PAKT CZAROWNIC XVI

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 20, 2010 13:39 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

Dziękuję :) schodzi, w poniedziałek może wyjdzie (małż)
Obrazek
Obrazek

kirke18

Od: Pt mar 31, 2006 10:17

Post » Pt sie 20, 2010 13:53 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

Kirke - ciesze się ze TŻ wychodzi, jak dobrze.. najlepiej w domu, nawet jeśli trza dalej chorować..czy teraz jakaś dieta specjalna czy cóś? przygotuj się praktycznie.. czy może jechać na wakacje?
Moja Mała właśnie śpi.. .. nowa córcia :-))zresztą całe stado legło.. wczoraj siedziałam do 2.30 żeby dopilnować, no i emocje były..
było zapoznanie z psem, siedzieli pies z jednej strony a Mała z drugiej, przeszła przez kolana i powąchała psi nos, pies odwrócił łeb, a Mała się wycofała... ale bez żadnych syków.. reszta chodzi na pazurkach, a ta co miała być koleżanką do biegania jest najbardziej zazdrosna i chodzi nastroszona..
Zawsze wiedziałam że kociary to fajne kobity, co się potwierdziło jak poznałam w realu Becię i Beciowego..
jakbyśmy się znali kupę lat..
Sol - załatw tą niepełnosprawność, ciekawa jestem czy się uda, na forum http://www.jednooczni.org wyczytałam że to dość trudne, ale niesie za sobą wiele korzyści, dodatek pielęgnacyjny ok 170 zł, dodatkowych 10 dni urlopu po roku przyznania stopnia, godzinę krócej w pracy, i kartę inwalidy - stawianie auta na kopercie i niepłacenie za parkingi.. i mnóstwo innych podatkowych udogodnień i odliczeń. a tak poza tym - super babka jesteś :D

Becia - mój głos na Mazurkę
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Pt sie 20, 2010 14:26 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

http://www.ikeafamily.eu/Oferty-dla-klu ... PageSize=1
kupiłam coś takiego, właśnie przywieźli i idę montować
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Post » Pt sie 20, 2010 14:53 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

Niepełnosprawność można załatwić zwłaszcza że czasami firmy poszukują ludzi z takim orzeczeniem do pracy. Na zasiłek bym nie liczyła bo musiałaby mieć orzeczenie- niezdolna do samodzielnej egzystencji a to raczej odpada no i moze dobrze :mrgreen: Ale sa ulgi rehabilitacyjne , odliczenia na leki i inne maleńkie korzysci
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Pt sie 20, 2010 15:08 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

Na Mazurkę - mój głosik :ok:

Dzień słoneczny w Poznaniu :D
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Pt sie 20, 2010 17:21 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

moja koleżanka jest po wymianie stawu biodrowego i załapała się na taki zasiłek, a liczy sobie 36 lat..
może akurat się uda..
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Post » Pt sie 20, 2010 18:37 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

Mazurka :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt sie 20, 2010 19:02 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

Mój głos na Mazurkę :ok:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pt sie 20, 2010 19:03 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

Zgadza się - porusza się przy pomocy kuli- sama wszystkiego nie zrobi- musi mieć pomoc i dlatego dostała zasiłek pielęgnacyjny- plus ulga na parkowanie- uszkodzenie narządu ruchu.
Natomiast nawet jak ktoś straci oko a drugie ma sprawne to jest lekkie uszkodzenie wg przepisów
Obrazek

majencja

Post » Pt sie 20, 2010 19:07 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

Natomiast Siostry Czarowne chciałam bardzo a bardzo podziękować za ciepłe myśli i kciuki trzymane za Igorka!!!
Dostałam sms z Niemiec od Jego mamy- niemieccy lekarze zrobili swoje badania , oglądnęli i stwierdzili że IGOREK JEST ZDROWY!!!!!!!!! To już nie jest guz na wyniku tylko blizna po nim, nie ma komórek rakowych, nie trza operacji i może maluch wracać do przedszkola. Dzisiaj po 8 miesiącach leczenia narodził się na nowo!! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

majencja

Post » Pt sie 20, 2010 19:09 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

O jejku jak dobrze!!!!!!!!!!! :1luvu: :piwa: :piwa:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pt sie 20, 2010 19:11 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

To wspaniała wiadomość.
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pt sie 20, 2010 19:27 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

Majencjo :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt sie 20, 2010 20:12 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

majencja pisze:Natomiast Siostry Czarowne chciałam bardzo a bardzo podziękować za ciepłe myśli i kciuki trzymane za Igorka!!!
Dostałam sms z Niemiec od Jego mamy- niemieccy lekarze zrobili swoje badania , oglądnęli i stwierdzili że IGOREK JEST ZDROWY!!!!!!!!! To już nie jest guz na wyniku tylko blizna po nim, nie ma komórek rakowych, nie trza operacji i może maluch wracać do przedszkola. Dzisiaj po 8 miesiącach leczenia narodził się na nowo!! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

CUDOWNA wiadomość :!: Już widzę te łzy radości rodziców...aż sama się wzruszyłam. Proszę życzyć im ode mnie już teraz tylko samych dni pełnych uśmiechu... :ok:

Olu - fajowskie to drzewko...czy ty je montujesz w ramach drapaczka :wink: ?

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Pt sie 20, 2010 21:43 Re: PAKT CZAROWNIC XVI

Dziekuje za mile slowa :)
Olu, znam to forum od niedawna :) Podczytam wiecej cos w weekend bo bede miec chwile wytchnienia. Nie chce zadnej renty chce miec zabezpieczenie w postaci takiej ze mnie nie bedzie mogl ktos wyrzucic z pracy za to ze nie moge czegos robic albo jak pojde na L4 po kolejnej operacji (a tak tez moze byc po siatkowkowych wariacjach). W piatek jade na kontrole do Katowic i ustalenie kolejnego terminu kolejnego zabiegu. Zakomunikowalam to szefowej i nie byla zadowolona... Mam wrazenie ze ma dosc tego mojego chorowania. Trudno, moje oko jest dla mnie wazniejsze. I tak robie na umowe zlecenia wiec mam czas pracy nie ustalony sztywno, wolne zalezy ode mnie a nie jade na seks na haldach ino na kontrole oka ;)

Zasilkow nie dostane raczej ani renty bo nie mam wymaganych okresow skladkowych. Zreszta ja im pieknie dziekuje za te ich renty, sama sobie poradze poki moge, chce miec mozliwosc podjecia pracy a orzeczenie mi daje wieksze szanse - tak jak piszecie, pracodawcy szukaja osob z tzw grupa... I duzo szkolen jest dla osob z orzeczeniem, dofinansowan i mozliwosci inkszych. Na razie musze jechac po druczki do urzedu miasta i dowiedziec sie jeszcze paru innych rzeczy, w czwartek mam jednego lekarza to sie dopytam a w piatek bede pytac w Katosach w klinice.

Poza tym mam straszne marzenie zeby wrocic na studia.... i rozwazam taka opcje, w czwartek jade sie dowiedziec czegos konkretnego takze prosze, poczarujcie :)

Strasznie sie ciesze z wiesci o Igorku! strasznie a strasznie. Ja sie z kolei dowiedzialam ze coreczka mojego kolegi zee szkoly podstawowej urodzila sie z nieuleczalna choroba Canavana - nie do konca zdiagnozowany zespol roznych zaburzen i opoznien w rozwoju... dzieci zyja z ta choroba tylko kilka lat :( bardzo prosze zajrzyjcie na strone Hani i jej rodzicow jesli ktoras z Was moze i chce to wesprzyjcie ich rowniez finansowo - a w Krakowie w przyszly weekend na Malym Rynku bedzie koncert charytatywny i dla Hani zagra m.in. Tymon Tymanski, wiecej informacji na facebooku na profilu Maly Rynek Duze Serce. Impreza trwa dwa dni, beda koncerty i loteria w ktorej kazdy wygrywa poza tym na allegro bedzie mozna wziac udzial w szczytnej licytacji - zapraszam serdecznie :)

strona hani: http://haniamaczynska.blogspot.com/
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

[poprzednia][następna]