ToruńKotyCmentarne. MaciekPiotrekWDomu. KotkiWysterylizowane

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 07, 2011 11:44 Re: ToruńKotyzCmentarza. MaciuśiPiotrelloWDS. KtoPomożeJutro???

dziękuję :1luvu:
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Pon lut 07, 2011 20:37 Re: ToruńKotyzCmentarza. MaciuśiPiotrelloWDS. KtoPomożeJutro???

dzisiaj złapałyśmy jedną koteczkę, czeka w Fundacji Kot na sterylkę
koteczka jest oswojona szkoda jej będzie wypuszczać z powrotem koło cmentarza :(
może ktoś czyta wątek i ma miejsce na ładną niedziką koteńkę?

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Pon lut 07, 2011 22:52 Re: ToruńKotyzCmentarza. MaciuśiPiotrelloWDS. KtoPomożeJutro???

PearlRain pisze:dzisiaj złapałyśmy jedną koteczkę, czeka w Fundacji Kot na sterylkę
koteczka jest oswojona szkoda jej będzie wypuszczać z powrotem koło cmentarza :(

:(
krynia08

Post » Wto lut 08, 2011 7:26 Re: ToruńKotyzCmentarza. MaciuśiPiotrelloWDS. KtoPomożeJutro???

PearlRain pisze:dzisiaj złapałyśmy jedną koteczkę, czeka w Fundacji Kot na sterylkę

Kurcze, zawsze musi się taki "egzemplarz" znaleźć..oswojony -dziki kot ehhhh.
Super jednak,że się udało złapać chociaż jedną :ok:
Obrazek[b]

becia_73

Post » Wto lut 08, 2011 9:32 Re: ToruńKotyzCmentarza. MaciuśiPiotrelloWDS. KtoPomożeJutro???

Trochę niesprawnie nam poszła ta łapanka, bo jednak łudziłam się, że uda nam się złapać wszystkie 3 kotki. Ale może dobrze się stało, że złapała się tylko jedna. Nie jestem pewna, ale to chyba ta młodsza. Dwie zostały na cmentarzu i mogą się do siebie przytulać. Jednej samej nie chciałam tam zostawiać. Skłaniam się ku temu, żeby jednak łapać pojedynczo.

Koteczka jest bardzo fajna. Bardzo jej szkoda na tym cmentarzu.
Po złapaniu dała się wyciągnąć bez problemów z transportera, pozwoliła nawet obejrzeć sobie brzuch. Została też odpchlona.
Jest śliczną, pręgowaną buraską.

Maciuś został wczoraj wieczorem wykastrowany. Bardzo dobrze zniósł zabieg. O 23 już wskoczył na krzesło, a dzisiaj zupełnie doszedł do siebie, biega, bawi się i je. Bardzo się cieszę, że obeszło się bez komplikacji. :D
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Od: Pt lut 09, 2007 21:41

Post » Wto lut 08, 2011 10:59 Re: ToruńKotyzCmentarza. MaciuśiPiotrelloWDS.

:kotek:
krynia08

Post » Wto lut 08, 2011 11:04 Re: ToruńKotyzCmentarza. MaciuśiPiotrelloWDS.

Podobno wczoraj kocicha jeszcze chwilę ze stresu pomiauczała, a potem położyła się spokojnie przed transporterem. Zjadła ryż z kurczakiem. Niestety, nie jest dzika tylko wystraszona. :(
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Wto lut 08, 2011 11:07 Re: ToruńKotyzCmentarza. MaciuśiPiotrelloWDS.

Często się zdarza,że koty które nie są dzikie poprostu pomiałkują ,żeby " zgłosić "że należy im się uwaga i zainteresowanie ze strony ludzi... :wink:
Jutro będżiemy z justyną_p to obadamy co to za ślicznotka :ok:
Obrazek[b]

becia_73

Post » Wto lut 08, 2011 11:10 Re: ToruńKotyzCmentarza. MaciuśiPiotrelloWDS.

becia_73 pisze:Często się zdarza,że koty które nie są dzikie poprostu pomiałkują ,żeby " zgłosić "że należy im się uwaga i zainteresowanie ze strony ludzi... :wink:
Jutro będżiemy z justyną_p to obadamy co to za ślicznotka :ok:

Macie może aparat, żeby zrobić jej zdjęcia? Bardzo by mi zależało na tym.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Wto lut 08, 2011 11:19 Re: ToruńKotyzCmentarza. MaciuśiPiotrelloWDS.

hmmm. napiszę justynie pw, może będzie mogła wziąć ..ale wiesz to takie robocze fotki jedynie mogą być :wink:
Obrazek[b]

becia_73

Post » Wto lut 08, 2011 11:24 Re: ToruńKotyzCmentarza. MaciuśiPiotrelloWDS.

Najgorsze, że te dwie pozostałe też są oswojone, w zasadzie wszystkie 3 fajne, radzą sobie w miarę dobrze razem. Nie mozna powiedzieć, żeby były tam nieszczęśliwe. Nie wiem, czy starać się adoptować tą pierwszą, bo trzeba wtedy podjąć decyzję o dwóch pozostałych, w trójkę im raźniej na tym cmentarzysku. Myślę, że można zrobić zdjęcie i wstawić w adopcjach, ale po sterylce ją tam spowrotem wypuścić, idzie wiosna, jak się ktoś dobry znajdzie, który by chciał ją adoptować to zawsze można ją złapać po raz drugi.

golla

Od: Wto sty 13, 2009 20:56

Post » Wto lut 08, 2011 11:25 Re: ToruńKotyzCmentarza. MaciuśiPiotrelloWDS.

becia_73 pisze:hmmm. napiszę justynie pw, może będzie mogła wziąć ..ale wiesz to takie robocze fotki jedynie mogą być :wink:

Wiem, wiem, ale i takie by się przydały. Byłabym wdzięczna.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Wto lut 08, 2011 11:30 Re: ToruńKotyzCmentarza. MaciuśiPiotrelloWDS.

golla pisze:Najgorsze, że te dwie pozostałe też są oswojone, w zasadzie wszystkie 3 fajne, radzą sobie w miarę dobrze razem. Nie mozna powiedzieć, żeby były tam nieszczęśliwe. Nie wiem, czy starać się adoptować tą pierwszą, bo trzeba wtedy podjąć decyzję o dwóch pozostałych, w trójkę im raźniej na tym cmentarzysku. Myślę, że można zrobić zdjęcie i wstawić w adopcjach, ale po sterylce ją tam spowrotem wypuścić, idzie wiosna, jak się ktoś dobry znajdzie, który by chciał ją adoptować to zawsze można ją złapać po raz drugi.

Będzie zdjęcie to się wstawi, może jakieś ogłoszenie zrobi i zobaczymy. To nie zaszkodzi. Jeśli nie będzie odzewu to ją wypuścimy.

Jeszcze jedna zabawna sprawa. Wczoraj, jak już odwiozłyśmy kocichę do Fundacji, to wróciłyśmy z PearlRain na cmentarz. A tam ciemno jak w d..ie. Stróż pogasił lampy, zostawił tylko jedną, która trochę oświetlała miejsce przy nawiewie. Uporządkował miski i jeszcze na dokładkę wyłożył kotkom kiełbaskę, a sam chyba uderzył w kimono :twisted:
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Wto lut 08, 2011 11:33 Re: ToruńKotyzCmentarza. MaciuśiPiotrelloWDS.

golla, bardzo często niestety są takie dylematy.
Jeśli się łapie oswojone koty to zawsze żal je wypuszczać,ale niestety zawsze też trzeba mierzyć siły na zamiary ....
Dzięki pomocy Fundacji udało mi się wysterylizować kilkanaście kocic , z tego pewnie z 10 było totalnie oswojonych i aż serce pękało na myśl,że nie ma dla nich domów...Jednak zawsze jest lżej ,jeśli wiadomo,że nie dzieje się im krzywda i ktoś się nimi opiekuję ...

Jeśli stado się nie powiększy, to będzie im jeszcze lepiej i łatwiej żyć ...
Obrazek[b]

becia_73

Post » Wto lut 08, 2011 11:44 Re: ToruńKotyzCmentarza. MaciuśiPiotrelloWDS.

Agata a może by zmienić tytuł wątku na Maciuś szuka domu dla siostry, mamy i cioci? :wink: naprawdę żal wypuszczać tak śliczne i oswojone kicie. Becia jak trzeba to możemy się umówić i ja podejdę z aparatem :ok: ale zdjęcia robię no takie se :wink:

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

[poprzednia][następna]