KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 03, 2011 13:29 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Dorota Wojciechowska pisze:A jak frytka znosi spotkania z innymi kotami.
Wiemy ze to ją stresuje i się boi 8O może to powodować wymioty stresowe :cry:

no wiem, kurcze u nas siedziała w innym pokoju, teraz go okupuje Tolka niegrzeczna. Boi się bidusia, a taka fajna kicia

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Czw mar 03, 2011 13:51 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Filomen pisze:Marta - serdeczne podziękowania dla pani Kasi jak zwykle :D
cieszę się, że kicia z Chrobrego ma sie dobrze, pani taka weterynaryjnie nie zorientowana za bardzo

a ta Mea po sterylce to widzę ze modelka do zdjęć :-)
czy ktoś ma dostęp do apteki homeopatycznej ? mozna jej podac na glisty lek albo poczekamy jeszcze kilka dni i podamy cestal, bo uwaga - kotka ma glisty

Wiesiu dzieuję bardzo, mam nadzieję, ze badania wyjda dobrze tylko co z jedzeniem kurcze blade na zdrowej częsci znowu Frytka zacznie wymiotować, musi szybko znaleleźć dom, taka śliczna tygrysia

A kto ma glisty Mea?
A jak ktores ma to trzeba odrobaczyc tabl. dla kotow jest dosc duzy wybor a po co jakas hoemopatia, wiem cos na ten temat bo odczulalam Benka lekami homoepatycznymi, nie wiem czy na robaki takie cos jest, a jesli tak to leczenie tymi lekami trwa miesiacami to nie dziala tak jak inne leki od zaraz.
Ewa czy dowiedzialas sie o antybiotyku dla koteczki po steryl. bo jesli przy zabiegu dostala szotapen, to przez kolejne 2 dni tolfine ktora dostala a w trzecim dniu znow powtorzyc szotapen czyli dzis a nie ma.
Czy Belmondo bedzie mial powtorzona szczepionke Biokan bo 2 tyg. tylko sie mignie :)
Bo podobno cos tam sie wychodowalo :(
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Czw mar 03, 2011 14:42 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Jadziu
odrobacza się Cina 30 CH. podaje się 3 kulki przez 3 dni
oczywiście potem Mea dostanie cestal ale na razie nie chcę jej truć takim środkiem po zabiegu, antybiotyk po sterylce podaje dr Skolik jednorazowo i nie podaje więcej, pani Monika w ogóle nie podaje. Ale zadzwonię i się upewnię.

o Biocanie pamiętam - Ajax i Belmondo

dzwoniłam do Lupusa, Frytka ma nieznacznie podniesioną kreatyninę 2,5 oraz eonzynofile, co wskazuje, że jeszcze moze mieć robaki albo alergię. Pani dr Edyta sugeruje odrobaczenie ponowne.

Filomen

Post » Czw mar 03, 2011 18:28 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

A oto moja tymczasowa Lusia :D Sliczna dziewczyna i super grzeczna, choć..... dzis znowu mi uciekła z klatki 8) tym razem nie weszła sobie na pólke z ksiązkami, która stoi obok klatki tylko zeskoczyła na podłogę :?

Obrazek...Obrazek...
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Czw mar 03, 2011 19:21 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Filomen pisze:a ta Mea po sterylce to widzę ze modelka do zdjęć :-)

Dorotka dała na imię kici Mia :D Mia czyli koteczka która jest u nas po sterylce schroniskowa :) Mea już jakaś niedawno była chyba jakaś sterylkowa od Jadzi, więc żeby nam się nie myliło :wink:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw mar 03, 2011 19:22 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Iweta pisze:A oto moja tymczasowa Lusia :D Sliczna dziewczyna i super grzeczna, choć..... dzis znowu mi uciekła z klatki 8) tym razem nie weszła sobie na pólke z ksiązkami, która stoi obok klatki tylko zeskoczyła na podłogę :?

Obrazek...Obrazek...

Faktycznie śliczna dziewczynka :D z cudnym żabocikiem :)

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw mar 03, 2011 19:53 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

terenia1 pisze:
Iweta pisze:A oto moja tymczasowa Lusia :D Sliczna dziewczyna i super grzeczna, choć..... dzis znowu mi uciekła z klatki 8) tym razem nie weszła sobie na pólke z ksiązkami, która stoi obok klatki tylko zeskoczyła na podłogę :?

Obrazek...Obrazek...

Faktycznie śliczna dziewczynka :D z cudnym żabocikiem :)

Jaka Ładna :kotek: wygląda na prawdziwą kocią elegantkę :cat3:

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Czw mar 03, 2011 19:56 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Dorota Wojciechowska pisze:Oj Brytek chyba nieszczęśliwy w klacie :?
Obrazek

Ale piękny kocur :1luvu:
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Czw mar 03, 2011 20:28 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Info po wieczornym dyżurze:
Najbardziej martwiąca jest koteczka na samym dole - nic nic nie je. Mea bardzo sympatyczna , wdzięczy się mimo że ma ubranko po sterylce , Frytka i Mojra gruchają na zmianę. Frytka tak głośno że Apasz żałuje że nie umie fruwać. Apasz dalej znaczy teren - przy mnie OLAŁ pojemnik z Ikea na pranie w przedsionku - pojemnik będzie raczej śmierdział koszmarnie - jakby cos mam 2 takie pojemniki - oferuję je do KC .
Na kociarni smród jak diabli - cały czas wietrzyłam, ale bez specjalnych efektów.
Roki natomiast jest przepiękny ,ale bardzo brudny .Po leczeniu i myciu będzie chyba jednym z najefektowniejszych podopiecznych kociej chatki, ma piękne karmelkowe oczy, skośne i wąskie, malutki nosek z kropką na środku. Jest dość spokojny jak na kota zamkniętego w boksie, nie widziałam ani apatii ani histerii - natomiast apetyt raczej ma - to co wyprodukował w kuwetce raczej pasowało do owczarka niemieckiego ( widzieliście reklamę o piesku co robi zdrową kupkę ??? no to już wszystko wiecie ).
Na zdrowej kociarni dość luźna atmosfera - pomijam kwestie zdrowotne- nie znam się . Kotki jadły ze smakiem , tylko jedna kocia łaciata "osoba" siedziała w budce na półce miedzy kociarniami - z przykrością stwierdzam że koty te mi się mylą...oczywiście poza Cofi i Bajtką .
Zdezynfekowałam transporterek z Almavetu VIRKONEM.
Nie wyrzuciłam śmieci, śmietnik był z obu stron zamknięty. Prawdopodobnie jest zamykany na noc, bo okoliczni bezdomni urządzili sobie tam miejsce do picia wódki. W sprawach leczniczych uratowali mnie Wiesiu i Jadzia , bo niestety sama sobie nie radzę, bardzo im dziękuję za błyskawiczne przybycie.

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Czw mar 03, 2011 20:50 Re: chatka

He he Gosiu lubie te twoje relacje :ok: Co do imienia dla kotki to jak pisze Terenia ja mialam ma mysli Mia. Tak jakos ze wzgledu na jej stan mi sid o niej pomyslalo po ABBA-wemu: " Mama MIA" JAKOLWIEK SIE TO PISZE I COKOLWIEK To znaczy :) Juz sie chyba zorientowaliscie ze ja fonetyczna :oops: jestem a nie ortograficzna jestem :ryk: a wiec MAMA MIA
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw mar 03, 2011 20:55 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Właśnie dzwoniła Jadzia, że przyjechał jeden, nieznanej płci, kotek od karmicielki z ul. Stalowej. Trzeba mu szybko załatwić ciach. Jeśli by to było w Almavecie, ewentualnie w Lupusie to postaram zapewnić transport w obie strony

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Czw mar 03, 2011 21:18 Re: chatka

Dorota Wojciechowska pisze: Co do imienia dla kotki to jak pisze Terenia ja mialam ma mysli Mia. Tak jakos ze wzgledu na jej stan mi sid o niej pomyslalo po ABBA-wemu: " Mama MIA" JAKOLWIEK SIE TO PISZE I COKOLWIEK To znaczy :) Juz sie chyba zorientowaliscie ze ja fonetyczna :oops: jestem a nie ortograficzna jestem :ryk: a wiec MAMA MIA

To jest Mia w Chatce
Mia po sterylce aborcyjnej
Obrazek
Obrazek

a to Mea (W pustyni i w puszczy) :D i jest u nas na DT
Obrazek
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Czw mar 03, 2011 21:37 Re: chatka

A to ja jakos Jadźiu przeoczylam wasza Mee :ryk: W takim razie mysle zeby nie dostac kocio-kwiku moze zmienic imie Mama Mii na ABBA :ryk: No dobra dajcie jakies imie :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw mar 03, 2011 21:47 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Mara S pisze:Właśnie dzwoniła Jadzia, że przyjechał jeden, nieznanej płci, kotek od karmicielki z ul. Stalowej. Trzeba mu szybko załatwić ciach. Jeśli by to było w Almavecie, ewentualnie w Lupusie to postaram zapewnić transport w obie strony

w Almavecie raczej sie nie da jak juz to Lupus albo Terrier ale my z Piotrem odpadamy, Mara zorganizuj to jakoś z transportem, tylko trzeba by uprzedzić ze zostanie przywieziony?

w Almavecie jest koteczka Mery, trudny przypadek, dalej nie chce jeść i trafił spowrotem kocurek po kastracji ze Stawowej pani Bożena go przyniosła, w strasznym stanie, jest bardzo chory nie wiadomo co się stało :cry: Pani Ilona jest sama i nie mozemy jej dokladac nic więcej.

Filomen

Post » Czw mar 03, 2011 21:48 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Wrzuciłam dary na kociarnię ale nie rozpakowałam żeby było wiadomo co kto podarował.Proszę o rozpakowanie.
Pieniążki od Kasi leżą(podpisane) w woreczku na półce.Pani z ul.Chrobrego podarowała reklamówkę psiej karmy 8O Nie wiem dlaczego, ale może się przyda dla tej suczki co biEGA koło KCh.

Ewa ja temu kocurowi z huty porobiłam fotka ,ale co to są za zdjęcia do ogłoszeń,jak kot siedzi przerażony i wciśnięty w kąt boksu :?

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

[poprzednia][następna]