Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Viena pisze:Macie może jakieś doświadczenia z tymi karmami?
http://www.krakvet.pl/animonda-rafine-c ... 11248.html
http://www.krakvet.pl/nutra-nuggets-pla ... -3874.html
Mięsa mają niby dużo, ale cena jest podejrzanie niska.
Aniołek_ pisze:Mały TOTW (2,27kg) kosztuje w krakvecie 39zł
1,5kg Nutry Platinium kosztuje 24,9zł (25zł)
z proporcji wyszło mi, że 2,27 nutry kosztowałoby 37,8zł czyli tyle samo prawie
Tylko, że widzę że krakvet znowu nie ma małych opakowań (a na stronie e-karmy ogólnie TOTWu nie ma lub jest kilka sztuk). Największą wadą TOTW jest jego dostępnośćchyba z importerem jest coś nie tak.
Viena, jeśli masz jednego kota (lub dwa - czyli nie 'przerobią' za szybko 7kg karmy) to ja bym nie myślała nawet o kupowaniu - opakowania TOTW nie mają struny - więc jedyną możliwością jest wsypanie ich do jakiejś puszki lub wiaderka by nie wywietrzała.
Etiopia - a kotka jest zdrowa? jak tak to jak chcesz karmić suchym - to polecam TOTW (skład podobny do Orijena czy Applaws, a cena jednak trochę inna) lub własnie Orijena lub Applaws.
Ale i tak chyba najtaniej wychodzi karmienie mięsem + suplementy
Etiopia pisze:Aniołek_ pisze:Mały TOTW (2,27kg) kosztuje w krakvecie 39zł
1,5kg Nutry Platinium kosztuje 24,9zł (25zł)
z proporcji wyszło mi, że 2,27 nutry kosztowałoby 37,8zł czyli tyle samo prawie
Tylko, że widzę że krakvet znowu nie ma małych opakowań (a na stronie e-karmy ogólnie TOTWu nie ma lub jest kilka sztuk). Największą wadą TOTW jest jego dostępnośćchyba z importerem jest coś nie tak.
Viena, jeśli masz jednego kota (lub dwa - czyli nie 'przerobią' za szybko 7kg karmy) to ja bym nie myślała nawet o kupowaniu - opakowania TOTW nie mają struny - więc jedyną możliwością jest wsypanie ich do jakiejś puszki lub wiaderka by nie wywietrzała.
Etiopia - a kotka jest zdrowa? jak tak to jak chcesz karmić suchym - to polecam TOTW (skład podobny do Orijena czy Applaws, a cena jednak trochę inna) lub własnie Orijena lub Applaws.
Ale i tak chyba najtaniej wychodzi karmienie mięsem + suplementy
Kotka zdrowa tylko grubaa
Etiopia pisze:Może mi ktoś doradzić karmę dla 14 letniej ( prawie 15 ) kociej panny ? tylko żeby cena nie zabijała - kryzys....
tillibulek pisze:ja bym raczej powiedziala, ze nr jeden lepsza, jesli juz z tych dwoch mamy wybierac - nr 1 skojarzyla mi sie z 1st Choice....
mimo wszystko polecam Acanę - nie jest jeszcze taka droga jak Orijen, a tez bez zboz i w miare przyzwoita zawartosc miesa
Aniołek_ pisze:tillibulek pisze:ja bym raczej powiedziala, ze nr jeden lepsza, jesli juz z tych dwoch mamy wybierac - nr 1 skojarzyla mi sie z 1st Choice....
mimo wszystko polecam Acanę - nie jest jeszcze taka droga jak Orijen, a tez bez zboz i w miare przyzwoita zawartosc miesa
jak dla mnie w nr 1 'sproszkowane mięso' może być wszystkim, 'tłuszcz zwierzęcy' podobnie, 'sproszkowane ryby', 'hydrolizat mięsa' 'sproszkowane mięso' - nie wiadomo z czego to jest, czy to drób, czy wołowina czy same odpady.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Agnieszka LL, HerbertPrade, puszatek, Silverblue i 124 gości