Legnica...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 29, 2010 7:38 Re: Legnica.Materia nie znosi pustki.(?)

Cieszę się, że śliczny Ozzy będzie miał teraz stały domek i kolegę :ok: No i że Ci się humor poprawił :D
Mnie też znajoma wyśmiała, że żeby z kotem (dzikuską, znalezioną na śmietniku Julinką) iść do weta, zwalniałam się z pracy. Bo kto to widział, żeby zamiast za chłopem ganiać albo z koleżankami gadać (albo seriale oglądać :wink: ) to na drugi koniec miasta ze znajdą jeździć i pieniądze tracić. A przecież powinnam ten czas poświęcić na córkę i sprzątanie :roll:
Jak ktoś zbyt upierdliwy i za bardzo ustawia mnie i mówi jak myśleć, pytam : a jak będę żyć po twojemu i za 10 lat stwierdzę, że mi się to nie podoba, to oddasz mi te 10 lat ze swojego życia, bym mogła je przeżyć po mojemu? I jak się zapowietrzają, wtedy informuję, że właśnie dlatego będę się kierować swoim rozumem i swoimi upodobaniami.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro wrz 29, 2010 13:43 Re: Legnica.Pilne adopcje-przystojny króliś.

Króliś oddany z powodu remontu :roll:
Fotki w czym go prze ok3miesiace(jak twierdzi poprzedni opiekun)trzymano:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
klatka ma 20cmx30cm,wysoka również na 30cm...
Legnica

Post » Śro wrz 29, 2010 13:47 Re: Legnica.Pilne adopcje-przystojny króliś.

Teraz sam króliś sie przedstawia:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pilnie poszukuje własnego kąta.
Legnica

Post » Śro wrz 29, 2010 14:20 Re: Legnica.Pilne adopcje-przystojny króliś.

Jaki nie byłby powód ... dobrze, że króliś trafi do innego domu :!:
Jak można trzymać zwierzątko w takiej małe klatke (dla chomika :?: ) :evil:
Teraz chociaż może trochę pokicać ... Obrazek

Zastanawiała się co oznaczał ten (?) w tytule wątku ... jak widać, świat się kręci dalej :mrgreen:

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Śro wrz 29, 2010 17:01 Re: Legnica.Pilne adopcje-przystojny króliś.

Ten znak zapytania znaczył ze ja nie wiem,doszłam do punktu w którym powinnam podjąć decyzję czy jestem DT. z całym dobrobytem(dobrobyt wymieniłam kilka postów wcześniej)czy jednak nie.
Nadal nie wiem,chociaż bardzo poważnie zastanawiam się nad opcją bycia DT. wiele razy proponowaną mi przez przyjaciół,ta opcja odpowiada mi najbardziej,myslę ze czułabym się dobrze będąc DT. w taki właśnie sposób:robić co do mnie należy a ludzi obdarowujących mnie swoim wyobrażeniem dobrobytu-olać.
Muszę tylko zastanowić się jak to się robi,bo mimo wszystko zawsze istoty żyjące darzyłam szacunkiem.Dzisiaj myślę że wszystko jest dla ludzi,byle bez przesady,z tym szacunkiem i przejmowaniem się wszystkimi i każdym słowem powinnam przystopować.Ja się zadręczam a takie cóś nawet nie pamięta co mi powiedziało kilka dni wcześniej.

A to wszystko przez Ozzyego.Jak on się na koniec wtulił i jak spojrzał ślicznymi czarnymi oczkami.Magiczna chwila która zdarza sie bardzo rzadko,ale potrafi w kilka sekund naładować akumulatory na kolejnych wiele miesięcy.
Legnica

Post » Śro wrz 29, 2010 17:16 Re: Legnica.Pilne adopcje-przystojny króliś.

Wróciłam z miasta:
8)
Obrazek
wujek Borys jest świetną nianią dla dzieczaczków,wtulają się w jego futro,chodzą za nim krok w krok,wydawało mi się ze on je mył,ale pewna nie jestem co to było,może Borys nie jest wcale chłopakiem?
Dzieciaczki oddane,domowa parka rozmnaża sie co dwa miesiące,obserwowałam anonse ogłoszeniowe,okazuje sie ze opiekun nawet dba o swoją dorosłą parkę,tylko ktoś błędnie go poinformował że samiczkę trzeba wysterylizować.Weci odmawiali,długo rozmawialismy,jeśli mam choć odrobinę daru przekonywania,samiec zostanie wykastrowany u poleconego weta.Kontakt utrzymam,będę pytać.O oddaniu jednej dorosłej świnki a pozostawieniu dwóch jednej płci raczej nie ma mowy.
Legnica

Post » Śro wrz 29, 2010 18:24 Re: Legnica.Pilne adopcje-przystojny króliś.

Legnica pisze:Dzisiaj myślę że wszystko jest dla ludzi,byle bez przesady,z tym szacunkiem i przejmowaniem się wszystkimi i każdym słowem powinnam przystopować.Ja się zadręczam a takie cóś nawet nie pamięta co mi powiedziało kilka dni wcześniej.

Pięknie napisane :mrgreen: To tak jak mi jedna na miau napisała " Kiedy zaczniecie leczyc tego biedaka na pp? :evil: Na co czekacie? Bo ja juz tego czytac nie moge..." Nieważne, że ja i weci stawaliśmy na rzęsach i kociak żyje. Ale kot nie miał pp, tylko m.in. zatrucie robalami, uogólnioną infekcję, oskrzela. Niektórzy uprawiają jasnowidztwo..tylko im nie wychodzi. Ja sobie cenię konstruktywną krytykę, a na ludzką głupotę nie wynajdą pewnie lekarstwa.

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Śro wrz 29, 2010 21:35 Re: Legnica.Pilne adopcje-przystojny króliś.

Ludzie, ale u Was nowych futerkowców 8O W takiej klatce jak króliś, to kiedyś miałam dwa myszoskoczki i cały czas miałam poczucie, że im za ciasno.

Marudka

Od: Sob maja 03, 2008 15:22

Post » Czw wrz 30, 2010 19:18 Re: Legnica.Pilne adopcje-przystojny króliś.

A ja się pochwalę - widziałam dziś królisia :1luvu: W naturze jest jeszcze przystojniejszy - ma sterczącą kryzę, jak wściekły lew. Świnkowate schowały się początkowo w domku - z otworu sterczał tylko ogromny łepek, który wzięłam za terierka szorstkowłosego - to był Borys :ryk: Maluchy ukryły się na mój widok za nim. Cała trójka oczywiście wyszła od razu gdy Wiesia podała jabłuszko :wink: Saszka nawet się nie ruszył z fotela, łaskawie dał się pogłaskać :P Kuba z Borysem przeprowadziły wściekły atak - no cóż trzeba się przywitać i wygłaskać. Nawet Forest zaszczycił mnie wbitymi w rękę pazurkami - ale nie było to nic osobistego :P

Marudka

Post » Czw wrz 30, 2010 20:01 Re: Legnica.Pilne adopcje-przystojny króliś.

:D Dziękujemy za odwiedziny,zapasowa klateczkę(w niedzielę przyjedzie kolejny prośkowy tymczas,tym razem jeden z Bystrej)i ogromne dzieki za zasilenie funduszu żarełkowego :1luvu:

Forest uczy się Obrony Cywilnej(bo jak tu przy Kubie i Bayerze sie nie nauczyć) tylko jeszcze nie bardzo kojarzy kiedy tę obronę należy wykorzystać.Zdaje sie że to są na razie cwiczienia na bezpiecznym modelu :lol:
Marudka miała też okazje usłyszeć anielski miauk Foresta siedzacego wysoko na drapaku i miauczacego w charakterystyczny sposób kiedy tylko Kuba jest blizej niz 1 metr jego drapaka,w tłumaczeniu to jest"duża ratunku!",po tym zawezwaniu na ratunek,ja przychodze i podniesionym tonem mówię "Kuba nie wolno,juz cie tu nie ma",czasami,kiedy Forest woła mnie kilka razy,raz po raz i moja cierpliwość do Kuby i Bayera sie kończy,obaj odpowiednio reagują również na hasełko "spadaj stąd ale juz"Kuba na to krokiem dżdżownicy wycofuje sie na bezpieczne terytorium,Bayer próbuje udawać ze nie bardzo rozumie o co mi w ogóle chodzi,po powtórzeniu hasła-spadaj-również odchodzi od Foresta.
No nie lubi Forest kiedy koty go dotykają,a Bayer i Kuba wyjątkowo sie zawzieły zeby Foresta lub Vivien do zabawy rozkrecić.Zresztą Vivien w takich okolicznosciach też przybiega do mnie i siada przy nodze,patrzy potem z góry na Kubę czy Bayera i wzrokiem mówi "no i co,zaczep mnie teraz,no zaczep".
Obserwowanie kotów zyjacych w grupie jest i ciekawe i czasem na prawdę fascynujace,jak dzieci normalnie,jak dzieci :lol:
Ostatnio edytowano Czw wrz 30, 2010 20:07 przez Legnica, łącznie edytowano 1 raz
Legnica

Post » Czw wrz 30, 2010 20:05 Re: Legnica.Pilne adopcje-przystojny króliś.

Sasza z nastaniem chłodnej jesieni zachowuje się coraz bardziej jak dziadek,gdzie nie przysiadzie tam drzemie.
Nie chce nawet myśleć o jego wieku,ale bacznie go co dzień obserwuje i boje się.Chcę żeby był z nami choć jeszcze tę zimę.
Legnica

Post » Czw wrz 30, 2010 20:16 Re: Legnica.Pilne adopcje-przystojny króliś.

Wiesiu, bo Saszka to już dziadek. Jest szczęśliwy, że może się pogrzać w ciepełku, ma pełną miskę, nie musi walczyć i bać się. Gdyby nie trafił do Ciebie, pewnie dawno by już nie żył. Dla niego każdy dodatkowy miesiąc, to taki bonus od losu.
O akcji Foresta pt. duża ratuj mnie, to nawet opowiedziałam mężowi - uśmiał się.

Marudka

Post » Czw wrz 30, 2010 20:40 Re: Legnica.Pilne adopcje-przystojny króliś.

:lol: Forest jest super gość,niby bezradny,ale umie znaleźć wygodne wyjście z sytuacji :lol:
Legnica

Post » Czw wrz 30, 2010 20:42 Re: Legnica.Pilne adopcje-przystojny króliś.

Marudka pisze:Wiesiu, bo Saszka to już dziadek. Jest szczęśliwy, że może się pogrzać w ciepełku, ma pełną miskę, nie musi walczyć i bać się. Gdyby nie trafił do Ciebie, pewnie dawno by już nie żył. Dla niego każdy dodatkowy miesiąc, to taki bonus od losu.
O akcji Foresta pt. duża ratuj mnie, to nawet opowiedziałam mężowi - uśmiał się.

Sasza dostanie na zimę,na swój fotel "kocyk" z kożucha(mam jeszcze plecy),podobno wyroby owcze dobrze wygrzewają kostki,zapobiegają reumatyzmowi.
Legnica

Post » Czw wrz 30, 2010 21:02 Re: Legnica.Pilne adopcje-przystojny króliś.

Sasza dostanie na zimę,na swój fotel "kocyk" z kożucha(mam jeszcze plecy),podobno wyroby owcze dobrze wygrzewają kostki,zapobiegają reumatyzmowi.[/quote]

Taa, jeszcze mu kasztanów podsyp :ryk: Ale tak na serio, ,,owieczka" to dobry pomysł - wygrzeje stare kosteczki :D

Marudka

[poprzednia][następna]