Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 01, 2011 10:19 Re: Kocia Chatka - szczęśliwego Nowego Roku życzymy

Witam wszystkich w Nowym Roku. Wczoraj byłam na sylwestrowym dyżurze i musze przyznać,
- że, na szczęście Efi i Królisia mają się coraz lepiej - wczoraj same chętnie jadły i chciały być głaskane. Natomiast Tofinka, mimo iż nie wygląda tak źle zewnętrznie, sprawiała wrażenie dość apatycznej i jedzenie jej nie interesowało :(
- to co, co ma Belmondo na plecach jest coraz bardziej widoczne - pewnie grzyb więc trzeba go podleczyć...
- Tofik kilka razy kichnął i też raczej nie jest zachwycony pobytem w obecnej części kociarni
- po przyjściu wydawało mi się, że w zdrowej części są 3 koty: Psotka, ten z okiem od Ewy i Tofik. Dopiero z czasem poodrywałam kolejne koty. Pod "leżanką" okazała się koczować chyba Miłka - nie wiem czemu tam siedziała ale wydawała mi się dużo b. dzika niż ostatnio, gdy była w części z boksami. Oby tam nie zdziczała....; w rulonie z wykładziny siedział ten drugi kot od Ewy. Niestesty rulon od góry był jakby zaciśnięty i nie wyglądało by ten kot mógł sam wyjść z tej pułapki, wypuściłam go i sprintem (na szczęście nie wylewając win :twisted: ) pognał do kąta na lewo od drzwi, gdzie ostatecznie pozostał siedząc częściowo na chyba dzikiej kotce od Martyny. Tym sposobem stwierdziałm, że w zdrowej części kotów jest 6. A co się stało z ostatnim maluchem krówkowym od Alienor :?:

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Sob sty 01, 2011 10:47 Re: Kocia Chatka - szczęśliwego Nowego Roku życzymy

Teresa jak zapewne zauważyłaś mój post podsumował tylko adopcje.Napisałam że Baśka przyczyniła sie w dużej mierze,czym absolutnie nie miałam zamiaru umniejszać nakładu pracy jaką wniosły na rzecz stowarzyszenia inne osoby. Podziękowania dla ludzi którzy "pracują" na rzecz Stowarzyszenia(np.bazarki ,dyżury itp) powinien wystosować zarząd nie ja, co uczyniłaś w powyższym poście
Ostatnio edytowano Sob sty 01, 2011 21:17 przez mar_tika, łącznie edytowano 1 raz

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Sob sty 01, 2011 16:19 Re: Kocia Chatka - szczęśliwego Nowego Roku życzymy

kochani orędzie noworoczne od Zarządu będzie a na razie bieżace sprawy kociochatkowe:
- pojawiła sie nowa ewidencja podawanych leków, wisi na sznurku, mam nadzieję łatwa w obsłudze.
- kupiłam nożyczki do pazurków oraz podajnik - strzykawkę do podawania tabletek - zakłada sie tabletkę na końcu, wsadza się strzykawkę do kociej paszczy głeboko i naciska tloczek - szybko i prosto tabletka w gardle
- zabrałam Zuzie mieszkankę dywanu do domu, w przyszłym tygodniu ma sterylkę
- Tofik smarka i kicha, już w boksie z siostrą, dostał unidox
- prawie wszystkie koty mają obcięte pazurki oraz wyczyszczone uszy, z wyjątkiem Coffie i biało-bezowej kici od Martyny. Panie nie miały ochoty na manicure :evil:
- w witrynce jest aneks, Tereniu podbij go i podpisz i prosiłabym kogoś, kto będzie rano o odniesienie do Szkłobudowy
- Mara posegregowała i opisała karmy - próbki, tak żeby było wiadomo na co są.
te probki, które nie były lecznicze - typu, dental, hairball, light - pomieszałyśmy z karmą w pojemnikach i jest do użytku na bieżaco

Ffi i Krolisia lepsze, natomiast marudzą z jedzeniem, szczegolnie Efi. Nie ma sensu dawać im pełno karmy mokrej bo i tak jedzą tylko recovery albo conva mokrego. Wyrzuciałam dwie pełne michy mokrego :(

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Sob sty 01, 2011 17:27 Re: Kocia Chatka - szczęśliwego Nowego Roku życzymy

Albercik ma się już prawie dobrze.Jutro ostatnia dawka sumamedu a po jutrze kontrola u weta.
Oczko już prawie nie łzawi choć nosek jeszcze trochę zatkany ale po kropelkach kichnie sobie parę razy i w ten sposób nosek wyczyści :)
zaspany Bercik
Obrazek
Al Bercik "wałkot"
Obrazek
Bercik z Kapselkiem
Obrazek
Albercik z Tajgerem
Obrazek
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Sob sty 01, 2011 17:58 Re: kocia chatka

He he Wiesiu to trzecie zdjecie i podpis ze Bercik to rozumie ze Bercik to ta osoba na ktorej leza oba koty :wink:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Nie sty 02, 2011 17:50 Re: Kocia Chatka - szczęśliwego Nowego Roku życzymy

Witam się w nowym roku :)
wszystkiego naj dla was dziewczyny :)
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Nie sty 02, 2011 17:54 Re: Kocia Chatka 30.12 o godz. 19.30 spotkanie dyżurantów

terenia1 pisze:GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 03.01.-09.01.2011
03.01. pon. rano brak wie. Beatka
04.01. wt. rano brak wie. brak
05.01. śr. rano brak wie. brak
06.01. czw. rano MaraS wie. Beatka
07.01. piat. rano brak wie. Teresa
08.01. sob. Martyna wie. Mara S
09.01. niedz. rano Alienor wie. Dorotka

Ludziska do dyżurów 8O
Pusto oj pusto 8O
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Nie sty 02, 2011 18:20 Re: Kocia Chatka - szczęśliwego Nowego Roku życzymy

Takie tam banerki se strzeliłam :)

Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=120965&start=555][img]http://miau_miau2010.republika.pl/KociaCh1.gif[/img][/url]

Obrazek
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=120965&start=555][img]http://miau_miau2010.republika.pl/KociaCh2.gif[/img][/url]

Obrazek
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=120965&start=555][img]http://miau_miau2010.republika.pl/KociaCh3.gif[/img][/url]
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Nie sty 02, 2011 19:11 Re: Kocia Chatka 30.12 o godz. 19.30 spotkanie dyżurantów

Dorota Wojciechowska pisze:
terenia1 pisze:GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 03.01.-09.01.2011
03.01. pon. rano brak wie. Beatka
04.01. wt. rano brak wie. brak

Ludziska do dyżurów 8O
Pusto oj pusto 8O

No ja mogę jeszcze wtorek albo środę wieczór....

Mara S

Post » Nie sty 02, 2011 19:19 Re: Kocia Chatka - szczęśliwego Nowego Roku życzymy

Ale super banerki :ok:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Nie sty 02, 2011 19:22 Re: Kocia Chatka - szczęśliwego Nowego Roku życzymy

Dzwoniła karmicielka Beata K. z ul. Stalowej (znajoma Jadzi). Dostała 2 pudła i jest strasznie z nich zadowolona bo koty się wprowadziły. Niestety kotów ma tam sporo a do dwóch otrzymanych domków, wprowadziły się najstarsze. Prosiła by, jeżeli to możliwe, dorobić dla niej jeszcze takich budek by i mniejsze koty miały schronienie w mrozy...

Mara S

Post » Nie sty 02, 2011 21:58 Re: Kocia Chatka 30.12 o godz. 19.30 spotkanie dyżurantów

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 03.01.-09.01.2011
03.01. pon. rano Gosia wie. Beatka
04.01. wt. rano brak wie. Mara S.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Nie sty 02, 2011 22:00 Re: Kocia Chatka - szczęśliwego Nowego Roku życzymy

[quote="RudyiSrebrnyKot"]Takie tam banerki se strzeliłam :)

Obrazek
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=120965&start=555][img]http://miau_miau2010.republika.pl/KociaCh1.gif[/img][/url]

Obrazek
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=120965&start=555][img]http://miau_miau2010.republika.pl/KociaCh2.gif[/img][/url]

Obrazek
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=120965&start=555][img]http://miau_miau2010.republika.pl/KociaCh3.gif[/img][/url]
[/quote
Super dziękujemy za banerki i zaraz przeklajem na 1 stronę :D

terenia1

Post » Nie sty 02, 2011 22:27 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Mara czy w sylwestrowy wieczór dotarła do kociarni ta kobitka z kociakeim z klatki schodowej miała go przywieźć na kociarnię , czy kobieta olała sprawę?

terenia1

Post » Nie sty 02, 2011 23:03 Re: Kocia Chatka - i dalej kociaki czekają sobie na domki...

Kochani
Jak obiecałam – słówko na Nowy Rok, w imieniu swoim i pewnie Zarząd się nie obrazi – w imieniu Zarządu.

Parę zdań podsumowania 2010 roku. Był on przełomowy pod wieloma względami, „Nadzieja na Dom” zmieniła nie tylko lokal, ale przekształciła się w formalne stowarzyszenie. Nie był to proces łatwy, dla niektórych bolesny, gdyż grupę nieformalnie działających pasjonatów trzeba było ubrać w procedury, statuty, regulaminy. Ten konieczny krok udało nam zrobić by dalej iść do przodu.

Kolejnym ważnym wydarzeniem było wprowadzenie wolontariatu w schronisku do bezdomnych zwierząt w Sosnowcu. Formalnie umowa podpisana jest z Fundacją SOS dla Zwierząt jednak, między innymi, dzięki naszym naciskom, petycjom do niej doszło. Nasi wolontariusze opiekują się w schronisku kotami. Wyremontowaliśmy obie kociarnie, doprowadziliśmy do zatrudnienia pracownika do kotów, utworzyliśmy szpitalik, zdrową kwarantannę i pomieszczenie adopcji przyjazne kotom. Kupiliśmy klatki, zapewniamy dyżury, dodatkową opiekę weterynaryjną, wprowadzone zostały szczepienia dla kotów. Oczywiście to wszystko było możliwe dzięki zaangażowaniu SOS i wspólnej przemyślanej strategii.
Kolejnym ważnym wydarzeniem było przedstawienie Urzędowi Miasta planu walki z bezdomnością kotów w Sosnowcu. Czekamy na dalsze decyzje, na konkrety, ale jesteśmy, my „Nadzieja na Dom” traktowani jak partnerzy do dyskusji a nie jak intruzi. Naszym celem jest rozpoczęcie bezpłatnych sterylizacji/kastracji kotów w 2011 roku.

Rozpoczęliśmy, (wprawdzie nieśmiało, ale chciałabym to rozwijać) „produkcję” kocich budek, może w przyszłości zapewnimy więcej budek potrzebującym bezdomnym.

Jesteśmy dumni z naszej nowej siedziby, mamy ładne, widne pomieszczenia, możemy separować koty zdrowe od chorych, choć nie ukrywam, że marzy mi się odrębne miejsce na szpitalik, rozdzielone od kwarantanny. Leczymy, sterylizujemy/kastrujemy i znajdujemy domy dla naszych podopiecznych.
Chrzest bojowy czeka nas na wiosnę, kiedy zacznie się koci wysyp – od maluszków do dużych, potrzebujących pomocy.

To wszystko było możliwe dzięki Waszemu zaangażowaniu. Ważna jest każda osoba, która swoją pracą, zaangażowaniem przyczyniała się do tego.
Tak, jest to praca, za którą nie pobieramy wynagrodzenia, ale która przynosi mnóstwo satysfakcji, kiedy widzimy szczęśliwe zakończenia smutnych kocich historii.
I tak dziękuję:
 naszym dyżurnym, którzy karmią, sprzątają, podają leki i myziają jak wystarczy czasu – Marze S, Alienor, Dorotce, Gosi, Martynie, Martynie P, Beatce, Bogusi i Asi, Bonie44, Monice, Teresie
 naszym bazarkowiczom, którzy tak dzielnie walczą o każdy grosz dla kotów, opróżniając swoje spiżarnie, szkatułki z biżuterią czy szafy – Iwecie, Dorotce, Madziuli, Beatce,
 Teresie, Gosi, Beatce, pani Ewie S. za załatwianie spraw formalno – ksiegowo - prawnych
 Marcie za zdjęcia, adopcje i pomoc w schronisku
 Martynie P za ogłoszenia
 Basi za zaangażowanie i adopcje, życząc jednocześnie sukcesów w Kociej Przystani
 Pawłowi za pomoc w remontach i budowie boksów w Chatce i w schronisku
 Darczyńcom, Domkom Tymczasowym – Wiesiowi, Jadzi, Majencji, Bogusi i Asi, Bonie i wielu, wielu innym
 Całkowi i Gosi za stronę i wsparcie duchowe 
 Pani Kasi ze Szkoły Podst. 42 za wspieranie nas i za wspaniałe budki
 A na koniec mojemu mężowi, który (przepraszam za prywatę) robi miliony kilometrów do i od weterynarzy, od i do Kociej Chatki czy schroniska, który potrafi w środku nocy jechać na drugi koniec Polski z kotem do adopcji wiedząc, ze czeka go tam dobry domek. Który wstaje o 6 rano w każda sobotę i pędzi na dyżur do schroniska i nie narzeka :1luvu:
Na pewno nie wymieniłam wszystkich osób i tego co dodatkowo robią, bo przecież dyżurni z Chatki prowadzą domki tymczasowe, dyżury w schronie i inne rzeczy jednocześnie.
Chciałabym podziękować też naszym weterynarzom, którzy nam pomagają, traktując ulgowo finansowo, czasem po godzinach, pozwolicie, że wymienię:
Doktora Michała Skolika i pracujące u niego Panie Agnieszkę, Anię i Karolinę
Doktor Ewelinę Pałys
Doktor Monikę Zawolik z Almevet
Doktor Edytę Hylę i Karinę Nowak z Lupusa

Specjalne podziękowania dla „naszej” wetki Moniki.

Jeśli o kimś zapomniałam proszę wybaczcie i dopiszcie :D
Na koniec dziękuję naszym Rodzinom, które nie zawsze podzielając naszą pasję, wybaczają nasze nieobecności ciałem czy duchem, sierść na ubraniach i zmęczenie :1luvu: .
Ostatnio edytowano Nie sty 02, 2011 23:33 przez Filomen, łącznie edytowano 2 razy

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

[poprzednia][następna]