ADOPCJE PUCHATKOWA II.. proszę o zamknięcie..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 14, 2009 13:38

jest śliczny :1luvu: mogłabym go wziąć ale ja z Gdańska :? szukam jakiegoś puchatka... ale musiałabym wiedzieć troszkę więcej o charakterku... :roll:

jolciaa113

Od: Czw lis 27, 2008 20:44

Post » Śro sty 14, 2009 14:19

jolcia to jak kot Cie interesuje to skontaktuj sie z wystawiajacym ogloszenie na allegro - wtedy dowiesz sie wszystkiego...
Obrazek
Obrazek

Sabeena_

Od: Śro lis 12, 2008 16:30

Post » Śro sty 14, 2009 14:23

Martitka pisze:może ktoś?
http://www.allegro.pl/item528472930_odd ... _rece.html , są dwie takie miejscowości, obie niedaleko Wrocławia, napisałam z zapytaniem dlaczego kotek jest do oddania, czekam na odpowiedz

Ale śliczna :1luvu:
Prawie jak Embiśka u aamms :wink:

Mereth

Od: Pon paź 01, 2007 10:43

Post » Śro sty 14, 2009 17:09

Dzwoniłam!!! :D Pani oddaje kotka, bo ma bardzo chore, małe dziecko i po prostu nie ma dla kotka czasu (ciągle w szpitalu :? ). Z tego co usłyszałam to kotek jest bardzo spokojny i miziasty i co najważniejsze bardzo dobrze toleruje dzieci, nie zaczepia, nie jest zazdrosny, gdy dziecko płacze to obojętnie wychodzi do drugiego pokoju. Lubi podróżować, w nowym miejscu się nie stresuje, wącha tylko godzinkę lub dwie. Świetnie dogaduje się z innymi kotami i psami, chyba, że inny kot się na niego rzuca :? wtedy nie jest tak kolorowo.
Wszystko obgadałam i powiedziałam, że z miła chęcią go wezmę. Pani się jeszcze zastanowi, bo może znajdzie domek troszkę bliżej a nie aż na drugim końcu Polski...
Aniu napisałam PW odnośnie wizyty :) Powiadomię co się z kotkiem dzieje :D
i może przyjedzie do domku ze mną :1luvu:

jolciaa113

Post » Śro sty 14, 2009 17:17

Chcę uprzejmie donieść że chyba zakończyłam diagnostykę Chmury. Kicia ma alergię pokarmową( być może to reakcja na niedożywienie - przy karmieniu do syta jelita nie wytrzymały) i życie wewnętrzne (glisty). Dostała leki i specjalną karmę (Hillsa z/d). Morfologia i biochemia w porządku (tzn. mogłyby być lepsze ale jak na stan kota są w pełni zdowalające). Zreszą gołym okiem widać poprawę - zaczęła ganiać sizalowe myszy i pyskować jak np. zbyt długo nas nie ma. Trzymajcie kciuki żeby taki stan się utzrymał a nawet żeby szło ku lepszemu. jak nauczę się wreszcie wstawiać zdjęcia to zaprezentuję coraz bardziej futrzastą kicię. :dance:

Jek

Od: Czw paź 23, 2008 19:18

Post » Śro sty 14, 2009 18:02

Jek pisze:Chcę uprzejmie donieść że chyba zakończyłam diagnostykę Chmury. Kicia ma alergię pokarmową( być może to reakcja na niedożywienie - przy karmieniu do syta jelita nie wytrzymały) i życie wewnętrzne (glisty). Dostała leki i specjalną karmę (Hillsa z/d). Morfologia i biochemia w porządku (tzn. mogłyby być lepsze ale jak na stan kota są w pełni zdowalające). Zreszą gołym okiem widać poprawę - zaczęła ganiać sizalowe myszy i pyskować jak np. zbyt długo nas nie ma. Trzymajcie kciuki żeby taki stan się utzrymał a nawet żeby szło ku lepszemu. jak nauczę się wreszcie wstawiać zdjęcia to zaprezentuję coraz bardziej futrzastą kicię. :dance:

to fajnie :wink:
jeśli to było "przeciążenie" przewodu pokarmowego to jest nadzieja że ta alergia z czasem przejdzie
ja fotki bardzo poproszę
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Śro sty 14, 2009 18:42

Fotki mogę przesłać poza forum, bo na razie nie umiem wklejać a na naukę nie wiem kiedy znajdę czas :oops: Priorytetem jest sen - brakuje mi jakoś tak 3-4 nocy 8O Nie wiem gdzie się podziały? :evil:

Jek

Od: Czw paź 23, 2008 19:18

Post » Śro sty 14, 2009 18:54

super by było gdybyś wzięła tego kotka, jest piękny :) trzymam kciuki :)

Martitka

Od: Pon sty 30, 2006 18:47

Post » Śro sty 14, 2009 19:13

Jek pisze:Fotki mogę przesłać poza forum, bo na razie nie umiem wklejać a na naukę nie wiem kiedy znajdę czas :oops: Priorytetem jest sen - brakuje mi jakoś tak 3-4 nocy 8O Nie wiem gdzie się podziały? :evil:

Cieszę się, że zdiagnozowano problemy kici i że jest szansa na wyleczenie :)

Fotki wyślij do mnie, to wstawię: mdobrowolska@interia.pl
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Śro sty 14, 2009 20:08

Piorunki już w komplecie :D
Że się zacytuję:
andorka pisze:Mały Piorunek już razem z tatą, został oblizany na powitanie, podgryzł tatę trochę po łapkach, wpadł w miskę z wodą i poleciał zwiedzać nowy lokal. Jest przecudny i prześmieszny. Gremlin jak żywy tylko wyprany w bielince. Kicha, prycha ale na żywiołowość nie ma to wpływu, mruczał nawet jak go zagadywałam po drodze w samochodzie. Fantastyczny będzie miał ktoś dwupak, bo na sztuki Karolina pewnie nie odda nijak.
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Śro sty 14, 2009 20:47

Taką odpowiedź dostałam od właścicielki tego białego kocurka :
Witam.
Jesienią urodziła nam się córeczka i dla kota nie starcza czasu. Mała choruje, czesto bywamy w szpitalu i kot został zepchnięty na drugi plan. O kota też trzeba dbać, a to wymaga czasu. Teraz niestety jest zaniedbany co czuć na jego sierści. Nie miałam czasu jesienią gdy zmieniał futro codziennie go czesać i teraz ma przy skórze takie sklejone pasma. To samo wypadnie przy zmianie sierści wiosną. Tego nie widać, ale czuć gdy dotknie się kota.
Co do kontaktów z innymi zwięrzetami: nastawiony jest pozytywnie do nastawionych pozytywnie. Np dobrze żyje z bokserem teściów. Próbuje też "dogagać" się z ich kotem, ale tamten nastawiony jest bojowo, więc czasami Misiek (biały kot) dostaje od niego lanie. Ale mimo to za kilka dni znowu do tego kota idzie.
Jest zdrowy. Czasem ciężko oddycha, ale takiego już kupiliśmy. Trzeba mu czyścić oczy i nos, w kącikach zbiera się ropa. Ale to dosłownie trwa chwile.
To nie jest typ przytulanki. Pogłaskać owszem, ale gdy on tego chce. Chodzi za nami jak pies, z pomieszczenia do pomieszczenia, ale bez czułości. Rano połasi się trochę i musi nam starczyć na cały dzień. Co do dzieci, naszej małej krzywdy nie robi, a troche sie obawiałam. Ale wydaje mi się, że nie byłby chętny do zabawy z dziećmi.
Wieruszów, woj. łódzkie ( przy granicy z woj. wielkopolskim).
Pozdrawiam
Julita
Pani pisze coś o ropie w kącikach oczu ale to chyba ta wydzielina, która spływa u persów a nie jakaś ropna substancja?

Martitka

Od: Pon sty 30, 2006 18:47

Post » Śro sty 14, 2009 21:10

Czy ten białas nie jest przypadkiem głuchy? Taka żywiołowość, bezkrytyczne podchodzenie do psów i kotów...
Obrazek

MariaD

Post » Śro sty 14, 2009 21:17

ja nie otrzymałam od właścicielki takiej informacji...

jolciaa113

Post » Śro sty 14, 2009 21:20

jolciaa113 pisze:ja nie otrzymałam od właścicielki takiej informacji...

Sprawdź. Kot głuchy mając obok siebie inne, słyszące koty dobrze maskuje swoją głuchotę naśladując inne koty.
Obrazek

MariaD

Post » Śro sty 14, 2009 21:21

MariaD pisze:
Jek pisze:Fotki mogę przesłać poza forum, bo na razie nie umiem wklejać a na naukę nie wiem kiedy znajdę czas :oops: Priorytetem jest sen - brakuje mi jakoś tak 3-4 nocy 8O Nie wiem gdzie się podziały? :evil:

Cieszę się, że zdiagnozowano problemy kici i że jest szansa na wyleczenie :)

Fotki wyślij do mnie, to wstawię: mdobrowolska@interia.pl

jek, fotki znajdziesz na Puchatkowie: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=3937083#3937083

Chmurka nie pasuje do Adopcji Puchatkowa, ona dom już ma. :)
Obrazek

MariaD

[poprzednia][następna]