SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 02, 2010 8:10 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Filomen pisze:Spiduś rano został podobno wyadoptowany, a kotka pręguska ta co uciekała z klatki umarła :cry: ona była podobno niedawno po okoceniu się.
Dorotka pewnie napisze....

:cry: to straszne, jak długo to potrwa jeszcze :cry:

Teraz Ola może nie mieć czasu im podawać, bo jest remont kociarni.
A którym dokładnie trzeba podać, temu czarnuszkowi i któremu jeszcze?
Obrazek Obrazek Działajmy razem, bo działamy w słusznej sprawie, uczmy się od braci mniejszych-klik

Rybka_39

Od: Sob kwi 18, 2009 16:44

Post » Czw wrz 02, 2010 8:21 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Dorosły kot 1 ml płynu Nifuroksazyd + jedna tabletka Taninol rozkruszona do jedzenia
mały kot 0,5 ml płynu + 1 - 0,5 tabletki do jedzenia.

muszę napisać do Oli sms czy da radę podawać, te biegunki sa niebezpieczne bo odwadniają mocno organizm :(

pręguska z zieloną obróżką i czarnuszek a reszta trzeba patrzyc na kupki

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Czw wrz 02, 2010 8:23 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Rybka_39 pisze:

Aż zdarzy się cud :?:

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Czw wrz 02, 2010 8:37 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Czy ktoś ma pożyczyć poduszkę elektryczną z przeznaczeniem na ogrzewanie kotków :?:

Mara S

Post » Czw wrz 02, 2010 9:41 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Witam.
Wczoraj wieczorem byłam w schronie. Ja po dluższej nieobecności, więc widzę zmiany na lepsze. Kociaki w osobnych klatkach i to juz sukces.
Ewa kupę roboty wykonałaś.
Kociaki w miarę dobrej kondycji.
Najgorzej maluszek z tą ranką na szyji.
Kicia z biegunka juz lepiej, kupka była twarda i w kuwecie co najwżniejsze.
Niestety 2 pręguski te najdłużej przebywające mają sraczkę.
Ze złych wieści to kicia - uciekinierka klatkowa niestety nie żyje. nie wiadomy powód zgonu.
I przybyła nowa lokatorka - szylkrecia jasna- koteczka ma rujkę w zgloszeniu jest że znajda. Ale stan jej sierści nie za bardzo wskazywał na włóczęgę :evil:
Obrazek Obrazek

Spidi ponoć adoptowany.
I maluchy - 6 sztuk odrobaczone i zaszczepione 8O Coś ku lepszemu idzie.
Remont części kociarni w toku.
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw wrz 02, 2010 9:55 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Dorota Wojciechowska pisze:Witam.
Wczoraj wieczorem byłam w schronie. Ja po dluższej nieobecności, więc widzę zmiany na lepsze. Kociaki w osobnych klatkach i to juz sukces.
Ze złych wieści to kicia - uciekinierka klatkowa niestety nie żyje. nie wiadomy powód zgonu.
I przybyła nowa lokatorka - szylkrecia jasna- koteczka ma rujkę w zgloszeniu jest że znajda. Ale stan jej sierści nie za bardzo wskazywał na włóczęgę :evil:
Obrazek Obrazek

Zapytam tak z ciekawości, czy ktos moze użył olejku z dziurawca na tą rane? Jesli nie to szkoda, bo mogłoby pomóc i nic nie kosztuje.
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Czw wrz 02, 2010 10:54 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Iweta pisze:
Zapytam tak z ciekawości, czy ktos moze użył olejku z dziurawca na tą rane? Jesli nie to szkoda, bo mogłoby pomóc i nic nie kosztuje.

Kurcze tak się zastanawiam czy by tak na sobie tego olejku nie spróbować :lol:

Mara S

Post » Czw wrz 02, 2010 10:58 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Iweta pisze:Zapytam tak z ciekawości, czy ktos moze użył olejku z dziurawca na tą rane? Jesli nie to szkoda, bo mogłoby pomóc i nic nie kosztuje.

Iweta wiesz najgorsze jest brak czasu i koordynacji między kocia chatką a schronem.
Ja dzisiaj będę w kociej chatce na dyżurze to jak będzie tam ten olejek to go wezmę..
Ewa pomimo że jest mobilna nie jeździ do kociej chatki.
Zdzwonię sie jeszcze z Marta żeby zlokalizować gdzie jest ten olejek.
Ale ta rana to mi na jakiś stan zapalny wygląda- jak jakiś ropniak.
Trochę podobnie nabrzmiale i zaognione miała kiedyś moja LUNA. Ale u Luny to bylo więkse i bardziej wypukłe.
maluch ponoć wczoraj dostał jakiś antybiotyk, smarujemy mu to jakimś szostakowskim :|
Postaram sie to w konću zalatwić
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Czw wrz 02, 2010 11:04 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Dorota Wojciechowska pisze:
Iweta pisze:Zapytam tak z ciekawości, czy ktos moze użył olejku z dziurawca na tą rane? Jesli nie to szkoda, bo mogłoby pomóc i nic nie kosztuje.

Iweta wiesz najgorsze jest brak czasu i koordynacji między kocia chatką a schronem.
Ja dzisiaj będę w kociej chatce na dyżurze to jak będzie tam ten olejek to go wezmę..
Trochę podobnie nabrzmiale i zaognione miała kiedyś moja LUNA. Ale u Luny to bylo więkse i bardziej wypukłe.
maluch ponoć wczoraj dostał jakiś antybiotyk, smarujemy mu to jakimś szostakowskim :|

Olejek ,jak najbardziej na takie rany. Smarowac trzeba jak najczęściej, w schronisku to trudne ale chociaz tak często jak ktos tam zajrzy niech posmaruje. Jesli kot bedzie lizał, też nic się nie stanie, wewnętrznie dziurawiec też się używa :wink:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Czw wrz 02, 2010 12:38 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Piotrek właśnie był na chwilę i w chatce i w schronie :-) o olejku zapomniałam a Szostakowkiego polecam na sobie ćwiczyłam :-)
Preparat ten ma działanie silnie, bakteriostatycznie, przeciw ropnie, osłaniające i przeciwzapalne, przyśpiesza regenerację tkanek. Jako związek o dużej cząsteczce nie wnika do komórek ustrojowych, ale pobudza tkanki do ziarninowania i intensyfikuje procesy epitelializacyjne. Ma właściwości znieczulające i ułatwia oczyszczanie się ran. Jest związkiem całkowicie nietoksycznym. Znakomity do leczenia ran owrzodzeń, nadżerek, ropni, stanów zapalnych warg i piersi. Działa przeciw trądzikowo. Może być stosowany na narządy płciowe i błony śluzowe. Szególnie polecany w przypadkach odleżyn! Ma zastosowanie w dermatologii, chirurgii i internie. Zewnętrznie stosuje się do leczenia trudno gojących się ran, w oparzeniach termicznych i popromiennych, w odmrożeniach, w owrzodzeniach żylakowatych podudzi, w grzybicy naskórkowej, w ropnych zapaleniach skóry.

doszła nowa dzika szylkrecia i ta druga z wczoraj i juz klaty pełne. :(
na szybko dostały kurczaczka z karmą i wtrząchały az się uszy trzęsły - muszę się dowiedzieć co za syfem te koty karmią bo w miskach miały nie ruszone
Ostatnio edytowano Czw wrz 02, 2010 12:39 przez Filomen, łącznie edytowano 1 raz

Filomen

Post » Czw wrz 02, 2010 12:39 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

A czy nie przydadzą Wam się stare gazety na podkłady albo do czegoś innego do schronu, mam już dwie reklamówy.
Obrazek

Nowa82

Od: Czw mar 18, 2010 12:41

Post » Czw wrz 02, 2010 13:07 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Nowa82 pisze:A czy nie przydadzą Wam się stare gazety na podkłady albo do czegoś innego do schronu, mam już dwie reklamówy.

Tak przydadzą się.
Mogła byś podwieźć od razu do schronu i na w biurze podać że do kotów
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Czw wrz 02, 2010 13:38 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Nowa82 pisze:A czy nie przydadzą Wam się stare gazety na podkłady albo do czegoś innego do schronu, mam już dwie reklamówy.

Tak przydadzą się.
Mogła byś podwieźć od razu do schronu i na w biurze podać że do kotów

tak ! tak ! prosimy :1luvu:

Filomen

Post » Czw wrz 02, 2010 14:04 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Mara S pisze:
Rybka_39 pisze:

Aż zdarzy się cud :?:

na cuda nie liczę - trzeba dużo cierpliwości, wiary i przede wszystkim ciężkiej pracy - jak sami tego nie zrobimy to miasto za nas na pewno nie zrobi.
Jeszcze rok temu jakbym powiedziała, ze będzie remont, szczepienia (niektóre koty są szczepione) i wolontariat to nikt by nie uwierzył. Może za rok napiszemy coś bardziej optymistycznego. Przy wsparciu ludzi dobrej woli sytuacja się zmieni - jak sie poprawi to więcej wolontariuszy będzie chciało też przychodzić.
Trzeba zacisnąć zęby i do przodu :ok:

Filomen

Post » Czw wrz 02, 2010 15:19 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Dorota Wojciechowska pisze:Witam.
Obrazek Obrazek

Spidi ponoć adoptowany.
I maluchy - 6 sztuk odrobaczone i zaszczepione 8O Coś ku lepszemu idzie.
Remont części kociarni w toku.

Kotka jest z ul.Braci miroszewskich lub okolic.Wczoraj rano dzwoniła do mnie karmicielka czy ja przyjmiemy.Niestety nie ma gdzie!
Kotka została wystawiona na ulice bo "Państwo" kupili sobie psa!Błąkała się od dwóch dni.Dziś dostałam sygnał że ktoś "dobroduszny " zawiózł ją wczoraj wieczorem do schronu bo kotka w pelni rujkowa i kocury za noą ganiają :roll:
A tak na marginesie przydałby się ktoś do robienia zdjęć i ogłoszeń w schronisku ,bo kotka naprawde ladna więc i dom by szybko znalazła.

W KCH beda czekały dwa wory na podklady do klatek.Wczoraj odebrałam od Kasi.Dary sa ze szkoły podstawowej

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

[poprzednia][następna]