S.K-ce.Cztery koty po zmarłym. Niunia [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 11, 2010 10:19 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym.Kiciuś i Czaruś w DS.

No to oba bliźniaki mają w końcu wizytę dentystyczna za sobą :) Bardzo dobrze, bo ten kamień mieli straszny, a zważywszy na ich przypoliczkowość w stosunku do ludzia, ulga nastąpiła dla obu stron 8)
Przeżyliśmy swoje z Kajtusiem, bo przy okazji usuwania kamienia było leczenie stanu zapalnego dziąseł i małego kataru (chyba go coś znów zawiało, taki z niego delikates) mieliśmy antybiotyk w postaci wyjątkowo gorzkich tabletek. Ja nie wiem kto wymyśla takie leki dla zwierząt. Przecież podanie kotu tabletki to masakra, a jak jest gorzka, to już tragedia :evil: 10 dni biegania za kotem ze ścierką w celu wytarcia zaślinionego pyszczka :roll: Raz z takim wielkim wiszącym glutem uciekł mi do szafy na czyste ciuchy :evil: Na szczęście mamy to już za sobą. Zostało nam jeszcze czyszczenie uszu przez tydzień, bo jednak ciągle tam jakieś bakteryjno grzybiczne coś siedzi. No i czekamy na telefon miłej dziewczyny... na telefon i wizytę.

Nov@

Od: Pon maja 11, 2009 8:13

Post » Pt cze 11, 2010 10:48 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym.Kiciuś i Czaruś w DS.

A-prima-dzieki za wieści

Nov@-kciuki trzymam cały czas za ten domek :ok:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pon cze 14, 2010 18:44 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym.Kiciuś i Czaruś w DS.

Witam
Niestety mam złe wieści. Właśnie wróciliśmy z Czarusiem od weterynarza, ma paskudne zapalenie dziąseł i kamień. Zanim zrobimy porządek z zębami i kamieniem musimy wyleczyć stan zapalny więc kicia jest na antybiotykach. PAni Doktor była naprawdę zaskoczona, że był w stanie jeść suchą karmę. Zrobiliśmy też morfologię, wyniki jutro.

Dags

Od: Śro cze 09, 2010 15:22

Post » Pon cze 14, 2010 19:42 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym.Kiciuś i Czaruś w DS.

Eee... no bez przesady, to nic takiego strasznego. I Kiciuś i Kajtek przez to przeszli. Oni już mają swoje lata, żywieni pewnie byli tak samo, więc zdziwiłabym się, jakby się Czaruś wyłamał z towarzystwa :)
Kajtek niechetnie jadł suche, ale jadł. Chociaż wolał i woli mokre. Też miał mocne zapalenie dziąseł, też braliśmy antybiotyk. Ale już po wszystkim. Nic sie nie martw, za tydzień, dwa będzie po kłopocie :ok:

Nov@

Post » Pon cze 14, 2010 19:50 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym.Kiciuś i Czaruś w DS.

Dags-trzymam kciuki za Czarusiową paszczę :ok:
mam nadzieję,że wystarczy czyszczenie ząbków i antybiotyk
Od razu widać ,że jesteś odpowiedzialnym domkiem, ze zabrałas chłopaka tak szybko do weta
Będzie dobrze :ok:

Mała1

Post » Śro cze 16, 2010 21:19 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym.Kiciuś i Czaruś w DS.

Dags pisze:Witam
Niestety mam złe wieści. Właśnie wróciliśmy z Czarusiem od weterynarza, ma paskudne zapalenie dziąseł i kamień. Zanim zrobimy porządek z zębami i kamieniem musimy wyleczyć stan zapalny więc kicia jest na antybiotykach. PAni Doktor była naprawdę zaskoczona, że był w stanie jeść suchą karmę. Zrobiliśmy też morfologię, wyniki jutro.

Ja nie podejrzewałam zapalenia dziąseł 8O właśnie dlatego, że miał równy, niezmącony apetyt, włącznie z sucha karmą.
Dobrze, że jesteście bardzo operatywni ode mnie. :oops:
Mama kociaków miała koszmarny kamień :evil: , a zapalenia dziąseł nie.

Dags, masz już może jakieś nowe wieści?
A może mogłabym w czymś pomóc? Przyjechać?
Wybieram się do Wawy w niedzielę, na wybory, to mogłabym wpaść.
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Sob cze 19, 2010 10:55 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym.Kiciuś i Czaruś w DS.

Właśnie poznaliśmy z Kajtusiem potencjalny domek. Bardzo miła młoda dziewczyna, przyjechała z koleżanką - obie kociary. Na miłe rozpoczęcie znajomości Kajtuś dostał worek RC dla wybrzydzających :wink: Nie popisał się za bardzo, strachajło małe, bo chociaż łaził między nogami i przyjmował pieszczoty, to uciekał i w końcu wybrał jednak szafę zamiast kolan :roll: Domek jest kocio-doświadczony i zachwycony ("tak, to jest już mój kot" :) ), ale z powodu przeprowadzki, zabezpieczania okien i wakacji, adopcja musi jeszcze trochę poczekać. Kajtuś zamieszka w Krakowie, jeśli tylko domek się nie rozmyśli. Dodatkowo, jak się okazuje, domek jest spokrewniony z "naszą" Irmą :wink:

Nov@

Post » Sob cze 19, 2010 11:25 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym.Kiciuś i Czaruś w DS.

wspaniałe wieści - Kajtulkowi zaczyna się ostateczna przyszłość kształtować :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Post » Sob cze 19, 2010 13:51 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym.Kiciuś i Czaruś w DS.

Nov-to czas zacząć zaciskać piąstki :ok:

Dags-jak tam u Was?

Mała1

Post » Nie cze 20, 2010 21:22 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym.Kiciuś i Czaruś w DS.

w oczekiwaniu wieści od Czarusia pochwalę Niunię. Dziś przyłapałam ją w kuwecie,
ale zanim zdążyłam tę wielką chwilę uwiecznić, wyskoczyła :ryk:
na zdjęciu widać tylko jak z tej kuwety pryska

Obrazek

a tu ulubiony ostatnio kącik :lol:

Obrazek
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Wto cze 22, 2010 6:36 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym.Kiciuś i Czaruś w DS.

Witam
Przepraszam że tak długo nie pisałam jednak tydzień minął mi i Kici pod tytułem wizyt lekarskich. Jak nie ja to on. Czaruś wyjścia zniósł nadspodziewanie dobrze, kupiliśmy smycz i przejście, a właściwie skradanie się do bloku obok przeszło sprawnie. Wyniki morfologi takie sobie, dziąsła paskudne a mocz już lepiej, taka była diagnoza w zeszłym tygodniu, wczoraj było już dużo lepiej, dziąsła "o niebo lepiej" w tym tygodniu nadal jesteśmy na antybiotykach, sterydach i dodatkowo odrobaczanie. W piątek i niedzielę kroplówka nawadniająca no i czyszczenie zębów i uszu w poniedziałek. Wczoraj się uśmiałam gdy jedna Pani doktor wołała drugą aby pokazać jak ten mój czarodziej się zachowuję, po prostu odprężony zasnął w czasie badania. Cwaniak już wie że w mięsie są tabletki więc mała walka i ściganie kota co wieczór. Poza tym... uwielbia wysokości, najchętniej spi na oknie w kuchni, na tosterze, niesamowicie kombinuje aby mi się na laptopie ułożyć jak tylko po niego sięgam no i jego apetyt.... Od lekarza wiem że to przez sterydy, potrafi obudzić mnie o 3 w nocy bo jest taki głodny, saszetki idą jak woda, 2 spore porcje mięsa... zdecydowanie lepiej go :D ubierać.
Delfi już nauczył się korzystać z zamkniętej kuwety choć cwaniak potrafi namówić Alexa aby mu ją otworzył i zabezpieczył drzwiczki, w dodatku dom uznał za swój tak do końca, w sobotę mieliśmy gości których ślicznie ignorował do puki rocznego dziecka nie postawili na podłogę, dziecko zostało obmiałczane a potem siedzieli i patrzyli na siecie przez 20 minut, z daleka.
Mówiłaś też że nie jest bardzo miałczący, przeciwnie, ślicznie i sporo miałczy, po każdym skożystaniu z kuwety każe ją sprzątać, jak chce jeść i jak zjadł, jak chce wejść gdzieś gdzie są drzwi zamknięte, jak pies sąsiadów szczeka lub gdy się boi.
Ogólnie wychodzimy na prostą

Dags

Post » Wto cze 22, 2010 8:13 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym.Kiciuś i Czaruś w DS.

o matko, zryczałam się,
to kolejny szczęściarz,
kolejny farciarz w tym roku :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Że to kociak wysokościowy, to się zgodzę
że apetyt ma, to też jeśli przyłożyć odpowiednie porównanie (np. w porównaniu z matką to prawdziwy niejadek)
ale że to słoneczko miauczy, to już przesadziłaś :ryk:

on od czasu do czasu pojedynczy dźwięk wydawał
wystarczyło, że w oczy mi spojrzał (spojrzenie po matce) i już miał to co chciał

no chyba, że to kolejna metamorfoza
może ktoś pamięta, wydałam w tym roku 100% wegetariankę, a po tygodniu mail:
"ona na nabiał i chrupki nawet spojrzeć nie chce, tylko mięcho wcina"

Czarodzieju, gratuluję

Obrazek
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Wto cze 22, 2010 9:10 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym.Kiciuś i Czaruś w DS.

matko-jak dobrze czytac takie fajne wieści :D

Mała1

Post » Wto cze 22, 2010 10:51 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym.Kiciuś i Czaruś w DS.

Cieszymy się, że was uszczęśliwiliśmy, żeby nie było za pięknie właśnie za mną chodzi i miałczy, okazało się że nie lubi ryby a tylko taką saszetkę miałam w nocy więc od 4 sprawdzamy kto wygra, szkoda mi całej wyrzucać, żeby choć pół zjadł to mu dam mięska, to nie, awanturuje się.
Niejadek.... mhy.... to może i był niejadek bo dziąsła i zęby nie były najlepsze, teraz to wręcz odkurzacz, w parę minut potrafi całą pierś zjeść i wystarcza mu to na 3, 4 godziny

Dags

Post » Śro cze 23, 2010 14:35 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym.Kiciuś i Czaruś w DS.

Dags pisze:właśnie za mną chodzi i miałczy, okazało się że nie lubi ryby

będziesz góra, ponieważ chętnie jadł rybne puszki,
konkretnie whiskasa i gourmeta, nie wybrzydzał,
z drugiej strony, po piersi kurczaka, jak też byłam wybredna :mrgreen:
Ostatnio edytowano Śro cze 23, 2010 15:36 przez delfinka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

delfinka

[poprzednia][następna]