Panna Fufu i tri Marcysia szczęśliwe w Bytomiu!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 01, 2009 13:44

Trzymam kciuki żeby koteczki się dogadały :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon cze 01, 2009 13:58

terenia1 pisze:Mam nadzieję, że relacje Marcysi i panny Fufu będą dobre :lol: Fufu kiedyś Sally przebywała w naszej kociarni dość długo :( nie kochała innych kotów, ale też nie wykazywała agresji w stosunku do nich, jednak była to kicia dość dzikawa i zdawałyśmy sobie sprawę, że jej jest potrzebny normalny domek tymczasowy - dzięki Korciaczkom któte zabrały ją do siebie znalazła się w super domku tymczasowym :lol: i jej charakterek się zmienił :lol: dla niej jest to nowa sytuacja, ale myślę że bedzie wszystko ok. Ja mam 3 koty i powiem tak raczej się nie kochają, to bardzo rózne koty, ale toleruja się i nie ma większych problemów :lol:

u mnie tez nie ma miedzy kotami jakiejs specjalnej milosci - kochaja sie obie samice i obaj samce. pozostale relacje sa obojetne. to tak jak ludzie - jedni sie lubia, inni nie:)
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Pon cze 01, 2009 16:14

Nowy_domku_Fufu jak tam koteczki? Pozdrawiamy :D
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Pon cze 01, 2009 16:38

Nowy_Domku_Fufu, strasznie sie cieszę, że koteczka trafiła do Ciebie, że dałaś jej szansę ( z domami tymczasowymi bardzo krucho, jak wiadomo), że otoczyłaś ją opieką... Ty i Liwia_ uratowałyście jej życie, bez górnolotności, choć tak to brzmi. :) Cudna koteczka, miała nieprawdopodobnego farta... :D Strasznie się cieszę z tego powodu.
Będę zaglądać. Mam nadzieję, że dziewczynki się dogadają.
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Pon cze 01, 2009 21:08

anita5 pisze:Nowy_Domku_Fufu, strasznie sie cieszę, że koteczka trafiła do Ciebie, że dałaś jej szansę ( z domami tymczasowymi bardzo krucho, jak wiadomo), że otoczyłaś ją opieką... Ty i Liwia_ uratowałyście jej życie, bez górnolotności, choć tak to brzmi. :) Cudna koteczka, miała nieprawdopodobnego farta... :D Strasznie się cieszę z tego powodu.
Będę zaglądać. Mam nadzieję, że dziewczynki się dogadają.

Nie pozostaje mi nic innego jak się podpisać pod Anitą.Już wąteczek mam zapisany tam gdzie powinnam :D
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Wto cze 02, 2009 14:40

Marcysia powoli zaczyna wracać do formy. Jest już kotkiem w dużej mierze białym, a nie szarym. Przybiera na wadze, nie czuć już tak bardo wystających kości. Podczas pierwszej wizyty u weterynarza ważyła 2,5 kg (dla porównania Fufu waży 4kg :D) Znacznie poprawiła się jej sierść. Marcysia (jak to mówią Korciaczki) to naprawdę fajny kot. Widać, że jest kotem domowym, potrafi świetnie korzystać z drapaka, dlatego jak na razie odziedziczyła go po Fufu.

Obrazek

Jej jedyną wadą jest to, że nie trafia do kuwety. Wchodzi do niej, ale wszystko ląduje poza nią, dlatego zmusiła nas do zakupy kuwetki zamkniętej :)

Marcysia poluje..

Obrazek

A teraz czas na Fufkę. Z tej kotki to wielki "wredziol", ale jednocześnie jest też przekochana. Potrafi nieźle ugryźć, ale potem przychodzi, siada na kolanach i udaje że nic się nie stało. Nikt się jej nie oprze..

Obrazek

Jest kotką bardzo śmieszną i zabawną. Wczoraj zniknęła na jakąś chwilę, po czym przychodzi do mnie, a na nosie ma wielką pajęczynę.Oczywiście zwiedzała tereny za naszą meblościanką w kuchni, której nikt nie ruszał od dobrych paru lat. Jak już mówiłam Fufu to 4 kg kochanego ciała, a dziś jest wyjątkowym miziakiem. Nie odstępuje mnie na krok i nawet teraz siedzi mi na kolanach.
Jak na razie kocie kontakty są dość chłodne, ale jesteśmy cierpliwe i będziemy czekać.
Obrazek

nowy_dom_fufu

Od: Nie mar 15, 2009 21:39

Post » Wto cze 02, 2009 14:49

Oj faktycznie niezłe określenie , że Fufka to niezły wredziol :lol: tak szczerze mówiąc u nas to chyba tylko Basia się jej nie bała, reszta z nas miała lekkiego pietra :oops: a przecież trzeba było wszystko zrobić nawet łącznie z podaniem lekarstw :) ale na szczęście wyszła na koty :lol: a charakterek to pewnie jej zostanie jakiś tam :lol: A jak już zamieszkała na szafie to wtedy miałyśmy przekichane, szczególnie ja malutki (wzrostem :lol: )człowieczek nawet stojąc na taborecie nie dawałam rady jej ściągnąć, ani zwabić :lol:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto cze 02, 2009 14:49

Oj śliczne te Wasze koty, śliczne :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto cze 02, 2009 14:51

2,5 kilo, malutko 8O Musicie ją koniecznie podtuczyć :lol: Moja Nutka jest naprawdę drobną kocicą a waży 5 :twisted:
Obrazek
Obrazek

Satoru

Post » Wto cze 02, 2009 14:51

2,5 kilo, malutko 8O Musicie ją koniecznie podtuczyć :lol: Moja Nutka jest naprawdę drobną kocicą a waży 5 :twisted:
Obrazek
Obrazek

Satoru

Post » Wto cze 02, 2009 14:55

Jaka Marcysia jest piekna :1luvu:

W ciagu kilku dni wypiekniala niesamowicie, przede wszystkim widac biale futerko ;) ale nie tylko...
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Wto cze 02, 2009 14:57

Zapomniałam z tego wszystkiego dołączyć zdjęcia z pajęczyną.

Obrazek

A swoją drogą 5 kg to chyba zdrowa nadwaga :P No chyba, że kotka jest bardzo dużo. Po naszej Fufu widać, że mogłaby być smuklejsza :D
Obrazek

nowy_dom_fufu

Od: Nie mar 15, 2009 21:39

Post » Wto cze 02, 2009 15:01

nowy_dom_fufu pisze:Zapomniałam z tego wszystkiego dołączyć zdjęcia z pajęczyną.

Obrazek

A swoją drogą 5 kg to chyba zdrowa nadwaga :P No chyba, że kotka jest bardzo dużo. Po naszej Fufu widać, że mogłaby być smuklejsza :D

hmm ma takie sadełko posterylkowe, ale tylko trochę, jest naprawdę drobną kicią! 5 kilo wazy takze moj 10 miesieczny NAPRAWDĘ szczuply Dunder - z tym ze to samiec, moze miec kosciec ciezki.
Obrazek to jest Dunder
Obrazek tu z 5 lat starszą Nutką
Obrazek
Obrazek

Satoru

Post » Wto cze 02, 2009 15:02

Obie są przecudne.... :love: :love:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Wto cze 02, 2009 15:05

i Fufu i Marcysia sliczne :)
oj panienki maja szczescie majac taki domeczek :)

glaski dla panienek!

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

[poprzednia][następna]