Zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 18, 2014 21:40 Re: Zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

Laidee, poszłabym ich tropem, kiedyś musieliby iść do domu (i wezwała policję) :evil:
wibrysko, to trochę za późno w tym roku na akcje znanych ludzi, choć może się udałoby. Takie akcje powinny zostać nagrane/zarejestrowane wcześniej. Nie mówiąc o tym, że słuchałam kiedyś baaaardzo znanego zwierzęcego neurologa, do którego - do Wrocławia - przyjeżdżają ludzie z Polski - jak mówił "to tylko raz w roku". Tak, tak, wtedy mi spadły kapcie z wrażenia. Jest bardzo znany w kraju.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt gru 19, 2014 0:49 Re: Zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

ja nie znam nikogo znanego ale może ktoś z Was zna ?

fundacje robią kalendarze ze znanymi i lubianymi
nie rozumiem dlaczego większość fundacji nie walczy o dobro zwierząt udręczonych w Sylwestra/Nowy Rok
uświadamiając, nagłaśniając, przekonując, informując - w każdej gazecie powinny być artykuły na temat zwierząt i fajerwerków
i apele o nie strzelanie z wyjaśnieniem jak cierpią bezradne zwierzęta
chociaż czasem są artykuły ale takie łagodne i tylko o tym jak pomóc psu przetrwać Sylwestra
i chyba bardzo rzadko jest tam rada żeby zrezygnować z fajerwerków

chyba tylko terapia szokowa mogłaby zadziałać - gdyby były filmy z reakcjami zwierząt
pomiary hałasu i może jeszcze szkodliwych związków jakie spadają na ziemię po fajerwerkach

dlaczego fundacje nie robią takich filmów i pomiarów hałasu ? nie wiem...

i tak to się powtarza co roku :(

wspólne radosne znęcanie się nad zwierzętami
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Pt gru 19, 2014 0:55 Re: Zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

a może to byłoby dobre hasło na plakat ?

fajerwerki = wspólne radosne znęcanie się nad zwierzętami
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Pt gru 19, 2014 7:10 Re: Zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

tylko radosne trzeba dać w cudzysłów.
A co do znanych ludzi - mi chodzi o czas: święta, mnóstwo roboty w pracach - dlatego trzeba to przygotowywać wcześniej.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt gru 19, 2014 8:31 Re: Zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

jest kolejna akcja na facebooku Mówimy NIE fajerwerkom:
https://www.facebook.com/sylwesterbezfajerwerkow
jest tam dużo plakatów

bardzo przydałby się plakat Nie kupuj fajerwerków
może ktoś utalentowany mógłby taki stworzyć ? bardzo proszę =^..^=
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Sob gru 20, 2014 19:15 Re: Zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

:strach:
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Sob gru 20, 2014 22:14 Re: Zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

dla przypomnienia: plakaty i bannerki są na pierwszej stronie w pierwszym poście - częstujcie się :D
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Nie gru 21, 2014 15:13 Re: Zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

wibryska pisze:dla przypomnienia: plakaty i bannerki są na pierwszej stronie w pierwszym poście - częstujcie się :D

Poczęstowałam się :)
kicikicimiauhau

Post » Nie gru 21, 2014 15:18 Re: Zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

A my mielismy wczoraj szczescie, bo 5 minut po zlapaniu slepaczki zaczeli strzelac...w bialy dzien...miedzy blokami...co z g.niarze!!!! :twisted:

czarnykapturek

Od: Pt wrz 21, 2012 18:54

Post » Nie gru 21, 2014 15:20 Re: Zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

czarnykapturek pisze:A my mielismy wczoraj szczescie, bo 5 minut po zlapaniu slepaczki zaczeli strzelac...w bialy dzien...miedzy blokami...co z g.niarze!!!! :twisted:

No właśnie... Wczoraj wieczorem koło mojego bloku słychać było strzały :|
kicikicimiauhau

Post » Nie gru 21, 2014 15:22 Re: Zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

kicikicimiauhau pisze:
czarnykapturek pisze:A my mielismy wczoraj szczescie, bo 5 minut po zlapaniu slepaczki zaczeli strzelac...w bialy dzien...miedzy blokami...co z g.niarze!!!! :twisted:

No właśnie... Wczoraj wieczorem koło mojego bloku słychać było strzały :|

Sara podniosla ucha, ale staralismy sie ja uspokioic, udalo sie bo nie trwalo to dlugo, ciekawe jak to bedzie na Sylwestra (juz sie boje..)
Jak szlam karmic bezdomniaki, jacys mlodzi "bawili sie" petardami, malo smieszne...

czarnykapturek

Od: Pt wrz 21, 2012 18:54

Post » Nie gru 21, 2014 18:11 Re: Zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

w tamtym roku gówniarze strzelali blisko naszego domu i nasze bezdomniaczki były tak przerażone że zamknęliśmy je dla ich dobra w garażu gdzie miały spokój i od razu się uspokoiły. W tym roku chyba od razu je zamkniemy żeby nie stresowały.
Ciekawe jak nasz pies zareaguje bo to będzie jego pierwszy sylwester i jeszcze nigdy nie słyszał fajerwerków ale jak będzie w domu to pewnie nawet ich nie usłyszy.

happy tree cat's

Od: Czw sie 07, 2014 17:21

Post » Nie gru 28, 2014 15:43 Re: Zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

U mnie pod oknami już od 22 grudnia strzelają... a jak słyszę te hasła, że raz w roku to można i że tradycja, to mi ciśnienie rośnie... ładne mi raz w roku... ładna mi tradycja... ech!
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Nie gru 28, 2014 19:37 Re: Zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

I gdzie jest straż miejska? Gdzie policja? A spróbuj źle zaparkować samochód, to są migiem.....:(
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Wto gru 30, 2014 17:33 Re: Zrezygnuj z fajerwerków - dla zwierząt to koszmar !!!

MalgWroclaw pisze:Laidee, poszłabym ich tropem, kiedyś musieliby iść do domu (i wezwała policję) :evil:

Chcieliśmy, ale niestety panowie z tej rodzinki należeli do typów łatwo denerwujących się. Musieliśmy odpuścić, bo nie tylko psinka byłaby poszkodowana. :( W dalszym ciągu mam jednak koszmarne wyrzuty sumienia.

EVA2406 pisze:I gdzie jest straż miejska? Gdzie policja? A spróbuj źle zaparkować samochód, to są migiem.....:(

Nawet jeżeli chodzi o samochody to też nie są jakoś ostatnio chętni do interwencji.

Pozostając w temacie - dwa dni temu jacyś "serdeczni" i niezbyt trzeźwi sąsiedzi o 3 w nocy postanowili uczcić czyjeś urodziny czy imieniny odpalając z pół tony fajerwerków na raz drąc przy tym ryje (przepraszam za określenie, ale to nie były wrzaski tylko darcie ryja...). Nie wiem, co mnie obudziło. Czy huk, od którego trzęsły się okna, czy wystraszone koty w dzikim pędzie próbujące wcisnąć się za łóżko, na którym spaliśmy. Koty mają traumę w dalszym ciągu, zaczęły się bać wszystkich niespodziewanych odgłosów, nawet tych cichych, a jutro Sylwester.

Fajerwerki raz do roku, tak? :evil:

Laidee

Od: Pt paź 02, 2009 10:07

[poprzednia][następna]