Schronisko w Rudzie Śląskiej - do zamknięcia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 18, 2010 18:20 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- gratuluje os,która zesłała kontrole

Byłoby super,gdyby choć jemu się udało.Z transportem to chyba wielkiego problemu by nie było,wystarczyłoby poczekać,aż P.Andrzej będzie jeździł autem schroniskowym,albo będzie wracał do domu.

Ja jednak od razu mówie, wole to powtarzać tysiące razy...To,że przez mies. nie zachorował,chyba wcale nie znaczy,że po paru dniach nie dostanie kk.Z resztą gdyby wszystko byłoby Ok,to może znalazłby dom w ciągu tych 3 tyg.

Jeśli nie uda sie aukcji zrobić na Schron,to zapytam Formice.Mają suę dowiadywać,czy się da.

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Czw lis 18, 2010 18:23 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- gratuluje os,która zesłała kontrole

ja piszę o transporcie ode mnie też... :roll:
i potrzebna będzie pomoc w ogłaszaniu...
przepraszam, że marudzę i sie czepiam, ale chcę jasno określić zasady, żeby potem nie było nieporozumień...
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Czw lis 18, 2010 18:25 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- gratuluje os,która zesłała kontrole

anita5 pisze:Halbino, to chyba nie jest dobry pomysł, bo malec na pewno nie jest szczepiony, a u Ciebie niedawno umierały kocięta...

te kocięta przyjechały z TEGO SAMEGO Schroniska... i to one przyjechały chore do mnie... Moje koty od nich złapały kk i obecnie wszystkie są już zdrowe. To raczej ich zdrowie ryzykuję...
Ale skoro chcecie kwarantanny u mnie, ok. Nie było propozycji. :|
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Czw lis 18, 2010 18:29 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- gratuluje os,która zesłała kontrole

Ja mogę tylko potwierdzić,że kociaki były z Rudy z kk,to jednak na pewno nie było pp,prawda Halbino?

Jeśli Anita5 boi się ryzykować,to poszukiwany inny DT na 3 tyg,albo kogoś,kto przejąłby buraska od Halbiny

justyna8585

Post » Czw lis 18, 2010 18:32 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- gratuluje os,która zesłała kontrole

jeśli to naprawdę kwestia tylko trzech tygodni to może na ten czas być u mnie, do końca roku mnie chyba nie zwolnią :roll:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Czw lis 18, 2010 18:40 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- gratuluje os,która zesłała kontrole

justyna8585 pisze:Ja mogę tylko potwierdzić,że kociaki były z Rudy z kk,to jednak na pewno nie było pp,prawda Halbino?

Jeśli Anita5 boi się ryzykować,to poszukiwany inny DT na 3 tyg,albo kogoś,kto przejąłby buraska od Halbiny

Temat uważam za zamknięty, zainteresowane osoby odsyłam po informacje do schroniskowego weterynarza oraz do Formicy - weterynarza prowadzącego i leczącego koty w moim dt... ewentualnie do wątku Impresji i kociąt. :?

viewtopic.php?f=1&t=117628

Kopiuję ze swojego wątku:
"Koty znajdujące się pod moją opieką są na chwilę obecną w 100% zdrowe i gotowe do adopcji!!! Ale niektórym osobom wydaje się, że mogło być u mnie pp. Oświadczam, że nie było w tym roku. Przykro mi, ale nie mogę sobie pozwolić na sugestie tego typu, bo wiem, czym się to kończy na forum.
Dlatego, aby uniknąć nieporozumień czy nagonki oświadczam, że zawieszam przyjmowanie kotów ze schroniska w Rudzie Śląskiej do odwołania... Ogłaszam też, dla Waszego i mojego spokoju rozpoczynam półroczną kwarantannę, tzn nie przyjmuję kotów z forum do 18 maja 2011 r."
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Czw lis 18, 2010 19:15 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- gratuluje os,która zesłała kontrole

Ja sie nie chce wtrącać,bo bardzo cenie i Halbine i Anite5 za to,co zrobiły i robią dla kotów.

Wydaje mi się,że Anita nieprecyzyjnie wyraziła się i jej nie chodziło o pp,tylko o kk,a wszystkim od razu przyszło na myśl pp.Każdy ma kiepski dzień czasem.myśle że Halbina i Anita taki właśnie dzisiaj miały i nerwy puściły.

Przy schronisku w Kielcach zobaczyłam jak wazna jest współpraca i nie działanie za plecami.proszę Was-nie kłóćmy sie,tylko pomagajmy.

justyna8585

Post » Czw lis 18, 2010 20:21 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- gratuluje os,która zesłała kontrole

halbino - nie obrażaj się, proszę. Pamiętam ten wpis z Twojego wątku, pamiętam, że nie było u Ciebie pp, ale to przecież nie o nią chodzi a choćby o kk, o przenoszenie kociaka z jednego zakoconego miejsca do drugiego.
Przykro mi, że zawieszasz przyjmowanie rudzkich kotów - tak niewiele mamy potencjalnych dt :( Mogę mieć tylko nadzieję, że jednak zmienisz zdanie w jakimś momencie :( Tak czy owak, bardzo dziękuję za opiekę nad tymi wszystkimi, które wzięłaś do tej pory.

Mnie siedzi w głowie ten czarnulek, śliczny jest taki, nie ma tam szans :(
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Czw lis 18, 2010 20:28 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- gratuluje os,która zesłała kontrole

Ja się nie obrażam, ale reprezentuję nie tylko siebie, ale i fundację, nie mogę narażać fundacji... już i tak zgrzeszyłam nadgorliwością i - jak widać - to się mści...
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Czw lis 18, 2010 20:38 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- gratuluje os,która zesłała kontrole

Halbino - jak uważasz, oczywiście. Zapewniam Cię tylko, że nikt nie zarzuca Ci pp w domu, tak samo daleka jestem od zarzucania czegokolwiek Tobie albo Fundacji :(

Może ktoś by się zlitował nad małym czarnulkiem? :( Tak mi go żal...

Liwia_

Post » Czw lis 18, 2010 20:52 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- gratuluje os,która zesłała kontrole

Ech te nieporozumienia,ale naprawde grozne dla opinii dt,czy schroniska.....nie tylko mnie sie pp z kk mylilo jak widac, ja sie ciut juz wyedukowalam. szkoda ,ze nie inne osoby :roll: :roll:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Czw lis 18, 2010 21:10 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- gratuluje os,która zesłała kontrole

Mnie też ten czarny zapadł w pamięć...śliczne ma oczka...

justyna8585

Post » Czw lis 18, 2010 21:16 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- gratuluje os,która zesłała kontrole

Anulka111 - nie chodzi o wyedukowanie, a nieporozumienie, jestem pewna, że nikt w tym wątku tych chorób nie myli...

Chciałam się jeszcze odnieść do sprawy "życzliwej" osoby, która pozbawiła kociaki z Rudy szansy na pomoc.
Było to już pisane kilkukrotnie, ale powtórzę - nie wierzę, że kotek nabawił się pp w schronisku, na wiele zabranych z kociarni kociaków ŻADEN nie miał pp. Jest też dla mnie wyjątkowo dziwne, że ktoś, komu odszedł kotek kieruje od razu swoje kroki na miau (nie pisze jeszcze w trakcie choroby, dopiero po śmierci kotka), przy pierwszym poście natychmiast odgrzebuje rudzki wątek i tu powiadamia wszystkich o rzekomej pp :? Potem oczywiście znika. Mam tu na myśli post Mashad : viewtopic.php?f=1&t=113845&start=465

Oczywiście i mnie przyszło na myśl uczestnictwo bądź inspiracja IKI6, która rudzkich kotów zawsze jakoś wyjątkowo nie lubiła, ale 100% pewności pewnie nie będziemy mieć nigdy :(

Uważam po prostu, że to straszne, okropne i okrutne działanie - koty stamtąd mają mniejsze szanse niż w większości innych schronisk, jest dużo ciężej :( Nie ma dt, nie ma wolontariuszy, ogłoszeń, adopcji, ciągle panuje cholerny kk... I ktoś jednym swoim działaniem potrafi futerkom tak już pokrzywdzonym jeszcze mocniej dokopać...

Liwia_

Post » Czw lis 18, 2010 21:23 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- gratuluje os,która zesłała kontrole

Przeczytalam ,a mzoe mozna poprosic moda o sprawdzenie ip? Takie skzodzenie schronisku ...rzeczywiscie nie powinno byc puszczone plazem
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Czw lis 18, 2010 21:42 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- gratuluje os,która zesłała kontrole

Przypomne...koty szukaja DT
W schronisku mało kotów do ogłaszania,szukania DT/DS.Z Oswojonych tylko to:

1.kotek/kotka ,czarna, okolo 4 miesiace, prawie zdrowy po kk .mily
przytulasny.Długo w schronisku

Obrazek

2.wyglada na kocurka,ok 1,5 roku, dluzsza nieco siersc ,wystraszony ,ale
mily ,trafił już z kk.ma ogromną wolę życia,ale wole nie pisać dlaczego.
Obrazek

Obrazek

3.kocurek bury, ma z 3 miesiace, jest u nas od miesiaca i o dziwo nie
chorowal, jest tylko bardzo chudy, bardzoo kochany ,potrzebuje człowieka,wtedy je.
Obrazek

4.Tri,nie wiemy czy jest dzika,czy taka wystraszona,od niedawna,po sterylce.ok 7 mies.
Obrazek

Obrazek[/quote]

justyna8585

[poprzednia][następna]