MALWINKA Z RTOZ OD JOLUKA dt! już w swoim domku w Krakowie:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 16, 2010 9:46 Re: MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT! BARDZO PILNIE DS! foty s36

szkoda.. smutne.. :(
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Pon sie 16, 2010 15:53 Re: MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT! BARDZO PILNIE DS! foty s36

ano smutne ciociu Haniu.... :( - jakoś Malwinka nie ma szczęścia do deklarujących zainteresowanie domków.... - i to nie tak, że zobaczą i stwierdzają, że to nie to - tylko jedna Pani, chętna do wzięcia Malwinki "od zaraz" obejrzała ją u nas - i też potem się rozmyśliła - inni najpierw bardzo chcą, a potem wszystko odwołują...

mam wrażenie, że dużo tu "pomocy" ze strony znajomych i rodziny - przypuszczam, że gdy słyszą o takiej decyzji, to perswadują, straszą, wybijają z głowy.... :roll: - ludzie nie mają pojęcia, jak funkcjonuje niewidomy kot i kojarzą opiekę nad nim z jakimś wyjątkowym obciążeniem i kłopotem :?

ale - mieliśmy u Malwinki i przemiłe wizyty - dwóch cioteczek z forum oraz dziewczyn, które na FB zakochały się w Malwince, ale chciały niestety koteczkę do dokocenia... - i dla chwil poznawania takich osób warto czekać dłużej!!!!!!!! :piwa:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Śro sie 18, 2010 8:23 Re: MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT! BARDZO PILNIE DS! foty s36

zaobserwowaliśmy ostatnio, że Malwinka coraz lepiej toleruje już obecność Murka - nie stresuje się tak bardzo, gdy Muras przechodzi koło niej - wczoraj nawet powąchali się nosek w nosek i obyło się bez prychania i ucieczki Malwinki :piwa:

dla Malwinki oznacza to, że przy mega spokojnym, statecznym kocie, który nie zaczepia jej nachalnie, ustępuje na początku i nie walczy o swoje terytorium byłaby się w stanie odnaleźć w nowym domu..... :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: - chyba najlepiej także, żeby był to jednak kocurek...

tylko że żaden domek nawet nie pyta......... :cry:

joluka

Post » Śro sie 18, 2010 18:47 Re: MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT! BARDZO PILNIE DS! foty s36

joluka pisze:zaobserwowaliśmy ostatnio, że Malwinka coraz lepiej toleruje już obecność Murka - nie stresuje się tak bardzo, gdy Muras przechodzi koło niej - wczoraj nawet powąchali się nosek w nosek i obyło się bez prychania i ucieczki Malwinki :piwa:

Rewelacja! :piwa:
Zawsze,to większe szanse na dom!!!Matko,tak bardzo chciałabym aby malutka znalazła swoje miejsce na ziemi.Zakochałam się w niej tak bardzo,że nie wyobrażam sobie aby nie było chętnych,toż to istne cudeńko!!!.Na pewno zaraz ktoś się zgłosi :ok:
Pozdrawiam:)

mad1

Od: Czw paź 06, 2005 11:27

Post » Śro sie 18, 2010 19:57 Re: MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT! BARDZO PILNIE DS! foty s36

Dziękujemy Mad1 za dobre słowa! Malwinka musi komuś tak zapaść w serce, jak Tobie.... :ok: :ok: :ok:

a co tam u panien P&P, bo coś nowych wieści nie widziałam?

joluka

Post » Śro sie 18, 2010 22:17 Re: MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT! BARDZO PILNIE DS! foty s36

joluka pisze:a co tam u panien P&P, bo coś nowych wieści nie widziałam?

Nie pisałam,bo wielkiego przełomu nie ma.Życie toczy się po malutku,krok po kroczku...
Od jakiegoś tygodnia dziewczyny podejmują nieśmiale próby zabaw w berka,najczęściej w środku nocy.Parę razy udało mi się zaobserwować zabawy także w ciągu dnia i wygląda to dość komicznie:najpierw jedna zagania drugą do pod ścianę a gdy ta już nie ma dokąd uciekać,to następuje zamiana ról i tak w koło.Czasami w trakcie zabawy dochodzi do małych,niegroźnych incydentów,ponieważ nie potrafią jeszcze do końca interpretować swoich intencji ale wygląda na to,że będzie dobrze.
Za tydzień wizyta kontrolna,idziemy z naszą kuleczką :wink:(jest u nas tylko miesiąc a już wygląda jak ludzik kasztanowy-chude nózki i wielki brzuszek)upewnić się,że nic jej już nie jest i umówimy się na szczepienie i zabieg.
Pozdrawiam:)

mad1

Od: Czw paź 06, 2005 11:27

Post » Śro sie 18, 2010 23:43 Re: MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT! BARDZO PILNIE DS! foty s36

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw sie 19, 2010 8:01 Re: MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT! BARDZO PILNIE DS! foty s36

CatAngel - dziękuję!!! :1luvu:

joluka

Post » Czw sie 19, 2010 23:07 Re: MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT! BARDZO PILNIE DS! foty s36

:ok: :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Czw sie 19, 2010 23:42 Re: MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT! BARDZO PILNIE DS! foty s36

joluka pisze:CatAngel - dziękuję!!! :1luvu:

Ty nie dziękuj :twisted: bo jutro lecę z ogłoszeniami kotki :roll:
Na dziękowanie przyjdzie pora :ryk:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt sie 20, 2010 10:01 Re: MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT! BARDZO PILNIE DS! foty s36

trzymam mocno za Domek :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Pt sie 20, 2010 10:16 Re: MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT! BARDZO PILNIE DS! foty s36

dziękujemy za kciuki!!!!!! :1luvu:

dzisiaj widziałam niesamowitą scenę.... - rano, gdy Majorka idzie na poranny obchód ogrodu, Malwinka ma chwilę "wolności" :) - spaceruje wówczas po domu wśród miotających się o świcie w pośpiechu domowników, towarzyszy mi na każdym kroku - ja na górę, ona na górę, ja do kuchni na dół, Malwinka drepce po schodach za mną :kotek:

i nagle dzisiaj, gdy byłam na piętrze, słyszę jakiś bieg i tupot - w korytarzu Muras postanowił pobawić się z Malwinką! - obiegał ją dzikim pędem, podskakiwał dookoła niej z wybiciem z 4 łap na raz :roll: - podlatywał i hamował ślizgiem tuż przed nią - a Malwinka :?: :?: :?: !!!!!!!!!! - zero parskania i przerażenia! - okręcała się tylko w kółko starając się zlokalizować wariata i przysiadała z wrażenia na tłustym tyłeczku, a raz nawet podbiegła za nim kawałek, starając się jakby włączyć do tego dziwnego tańca godowego........... :roll: :roll: :roll: :mrgreen:

ona naprawdę nie reaguje już tak mega nerwowo na Murasa i Mentosa - może to też kwestia płci, bo kotkom pewnie trudniej się wzajemnie zaakceptować - ale chyba najbardziej istotne jest tu nastawienie Majorki - jeśli drugi kot konsekwentnie nie atakuje Malwiny, to ona w końcu godzi się z jego obecnością i przyzwyczaja do jego towarzystwa......... :ok: :ok: :ok: :ok: - może dzięki tej wiedzy byłaby szansa znalezienia jej domu już zakoconego........

joluka

Post » Pt sie 20, 2010 10:25 Re: MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT! BARDZO PILNIE DS! foty s36

Jeden kot to nie zakocenie a towarzystwo. Trudno powiedzieć i pzrewidzieć jakz areauje rezydent. Zalezy od Domku. Myslę,że Malwinka była by zadowolona z towarzystwa.A jak ludź, sam i jedyny to dobrze by był częsciej w chałupie.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt sie 20, 2010 15:23 Re: MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT! BARDZO PILNIE DS! foty s36

CatAngel 8O 8O 8O 8O 8O - ile czasu na to poświęciłaś??????? Kochana jesteś!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

mam nadzieję, że teraz już domek, który jest Malwince pisany, nie da rady jej przeoczyć!!! :ok: :ok: :ok:

joluka

[poprzednia][następna]