Kocia Chatka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 03, 2010 21:08 Re: Kocia Chatka jak zwykle i nieustannie szukamy DT/DS

terenia1 pisze:Chciałabym przypomnieć wszystkim chętnym ,że w tą sobotę 07.08.10r. odbędzie się spotkanie w sprawie wolotariatu w schronisku w Sosowcu. Spotkanie odbędzie się w schronisku katowickim, ja do tarnsportu mam dwóch chętnych Dorotkę i MartynęP. ktoś jeszcze chętny :D
W tym samym dniu o godz. 14. 00 tak mniej więcej organizujemy spotkanie członków Stowarzyszenia Nadzieja na dom .
Zapraszamy wszystkich chętnych zarówno członków Stowarzyszenia jak i sympatyków oraz osób pomagających w Kociej Chatce a nie będących członkami Stowarzyszenia.
Spotkanie odbędzie się na Pogoni w pizzerni STONEHENGE ul. Spółdzielcza 8.
Proszę o zgłoszenia kto może przybyć na spotkanie Stowarzyszenia.

Raczej mnie nie będzie :cry:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Wto sie 03, 2010 21:09 Re: Kocia Chatka 07.08. spotkanie Nadziei na dom inf. str 42

missieek pisze:w Sosnowcu jest kobieta
starsza kobieta
miala kiedys 1 kotke na dzialkach
teraz ma juz kilkanascie kotow!!
dowiedzialam sie o tym od taty - on od goscia z pracy - gosc ma dziake niedaleko tej kobiety
udalo sie kobiete przekonac ze kastracja tych kotow to dobry pomysl
jest ok 7-9 doroslych kotow
kobiecie sie miesza, chyba 5 kotek, 2-3 gdzies karmia kociaki
sa tez kociaki, dzialkowe, wiadomo dzikawe
kobieta zwykle takie wylapuje i zawozi na targ gdzie rozdaje
sama nie wie ile ich jest, mowi ze ok 4-5 juz wieksze widziala
przy karmieniu
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dopiero dziś rozmawiałam z człowiekiem z tych działek na którego kontakt dostałam od missieek. Działki są położone blisko mnie bo w Kazimierzu Górniczym, niestety kotów jest znacznie więcej podobnież około 15 :evil: facet nie wie ile kotek, ile kocurków, spotka się z tą kobietą która je dokarmia i wtedy umówimy się na konkretny dzień żeby ona też tam była, wtedy podjadę na początek postaram się wyłapać ze dwie może trzy kotki, może ludzie którzy są na tych działakach też jakoś pomogą czy finansowo czy w transporcie, zobaczymy z tego co się dowiedziałam te koty nie są strasznie dzikie, ta kobieta może je łapać więc może powoli uda się to jakoś zorganizowac sterylizacje i kastracje.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto sie 03, 2010 22:39 Re: Kocia Chatka 07.08. spotkanie Nadziei na dom inf. str 42

Na spotkaniu w schronisku jeszcze nie wiem czy będę. Ale postaram się.
Natomiast to że odbędzie się spotkanie Stowarzyszenia ......... pierwsze słyszę. Teresa coś napomknęła dziś popołudniu, ale było to na etapie... "że planujecie z Ewą...." :?

Teraz miało być spotkanie w schronie. A Nasze "wewnętrzne" spotkanie? Tu powinniśmy się wszyscy określić kiedy i jak komu pasi, dostosować się do większości. Stowarzyszenie składa się z tego co wiem z 22 członków.
Będę zdegustowane jeśli spotkanie odbędzie się i będzie 4-6 członków nawet 10 /to nawet nie 50%/ . Pomijam osoby które Nas wspierają i są czynnie zainteresowane życiem Kociej Chatki :|
MIKUŚ

Post » Wto sie 03, 2010 22:42 Re: Kocia Chatka 07.08. spotkanie Nadziei na dom inf. str 42

A co do łapanki to kiszka.... :evil: Tylko 2 maluchy, a reszta Nas olała. Byłby prawie ten kocur z niepełnosprawna łapką, ale skurczybyk z transportera mi pitnął :twisted:
MIKUŚ

Post » Śro sie 04, 2010 6:43 Re: Kocia Chatka 07.08. spotkanie Nadziei na dom inf. str 42

No fakt, ja też chętnie bym przybyła chociaz na "Nasze spotkanie" ale w tę sobote nie moge, za to chętnie przyjechałabym w nastepną sobote 8)
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Śro sie 04, 2010 7:58 Re: Kocia Chatka 07.08. spotkanie Nadziei na dom inf. str 42

A ja nie mogę ani w tą ani w następną sobotę :cry:
W schronisku będę ale później juz umówiłam się do cioci w Katowicach na wizytę :( i nijak nie mogę przełożyć.
A w następną sobotę już będę nad morzem :piwa:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro sie 04, 2010 8:29 Re: Kocia Chatka 07.08. spotkanie Nadziei na dom inf. str 42

OK widać po postach i po informacjach, że wielu osobom ten termin nie pasuje więc bardzo proszę każdego o podanie dwóch terminów w IIpołowie sierpnia które będą pasowały :lol: chyba jednak najlepsza byłaby sobota i wtedy z wyprzedzeniem zostanie zaplanowane takie spotkanie, można pisać lub dzwonić obojętne :)
Pawełku, a Ty jeśli masz ochotę i czas spokojnie w sobotę możesz podjechać, mozna by podjechać do naszego schroniska i zobaczyłbyś sobie wstępnie jak to wygląda i jak zaplanować zabudowę boksów na kociarni :)

terenia1

Post » Śro sie 04, 2010 9:03 Re: Kocia Chatka jak zwykle i nieustannie szukamy DT/DS

Iweta pisze:
Madziula pisze:
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Madziula, dziekuję za kapselki :1luvu:

a proszę :)
jak będę piła jakieś piwo mniej popularne będę prosiła o kapsle heh :)
Dorota Wojciechowska pisze:A ja nie mogę ani w tą ani w następną sobotę :cry:
W schronisku będę ale później juz umówiłam się do cioci w Katowicach na wizytę :( i nijak nie mogę przełożyć.
A w następną sobotę już będę nad morzem :piwa:

zadroszczę Ci tego morza ehhh
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Śro sie 04, 2010 9:27 Re: Kocia Chatka jak zwykle i nieustannie szukamy DT/DS

Bona44 pisze:
moni_citroni pisze:Młoda juz jest po przeglądzie u weta, dostala srodek na pchly i robale.
Testy na bialaczke i koci aids sa negatywne :ok:

Proszę o foto tego skarba szkraba :kotek:

Zdjęcia zrobimy jak dojedziemy do domu, bo my w Sosnowcu tylko w odwiedziny jesteśmy :P
To taki mały czarny wypłosz z kilkoma jasnymi włoskami na piersi :wink:

moni_citroni

Od: Czw sty 23, 2003 19:17

Post » Śro sie 04, 2010 9:32 Re: Kocia Chatka 07.08. spotkanie Nadziei na dom inf. str 42

terenia1 pisze:OK widać po postach i po informacjach, że wielu osobom ten termin nie pasuje więc bardzo proszę każdego o podanie dwóch terminów w IIpołowie sierpnia które będą pasowały :lol: chyba jednak najlepsza byłaby sobota i wtedy z wyprzedzeniem zostanie zaplanowane takie spotkanie, można pisać lub dzwonić obojętne :)
Pawełku, a Ty jeśli masz ochotę i czas spokojnie w sobotę możesz podjechać, mozna by podjechać do naszego schroniska i zobaczyłbyś sobie wstępnie jak to wygląda i jak zaplanować zabudowę boksów na kociarni :)

witajcie o spotkaniu w schronisku "trąbię" już od 2 tygodniu. Spotkanie o 14 godzinie to luźna propozycja, warto byłoby ustalić między nami jak podzielimy się obowiązkami schroniskowymi.
Jeśli ten termin jest nie do przyjęcia bo za mało czasu to oczywiście ustalimy nowy a to co zostanie ustalone z SOS'em przeslę w formie e-maila.
chciałabym potwierdzić kto będzie w schronisku:
Teresa, Dorotka, Alienor, Basia, ja - i kto jeszcze sie zgłaszał? Mało nas :(

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Śro sie 04, 2010 9:34 Re: Kocia Chatka spotkanie Nadziei na dom inf. str 43

Mam prośbę :D skończyły się w Kociej Chatce ciuchy stare służące jako posłania dla kotów, ma ktoś coś na zbyciu :?: ewentualnie jakieś pocięte stare kołdry.
Jest też wór do prania ja w piątek część zabiorę, niestety wszystkiego nie dam rady wyprać jest ktoś chętny na pranie :?:

terenia1

Post » Śro sie 04, 2010 9:56 Re: Kocia Chatka 07.08. spotkanie Nadziei na dom inf. str 42

Filomen pisze:
terenia1 pisze:OK widać po postach i po informacjach, że wielu osobom ten termin nie pasuje więc bardzo proszę każdego o podanie dwóch terminów w IIpołowie sierpnia które będą pasowały :lol: chyba jednak najlepsza byłaby sobota i wtedy z wyprzedzeniem zostanie zaplanowane takie spotkanie, można pisać lub dzwonić obojętne :)

witajcie o spotkaniu w schronisku "trąbię" już od 2 tygodniu. Spotkanie o 14 godzinie to luźna propozycja, warto byłoby ustalić między nami jak podzielimy się obowiązkami schroniskowymi.
Jeśli ten termin jest nie do przyjęcia bo za mało czasu to oczywiście ustalimy nowy a to co zostanie ustalone z SOS'em przeslę w formie e-maila.
chciałabym potwierdzić kto będzie w schronisku:
Teresa, Dorotka, Alienor, Basia, ja - i kto jeszcze sie zgłaszał? Mało nas :(

Nie chodzi o spotkanie schroniskowe tylko nasze wew.Raczej info o tym spotkaniu nie wygląda jako luźna propozycja tylko jako stwierdzony fakt.Zatwierdzone ,przyklepane,napisane czerwonym drukiem .Podana data,miejsce i godzina.

Takie spotkanie powinno byc organizowane z 2 tyg wyprzedzeniem.Kazdy z nasz ma prywatne życie i jest okres wakacyjny
Tak jak Teresa póxniej zaproponowała niech kazdy się wypowie jaki termin mu pasuje ?

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro sie 04, 2010 9:57 Re: Kocia Chatka spotkanie Nadziei na dom inf. str 43

Tereniu, pisałam się na transport do KC - mam nadzieję, że się załapię? Tylko w jedną stronę, bo potem jestem umówiona w Katowicach :o Gdybym wiedziała wcześniej lub gdyby to w Kc było...
Przywiozę reklamówkę starych rzeczy dla kotów i tshirta z kotami dla Dorotki (chyba że wolisz w sobotę na to spotkanie).
Wzięłabym rzeczy do prania, ale że jadę potem do pracy, to nie bardzo mogę.

Miejmy nadzieję, ze czwartkowa łapanka lepiej nam pójdzie :D
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro sie 04, 2010 10:32 Re: Kocia Chatka spotkanie Nadziei na dom inf. str 43

Czyli do schroniska na spotkanie jedzie ze mną Dorotka Wojciechowska, MartynaP i Alienor w jedną stronę. Zdzwonimy się telefonicznie co do miejsca zbiórki :D

terenia1

Post » Śro sie 04, 2010 10:39 Re: Kocia Chatka spotkanie Nadziei na dom inf. str 43

Jeśli spotkanie odbyło by się o 14 to jak dla mnie może być za tydzień14.08, 21.08. Prawdopodobnie się spóźnię z 10 minut. Ale będę :)

I tu jeszcze:
Filomen pisze:]Teresa, Dorotka, Alienor, Basia, ja - i kto jeszcze sie zgłaszał? Mało nas :( [/color][/b]

Napisałam że postaram się być, ale nie że będę . Tak w gwoli ścisłości :wink:
Ostatnio edytowano Śro sie 04, 2010 10:43 przez MIKUŚ, łącznie edytowano 1 raz
MIKUŚ

[poprzednia][następna]