/3 kota który jeszcze dwa miesiące temu właził mi na kark, aby sobie poleżeć. Teraz wygląda biednie - chuda, skórka i kości. Dla mnie Ciumcia wymaga pilnie domu i człowieka w większości czasu - analizując jej sytuację i kiedy i w jakich okolicznościach podupadła na zdrowiu jestem przekonana o psychicznym podłożu tych chorób. Temu kotu po prostu siadła psychika i brutalnie pisząc- ona nie ma dla kogo żyć.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Śro lis 23, 2011 10:56 Re: DT Smarti 7- dwa świetne domki dla Promyka !!

Mała Czarna :)
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Śro lis 23, 2011 10:57 Re: DT Smarti 7- dwa świetne domki dla Promyka !!

W zasadzie odpowiedź dobra :ryk:
Mała vel Czarnula z Szarańczy, w domu od sierpnia. Pani wrzuciła na DT Smarti na FB :)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro lis 23, 2011 11:00 Re: DT Smarti 7- dwa świetne domki dla Promyka !!

Szalony Kot pisze:W zasadzie odpowiedź dobra :ryk:
Mała vel Czarnula z Szarańczy, w domu od sierpnia. Pani wrzuciła na DT Smarti na FB :)

wiem bo to moja Koleżanka i za moją sprawa Mała trafiła na Bemowo :)
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Śro lis 23, 2011 11:29 Re: DT Smarti 7- dwa świetne domki dla Promyka !!

Marzenia11 pisze:

Hm... ja się bardzo martwię o Ciumcię. To 1/3 kota który jeszcze dwa miesiące temu właził mi na kark, aby sobie poleżeć. Teraz wygląda biednie - chuda, skórka i kości. Dla mnie Ciumcia wymaga pilnie domu i człowieka w większości czasu - analizując jej sytuację i kiedy i w jakich okolicznościach podupadła na zdrowiu jestem przekonana o psychicznym podłożu tych chorób. Temu kotu po prostu siadła psychika i brutalnie pisząc- ona nie ma dla kogo żyć.

A co jej jest? Miała testy jakieś robione? :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro lis 23, 2011 11:42 Re: DT Smarti 7- dwa świetne domki dla Promyka !!

Gibutkowa pisze:
Marzenia11 pisze:

A co jej jest? Miała testy jakieś robione? :roll:

Ma zapalenie nerek i dodatkowo się przeziębiła. smarti gdzieś o tym pisała. Jest już od długiego czasu pod regularną opieką Neski ale jest bardzo trudnym domowym pacjentem - wczoraj widziałam próbę podania kroplówki. :roll:

Marzenia11

Post » Śro lis 23, 2011 12:00 Re: DT Smarti 7- dwa świetne domki dla Promyka !!

EdytaB_a pisze:
Szalony Kot pisze:W zasadzie odpowiedź dobra :ryk:

wiem bo to moja Koleżanka i za moją sprawa Mała trafiła na Bemowo :)

Ejjj, to podpowiedź miałaś :>

Słuchajcie, jest olbrzymia szansa. Dzięki Adamowi mamy 100 złotych (w bonie) do wydania na reklamę na FB.
Ja poruszyłam moje kontakty i centrala facebookowa zrobi nam reklamę taniej, po kosztach i w ogóle mega okazja.
Sama na początku grudnia dorzucę drugą stówkę i rozchulamy nasz fanpage :)
Mam nadzieję, że skorzystają na tym też Paluszki, które mogę tam gościnnie udostępniać za pozwoleniem dziewczyn.
Jeśli ktoś chce dorzucić jakieś środki na to - to byłoby bardzo miło, wszystko pójdzie w reklamę na FB i dzięki temu więcej kotków (mam nadzieję) znajdzie domy.

Szalony Kot

Post » Śro lis 23, 2011 12:23 Re: DT Smarti 7- dwa świetne domki dla Promyka !!

Kocie-Swietny pomysł-dziękujmy , :D
wytłumacz proszę niefejsbuczkowej, na czym miałoby to polegać i jakie są możliwości?

wczorajsze czipowanie z chwilowym odpoczynkiem po nim skończyliśmy o 3-ciej w nocy.

Czipowanie,oglądanie kotków,podanie zastrzyków (ufff.. :D ),przegląd świeżych chorych..

jestem pod wielkim wrażeniem wiedzy p.doktor i dziękuję Alareipan za genialny pomysł przywiezienia Jej.

...I najsmutniejsza wiadomość :Burania wraca :(

ja odsypiałam a u Pana,jak się okazuje trwał horror..Burania najpierw chodziła za Panem jak piesek,zjadła ,żlicznie się załatwiła, a po zgaszeniu swiatła zaczęła płakać,płakać coraz bardziej...
Pan nosił ją na rękach,tulił do snu a kicia po chwilowym uspokojeniu znowu zaczynała zawodzić.
biegała od drzwi do okna i tak w kółko.
Sąsiedzi przyszli-kazali Panu "uspokoić dziecko",
potem wezwali ochronę że niby Pan znęca się nad dzieckiem...

nie wiem za kim tak bardzo tęskni Burania-schlebiam sobie że za mną ale jednak chyba tak nie jest...tęskni pewnie za Kulką-oby tylko nie tęskniła za Promysiem :roll:

Pan szlochając rozmawiał ze mną-nie chce aby cierpiała a już tak bardzo ją pokochał...nie ma wyjścia-Burania musi wrócić i na razie musi zostać tu i zapomnieć o swojej "traumie" cudownego domku,który jej znalazłyśmy..
na prawdę-mój TŻ poznał Pana i wszystcy jesteśmy pod wrażeniem jakim świetnym byłby dla niej domkiem,ale niestety ona wybrała inaczej...

czy ktoś może mi doradzić co powinnam jej teraz podawać na wzmocnienie i uspokojenie serduszka...żeby się nie rozłożyła bo aż się boje...cały czas pamiętam Trisię i jej tragiczną historię....
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro lis 23, 2011 12:28 Re: DT Smarti 7- dwa świetne domki dla Promyka !!

Ojej :( Pierwszy raz się spotykam z taką rozpaczą.
Biedna Burania i biedny Pan :(

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro lis 23, 2011 13:06 Re: DT Smarti 7- dwa świetne domki dla Promyka !!

smarti - ona na szczęscie długo tam nie była (to ją różni z Trisią), więc moze po prostu beta-glukan w większej, leczniczej dawce i z witamin to wszystko. Plus feliway?
Natomiast sama się od kilku godzin zastanawiam co i jak teraz począć. Po jakim czasie można kota zwróconego z adopcji znów wyadoptować?
Nie wiem, bo nie mam takich doświadczeń w ogóle. I na szczęście.

Marzenia11

Post » Śro lis 23, 2011 13:10 Re: DT Smarti 7- dwa świetne domki dla Promyka !!

Ale nawoływanie w nowym miejscu to normalna rzecz.
Kot będzie nawoływał, można mu na szybko zaordynować obróżkę uspokajającą, ale ogólnie wołanie jest normalne.

Pierwsze noce w takich sytuacjach po prostu bywają trudne. Ale to się uspokaja z czasem.
Na miejscu Waszym i Pana poprosiłabym sąsiadów o 1-2 dni wyrozumiałości.
I dopiero jeśli potem nie minie, to interwencja.

Szalony Kot

[poprzednia][następna]